Използване на дезодоранти, парфюми и козметика от мъже

• 11 165
  • 318
  •   1
Отговори
# 135
Не е с двама, просто онзи неориентирания е и смрадлив. Ама става множко ако го напише е една тема.

# 136
Всъщност даже и сапунът не е необходим толкова често. И чистата вода измива потта без проблем.
Не е винаги така. Ако има някъде косми, се мият по-трудно.
Освен това, потта си има степени на мазнина. Зависи от храната, килограмите.
Ако не е мазна потта, ще се измие. Но някоя мазна пот, има да чакаш да се отмие без сапунка Simple Smile

НЯМА мазна пот. Мазнините не се изпаряват, а целта на потта е да се изпарява и така да охлажда тялото. Затова в потта има вода и соли, но няма мазнини, не е проста природата да създаде мазна пот... Мазното е секрет на кожата и си е отделна работа.

Това с космите. И аз съм на мнение, че най-добре да ги няма. Това за жените. При мъжете държа просто храсталакът да е подстриган. И пак зависи - има разни черни мачовци, дето може да ти се доповръща, а има и съвсем приемливи. Впрочем преди 30-40 години никой и не помисляше за епилация на триъгълник и даже мъжете казваха презрително за туркините "тая бръснатата". Та всичко е въпрос на мода, модата формира вкуса. Сега махалото на модата май мина равновесната точка и я отмина в обратната посока, та мъжете станаха бетер жени - епилации на цяло тяло, козметики, кремчета, лосиони за тяло... Аз си предпочитам старата школа, били в казарма.

И да не пускам младежките снимки на чисто голата Мадона, че някой пак може да се оплаче Smiling Imp

# 137
  • Great Britain
Темата на авторката е ясна,но че съществуват миризливи смърдели извън контекста е факт за съжаление.Разнасят си миризливата аура и хич не им пука.

# 138
  • Paris, France
Впрочем преди 30-40 години никой и не помисляше за епилация на триъгълник и даже мъжете казваха презрително за туркините "тая бръснатата". Та всичко е въпрос на мода, модата формира вкуса.

Преди 30-35 години учех в София и всичките ми съученички бяха изцяло епилирани. Бях единствената с не епилиран триъгълник май. Имах приятелка, българска туркиня, която се бръснеше всеки ден, включая ръцете от лакът до китка. Бръснатите жени, с личащи черни корени не бяха харесвани. Бръснене не беше приемливо за жена. В къщи не ми разрешаваха да се бръсна. Веднъж взех бръснача на дядо и така се изпорязах, че повече не посмях. После горчиво съжалих, защото лятото, след 5 дена се оказах с косми под мишниците, които халвата не захващаше, та чаках още 5 дена с блузи с по-дълъг ръкав. 

По-мързеливите си горяха космите с кибрит, бръснеха, по-смелите действаха с епилатор с пружина, брррррр. Настръхвам като се сетя. 100$ струваха, което си беше сума по онова време.

Под блока на баба и дядо имаше фризьорски салон, но не ми разрешаваха да ходя на епилация там за да не се разбира, че имам косми. Там правеха с гореща коламаска от колофон и парадни. Изнасяха я да се охлажда в едни тенекии. Няма да забравя миризмата. Бляк. Виждала съм 7-8 годишни, пищящи момиченца, които майките гонеха да върнат в салона, че да ги дооскубят. 

Майка ми купуваше депилаторен крем от чужбина, че българските, тогавашни воняха на сяра. В обществените бани забъркваха депилаторен прах с вода и така се чистеха по-пъзливите.

Мразя телесни косми. Добре, че не съм урангутан.

# 139
Миришат на пот, защото космите им под мишниците са дълги 1 метър и съборат бактерии, но те продължават да казват, че не искат.
Ти намекваш, подаряваш, но не и не.
Ще умра от задушаване!
Помагайте, моля ВИ!
Само ти може да си помогнеш в случая. Ние няма как. За мен е абсурд да търпя някой, който а) не се съобразява грам с моето мнение, б) приема единствено своето разбиране за правилно - което впрочем клони към сектантство и в) не е готов на никакви компромиси. Дори и Брад Пит да е, мерси! Няма сила, която да ме накара да го доближа.
Ако не беше толкова краен, бих казала, че с компромиси бихте могли да се напаснете. Но щом той е такъв непукист, не знам. Предполагам не само по темата за хигиената се разминавате.

# 140
Невено, ма, на 7-8 още нямат космИ Joy , ние се епилирахме по съседски със сгъстен мед, ври, ври на котлона и после трябва да издебнеш точния момент, хем да не стане супер твърд, хем да не се ощавиш, захар и лимонтузу беше другата домашна кола, пак на котлона. Моят спомен от далечната 1756 е, че започнах да махам косми около 11-12 годишна

# 141
Впрочем преди 30-40 години никой и не помисляше за епилация на триъгълник и даже мъжете казваха презрително за туркините "тая бръснатата". Та всичко е въпрос на мода, модата формира вкуса.

Преди 30-35 години учех в София и всичките ми съученички бяха изцяло епилирани.

Завърших гимназия 1986-а и никоя не беше с епилиран триъгълник. Да, подкастрен разбира се, но не и голо.

# 142
Личната хигиена е уважение към себе си.. най-вече и елементарна култура.
В същото време, не разбирам що за човек си  ..да бъдеш интимен с партньор, чиято миризма и хигиена те отблъскват.
Странно, че с бившия сме били по палатки и се е случвало два -три дни хигиената да е на ниско ниво..( хладка вода в бутилки) , но миризмата ни не ни е отблъсквала..

# 143
  • София
Само ти може да си помогнеш в случая. Ние няма как. За мен е абсурд да търпя някой, който а) не се съобразява грам с моето мнение, б) приема единствено своето разбиране за правилно - което впрочем клони към сектантство и в) не е готов на никакви компромиси. Дори и Брад Пит да е, мерси! Няма сила, която да ме накара да го доближа.
Ако не беше толкова краен, бих казала, че с компромиси бихте могли да се напаснете. Но щом той е такъв непукист, не знам. Предполагам не само по темата за хигиената се разминавате.

Попринцип не й е длъжен. Като не й харесва, да търси друг. И аз такъв не бих доближила, но не смятам, че трябва да се съобразява заради мен. Все едно някоя жена да кара мъж да си обръсне брадата, защото харесва гладко избръснати. Или й харесва какъвто е, или си търси друг.

Рози, при хората, които попринцип спазват хигиена, тези неща не са проблем. Примерно, никога не ми е пречело гаджето като дойде потен или мръсен от работа. Системният мърльо придобива друга миризма, освен това е  развъдник на всякакви бактерии и гъбички.

# 144
Остана ли нещо необръснато в тая тема? Joy
Естествената миризма на здравото тяло не е неприятна, не е отблъскваща, не е натрапчива и остра. Не зависи от дължината на космите ти, а от това, какво ядеш, какво пиеш и доколко обичаш водата.
Всяка неприятна миризма е от насищане на организма с токсини и/или липса на елементарна хигиена.

# 145
И в същото време, имах колежка в студентските години. Беше заболяване.
Но на лекции около нея всички сядаха на ред отгоре и на няколко седалки от страни. Освен най-близките и приятелки.
Та предполагам, че е ужасно и смачквщо.

# 146
Прекомерното изпотяване се нарича хиперхидроза и се овладява с инжектиране на ботокс в проблемните зони. Той блокира потните жлези. Вече ако потта е и миризлива трябва да се търси и друга причина.

# 147
Когато имаш медицински проблем е едно, и пак със козметика и хигиена се овладява, но да си смръдливец, който не ще да приеме факта,че около него живеят други хора е друго.
Всеки е имал поне един такъв колега или познат.
След нашия, в съблекалнята се влиза с 2 чифта маски и се излиза със насълзени очи.

# 148
Аз пък харесвам мъжът да има косми. Е, не много, но да има. Навсякъде. Много ме възбужда, някакси мъжко ми е. Обаче, ако мирише гадно, възбудата ми ще се изпари на мига. И не харесвам мъже с плочки, и изобщо напомпани, нацепени, тип култористи- веднага си мисля, че са хомосексуални. Харесвам добре сложени, стегнати, може да има леко коремче.
Авторке,
От де ги намираш тез екземпляри ? Хвани единя, удари другия.

# 149
Аз тази нова мода я определям като..суета по съвършенството..
Мъжете да са гладки като охлюви, а жените да стигнат до там, че да скубят веждите си и да татуират..
Фалш от всякъде..Ако не си в нормата си отхвърлен

Общи условия

Активация на акаунт