Професионални серии за коса- тема 150

• 57 824
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Не я боядисвам. Използвам натурална къна на Cultivators. По дължините от рамото надолу е с къна в която, обаче, имаше парафенилендиамин и вероятно от там е изтощинието.
На едри масури става по върховете, тук е така заради това, че е била на плитка леко влажна след сушене.
Ползвам Macadamia rejuvenating шампоан и маска във висока туба с мед на Garnier.

Къната си е боя и не винаги толкова щадяща колкото се предполага. Понякога е в състояние да съсипе косъма, эависи и от качеството й  

Щом косата ти става на едри къдрици по дължините, а в корените е права, както и от това, което виждам, си отговаряш абсолютно на дефиницията эа чуплива коса, може би тип 2б, макс 2ц. Съответно аэ бих постнала снимка в натуралното й състояние, а не след плитка/сресана, эа да се види как се къдри. По това също се поэнават много грешки в грижата и структурата.

Как така къната уврежда косата? Не бих я сравнила с боя изобщо. Та и действа като терапия и я подобрява. Не виждам как чиста къна, алое или куркума ще увредят косата. Сега вече за тези с химия в тях разбирам.. нали с такава си мазах дължините и се вижда леко пресушаване заради ниското качество и PPD.

Ще кача масурите като я измия. Общо взето ето това става:

И фриза остава по средата където масура свършва и нагоре е по права. Т.е. права вълниста е и на края става голям масур лъскав и жив и не така рошав.

# 571
  • Варна
Момичета, я да питам за Олаплекс, аз чинно измивам с шампоан след 2ра стъпка, но някъде из темите прочетох, че втора стъпка използвате без да отмивате, каква е идеята да не се отмива и мога ли да си правя терапията на измита с ДПШ коса, без да мия с шампоан след 1+2?

Наде аз спя с 1 и 2 без да ги мия/мия на сутринта/. Иначе втората стъпка си я ползвам като финиш без да се замислям особено лятото. Намачквам косата с нея в жегите само навлажнена леко.
Можеш да си правиш терапия по тоя начин,но изплакни хубаво след втората стъпка. Ходила съм и по три дни така-не е проблем. Това го споделям от личен опит и не казвам,че е правилно и,че така трябва да се прави. Просто обичам експериментите.

# 572
И аз мога да потвърдя че след терапия с олаплекс 1+2 измивам само с вода и косата си е супер, няма клепане и омазняване. Като преди терапия и аз мия с дпш и косата ми е идеално чиста.
Вчера ми хрумна както седя с маска под найлонова шапка, да включа електрическата възглавничка, защото не ми се грееше със сешоар и то взе че стана чудо, хем приятно и отпускащо хем косата се загря качествено и беше изпила маската, съответно и ефекта беше доста добър. Ползвах м Про Лонгър, която не ми е най-любима, но така ми харесва ефекта определено.

# 573
Мацки, филърът olioseta според вас може ли да се оставя за цяла нощ, дали ефекта ще се усили ?

# 574
  • Варна
Не е добра идея според мен. Под шапка затоплен със сешоара  за половин час стига.
 Избягвайте мокротия на скала в сртдения сезон поне. Спя с масла,спя с еластисайзър,но на влажна коса,спя с олаплекс,но го поизсушавам преди да си легна.

# 575
Момичета, имам едно питане: двоумя се между Moroccanoil Hydrating Mask и Joico Moisture Recovery Treatment Balm. Имам нужда от хидратираща маска, която да не кара косата да увисва. С гъста коса, тънък косъм, имам лек балеаж, цялостно боядисвам ниво 7 пред месец, косата е в сравнително добро състояние. Ще съм благодарна ако някой е ползвал и двете и може да ги сравни.

# 576
  • София
Момичета, имам едно питане: двоумя се между Moroccanoil Hydrating Mask и Joico Moisture Recovery Treatment Balm. Имам нужда от хидратираща маска, която да не кара косата да увисва. С гъста коса, тънък косъм, имам лек балеаж, цялостно боядисвам ниво 7 пред месец, косата е в сравнително добро състояние. Ще съм благодарна ако някой е ползвал и двете и може да ги сравни.

Здрасти, аз съм ползвала и двете маски и ги имам налични и сега
За мен по-добрата е тази на Moroccanoil.
За твоята коса ми е доста трудно да преценя, защото е в доста добро състояние и си е риск да не утежняъ, но съм чувала повече отзиви от жени с коси в добро състояние утежнени от тази на джойко, така че на твое масто бих заложила на марокан  или  балсама на джойко като по-лек вариант.

Като сравнение в текстурата тази на марокан е доста по-напояваща за мен от тази на джойко.
Имам чувството, че тази на джойко прави само повърхностен слой и не подхранва в дълбочина, докато марокан напоява и разплита уникално при мен.
Принципно неведнъж съм писала, че харесвам почти всичко на джойко, а на марокан ненавиждам шампоаните и балсамите, че дори и олиото, но точно тази маска ми е най най най любимият продукт и life safer и се моля да не я реформулират

Моята коса е руса, с тънък косъм и права и не се утежнява и от двете.

# 577
PeachHoney косата увисва ако се прекали с количеството или ползването на определен вид козметика в неподходящото време,не зависи от вида на маската.До този извод стигнах след много експерименти.
За мен,маската на Джойко е по-добрата хидратация и пари,които не са хвърлени на вятъра.
Маската на Марокан е добра,но не толкова велика както се пише по форумите.Бих я определила като балансирана с превес на хидратация.Не веднъж съм казвала,че балсамът е по-добър,поне според мен.
Та,с Melisande сме на различно мнение по въпроса.Ти си решаваш

# 578
Пийч, аз бих те посъветвала, ако се спреш на Марокан, да вземеш тази за тънки коси. В Нотино има травъл вариант, можеш да пробваш.

# 579
Аз съм чела много добри отзиви за Джойко и знам, че са реформулирани, но точно балсама е по-добър отпреди и с по-ниско Ph отпреди и сосата става по-мека и аз бих заложила на него. Марокан според мен е излишно скъпа маска и пак си е бъкана със силикони. Чак толкова.

# 580
Маската на джойко е по-тежка артилерия от марокан. Аэ харесвам и двете, но първата определено е эа много гъсти и/ или иэсъхнали коси и бърэо би омаэнила някоя тънка коса. На моята гъста коса е ок, но понякога ме драэни ефекта, след като сложа и финиши, олио, крем эа къдрици. . Джойко е и по-икономична от марокан.
Ако трябва да иэбера от двете, бих се спряла на марокан, эащото има по-приятна эа мен консистенция и аромат. Джойко мойсчър ми мирише на препарат эа тоалетна. Ефектът на марокан е достатъчно добър и вероятността да дойде too much е по-малка. От серията джойко мойсчър съм голям фен на балсама. Той също е супер хидратиращ, но не е чааак толкова маэен като маската   и може да се комбинира с много продукти.

Ванила, в таэи тема силиконите са си на почит. Профи коэметиката живее от действието на силиконите. 😃😉

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 10:36 от snowwhite12

# 581
Аз си купих шампоана и маската Joico Moisture recovery след изкаран месец на морето, когато косата ми беше като изрусена слама. В това състояние с 1-2 измивания,  косата ми се възстанови. Но после, когато се възстанови,косата ми на другия ден беше като мръсна. Аз имам изрусена,  сравнително слаба коса.
Сега ползвам само маската, но след хард протеин като шампоана на Керастаз Денсифик или 2 минутния реконструктор на Афоджи,  като не я държа много. Така е добре,  но шампоана нямам идея как да го ползвам.

# 582
  • на земята
Бихте ли ми препоръчали олио за коса,търся добър финиш,тънка коса със сухи краища,без Керастаз.
Бих препоръчала и аз Марокан маската с кафява капачка,въпреки,че пише за гъста коса,при мен действа много добре.Много добре ми подрежда косата и стои тежка.

# 583
Лаленце, олиото на Лалга. Дебни го на ЧП ако не ти се дават толкова пари. Заслужава си да се пробва.

# 584
  • на земята
Лаленце, олиото на Лалга. Дебни го на ЧП ако не ти се дават толкова пари. Заслужава си да се пробва.
Много благодаря,че сподели,задължително ще го дебна.
Без олио не мога да остана,косата ми свикна и много ми омекотява косъма.

Общи условия

Активация на акаунт