Професионални серии за коса- тема 150

• 57 789
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Нанасям го на влажна коса като еластисайзър или просто разреждам 2-3 помпи с малко вода и го нанасям на косата като не избягвам скалпа. Спя така и на сутринта боядисвам директно върху него. Косата си е изсъхнала през нощта.

При боядисване се добавя 1мл. на всеки 10мл. боя по упътване. Това обаче не съм го пробвала все още и не знам как и колко пази и дали ще се справи със силен оксидант.

# 631
А кое е най-добре за предпазване от боя с висок процент оксидант и светъл цвят? Освен Оlaplex и O.Way?

# 632
Ако сложа еластайзър /той е хидратиращ нали така/, после протеинов Ш и маска и след това нещо хидратиращо за краищата, така правилно ли е?
И ако ползвам хидратиращ преуош , както го наричате, после винаги протеин ли трябва да ползвам.
Не.
След еластисайзър продължаваш с хидратация.
Когато правиш протеинов протокол не е необходимо да имаш преуош, идеята на преуошите е да предпазиш дължините от по-агресивен шампоан или на еластисайзъра да вкара повече хидратация в косъма.
Като правиш хидратация действаш само хидратация.
Като правиш протеин действаш протеинов Ш+протеинова маска и накрая хидратиращ балсам, за да запечатиш протеина в косъма.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 13:57 от Dwale`

# 633
Да аз видях че я беше препоръчала но тук в България не я намирам
Аз съм в чужбина,  но може да се поръча от lookfantastic. fr до България,  но да се внимава при задаване на адреса. Мисля, че над 50 евро е безплатна доставката. Има и маски Керастас- Архитект и Дисциплин за около 18 евро.
Някъде ги публикувам из групите, но ще дам отново отговора на lookfantastic как да се поръча до Бг:

# 634
Наистина са добри цените и ако имате стара поръчка хваща за още 5 процента кода

# 635
Здравейте, момичета.

Сравнително нова съм в ползването на професионална козметика за коса и се нуждая от съвет. Косата ми е дълга и сравнително гъста, суха, чуплива (може би 2А) и много склона към цъфтене. От два месеца имам балеаж.  Разполагам със следните продукти:
1) Протеинова грижа:  REDKEN EXTREME LENGHT шампоан и  KERASTASE ARCHITECT маска,  aPHogee Keratin Green Tea Restructurizer,  aPHogee 2 -minute Reconstructor.
2) Хидратираща грижа : Mediceuticals Hydroclenz шампоан.JOICO Moisture Recovery Treatment Balm, дрогерийна балансирана маска с хидратиащ уклон.
 Разполагам и с Mediceuticals Purifying Shampoo. Ползвам на Neuma един хидратиращ крем, но не виждам никакъв ефект от него. За финиш имам коприната на CHI и  олиото на Moroccon oils. Понякога оформям къдрици с Bumble and Bumble Curl Cream. Наскоро, си купих крема за къдрици на Alfaparf Semi di lino curls. може би е твърде хидратиращ за мен, или не го съчетах правилно, но не съм доволна от действието му.

Предното измиване, използвах Medi Hydraclenz за шампоан, aPHogee 2 min Reconstructor,  и после нанесох JOICO MOISTURE RECOVERY. След това пръсках малко с Keratin and Green Tea Restructurer-a. Сложих от продуктите за къдрици, след измиване и коприната на CHI. Косата ми определено беше по-сплескана от обикновено, къдриците се задържаха малко, косата ми се омазни за 2 дена, което за мен е доста необичайно.

Вчера се измих с РЕДКЕН, ползвах маската  Архитект и накрая завърших с хидратиращата  дрогерийна маска и малко финиш. Косата ми доста лесно се изправи. Определено седи тежка и с обем, не бил казала, че е хвърчаща. Малко е суха, особено горните пластове. Буквално изпива олиото .
Не знам дали тези резултати не показват, че може би ми трябва по-балансиран шампоан и маска? Мислех си за Керастас Генесис. Също така, бихте ли ми подсказали различна конфигурация за ползване на продуктите, с които разпологам. Отворена съм към предложеня за нови покупки.

Благодаря предварително Simple Smile

# 636
  • Варна
aPHogee 2 min Reconstructor,  и после нанесох JOICO MOISTURE RECOVERY това бих го причинила само на някоя сериозно изгорена блондирана коса. Каква е причината да ползвате кератиновия реконструктор и след него балсама на JOICO ? Малко са косите,които няма да клепнат след такъв протокол.
 Според мен косата има нужда просто от хубав финиш. Всяка кремообразна термозащита ще свърши работа,но кремообразна не пръскалка или олио. Има коси,на които олео финишите не действат както трябва.
 И не клепайте всичко налично на едно миене.
 Примерен протокол: шампоан меди/не е хидратиращ хидрокленс,балансиран е и протеина му е доволно осезаем/ М Архитект,реконструктора със зелен чай и отгоре запечатване с олиото CHI докато се сдобиете с кремообразна термозащита. След това го ползвайте само на суха коса за блясък и обиране на фриза.
Шампоана на JOICO го ползвайте с балсама и за финиш  олиото на марокан.

Въобще за прохождащи в профи козметиката е по-лесно да ползват продукти от една серия на едно измиване. Често го пиша макар,че и аз едно време не го спазвах и редовно правех компоти Grinning и се чудех защо не ми се получават нещата.

# 637
Silver_Mist, използвам шампоан за обем на Лалга /втори път го поръчвам/ и балсам за възстановяване, много съм доволна, дават ми обем, не ми утежняват. Сега поръчах и шампоан за възстановяване на Лалга /допълнително мога да дам отзиви като добия впечатления за него/. За пояснение, за да направиш сравнение, косата ми е с омазняващи се корени, със сухи и изтъняващи краища, чуплива, с чувствителен скалп, обичаща протеин и недолюбваща по- силна хидратация.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 19:23 от ivelionora

# 638
Здравейте, спряла съм се на боя за коса Oway, с която да се боядисвам в домашни условия. Досега не съм пробвала такава и се чудя за боядисване на цялата коса дали ще ми стигне 1 боя или да поръчам 2?/косата ми е гъста, чуплива, средно дълга до раменете/

# 639
O.way един брой на мен ми стигна доволно. Моята коса е под раменете, не е от най-гъстите, но не е и рядка.
За сравнение, от Lakme Chroma взимам две бои с два оксиданта.
Но и аз съм си левак в боядисването, а това не е за подценяване 😀

И в този ред на мисли, девойките, които се боядисват сами, биха ли споделили с колко бои се справят и колко е дълга косата им? Винаги съм се чудела дали аз съм прекалено несръчна или просто Lakme е малко боя.

# 640
Аз боядисвам
корени.Последно с Олиосета, около 32гр. боя и 1:1,5 оксидант, което 48гр., значи общо 80гр.смес, което ми дойде много и оставих малко за обливка на дължините.

# 641
  • Варна
Боядисвам с Oway само корен/ смесвам обикновено 2-3 бои общо 40-45мл. боя и съответно 80-90мл. оксидант. та 120мл. смес си ми стига доволно и за боядисване и за обливка след това. При русата гама обаче боя трябва да има в изобилие защото в противен случай рижавото не ми мърда.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 21:12 от prinzesata

# 642
  • Марс
Ще взема да пробвам и аз Oway боята на следващото боядисване. Иначе на въпроса на Jollie -  сама се боядисвам - коса до кръста. Имам си стратегия с шноли и гребен.

# 643
  • Бургас
Ще помоля за съвет. Не съм ползвала професионална козметика и честно казано ми е като цяла наука.
Тези дни си купих инфрачервена студена преса. И не мога да се ориентирам за продуктите, с които мога да я ползвам.
Накратко косата ми, след няколко години косопад, е тънка, рядка, мека, хвърчаща, т.н. фризи .
Цъфти не само в краищата, а на няколко места по дължината на косъма. Мазна в корена, но много суха по краищата. Боядисвам я само с билкови бои, съдържащи индийски билки и къна, заради косопада. Много време използвах само шампоани за косопад или някакви натурални от био магазините. Сешоар използвам рядко, повече зимата. Мия косата през ден.
Искам да уплътня косъма по дължината, да е по-тежък, по- гладък, жив.
От това, което прочетох от първия пост, мисля, че имам нужда от протеин, но и хидратиращи продукти. Но толкова марки има и не знам от къде да започна.

# 644
Мацки, някаква идея за сайт или място, откъдето да купя пресата за коса Steampod на Loreal, на по-нормална цена от 500 лв?
Търся я за подарък!

Общи условия

Активация на акаунт