Професионални серии за коса- тема 150

• 57 219
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Исках да попитам някой поръчвал ли е олаплекс от Парфимо?
Дали са оригинални?
Че намерих добра цена за 2ката и се чудя дали да поръчам ма не искам да изгоря 260 лв...

# 196
  • пловдив
Здравейте, момичета! Чета ви, но не набирам смелост да пиша. Съкращенията ви не са ми много ясни, моля да ми обясните как се прави преуош. От близо 7 години ползвам профи продуктите на Л’Ореал шампоан и маска, скоро си взех на керастайз хроноложист шампоана и маската, ползвам олиото на макадамия и имам на керастаиз за боядисана коса.Интересува ми кои са дълбоко почистващи и кои хидратиращи, и тях ги редувам ли?
Аз съм с много гъста и боядисана кестенява коса, с дължина да кръста. Проблема ми е след банята и сошуара съм като разплетена дамаджана, търся ефекта на подредена и не така бухнала коса.
Расте бързо, побелява бързо и на 3-ти Ден е  мазна в корените. Нямам проблеми с цъфтежа, често има и косопад.
Много моля за съвети.

# 197
Casual,  кажи по-точно кой продукт от всичките Joico K-Pak ти допада. Joico defy damage с... Joico blonde life.....Някой може ли да сравни тези две серии.
Lora не си спомням каква е косата ти. Моята е средно плътна и гъста, много третирана, изсветлявана, суха.
Joico K-Pak съм използвала цялата серия ( заедно и поотделно ) :
https://www.joico.com/wp-content/uploads/2020/09/k-pak-family-us-version.jpg
1. По протокол : Clarifying Shampoo ( или K-PAK Reconstructing Shampoo ) - RECONSTRUCTOR deep penetrating treatment - Hydrator
https://www.joico.com/wp-content/uploads/2020/09/hair-repair-sys … new-packaging.jpg
2. По протокол : Clarifying Shampoo - Cuticle sealer - RECONSTRUCTOR deep penetrating treatment - Hydrator
Cuticle sealer-a го включих по късно, и косата ми беше вече в по добро състояние, така че не мога да преценя дали имаше допълнителен ефект от него. Но продължавам да го ползвам Simple Smile в нотино сега е наличен на добра цена.
Най-често, когато нямам време - правя комбинацията Brightening Shampoo ( от Блонд серияте ) + Hydrator
Косата ми не обича чист/силен протеин и никога не ползвам само реконструктора.
Дефи демидж и Блонд лайф са съвсем различни...Между другото, тя е и по-добрата от двете
На същото мнение съм, макар че от Блонд лайф само шампоана съм използвала, и съм тествала балсама.
DEFY DAMAGE съм имала комплект от мини продукти, но я усетих като перфектния баланс за моята коса. Шампоана + маската конкретно.
Исках да попитам някой поръчвал ли е олаплекс от Парфимо?Дали са оригинални?..
Два пъти съм купувала Олаплекс - 1-вия от Парфимо, 2рия от Нотино - нямаше разлика

Съкращенията ви не са ми много ясни, моля да ми обясните как се прави преуош..Интересува ми кои са дълбоко почистващи и кои хидратиращи, и тях ги редувам ли? ...... Проблема ми е след банята и сошуара съм като разплетена дамаджана, търся ефекта на подредена и не така бухнала коса. .
Apopova преуош е терапия която се прави преди измиването със шампоан - най-популярния вариант е Еластисайзъра : https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/elasticizer--za-izto … htena-i-suha-kosa
Може и "домашен" но рецептата не я знам, някой друг от форумките да я сподели.
Моят бърчок обикновенно е от балсами и маски , които не ми допадат много - добавям Черно Ямайско Рициново Масло ( ЯЧРМ ) и ги слагам за половин час преди да шампунирам Simple Smile
ДПШ - Дълбоко Почистващ Шампоан - се използва 1-2 пъти в месеца, за да премахне наслагванията от продукти. След него обикноменно правя подхранваща терапия, за да може да проникне по-дълбоко.
Редуването е м/у Протеин и Хидратация
"Подреждането" на косата - моето лично мнение - идва най-вече от продуктите без измиване и стилизантите.

# 198
Исках да попитам някой поръчвал ли е олаплекс от Парфимо?
Дали са оригинални?
Че намерих добра цена за 2ката и се чудя дали да поръчам ма не искам да изгоря 260 лв...
Внимавай за срока на годност ,щяхме да делим със съфорумка ,но когато дойде беше с изтекъл срок,тя беше коректна и ми каза ,а след това го върна .

# 199
Melisande,като че ли разлика има само при шампоана. Този на K-Pak е една идея по-изсушаващ и по-протеинов. При балсамите и маските не виждам кой знае каква разлика,може би DD ми дава малко повече блясък.

Да ви кажа,вчера пробвах киселия балсам на Меди-Final Finish. Много добро попадение. Като се има предвид че мих с гадната бургаска вода,косата е супер мека и жива вече втори ден,все едно сега съм я измила. При миенето не дава лигаво усещане,нито уплътняване,но след като се изсуши косата става много приятна. Дори не очаквах такъв резултат.

Тези в ЗР за пореден път ме изумиха. Исках да си купя Фолиген,но нямаше в наличност. Девойката каза че може да ми поръча и на другия ден ще пристигне. Защо не поръча да заредят,а се налага клиентите да търсят и поръчват Rolling Eyes малко не схванах политиката...пак трябва да ходя до там.

# 200
Преди два дни PeachHoney спомена, че само по себе си олиото за коса не хидратира - имам Митичното олио / още със старата опаковка / и Марокан оил за всеки тип коса и се чудих защо не хидратират добре косата. Вие какво използвате преди и/или след нанасянето на олио за коса, за да се "запечата вкараната хидратация"?

# 201
  • София
Melisande, моя Olaplex 3 беше от parfimo  на промо и си беше наред.

# 202
Кои са тези зелени Ш и Б? За My Hair My Canvas ли иде реч? И ако да моля те опиши косата си. Интересни са ми,а мостри от рибата да изкрънка човек е геройство Grinning. В кокопанда бяха сериозно намалени и код хващаше и много им се чудех ама пусто никой нищо не казва за тях.
Да, My Hair My Canvas. Първоначално получих мостра на шампоана като подарък от Арлен. Мострата ми стигна само за 2 пъти, но много ми хареса и си поръчах малките опаковки от Нотино.
Косата ми е тънка, не е боядисана, нормална в последно време, тоест не ми създава някакъв конкретен проблем.
Много освежаващо действие има шампоана на скалпа и после косата става много лъскава.
Не са икономични обаче, бързо свършват.

# 203
  • Някъде там
Кои са тези зелени Ш и Б? За My Hair My Canvas ли иде реч? И ако да моля те опиши косата си. Интересни са ми,а мостри от рибата да изкрънка човек е геройство Grinning. В кокопанда бяха сериозно намалени и код хващаше и много им се чудех ама пусто никой нищо не казва за тях.
Да, My Hair My Canvas. Първоначално получих мостра на шампоана като подарък от Арлен. Мострата ми стигна само за 2 пъти, но много ми хареса и си поръчах малките опаковки от Нотино.
Косата ми е тънка, не е боядисана, нормална в последно време, тоест не ми създава някакъв конкретен проблем.
Много освежаващо действие има шампоана на скалпа и после косата става много лъскава.
Не са икономични обаче, бързо свършват.
И аз много харесвам серията my canvas най вече балсама.
Използвам този
Ежедневен балсам, наистина не е икономичен.
Косата ми е тънка, права, боядисана в натурална гама (кафяво).Дължина около ключицата.
Първо прави впечатления аромата който е много мой, изпитвам истинско удоволствие докато съм с балсама. Малка спа терапия за сетивата.
При отмиване косата ми се усеща лигава под душа.
След изсушаване нямам нужда от много финиши, балсама се справя идеално с разплитането и подхранването на тънката ми коса.
След изсушаване косата е добре хидратирана с блясък и хубав аромат. Ефекта остава до следващото миене.
Забелязах, че имат и бустери които се добавят към балсама или маската, задължително ще ги пробвам Blush
За мен тази серия е голямо попадение и много си я харесвам.

Редактирам за да добавя още един коментар за оцветяващата маска на шварцкопф(за 15 минути престой ефекта се запази до 5 измивания).

# 204
Да добавя и аз за Алтерните канвас - много любими ми станаха - беше любов от първа среща. Също взех малка разфасофка ш и б и на някоя промоция ще взема пълноразмерни. Както каза Искрица, ароматът е пленителен, наистина си е малко спа. А след ш и б косата става жива, лъскава, хем добре стои, хем е мека и наистина не трябват много финиши в последствие. Единственото, което ме притеснява е, че не съм се отказала още от идеята за кичурите, чакам обаче косопадът да спре, та не знам на по-изтормозена коса как ще се отразят, дали няма да са слаби. Спомням си, че Аня не ги хареса, а тя май е изрусена.

# 205
Благодаря ви, момичета за съветите! Casual, Vanessa супер професионални ревюта на Joico !:heart: Май Defy-Damage е моят продукт!
Casual - косата ми е изрусена, ниво 9, общо взето слаба. Откакто ползвам профи козметика + ежеседмични маслени маски има значително подобрение. Преди беше страшно опърпана. Като гледам снимки от преди 1-2 години,  разликата е очевидна, но е далеч от това, което желая.
Вчера си мислех малко извън темата- в края на миналата година лицето ми беше станало ужасно. Появиха се бръчки, петна, ужассс. Обмислях ботокси и пр. Случайно си купих крем и серум на Nuxe Nuxuriance зеления и след 9 месеца употреба ( понякога в комбинация и с безсмъртниче) кожата ми се преобрази. Скоро чак мъжа ми гледа снимки и го констатира. Та, мислех си, как за косата не може да дам 38 евро и за 9 месеца да стане като по рекламите? Всеки  месец солидно инвестиране на пари и грижи и малко по-добра перушина. Anguished Дали не е просто ген, какво мислите?

# 206
Момичета, има ли някоя сред вас с отстъпка от Златна рибка?
И нещо малко встрани от темата-на Розобер, от Рибката, поръчвали ли сте олио за лице? Има ли доволни?

# 207
Viktoriai, от къде си взе малките опаковки от Алтерна канвас, искам и аз да ги пробвам, преди да се хвърля на големите опаковки.

# 208
https://www.arlen.bg/product/20824/komplekt-ot-ezhednevni-uspoko … -250ml-250ml.html

Дали е добър ш.? Успокоява ли сърбежа на скалпа, както казват?
Ако някой го е пробвал моля за коментар.
Последните месеци от керастаза зверски почна да ме сърби скалпа , драпам се като въшлива. Търся нещо по моя проблем, взех на Чи серията с чаено дърво..гадост не стига че не успокоява сърбежа ами и косата ми става на клечки.

# 209
Viktoriai, от къде си взе малките опаковки от Алтерна канвас, искам и аз да ги пробвам, преди да се хвърля на големите опаковки.
От Нотино

Общи условия

Активация на акаунт