Магията на изтока - тема 66

• 27 004
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Разпиляна във въображението
Miriel, с ТМ може да пробвате Heartless City, Signal или Secret Forest, ако вече не сте ги гледали.

Записвам си. Хадтът на компа ми се напълни с корейски сериали Simple Smile

# 646
Изгледах A year-end medley. Честно казано, имах по-големи очаквания. Приятен филм, но останах с усещането, че някои образи са по-развити в сравнение с други. И Донк Ук уж беше в главата роля, обаче около неговия персонаж като че ли остана нещо недоизказано. Липсваха ми и комичните моменти. На сцената с дишането уста в уста се смях на глас, щеше да бъде добре, ако имаше повече подобни ситуации. Поне имаше хубави целувки. Попадала съм на корейско, в което главните да не се целунат изобщо. Пак добре, че нямаше много сълзи, трагедии и болести, щото на корейците това им е патент. Ще чакам да преведат филма да го гледам с майка ми. Ако никой не се захване, ще влезе в списъка ми за превод. Да видим кога ще почна списъка си с японски сериали за гледане. 🤔

# 647
Шо-сан, айде на японското влакче през 2022 г.
Днес започна Gossip и тъкмо приключих с гледането на първи епизод.
Точно по наш вкус - класическа японска човещинка, с много поучителни моменти и забавни образи.
А кои са героите? Хару Куроки, Джунпей Мицобата, Шухей Номура, Масанобу Андо и така любимия ни съсед на Котаро - Тамару-доно, Якудзата от първия етаж.
Така както започна, Тя ще вкара всички мъже в правилния път, хаха. Трябва им една жена с характер в офиса, а за радост, тя се появи.
Хару я гледам и в Boku no Neechan, а сега и с този нов образ, си припомних колко я обичам като актриса, до момента с финала на къдравото Наги.
Сценаристката ми е добре позната. Гледала съм няколко от сериалите ѝ, а два от тях са сред едни от най-любимите ми японски заглавия.

Много сняг и днес в Япония, дори в Токио, а на о-в Хокайдо е бяла приказка.

# 648
A year-end medley вече е преведен на български от Спирита и качен по торентите и за онлайн гледане.

Погледнах първите два епизода на Bad and Crazy. В началото ми беше малко трудно да схвана какво точно гледам. Към края на втори епизод нещата лека-полека взеха да се наместват. Дано 12 серии да им стигнат да разнищят схемите.

Bulgasal започна като приказка за чудовища, проклятия, прераждания, безсмъртие.... продължаващи от мрачните и изпълнени с кръв години на Корьо та до наши дни. Един мъж превърнат в безсмъртно чудовище търсещо отмъщение, но все пак запазил късче човечност, заради обещание дадено на човека, който го е отгледал.

# 649
  • MJF
Eee, браво, браво на Хару, снима ли снима. Друг е въпроса какво от това достига до мин Crossing Arms
Сценаристката ми е позната с Kekkon Aite wa Chusen de- там част от екип. Рос, кои са твоите нейни две топ-заглавия?

Докато не съм забравила. Да отчета Super Rich като изгледан.
След целия бъркоч и неяснотии накъде върви това заглавие успяха в последната 10-а серия да направят сносен завършек. На мен не ми достигна дълбочина на образите, въпреки че повечето имаха достатъчно екранно време. Творческия екип за жалост не мога много да го похваля. Така и не разбрах какъв им бе проблема като имаха изначално сюжет с потенциял и този каст.

Не мога да им пратя снегорина на помощ защото като гледам идната седмица пак ще ми трябва ooooh!

# 650
Super rich завърши с 11 епизода. Ти що така само с 10 си приключила, мм?

Другите две заглавия на сценаристката Ерика Секи, за които говоря и са ми любими, са Senryokugai Sousakan (2014) и H2: Kimi to Ita Hibi (2005) (със Сатоми, още като тийнейджърка), че и Seigi no Mikata (2008) и Hanawake no Yon Shimai (2011) .

Senryokugai Sousakan го гледа и ти, но си забравила. Беше много добра криминална комедия.
Нали покрай снимките му Еми се залюби с Такахиро, а след това забременя и кариерата ѝ може да се каже, че приключи, поне към днешна дата, въпреки малкото завръщане в Кеншин, което направи. Но там беше нужно, защото тя участва в трилогията (главна героиня) и би било изключителен гаф, ако я бяха подменили за двете нови части.

Имам някакъв спомен, че ти гледа и Hanawake no Yon Shimai.... Дори съм на 99% сигурна.

# 651
  • MJF
Eй на, вече съм забравила колко епизода общо бяха на Super Rich, той последния - 11-я се и позабави малко, за разлика от предишните , които излизаха съвсем регулярно. На сценаристи туй заглавие не случи но пък попадна на читав преводач. Късмет- заглавие Wink

Хм, гледам ги тез 2 заглавия Senryokugai Sousakan  и Hanawake no Yon Shimai- постерите , каста, резюмето. Първото съм сигурна че не съм го гледала. Второто май е от тези потънали в онзи мой списък на катерицата, стои си там и чака. Така ми се струва по тези 2 сериала че е ситуацията Thinking

Чакай да отчета и 7-и епизод на Сенсея -Нана докато помня кой е. bb6, сигурно и ти го изгледа. Този епизод е онзи с двойничката на снахата. Не ми бе много интересен. Чакаме 8-и Mr. Green . Докато стигнем до края на това заглавие с bb6, Рос може да забравиш за него Wink
Hug

# 652
Гледала си Hanawake no Yon Shimai. Намерих ти мнение от 15 октомври 2011 г., но има много мрън-мрън-мрън в него и май си го зарязала след първи епизод.
Документите/ архивите тук говорят, хаха.

Емиии, Нана и Сенсей ги превежда преводачката на Товако Омамеда и нейните трима бивши мъже, така че... Казах ти. Нейните номера нямат край, като на другата, която превежда Koi Desu. Първата е филипинка. Знаеш ми мнението за филипинците и преводачите от там.

# 653
  • вятърничава
Шош,не съм гледала още  7-и епизод на Сенсея -Нана, ще почакам да излезе още някой.Така по епизод през седмица-две съвсем изгубих нишката.
Да използвам да се оплача и от другото съпътстващо заглавие Koi Desu: Yankee-kun to Hakujou Garu, изобщо не съм доволна от финала!
Скрит текст:
Добре започна с Курокава в нелегалност, интересни връзки и двойки се получиха, изненадаха ни със сватбата,кака и хубавеца направо ни тушираха,за двойката незрящи също загатнаха развитие.Значи за всички хепиенд, но любимците на Япония много неубедително накрая,даже се чудих това ли е наистина последен епизод,  дали не съм сбъркала .Според мен малката Юкико и слънчевата усмивка Курокава Морио заслужаваха нещо по-интересно и мило като за финал,поне да се бяха целунали,дори нямаха достатъчно сцени заедно. Worried

# 654
Няма го още седми еп. на Bad and crazy. 😢Затова пък изгледах първа серия на Tabikurage tantei nikki. Отивам на по-сериозните японски заглавия.

# 655
Няма го още седми еп. на Bad and crazy. ...............
Е, изчакай, де, все пак още не са го излъчили Joy. Тази вечер от 22:50 корейско време ще зпочне.

# 656
Мдам, след 20 минути ще започне по tvN в 22:40 ч. корейско време (15:40 ч. в България). Сеул и Токио са със 7 часа напред, а Пекин с 6.

# 657
Аз си изтеглих първите 8 епизода на Chimera,защото не съм чела коментари и съм оптимист,че ще избутам до 8 епизод.

# 658
Шош,не съм гледала още  7-и епизод на Сенсея -Нана, ще почакам да излезе още някой.Така по епизод през седмица-две съвсем изгубих нишката.
Да използвам да се оплача и от другото съпътстващо заглавие Koi Desu: Yankee-kun to Hakujou Garu, изобщо не съм доволна от финала!
Скрит текст:
Добре започна с Курокава в нелегалност, интересни връзки и двойки се получиха, изненадаха ни със сватбата,кака и хубавеца направо ни тушираха,за двойката незрящи също загатнаха развитие.Значи за всички хепиенд, но любимците на Япония много неубедително накрая,даже се чудих това ли е наистина последен епизод,  дали не съм сбъркала .Според мен малката Юкико и слънчевата усмивка Курокава Морио заслужаваха нещо по-интересно и мило като за финал,поне да се бяха целунали,дори нямаха достатъчно сцени заедно. Worried
Гледах първа серия на Koi desu. Отначало си казах, че не е за мен, после ми хареса. Ще се гледа.

# 659
  • MJF
Atamagaokashii бърка само часовете а аз бърках и дните Smiley , архива и такива неща помни Smiley. По едно време има няма мислех все че е сряда и е време за ......

bb6, разбираема и логична тактика да изчакаме няколко серии, направо останалите до финала пък тогава. Но тъй като четох и помня Рос за сериала епизод по епизод, та като седна и след минута - две вече съм "аха, ясно , тоз епизод е онзи за ....." та бързо "влизам в час" до къде аджеба бях стигнала с тоз сериал.

Atamagaokashii, спокойно може да се включваш без цитати, няма да се объркаме.

На  Koi Desu: Yankee-kun to Hakujou Garu запецнах някъде на 3 или 4 -и епизод. Ще чака настроение за да го довърша по някое време.

Общи условия

Активация на акаунт