Магията на изтока - тема 66

• 26 994
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Bad and Crazy започна като крими, а сега е хорър, дори смело мога да кажа... фентъзи хорър.

Проблемът тук и това, което ме втрещи е, че....

Скрит текст:
... детето уби хладнокръвно баща си (който беше насилник) и то под "въздействието" на някой, затова отбелязах, че беше като зомбирано, а и има намесени наркотици. След това детето рани още един възрастен и на финал в снощният епизод 8 - се самоуби изключително хладнокръвно с нож право в сънната артерия. Това е 13-14 годишно дете, момиче?! За Бога....
От някои разкрити моменти, които ни подава сценаристът (без да има кой знае какво логично обяснение, типичен корейски похват) - героят на И Донг Ук (като дете) няма спомени шест месеца преди смъртта на баща си (също насилник, пребивал го е от бой), който умира в пожар. Оттам отключва и раздвоение на личността.
След смъртта на баща му, го осиновява една жена със син (пълен идиот). И сега ни докараха до там, че разболяха и жената от Алцхаймер, оххх.

Поредното шантаво/ объркано корейско.
А да не ти казвам колко сцени и действия на героите нямат никакво, ама никакво логично обяснение. Те просто някак се случват, без зрителя да знае и да му е обяснено защо, как, какво.

Ще го довърша, остават четири епизода в следващите две седмици, но само заради И Донг Ук и Хан Джи Ън. Поредният корейски сериал, който в началото предизвика интереса ми, но след това... потъна.

# 676
  • вятърничава
След коментарите за Bad and Crazy последните два дни ми стана интересно и реших да наваксам с епизодите и да ви настигна. Бях изгледала първите два и ме беше подразнило роболепието в служебната йерархия, падането на колене, пък и насилието не е малко. Но реших да му дам шанс. Обаче последните постове на rossonera пак ме разколебаха.

# 677
Рос,сюжета сякаш напомня на онези новини от САЩ - "Ученик рани /уби ......."
Все пак предполагам,че сериала е с възрастово ограничение.

Много ме е яд,че корейците паравят и много добри неща,но в повечето случаи сякаш друго става по-популярно.
Вероятно е трудно да се представят като технологическо напреднала нация,но в същото време емоционално и ментално са си същите като преди незнам си колко години.

# 678
  • Там, където мечтите се сбъдват
Почнах Vincenzo. До 5 серия се чудех какъв е тоз тюрлюгювеч, драма ли ще е, трилър ли, любовна история ли, но след това взеха да се понаместват нещата или аз просто му свикнах:)

# 679
Изгледах или по-точно прехвърлих набързо Ru: Taiwan Express. Така и не мога да определя какво не ми достигна. Със сигурност Хару и Арън Ян не ми харесаха като двойка, не бих казала, че си подхождат. Може би затова не ми бяха особено интересни.

# 680
Бел,а гледала ли си Chungking Express? Не,че имат нещо общо,освен Express в името. Обаче има Такеши Heart Eyes

# 681
Бел,а гледала ли си Chungking Express? Не,че имат нещо общо,освен Express в името. Обаче има Такеши Heart Eyes
Да, гледала съм го. Бих казала обаче, че изисква определено настроение, не може просто така да седнеш да гледаш такъв филм.

# 682
Гледам качен най-новия филм на Чанг Хьок - Tomb of the River.
Пуснах филма и виждам следната сцена:

Скрит текст:
Рибари откриват непознат кораб в морето. Качват се на него и търсят има ли живи.
Следваща сцена - кръв, много кръв (започват да ме побиват тръпки).
Единият рибар отваря трюма и какво да видя... Труп (с някои липсващи части), а до него Чанг Хьок с кървава уста, като преял с ягоди, лютеница или нещо друго червено. Единият рибар го пита: "Ти ли го уби?, а другият казва/констатира: "Той сигурно го е изял."

На мига спрях видеото и за втора поредна вечер проклех корейското кино.

Край.

# 683
Kaто спомена "откриват непознат кораб в морето" има ли нещо ново с непознатия кораб в Японско море?

Последно четох,че не могат да стигнат до него поради лошото време,но сега новините са за Казакстан, Mask и  как спасяват котка паднала в морето благодарение на кран.

# 684
Не, поне не и във водещите новини от Япония.
За кораба се разбра, че е използван за учения, кораб-мишена и имаше някакви руски надписи на него, та, Путин да каже.

Много сняг им падна тези дни, дори в Токио и основно с това се занимаваха.

Ето едни хубави нощни кадри от Сапоро. Няма хора, само служителите по почистването. Градът спи, толкова подредено, бяло, чисто, а плочките с хийтъри ме впечатлиха. Пада сняг и се топи веднага, а така плочките не се съсипват със сол и хората могат да вървят нормално, без да се страхуват, че ще паднат.

# 685
  • вятърничава
Tomb of the River - ъъъъ, получих дежавю.... The Veil
И познато лице в двата филма.
Скрит текст:

# 686
Drive My Car със Златен глобус за Най-добър чуждестранен филм. Ужас.

Японска прелест. Нереално е...

# 687
Точно го гледах Drive My Car,защото не успях да намеря бутанското предложение за Оскар.
Не исках да го видя,защото съм фен на Мукарами и второ,защото разказа не е кой знае какво,но е приятен за чете и не натоварва.
Кинематографията беше добра.Музиката не я забелязах,което за филм по Мукарами не е много хубаво.
Основният ми проблем,че е различен от разказа.Не разбирам защо когато решат да правят адаптация не е направят както трябва.Вярно,че разказа няма 50 страници и в повечето случаи описват колата (можеше поне да е жълта както в оригинала) ,скороста,чистачките и двамата герои водят някои небрежни разговора.Знам,че е нужно много повече и за това обърнаха внимание на пиесата  "Вуйчо Ваньо",която наистина е спомената в книгата. Така се получи и паралел между историите.За това има сюжета с учиничката и първата любов,корейската,историята на Мисаки,историята на актьорчето (за да съм честна в разказа има наистина среща с любовника на съпругата си,но е представена по-различен начин.)За това има и този финал.
Стандартен японски филм. Има ли по добри?Да.Гледала ли съм по-лоши?Да.Незнам какво толкова другите откриват в него,а аз не успях?С какво ги докосна?Какво видяха,което аз не мога?
 Бавно темпо,но принципно това за мен не е проблем,но 3 часа ми дойде много.Гледах почти 30 минути от филма преди да видя началните надписи.За тези 30 минути нинаха няколко години.Показаха миналото на героя и след надписите продължиха с неговото сега.
Мога да кажа,че това е филм в който героите търсят смисъла на живота,разкриват своите тайни и продължават напред.

# 688
Tuon, благодаря, че сподели. Знам, че си запозната с творчеството на Мураками и ще можеш да дадеш изчерпателно мнение.

# 689
Бел,няма много общи неща между филма и разказа.
Като започнем от цвета на колата,начина по-който наема Мисаки,смърта на съпругата му,срещите с нейния любовник.Всичко е различно.Само имената на героите и на самия разказ.Дори усещането докато четеш и гледаш филма е  различно.Всичко останало е да направят филма по-емоционален, за да може зрителя да се припознае с някой от героите,да носи напрежение и да изненада накрая.Дори финалното пазаруване с маската беше насочено към сегашна обстановка.

Общи условия

Активация на акаунт