Любители на котки - Тема 164

• 29 319
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
АнМари, кажи ми за мрежата? От зооплюс ли? Много ли скъпо излиза? Че на комарниците не мога да разчитам. Ще трябва да слагам мрежи поне на 3 прозореца.. Нямам открити тераси.

# 151
  • София
Месечинке, дано е нещо безобидно! Все пак космите трябва да излязат от някъде. По-добре е да не повръща, но и да се задръсти е лошо.
ПиратЯ Ришко много рядко повръща. Само ако го изтърва да ми опасе едно цветенце, което гледам на стълбищната площадка. Все се чудя що не расте, що не расте... Ми няма как да порасне като косачката постоянно се включва.

Ришко се наслаждава на началото на есента по столовете на терасата.

Най-хубавото и добро оченце на света.

И е тилкова красиво, че стига за две!❤❤❤

# 152
  • Варна
Таня,
хаха, коректорът редовно поправя я на Летя, я на Кръвта hahaha
Котьо,
не яде малцова паста, не ще. Направо не знам какво да я правя. Тази нощ не повръща изобщо, викам размина се и сутринта към 9 и нещо пак. След което се разбесня, разтича, събра килима и се наяде. Садя трева, пасе я за нула време, трябва цяла поляна да ѝ направя. Опасе китайската ми роза тази сутрин. Ще питам утре доктора какво да правя. Ако трябва само специална храна ще яде. При вас какви бяха симптомите за задръстване?

# 153
Месечинке, за запушването при Бени беше от глътната играчка, но предполагам е същото и с косми. Повръщаше на фонтан всичко, което е ял/пил, някак много явно беше, като под налягане. И се влоши много бързо - петък вечер повърна веднъж и през нощта 3 пъти, сутринта в събота го водих на лекар, но беше жизнен и не заподозряхме, че е глътнал нещо и за под 24 часа до неделя сутринта беше се влошил толкова, че едва го спасиха

# 154
  • София
pandorina, със стара дървена дограма съм и мрежата съм я хванала директно за нея. Купих ситна мрежа на метър от строителен магазин. Реже се с ножица.
ПВЦ дограма има само в стаята на сина ми. Там нямам мрежа.
И двамата се катерят по мрежата.
Оникс преди няколко дена е успял да изскубе мрежата в стаята на дъщеря ми и бил излязъл на балкона.

red soul, гледах го този фонтан. Ще си помисля.
Дъщеря ми сигурно ще ме навие да купя.

За космите... собственичката на развъдника обясняваше за подкосъма след навършване на 1г. Ще видим как ще е положението.

# 155
Благодаря на всички за милите думи и топлото посрещане! Дано да ни е здравичка Меги!

Джаста Праста, леле, тази ваша Мая е истинска картинка! Като нарисувана е! Невероятно красиво коте! Да ви е жива и здрава! Можеш ли да покажеш картинка на тези био пастети с пилешко от ДМ, за които казваш, че са читави, ако не те затруднява?

Имам още малко количество за изразходване от Пюрина Про План и 2 гурмета голд и с нетърпение чакам да подменя храната. Искам само информативно да попитам - сухата храна на тези "Брит" как е като състав, бива ли я? Вчера бях във физически магазин на ЗооМания и ѝ взех две нови пастетчета - ще я отучвам от гурметата вече. Взех Vitakraft Poésie и Nuevo handmade filets - малки консервички. Те ок ли са откъм състав? Благодаря ви предварително, за храната ще имам нужда от насоки.

Взех ѝ и котешка трева да си пасе. Нали не е вредно? А малцовата паста как я давате? Директно църкате в устата или в храната слагате?

П. С. Меги е с афинитет към Ай-Ти технологиите - с интерес наблюдава какво се случва в телефона и иска да пише с мен по тъч скрийна. 🙂

# 156
Argent
привет на сладка Меги и теб в темата, окраската й е като на сиамка аз обожавам синеоките котки
Котката е като малко дете Wink създаваш навици и дисциплина ако искаш де Wink първите 2 месеца в новия дом ...
после ако изпуснеш момента, тя става Шефа а на теб ти се позволява да си ѝ придворен да обитаваш нейния дом и да и слугуваш🤣🤣🤣

По този повод и храната е силно препоръчително да е БЕЗ ЗЪРНО пише го като състав на опаковките, има писано много по въпроса на 1стр. на всяка тема . Котката е хищник, а не кокошка та затова.
Пример много нарицателен за мен една и съща порода:
 котката на 4 г. на моя приятелка,  хранена САМО с качественна без зърно храна .

Котката на брат ми 4г.и 7м. хранена само с Уискас  и Фрискас (суха и паучове)

# 157
  • на брега на морето
Месечинка, почти не се хранеше, само лежеше по корем с подвити предни лапички, пишкаше нормално, но два-три дни никакво акане. Докторката каза да я наблюдаваме 3 дни и ако няма подобрение да я водим. Вечерта преди воденето с децата седяхме до 2 след полунощ да я дебнем. Всъщност ние не знаехме, че е задръстена, преди това беше изакала конци от вълнена прежда и това ме наведе на мисълта, че може да стане някоя беля. Задръстването откриха случайно след рентген. А в стомаха й намериха някакво миниатюрно топче като сачма, но сачми ние нямаме и така не разбрахме какво е.

# 158
И vitacraft, и nuevo са ок. За сухата на brit не знам, но те май бяха две серии, скъпа и евтина като при ownat, но може и да се бъркам.

# 159
  • София
Да, синята серия на Брит е евтина. Бялата е без зърно и е по-скъпа.

Пинко, а какво му е на вида на котето на брат ти? За храната не споря. Просто не виждам разлика освен в позата, но тя си е до коте. Едни обичат да се чекнат, а други - не. Joy Но може би от снимките не може да се разбере.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 14:25 от Тaня67

# 160
  • София
Таня, благодаря за новата тема 💐
Аrgent, честита малка сладурана 😻
Красавица е! Много прекрасни моменти ви пожелавам!
За преминаването към нова храна- сигурно знаеш, че постепенно трябва да става (няколко седмици смесваш със старата, като в началото съвсем малко слагаш от новата). Най- малкият проблем е, че котето може да не я яде, може да се разстрои стомахчето му от новата храна.

Моят дзверун така и не иска да яде Animonda Carny, от време на време склонява на Nuevo (нагъва си Феликс и сурова мръвка).
Сега съм поръчала Smilla, Feringa и Miamor за проба.

Pinko, и двете котета са прекрасни, не виждам разлика.

Данък по- късно, че не съм снимала скоро (откакто ги няма бебките).
Темата се е напълнила с прекрасни бебоци, не мога да се откъсна от снимките им 🥰

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 15:49 от AnyHr

# 161
Ами Танче, разликата при 2 те котки една и съща възраст 4г. е в килограмите в полза на приятелката ми.
т.е. котката която яде без зърно храна е по дебела , докато на брат ми е ню ню ядейки боклукчивата храна.
И двете са здрави де.

# 162
  • Бургас
Мария, може би грешно, но съм останала с впечатление, че живееш в къща. Извинявам се ако греша.
Ако е така - не го ли пускаш вън това коте?
Тераса поне?
Той има големи лапи, дълги крайници, голям котак ще стане…
Да,и аз му се радвам много,че има големи лапи,взе да наддава...
В апартамент сме,нависоко.
На терасата не може,има много цветя.
Половината са отровни за него,а и едно само да припадне,майка ми също ще припадне.
Не ходи на терасата.
Гледа цветята и я пита как се излиза...То просто и двете го разбираме и е много смешно.Градинар по душа е,имах две саксии с алое,още първия ден счупи листа и от двете алоета,опита се да рови в саксиите...Майка ми със сигурност няма да преживее такова нещо.
Играе си в коридора и кухнята.
Моята стая е всъщност нашата стая.Коридорът ни е голям,тича до насита.
Ще се радвам да го снимам,когато майка ми му вади хартиените топчета изпод шкафа в кухнята...
Толкова са много и той така си ги чака...
И пак ги набутва.
Вижте колко мрази телефоните ми,мрази и че са два...Или ляга върху тях или ги изхвърля от леглото,неведнъж успява и от зарядното да ги извади...

Свалените тапети отзад са негово дело...

# 163
Argent, благодаря за милите думи.
По отношение на храната - отдавна не съм купувала от тия пастетчета и ми е трудно да ги изнамеря като снимка, но на тях си пише "био" и няма как да ги сбъркаш. Като цяло котешката храна марка на ДМ е много прилична, и суха, и мокра. Състава им съвсем не е лош, а цената достъпна. Разбира се не всичко предлагано, но в болшинството си са добри продуктите. Просто чети състава, търси да са с повече месо, с малко или без зърно, без захар, с малко пепел.
Брит доколкото знам е прилична марка. Среден клас. Достъпна.

# 164
За мократа Брит, това е съставът на по-скъпите паучове:

Това на по-евтините, тъмно сини

Но, разбира се, моите не ядат и двата вида Grinning
Виж за консервите на Брит умират и двамата, но те наистина миришат много вкусно, но нямам да снимам

Общи условия

Активация на акаунт