Любители на котки - Тема 164

• 29 317
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Летя днес следобед, докато ме нямало повърнала огромна топка косми, колкото пръст. Последната седмица не повръщаше косми, само храна. Дали е възможно тази козина да я е дразнила толкова време, да се е събирала, а тя да не е успявала да я разкара и затова да е всичко? Аз ще пусна изследванията в понеделник де, дори и профилактично, все пак е на години, но малко се успокоих.

# 136
И моята сениорка повърна тези дни през нощта една огромна топка косми. А тя уж косми не повръща - вади с изхожданията. Сега нали им е период на смяна на козинка и гълтат много, като се чистят и решат. Не е притеснително, според мен.

# 137
  • София
Летя днес следобед, докато ме нямало повърнала огромна топка косми, колкото пръст. Последната седмица не повръщаше косми, само храна. Дали е възможно тази козина да я е дразнила толкова време, да се е събирала, а тя да не е успявала да я разкара и затова да е всичко? Аз ще пусна изследванията в понеделник де, дори и профилактично, все пак е на години, но малко се успокоих.
Да, наскоро и Рижко ми направи този номер. 2-3 пъти повърна храна или само стомашен сок, после изкара космите и се успокои.
Скрит текст:
Учудих се къде си летяла, но се досетих какво си написала. Joy

# 138
  • София
Хари повръщаше по-често, но имаше по-дълга и скубеща се козина.
На него му садях трева.

Аш и Оникс за сега не са повръщали космени топки, макар че се лижат непрекъснато. Аш похапва трева като го изведа навън.

Някой от вас има ли фонтан-поилка? В една от по-старите теми бях чела, но вече не помня в коя по-точно.
Дъщеря ми иска да купим. Та търся препоръки и съвети.
Аш щом чуе, че пусна водата в банята и пристига. Спирам топлата и пускам студена вода. Пие от струята, хапе я, и понякога пие от шепите ми. Но ми замръзват ръцете докато се напие Joy

А черният пътршинг мрази вода.

# 139
За водата наскоро установих, че Мая предпочита по голяма купа и по далече от храната. Като я водихме при "баба и", имаше сложена кутия от сладолед под кран на радиатора на парното и нашата кокона водата в купата си не я поглежда, но с настървение се опита да сърба от кутията. Веднага сложихме чиста водичка и пиенето на вода започна. Аз всъщност бях забелязала, че като сме я оставяли самичка и пълня едно малко легенче с вода, да съм сигурна, че ще и стигне и няма да го обърне без да иска, докато ни няма и тя с охота пие оттам, а не от купичката си с вода, но тъпо и упорито и предлагах нейната си купичка. Откак видях, че налетя на кутията от сладолед, разбрах предпочитанията и най накрая(разгеле) и у дома и сложих в другия край на хола една голяма кутия от която си пие с кеф. Та, наблюдавайте любимците си и опитвайте различни подходи, те ни показват и ни водят, само да има кой да се вслушва, а не като мен да се правя на неразбрала. Wink

# 140
  • Бургас
Фонтан-поилка лесно ли се почиства и само прясна вода ли тече?
Хари си играе със струята на водата,ако го сложа до мивката.Условието е да е мноооого тънка струйка,иначе бяга.
И все иска измита купичка и прясна вода.
Пауч слагам в порцеланова купичка,в кристалната чинийка няма място за цял пауч.Вода също в порцеланова купичка и ги мия постоянно.Ако мога и 3 пъти на ден сменям водата,ако не,поне сутрин и вечер.
Иначе гадта не пие застояла вода.

Пише,че бенгалските котки обичат водата.
Моят Харо е нахален и любопитен и няколко пъти влезе в банята,докато се къпех.Погледът му беше безценен,сякаш ми казваше"Ти побърка ли се?" и се пазеше от душа.Изобщо ако не слуша и го пръсна леко с вода,бяга.
Ако се наложи да го къпя,пак ще е битка с дракон.
Къпах Сузана навремето,хем беше малко коте,стори ми се,че се бия с дракон.Този мой любим кот Хари е голям и силен вече(пу,пу,пу),не вярвам да го надвия и изкъпя,ако не иска.

# 141
  • Велики Преслав

Това и на мен ми се случи......с 2 стола.

# 142
  • София
На нас ни се случи без котка, от калпава кожа на стола. Барни го игнорира.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 09:42 от Sharky*

# 143
  • София
Фонтан-поилка лесно ли се почиства и само прясна вода ли тече?
Тече такава каквато налееш Simple Smile
Фонтаните са с помпа и резервоар.

Аш пие вода от пластмасова купичка (двойна). Напоследък обаче я отбягва. Водата я сменям често и при всяка смяна мия купичката. Явно ще я сменям.
Решил е, че иска да пие от металната чаша на ММ и се качва на бюрото. Имам голяма бутилка мин. вода с автоматична помпа. И от тази струя е пробвал да пие.
Явно иска течаща вода.
Сипала съм вода и в керамична купа. Друго е обаче да хапеш течаща струя Simple Smile

Това и на мен ми се случи......с 2 стола.
У дома само гърбовете на столовете са надупчени. Моят е сравнително нов и не много евтин.

# 144
  • Sofia
Здравейте котета и мамчета. Да сте здрави, палави и игриви. Нашата Суза падна от 2 етаж тия дни. Това и е за 3 път. Не знам сама или Чери, кучето я бутна. Поне така казват децата под терасата. Предполагам, че е вървяла от външната страна на парапета. Терасата ни е с алуминиев парапет на пръчки и има такава възможност. Не и се отрази много. Те двете продължават да си играят заедно. Мариан страни. предпочита да се излежава и да спи и гони и съска на Чери. Започнах да давам на котките нормална храна, а не уринари. Дали пак Суза ще получи цистит и камъни не знам. Явно е предразположена, но известно време ще им давам такава, че много им изтъня косъма и поотслабнаха, че не я ядат вече. Сега нормалната храна я ядат. Ще ги редувам. Това от нас засега.

# 145
  • Бургас
Сложете мрежа на терасата...

Аш едва ли ще пие застояла вода от фонтана.Ще пада яко чистене и миене на фонтан и резервоар.

Хари ми надра две чанти...Чекмедже...
Свали доста тапети...
Нито чантите,нито чекмеджето обичам.
Обичам Хари,той ми е като детенце.
В другите стаи не му позволяват да дере обаче...

Стои отворено,за да си дере на воля...
Тапетът отзад също е дело на Харо

# 146
  • на брега на морето
Месечинка, повръщането на храна 100% е от космената топка. Добре е, че я е повърнала; сигурно знаеш как Рафаела как се задръсти и се стигна до спешна операция. Просто давай малцова паста. Аз отдавна не давам и Рафка повръща понякога космени топки; два пъти повърна слюнка и щях да получа удар; добре че се обадих на доктор та ме успокои. Рафаела обаче много се чисти, докато Нала е мързелива и няма опасност да се нагълта с косми. Подкрепям да направиш кръвните изследвания, защото е отлично предложение. Стискам силно всичките си 4 палеца Flowers Four Leaf Clover

# 147
Мария, може би грешно, но съм останала с впечатление, че живееш в къща. Извинявам се ако греша.
Ако е така - не го ли пускаш вън това коте?
Тераса поне?
Той има големи лапи, дълги крайници, голям котак ще стане…

# 148
  • София
Ani Ka, как е котаната?

Това е най-големият ми страх. Старият ми котарак Спас падна от 8ия етаж. Той ме намери в лицето на Хари.
Хари не обичаше да излиза на балкона. Последните години обаче ходеше да се припича на слънце.

На моите хич не им давам да излизат по балконите. Единият ми балкон е остъклен и сложих мрежа на прозореца, който отварям.
Другият е открит, там простирам, и изобщо не ги пускам да излизат на него. Бях изпуснала Аш преди два месеца може би и той ми показа как с един скок може да се качи на перваза.

# 149
Добро утро, дами😊с нещо сладко
https://www.instagram.com/p/CT_lpSEqJLG/?utm_medium=copy_link
Купих за подарък на първият РД на Фин фонтан.Сега е прибран в килера https://www.zooplus.com/shop/cats/cat_bowls_feeders/cat_fountains/146838
.И той и Закари ходят да пият вода,след като сме си взели душ.Явно е вкусна с разните му гелове и шампоани.
Аш все още няма година,затова и не му ада козина.На Зак до скоро не падаше абс нищо,дори и няколко месеца след като направи година.Сега,обаче има.Закари е свикнал да се разхожда навън през лятото и сега много страда,че не го пускам.Мисля,че това под мишницат аму е рана-дали,когато е скачал и се е прибирал,дали от среща с другите двама котарака,които се разхождат в махалата,не знам.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 11:23 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт