Любители на котки - Тема 164

• 28 673
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • In the land of Never Never
Glikoza, нямаш ли възможност поне котето с раната да вземеш? Няма да оцелее без антибиотик - и за външно третиране, и вероятно инжекции. Няма да оцелее така, може би куче го е нахапало. Ще се инфектира, открита рана е.
Котето е много диво, не се дава и се крие. Много от малките котета тук са така, майките ги раждат в някакви изоставени бунгала или къщи, и после като вече не й стига кърмата, започват да излизат, но се страхуват от хора. Ако са по-общителни, могат да си изпросят някаква храна от минаващи хора.  Ако не, шансовете да преживеят са по-малки.
Това коте с раната, беше доста по-малка тогава, го видях преди около 2 седмици, но изобщо не се доближи. Може би излиза, като си тръгна, аз оставям суха храна на няколко места, там има доста котки.
Завчера, когато го снимах, се учудих, че дойде толкова близо, и че е още живо. Но вчера бягаше от мен, въобще не даде да го доближа, и се пъха в един двор с ограда, където не живее никой. Бях се приготвила с вкуснотии, завих хапчето в дробче, но някъде потъна из листата, после завих друго хапче в котешко саламче от Лидл, но никакъв успех. Сигурно хапчетата са ги изяли другите, но какво да се прави, няма да има вреда от половин таблетка антибиотик. Днес през деня минах пак, не го видях.
При блока храня едно малко трицветно, и то беше диво, но сега се дава да го погалиш. Много е чаровно, и се надявам да има някакви работници през зимата, и да има добри хора сред тях, защото тук много ще се строи, разчистиха няколко места наоколо от растителност. Бяха две, но едното, черно-бяло и доста по-едро, изчезна, не знам какво се случи с него.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 21:24 от Glikoza

# 616

Mariat, капките са Около Фарм, с гентамицин. За едно денонощие има разлика. Дано си запази зрението.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 18:31 от Djaky

# 617
Дущица малка.

Аз с един въпрос. Майкъл е на 7 месеца. Днес почна да мяука като на разгонена котка. Ако е така, къде да се оглеждам за евентуални места, които е тръгнал да маркира? И освен по миризмата и Марко работа, ако се хване на време, как се разбира, че един котарак е разгонен?

# 618
Оле, колко сладо спи малчото. Дано си запази зрението.

# 619
Дущица малка.

Аз с един въпрос. Майкъл е на 7 месеца. Днес почна да мяука като на разгонена котка. Ако е така, къде да се оглеждам за евентуални места, които е тръгнал да маркира? И освен по миризмата и Марко работа, ако се хване на време, как се разбира, че един котарак е разгонен?
Като са малки не им смърди маркирането като на възрастна котка. Инспектор Гаджет бях станала да душа и опипвам наред, но от моя опит - диван, пуфове, якетата ми, купчини с дрехи, пране, завивки

# 620
  • Бургас
Оййй...малкото се е успокоило.
Така спят щастливите котенца.
Дано се оправи!
Стискаме му палци,лапи...

# 621
# 622
  • In the land of Never Never
За съжаление проблемът със "сезонните" котки го има не само у нас.
Може би има значение къде се случва това. Зимата бях в Испания, в курортно селище до Аликанте. Там, както и в самия град, има бездомни котки, но живеят в т.н. котешки колонии,  на определени места им се оставят всяка вечер гранули и вода. Обикновено около контейнерите, или в пластмасови съдове в самите места където обитават - оградени и незастроени пространства между сградите. Контейнерите за боклук са плътно затворени, не биха могли да се препитават от там, но просто ги слагат около това място.
Веднъж беше много лошо времето, много силен ураганен вятър, предупреждаваха, че е опасно, и реших, че сигурно няма да дойдат да оставят, и занесох от сухата храна на Васко при контейнерите. Точно тогава дойде едно момиче да ги храни. Обясних й, че поради лошото време съм решила да им сложа, но тя ме помоли ме да не им слагам повече, каза, че винаги идва някой да донесе храна, независимо какво е времето.
Котките са кастрирани, някои се страхуват от хора, други идват да се галят.
Идват различни хора, обикновено са млади момичета и момчета, вероятно са доброволци. Не съм разпитвала, от къде се осигурява храната. Но е факт, че има грижа, и тя е добре организирана и постоянна.
Не знам дали е така в цяла Испания, но там където съм била, е така. Много ми се иска и при нас това да стане някой ден. Не знам, дали зависи от стандарта, или от културата, а може би и от двете.
Случва се да се губят или изхвърлят животни, както и кучета, така и котки. Следя две местни фейсбук групи за кучета и котки, едната от тях е към общината, хората са наистина ангажирани с това да помагат.

# 623
Поне в центъра на София ми прави впечатление не само, че много котки са с резнати ушета (кастрирани), а в квартала ми на много места има съдове с вода, храним ги редовно, много пъти като мина и видя оставена суха храна или съдче с консерва.
Някои са напълно диви и страхливо бягат, докато им сипваш храна, отиват до нея, след като се отдалечиш достатъчно, други са много контактни.
Но по малките населени места за съжаление нещата са много различни.
Миналата година една вечер на бунгалата в Ахтопол добре нахранихме една котка, но не се появи следващите дни.
Дано нещастните животинки да оживеят зимата.

# 624
  • Бургас
Малката лисичка,цункай го и от мен този сладък котьо.Много ги харесвам,може някой ден,живот и здраве,да си купя и такъв.Каква порода е точно твоят?

Харо става лош.
Майка ми дойде в моята стая,по принцип е необичайно,никой не идва.
Седна на леглото и Харо издивя.
Нерви,снова насам-натам,дойде до мен,посегнах да го погаля,взе да се бие гадината.Аз плесвам(ама леко),той с лапата силно...Вашите котки пердашат ли ви?
В другите стаи слуша,явно не вече моята,а неговата стая си е лично негова.
Добре,че ми дава да спя на леглото.И не възразява да го премествам от моето място.
Ами той щом човек не пуска,не знам как би допуснал коте.
А беше толкова добър и миличък,пак е много миличък,ако иска.Направо не се разбира кой крак накъде е...

Лигльо...

Доволен от живота лигльо.

Стана му гъста и плътна козината...Тъкмо ще му е добре без печка.
Ако не иска при мен,да ходи при нашите.Баща ми нон стоп държи топло,аз не бих могла да спя в такава стая.Все още съм на отворен прозорец...
Миналата зима не пуснах нищо нито веднъж.Но стаята е вътрешна и всички наоколо отопляват,имаме и остъклена тераса,явно това помага...
Със сигурност няма да премръзне,под 16 градуса не пада температурата.

# 625
  • София
Вашите котки пердашат ли ви?
Не.
Само при даване на лакомства понякога Оникс ми захапва длан, пръст, каквото му попадне.

Вчера се бяха разбеснели. Тичаха като коне м/у хола и стаята. Дъщеря ми крещи "ще ви разделя" Simple Smile Беше им сложила нашийници със звънчета... та шума да е повече.

Лисичке, хубави деца имаш Heart
Скрит текст:
Много е пораснала наборката.
И моят сложи очила септември месец. Все още са здрави Simple Smile Реално можело и без очила, но има астигматизъм на едното око.
Па как всичко лошо взеха от майка си, не наследиха баща си.

# 626
Момичета от Стара Загора, помагайте с препоръки за клиника за кастрация на няколко селски котета.
Знам че качеството е най важно, но предвид бройката цената е определяща. Frowning1

# 627
Бих позвънила в Клиниката за дребни животни към университета, предвид бройката дали може да направят отстъпка. Зависи и колко маци са женски, за тях е по- скъло. Barbi Di ми беше препоръчала Вет. център, мисля на "Майор Т. Кавалджиев" беше.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 18:55 от Djaky

# 628
Момичета от Стара Загора, помагайте с препоръки за клиника за кастрация на няколко селски котета.
Знам че качеството е най важно, но предвид бройката цената е определяща. Frowning1
Моята я кастрирах във Феникс, също е селска, женска, струваше 80 лв. Държаха ми я колкото исках.
Знам, че д-р Бакалов кастрира селски котки, цената е 30-40 лв., но ги връща на другия ден. Клиниката му се намира зад Областна администрация в една малка уличка.
Ветеринарна амбулатория "Верея Вет”, гр. Стара Загора
ул. "Димитър Наумов" № 43

# 629
Здравей, обади се в клиниката към ТрУ. Преди време оперирах там блъсната улична котка. Понеже сумата беше голяма ми направиха доста отстъпки, когато разбраха, че котето не е мое, а улично. Очарована съм от всички там ! И като професионализъм и най-вече като отношение. Работят с предварително запазени часове, освен ако не е спешен случай.

Общи условия

Активация на акаунт