Календарът есенните дни брои, ЮНСКОТО ни бебе - вика, смее се, крещи!

• 14 026
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!
Едвам гледам,но ще трябва някак да устискам до към 5 часа,че тогава ми идва подкреплението и затова ще ви попиша/и поразровя форума/Ние имахме ужасна нощ...Сами като вдигна 40 градуса и няма сваляне..какво ли не правихме,но чак сутринта падна на 39,а преди малко най-после минахме и под 38...Не искам да ви разправям подробности/за да не ви натоварвам/но само ще ви кажа,да си искате от педиатрите здравните книжки /онези сините/ на децата,защото нашата не ни ги е дала и снощи от Бърза помощ ми отказаха да дойдат поради тази причина.и се пазете от контакти с болни или с хора дето са в рискова среда,че тоя вирус  е страшен....
Днес,въпреки,че не бях го планирала дадох на Ивчо две лъжички пюре от картоф и морков... защото трябваше да излъжем баткото да го яде/заради разстройството/,и се правих ,че уж го давам на Ивето,но той така му се зарадва и така осмука лъжицата,че чак на мен ми се  прияде/пък то блудкаво...блудкаво...ужас/
Краси,аз бях писала за кърменето и зъбите,но не се плаши,зора е няколко дни...после свикват да не хапят....само се въоръжи с търпение и стискай зъби ти....и незнам защо,но аз нещо неможах да реагирам спокойно/както съветват/ ми направо си пищях като ме захапеха-дано вие да сте по-търпеливи...
Благодаря ви и за комплиментите за Ивче...не,че си е мой,ама много си го харесвам Embarassed,но и всички други бебоци от тая тема-също...да са ви живи и здрави....
Честито на месечковците,ако има...
Чао засега,после/като се осеферя поне малко/ще пиша пак...

# 31
  • София
Камбанска стискам палци всичко да се оправи възможно най-бързо!

Elisir написаното наистина е страхотно и ме просълзи!

Приятен и усмихнат слънчев ден на всички!!!

Последна редакция: пт, 27 окт 2006, 14:26 от yanan

# 32
dany_ip , ако мъничето ти няма желание да сяда, не го напъвай. Като почне да ти се напъва и да не иска да лежи, си го опитваш да посядва. Това е най- ясен признак, че е готово Peace .

Мъничка , къде се губиш? Вземи ни телефоните с Тинтири- Минтири и звънкай като излизаш.  Mr. Green

# 33
  • Варна
Здравейте!
Elisir, написаното наистина е страхотно и много, много вярно Peace
kambanska, дано скоро Сами оздравее скоро и повече никога не го повтаря(а осталите деца никога да не се разболяват/наясно съм че това едва ли ще се сбъдне/, но дано е по-леко Praynig Praynig Praynig)
valkiria, стискам палци и ти да оздравееш скоро(даже днес) и утре да можеш да си прибереш детенце. Кажи какви са резултатите от прегледа
Люта чушка, то не е точно масаж, по- скоро е гимнастика. Понеже главичката на Хрис е леко клюмнала наляво гимнастиката е такава:брадичката се извърта към лявото рамо, а дясното ухо се накланя към дясното рамо(надявам се да си ме разбрала Peace) всичко това се прави три пъти на ден по 10 пъти  Heart Eyes

# 34
Много ми хареса това за майчиния страх, просълзи ме:-)
Днес се срещнах с новия ни педиатър. Много обяснява, много е внимателен, много се радваше не беборанка. Най-важното е, че е от новата генерация доктори, които постоянно четат и се развиват. Много съм щастлива, че го намерих, а и отзивите за него са много добри. Всъщност сега ще изчакаме само старата лекарка да ни бие ваксините и от декември сме при него. Той, между другото, се осъмни и за алергия и затова ще отложим захранването до 6 месец.
Полимоли, Тинтири-Минтири, аз днес ви търсих, но бях в парка към 4,30, а вие май си бяхте тръгнали. Ще си оставя телефона в тефтеря, за да не става повече така Grinning, а и ще запиша вашите
Лека вечер, момичета и благодаря за подкепата - пазете рожбите си Hug

# 35
Здравейте сладурки!

Влизам само да се отчета след посещението при лекаря.  Имам си пневмония и продължавам с антибиотиците. Бебка чак след понеделник ще мога евентуално да си я взема Cry
Днес я видях за малко навън без да я гушкам .... ами тя ме гледа като непозната.... скъсах се от рев , че детенце дори не пожела да ми се усмихне.... дано никога не изживеете такъв ужас.
 Сега лежа ... лапам хапчета и си мисля за детенце....

Хей ... хайде малко разведряваща анкета ... hahaha На кого приличат дечицата ви?  Моята беба хич не прилича на мен ... все едно съм я крала Joy Копие на баща си е ... и дори в изблик на ярост не мога да му кажа , че това дете не е негово Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=44692&photo=111
от снимката става видно, че аз съм черна кат циганка , а бебка е бяла като снежинка newsm78

хайде лека вечер от мен .... ей сега ми се обади мама да ми каже , че бебка е вечеряла каша и че вече спинка сладко сладко

# 36
  • на брега на Дунав
Хе, хе Валкирия хареса ми питанката. Мойта Ема од'ма на мене прилича, грешка нема - мургаво цигане  Joy с чипо носле  smile3532. Спънато и бъбриво като мен  hahaha. Виж Сами е друго нещо. Той малко по беличък пада, на тати май ще прилича. Абе то и тоя въпрос е малко спорен, до скоро на тати приличаше ама сега неможе се разбере въобще. Май трябва да приложа снимков материал на моя милост и на дон мъжо, че вие по-добре ще прецените  smile3534.   
Аз друго исках да ви питам. Вие как се справяте с опората на крачетата. Нали знаете дето викат бабите стоене на "бобче" Държите бебо под мишничките и той да се хоца на крачета. Е, ако някой все пак ме разбра кажете, че тъй го обясних  newsm78 . Сами нещо въобще не прави дори усилие да ги използва и чесно казано това малко почна да ме притеснява. Еми  беше на месец като пристъпваше във ваничката, а той дали щото е по-тънтурест ама хич не ще. Иначе рита за световно, силни са му крачетата ама дали дупеца му тежи повечко, че го домързява незнам вече. Кажете моля ви как е при вас.  Praynig

# 37
Привет, мамета:)!
Не знам моята беба на кого прилича. Имам моя снимка като малка и ако трябва да съдя по нея, то беба, направо ми е удрала кожата...обаче от къде тез светли очи  newsm78 не знам, но те може и да се променят още.
Иначе korneliia_h, аз моята маймунка си я хващам под мишничките , слагам и крачетата върху моите крака и така една бърза обиколка из апартамента или докъде ми стигнат сиилците. Онзи ден докато стоеше в проходилката и оп мина 2-3 метра без време.ДАлеч съм от мисълта , че е ходила, ама явно се е бутнала някакси Joy!
valkiria , и ние винаги сме си спели нощем, ама нещо режима ни се обърна....тъкмо на зима като се прибера ж БГ за ваканцията ще е ОК Peace!

# 38
Камбанска, дано при вас всичко се оправи по-бързо   bouquet!
Вили1 , малей ти кога спиш newsm78?
valkiria , хайде и ти се оправяй, а за беба не се тревожи, като си я гушнеш и ще те познае.
Аз да ви кажа, ходих да ме подстригват  newsm45 - ей така си излязох . Първо ме окастриха, а не подстригаха, второ защото не знам къв си стилист го прави тва ми взеха двойно  smile3518. Аз знам, че то коса, ще порасне, ама ми се искаше да ми направят нещо ...ей така да се поосвежа, пък те...  smile3511. Специалната прическа , която ми струваше  #Crazy....прилича на криво подстригана черта със затворени очи, няма ни форма, ни нищо. Айде стига съм ви се оплаквала....само внимавайте къде се подстригвате.

# 39
Хей,наспах се newsm44 newsm68 newsm44...макар и само за два часа,ама непробудно...и вече нямаме температура/да чукам на дърво,да не ме чуе дяволът и още каквото там се казва.../ Praynigдано и да почне да яде Самчо,че сега съвсем му се изгумиха бузките и вече съвсем прилича на момиченце/пък ние и без това си имаме проблем с определянето на пола от непознати ,но то си е техен проблем Heart Eyes/,почна да пие течности,даже и си поигра...ей,не ви пожелавам да изпитате подобно нещо..../макар,че като премине и се усещаш калко си го обичкаш детето и кака искаш да си го намачкаш и нацелуваш....Тоя линк от Елисир и мен ме разчуства/ама то да си призная днес и новините бяха в състояниеда ме разреват.../,но наистина има много истина,и за съжеление някои неща се разбират само след като ги изживеш.ама да не философствам повече,че да отивам да наваксвам със съня...
Ивчо ,пък след днешниия експеримент/който май се оказа успешен/ се престара в акането.....уж само две малки лъжички хапна..пък три пампи напълни...но важното е,че беше спокоен.....
На питанката на Валкирия/на която пожелавам бързо оздравяване  bouquet/ да си призная веднага/макар че е очевадно/,че моите момчета си приличат на мен в муцунките,останалото цвят,коси нокти и т.н. е от татито...но си е цяло чудо ,че светлия ген надделява и при двамата,че то щяха да са едни чудесии ,едни обяснения Mr. Green.......Пък дано и на акъл на ме да са се метнали...пък и като структура...ама то нали казват,че много хубаво не е на хубаво/пък и скромна съм бе Embarassed.../Важното е да са живи и здрави..А и още нещо да вметна-докато растат децата толкова пъти се променят...че и възрастните/баща ми цял живот приличаше на баба ми,а като се пенсионира почна да става пълно копие на баща си....при това двамата нямаха нищо общо като черти... newsm78/
 Munichka,радвам се ,че сте намерили добър педиатър...дано да ти е в помощ...че аз само да стигна до нашата и щея #2gunfire #2gunfire #2gunfire...взимам си документите и тръгвам да анкетирам педита...че да не се натреса пак при някоя такава/днес ни диагностицира по телефона и ми изписа антибиотик без изобщо да ме изслуша,..а на въпроса защо не ми е дала здравните книжки на децата  ми каза,че не знае къде са ,но трябвало да са в кабинета...и като се развиках,да ги приготвя веднага,че ще пратя някой да ги вземе...знаете ли какво ми каза-че не била там и неможела сега....а говореше от номера в кабинета си,щото преди това не си вдигаше мобилния.... #Cussing out/
Корнелия-,много ти сладко обяснението...аз поне разбрах...и бързам да се запиша при "пружиниращите" и опитващите се да ходят/наужким/...но не забравяйте,че ние сме по-големи/все пак сме на втори родени./..та скоро и вие по-нашите стъпки/а ако има по-мързеливи дечица,дето не бързат-мога само да завиждам благородно на мамите им...ще имат някой месец повече рахат Peace/
26, съжелявам за прическата-знам от опит как може да ти се вдигне самочуствието от хубава подстрижка , и как да се скапеш от некадърна.....аз затова ходя от 16 години при един и същ стилист...е,не че не съм кръшкала,ама после като теб се ядосвах...сега пак съм доволна,но аще нямам снимка с новия си фасон/пък и той един фасон тия дни... #Crazy/
Засега лека нощ и сладки сънчета...Обичам ви всички и ви благодаря за подкрепата... Hug

# 40
  • BG
Да кажа и за моите момчета - Делян като бебе изобщо не приличаше на мен,само боята ми беше взел,но с годините се измени, и сега прилича повече на мен,отколкото на баща си Mr. Green А малкия като го гледам, все едно гледам баткото на неговата възраст,само дето е по-едричък Grinning
Свекърва ми обаче адски ме изнервя(въпреки че все се заричам да не и обръщам внимание) като почне:"Я,виж на Ники веждите,същите са като моите" и ей такива разни дразнещи изказвания Close

# 41
  • София
Здравейте, дами!
Изпращам на всички много положителни мисли, за да сте здрави и силни! Пазете се и не се предавайте на вируси! bouquet

Момичета, аз съм в доста особено настроение - току що гледах как Светлана от "Биг брадър" роди своето малко момиченце и се разплаках. Спомените нахлуха заедно с чувствата и в момента още треперя от вълнение. Раждането на дете е най-големият подарък за една жена. Боже, колко е велико! ... Отивам да целуна спящата си принцеса и да благодаря, че я имам!

Корнелия, това за "хоцане" (Shocked - за първи път чувам тази дума, та затова) е напълно нормално. Това, което съм чела е, че по някое време този рефлекс изчезва и не е повод за притеснение, дори е вредно да се опитвате да го правите.

irenahr, и Ени е само на кърма и напоследък прави точно същия номер - суче 10 минути и после започва едно ръмжене, бутане и борба. Мислех, че е защото кърмата не й стига, но виждам, че след сученето в гърдата си има кърма. Според мен е защото вече бебковците ни са по-силни и сучат повече и следователно по-бързо се нахранват. Но понеже са свикнали по повечко да стоят на гърдата и се сърдят, че "бибата" пуска мляко. Поне при Ени е от това, защото като й дам бибата след това тя се успокоява.

Лека и спокойна нощ за всички мами и техните дарове!

Последна редакция: сб, 28 окт 2006, 00:35 от Tatalina

# 42
  • Ямбол
Добро утро, мами!
Пожелавам на всички приятен ден, зареден с положителните мисли, изпратени от Таталина/винаги когато те чета ме зареждаш положително и спокойствие блика от думите ти  bouquet/
Ние от 2 дни бяхме без Интернет и всеки път се каним да сменяме доставчиците и след като си оправят проблемите отново им "прощаваме".
Пепитка, благодарности за оформлението на новата тема, супер си!
Мари-Анна, много хубаво заглавие си измислила.
Честито на всички месечинковци, които съм пропуснала да поздравя!
Munichka,съжалявам, за това което ви се е случало!И радвам се ,че всичко е останало назад и сте намерили нов педиатър!
Моята педка каза да започвам с зеленчуковите пюрета и сега след прочетеното ме достраша.Уф, това захранване!
Люта чушка, честито ти първо зъбче!
Буболина, да ти е живо и здраво християнчето!
Кабранска, Ивчо е много сладък акробат!Радвам се, че вече сте добре!
Валкирия,пожелавам ти бързо възстановяване!За бебка не се притеснявай, ще се гушкате отново.
На въпроса на кого приличат бебчовците-моята Кари прилича на баща си засега!!!
Много сте писали за 2-3 дни добре, че реших след като я нахраня в 06.00 да седна да ви изчета и станало време бебка да се буди/към 07.45-08.00/
Вчера ни биха третата ДТК.Добре я понесе и тази.
Дано и днес времето да бъде слънчево!
Приятен ден на всички!Целувки!!!

# 43
  • Ямбол
Щях да питам за зеленчуковите прюрета...
Какви трябва да са ?Трябва ли да съдържат мляко, за да заместват хранене!Вчера разглеждах на Ганчев и на Хип и повечето на Хип нямат мляко , а тези които имат съдържат повече зеленчуци и не са подходящи за начало.Мога ли да купя без мляко и вътре да сложа АМ?
Мами,помагайте!

# 44
  • Варна
Добро утро от нас!
valkiria, стискам палци скоро да гушнеш детенце Hug
Много ме развесели питанката ти. Едва ли има друг такъв микс като Хрис. Като се роди беше копие на свкъра(все едно той го беше правил Laughing). След това заприлича малко на мен и много на баща си. Сега обаче...копие на баща ми и сестра ми. Незнам колко още ще се изменя, но е много, много смесен засега Heart Eyes
kambanska, радвам се, че при вас положението вече е по-добро Hug
korneliia_h, много добър въпрос  bouquet Хрис от първия месец не мога да го сложа на колене в легена. Все иска да ходи и да се хоцка. Даже прави стъпки. Сложих го в едно бънджи и като се започна едно подскачане и един див смях...съжалявам, че не бях взела фотото да го документирам. Обаче ме достраша да не му стане нещо и не го оставих повече от няколко секунди.
Munichka, радвам се, че сте открили добър педиатър. Дано оправдае очакванията ви(в което съм сигурна Hug)
Лек и усмихнат ден на всички и на болните бързо оздравяване  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт