Календарът есенните дни брои, ЮНСКОТО ни бебе - вика, смее се, крещи!

• 14 025
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
Щях да питам за зеленчуковите прюрета...
Какви трябва да са ?Трябва ли да съдържат мляко, за да заместват хранене!Вчера разглеждах на Ганчев и на Хип и повечето на Хип нямат мляко , а тези които имат съдържат повече зеленчуци и не са подходящи за начало.Мога ли да купя без мляко и вътре да сложа АМ?
Мами,помагайте!
Хайде да се опитам да ти помогна , но не разчитай само на това можеш да си прочетеш още инфо .
Пюретата не трябва да заместват хранене и не бива да съдържат мляко.Тези на Хип са подходящи за начало , на Ганчев няма да си купувам заради захарта , която съдържат, но това си е мое предпочитание няма да ангажирам с него никого. Naughty
Започва се с по една лъжичка , за да го опита детето и постепенно лъжичките стават две , после три - с всеки следващ ден.Започваш например с морков - /който е обаче запичащ/ и даваш няколко дни 3-5 както сиизбереш , но не по-малко от три и следиш за алергични реакции.Ако и дано няма такива продължаваш захранването да кажем на 5 тия ден даваш пюре от морков с тиква / тиквата е разхлабваща и може би комбинацията ще се понесе добре/ и така пак изчакваш за реакции и въвеждаш следващият зеленчук .
   Ами това е което аз знам за захранването.Ще се радвам да бъда допълвана и променяна ако трябва Crazy
Пожелавам ви приятен ден!

# 46
  • Бургас
Здравейте и от нас
На всички болни бързо оздравяване, а всички празнуващи и празнували много щастие и усмивки
И ние си минахме по реда с боледуването Йо така се разповръща,че замалко и в болница да ни вземат голям ужас беше, но слава богу всичко мина.
26 съжалявам за прическата ама ти не се отчайвай иди и си купи нещо хубаво да си вдигнеш настроението малко.
Моето чудо иска все право да седи, а в коритото е такова мятане, подскаяане и въртене, че думи нямам едва я удържаме.
Аз вчера също се поглезих ходих на масаж с бебка естествено и ми дойде мноооооооооооооого добре и съм решила пак да отида.
За анкетката ми незнам Йо на кой прилича и от двата рода който дойде си намира нещо в нея което уж е взела от него, ама аз казвам, че си е цялата на тати защото той милия много се радва и му блесват пчите от удоволствие.

Таталинка и аз снощи си поплаках като гледах малкото бебче как се ражда и ми стана между другото мъчно за Светлана и ще гласувам за нея ако остане на края тя да спечели, защото според мен от всички малоумници дето са ги вкарали там тя най-заслужава и най-има нужда от тези пари.

Айде, че стана мн дълго целувки и слънчев ден

# 47
geri_di ... Вили ти е обяснила за захранването с плодово пюре. Зеленчуковото се захранва по същия начин като се започва със картофено пюре домашно приготвено ( сваряваш едно картофче , пасираш го с малко от АМ на бебче и слагаш малко масълце... аз слагам и малко сол) даваш първия ден една лъжичка и дохранваш с кърма или АМ .... на следващия две и пак АМ или кърма .... и така докато заместиш цяло ядене. Моята беба не може да яде с лъжица и за това ги правя редки пюретата и ги давам с АМ в шише... след 6ти месецж ще я мъча пак с лъжица.   А-а-а, забравих да кажа нещо важно.... щом веднъж захраниш с картофено пюре не е нужно да захранваш със следващото, а направо си даваш цяло ядене от новото пюре.

# 48
Момичета , и аз много се развълнувах като видях как Светлана роди Амбър. Много св развълнувах понеже раждах и аз секцио в Шейново и си видях операционната и в същата ВИП - стая бях .... даже на същото легло .... и спомените нахлуха и един рев му ударих. Скъпия се видя в чудо с мен ... и му разправям , че пак искам толкова мъничко бебенце и той си умря от смях hahaha  понеже да вчера му обяснявах как няма да правим повече деца и ще си останем само с Бубата, а после като видях мъничкото бебче друга песен запях Wink

Ей сега ми се обади мама да ми каже , че бебка е добре и , че я е захранила със месно-зеленчуково пюре. Не й е харесало на бебка , но тя по принцип малко неща харесва. Определено ще е злояда и малко се плаша да не се наложи да се гониме из къщата с лъжицата и да разиграваме постановки докато хапне няколко лъжички.

Лек и слънчев ден ви пожелавам... много да се рахождате и да си гушкате  бебоците и за мен , че мойто гардже мнооооого ми липсва Cry

# 49
  • София
Здравейте, момичета!

Днес нямам особен късмет - асансьорът не работи, а аз се бях приготвила за разходки. Много ми стана кофти и се чувствам като затворник, защото денят е чудесен. Уф, дано го оправят скоро, че поне за час да излезем с Ени навън.

geri_di, благодаря за милите думи  Hug
А на въпроса ти за захранването - аз още не съм, но понеже напоследък обмислям с какво и как да почна, та това, което знам е, че е хубаво до 1 годинка (а може и повече) към храната на бебко да не се добавят захар и сол. Твърдата храна в началото на захранването се дава след кърмене или съответно АМ, а не преди това (иначе става проблем, както беше описала Мъничка). Ето тук може да прочетеш повече, ако искаш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46257.0
http://smg.photobucket.com/albums/v724/t_ruseva/forum/?action=vi … imgAnch=imgAnch39
http://karmene.greatnow.com/osnovizahr.html

Хубав ден за всички!
И се разхождайте и за нас, че ние май ще си седим у дома...

# 50
Е, това е, ние докато се наканим да пишем и старата тема свършила и новата се понапълнила. Всъщност вчера писах, но угасна тока и дотам.
А днес, вече е остаряла информацията.
Ние от известно време засилено се кърмим навън /сетих се аз, чак накрая на хубавите дни/ и по цял ден сме по разходки.
Бебчо е хремав, имаше и едни хрипчета и секрет, който слизаше в гърлото, но се надявам да мина. С тия дълги разходки и променливо време, така ще е.
На последната консултация бяхме 7.450 кг и 64 см. bowuu
Забелязах, че едното уше ни е много по-голямо, но май нищо не може да се направи.
За приликата, ами хората различно си приказват, едните, че е пълно копие на тати, а други на мен. Аз просто не мога да преценя. Русоляв е като мен и цвета на очичките засега е моят. Като се роди наистина 100 % беше тати, но сега не знам...

Grinning

и ако не е много нагло още две снимчици, че и без това рядко вече се вясваме, да не ни забравите, а и да ни видите фемилито... Laughing

# 51
  • Ямбол
Мамчета, благодаря! Страхотни сте!!!

# 52
  • на брега на Дунав
...
Корнелия, това за "хоцане" (Shocked - за първи път чувам тази дума, та затова) е напълно нормално. Това, което съм чела е, че по някое време този рефлекс изчезва и не е повод за притеснение, дори е вредно да се опитвате да го правите.
Таталинка ама ти сериозно ли не си я чувала тази дума. Абе де да знам аз мисля, че навсякъде я използват, ама сега като казваш да не би пък да е някакъв нашенски диалект  newsm78. Незнма дали говорим за едно и също нещо обаче, защото аз много добре си спомням как нашата педиатърка ме караше по малко да оставам Еми да се хоца на крачета като я придържам под мишничките. Дори имам спомен бабите не одобряваха, защото да не му се набилео вратлето нещо, ей такива глупости. Та занчи Еми е била дори по-малка от Сами, когато сме го правили това. Пък за вреда не мисля, че може да има все пак те нали скоро в проходилка ще стоят и опората на крачетата трябва да е добра. Аз по-скоро се питах дали има други мързеланковци като нас, щото ми се струва, че е крайно време Сами вече да опита поне да използва крачетата, пък той се отпуска като толумбичка и сяда.  Joy Ама и аз се обърках вече да ви кажа честно. Тя ще се чуе на консултацията. Благодаря ти Таталина, че се включи в питанката ми   bouquet
Емси радвам се да ви видя здрави и усмихнати.   bouquet. Бебока е голям сладур, много сладки снимки.  Между другото снощи разбрах, че една моя много близка ти е писала по повод тяхното бебче, че и на тях са открили херния. Много е притеснена милата. Дано се оправят бързо.
Ей, явно не съм била единствената ревла при гледката на Светлана снощи. И аз се виждах в нейните очи там разпъната на операционната маса. Брей все едно вчера е било.
Да ви се оплача и аз. Днес и на мен ми е едно криво, защото хазяйката май утре ще ни изненада с молба за освобождаване на апартамента в който живеем. Мале като си помисля и ми се плаче, щото най-вероятно ще ходим при свеки да живеем. Ние мислехме с мъжо да го направим, че има идея да си купим жилище, ама поне зимата трябваше да мине, пък сега скорострелно ще се изместим. Хич не съм подготвена за тая идея. тя свекърва ми е добричка, ама аз съм свикнала да си живеем отделно и аз да си бъда домакиня и не виждам как ще вирея в чужда къща. Ужас, направо не ми се мисли. Оф, оставям ви, че да не ви заразя с мрачно настроение. До скоро миличка.

# 53
  • Велико Търново
Благодарности на Пепитка и на Мари-Анна за чудесната темичка! newsm51
Днес оставих Божа да я гледа баща и,а аз отидох по магазините.За един час Георги ми се обади 15 пъти да се прибирам,защото тя реве.Бяха тръгнали на разходка,но я прибрал,като се прибирам тя посиняла от рев.Това означава,че вече и на него не мога да я оставям и затова взех мъдрото решение,че ще и вземам бавачка.От понеделник започвам да търся жена за почасово гледане.Мъчът я зъбите и приключението става пълно,нощем не спи,реве идва ми да се  #2gunfire.
 Корнелия това хоцане и аз съм го чувала,но Божа не го практикува.Тя е голяма мързелана,утре правим пет месеца,а тя още не се обръща,но аз не се притеснявам.Всичко с времето си.Утре ще захранвам със зеленчуково пюре.Купих от ранни моркови на Хип,ще видим да ли ще го яде newsm78.
Емси,Бобко е голям сладур Simple Smile.Дано вече да нямате здравословни проблеми.
Валкирия,оправяй се бързичко. Simple SmileМного е неприятно,че си болничка,но скоро ще се гушкате с Бубка.
Ох,Корнелия на вас ще ви стискам палци скоро да се сдобиете със собствена къщичка,а докато сте при свеки всичко да е споко Peace.
Аз,четох темата на Мъничка,дано това никоя мама по-вече да не го преживява.
Буболина,честито ви християнче!Да расте здраво и щастливо дете!
Люта чушка,честито ви озъбване!Да имате много бели и здрави зъбки!

Това е май от мен,малко дългичко,но ще ме простите!Ако,съм пропуснала да честитя нещо моля за извинение!
Ей,сега ще ви покажа мойто дете на кого прилича Mr. Green

# 54

Емси радвам се да ви видя здрави и усмихнати.   bouquet. Бебока е голям сладур, много сладки снимки.  Между другото снощи разбрах, че една моя много близка ти е писала по повод тяхното бебче, че и на тях са открили херния. Много е притеснена милата. Дано се оправят бързо.
Благодаря за милите думи!   bouquet
 Да, писах подробно на Рupsik, за това какво я чака и с нетърпение очаквам да чуя, че тази неприятност е вече и зад тях.

А, за хоцането, ние го правим отдавна /не знаех, че така му се вика Laughing/, в легенчето като го къпех като беше малък. А отскоро, взех и да го държа, под мишките, в позата "танцьор", според писанията. лошото е, че ръцете ми трепеят, защото детенце ми тежи и не мога да го задържа дълго.
А, напоследък, като му мия дупето в легена, той така здраво се хваща отстрани, че не мога да го отскубна. Повдигам го заедно с леген пълен до половината с  вода. И ми се сърди, че го махам. Много е забавен! Laughing

# 55
geri_di , Валкирия го е описала супер. Само мога да добавя, че млечно- зеленчуковите били еднообразни. За това можеш в зеленчуковите да добавяш млекце и... така Grinning .

За подскачането: ние го правим от няколко дена и съм много хепи Flutter . Иначе от обръщането сме май доста далече Rolling Eyes .

# 56
А ето как се забавляваме вече Grinning :

# 57
Пу - Пу ... да посерат кокошките сладурковците от снимките .... че направо нямам думи колко са слдки baby_neutral

Аз щото си нямам друга работа и само из форума се шматкам.

За подскачането ... бебата от няколко дена баща й я държи права и я върти на връхчетата на пръстите й , но милата не се сеща да подскача или да прави опити за стъпки, но се къса от смях Joy вече се обърна веднъж от гръб по корем, но не можа да повтори, а от корем по гръб го прави често завъртането.

Мама ми докладва ,че Бубата спинка вече . Лека и спокойна нощ ви желая!

# 58
  • на брега на Дунав
Ей спуках се от смях ви казвам  smile3532   rotfImao  rotfImboС това мойто хоцане, голямо хорце ще си заформим  smile3532. Направо се просълзих от смях, поне малко веселба да има, че с това местене ми се стъжни животеца. Поне се успокоих, че има и други мързеланковци  Laughing.
Сиска благодаря ти миличка за съчувствието и аз не ща на друга къща, ама каквото е рекъл Бог. Пък дано наистина скоро си имаме наше местенце, че от квартири вече ми  newsm61. Ама верно бебчо е одрал кожата на татко си. Нема грешка  newsm10 татито може да е спокоен  Mr. Green
poliwoli браво на вас ама вие вече на твърда храна ли минахте  Joy.

# 59
  • на брега на Дунав
Валкирия не си единствената шматкаща се във форума. Ама чесно ви казвам ша ма уморите тая вечер, отгде бе мила го изкопа тоя лаф
Пу - Пу ... да посерат кокошките сладурковците от снимките .... че направо нямам думи колко са слдки baby_neutral
...
, аз от нерви днес на всичко се кефя супер много. Напомня ми на първото ми раждане. Всички притеснени, притеснени, пък аз такава невроза ма е обхванала, че всичко на смях го обръщам, ама такава веселба беше за мене, не е истина просто. Все едно на купон съм тръгнала братче, не да раждам. Айде стига съм писала, че трябва малко да се озаптя. Отивам да слагам децата да спят.

Общи условия

Активация на акаунт