Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 320
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, а някоя от Вас, откакто е в перименопоуза да е имала проблем с кожата? При мен от месец е нещо страшно, всеки ден ми излизат червени или кафяви точки, които се оформят като кръгче и това няма край. Сега се чудя дали е от това или да ходя на дерматолог, направо ми се плаче вече 😥

# 376
Когато бях в периода на предменопауза, приемах хомеопатичното лекарство Folliculinum 9 СН, по 5 гранули на 10 тия ден след цикъла и още 5 гр. на 20 ден от цикъла, не напълнях изобщо, кожата и косата ми бяха в идеално състояние, почти нямах проблем с емоциите и напрежението и нямах нито кисти нито възли.

# 377
a.nik
Когато бях в периода на предменопауза, приемах хомеопатичното лекарство Folliculinum 9 СН, по 5 гранули на 10 тия ден след цикъла и още 5 гр. на 20 ден от цикъла, не напълнях изобщо, кожата и косата ми бяха в идеално състояние, почти нямах проблем с емоциите и напрежението и нямах нито кисти нито възли.
[/quote]

Здравейте, от написаното предполагам, че сега сте в менопауза... Аз търся нещо ефективно за менопауза.
Пиете ли нещо хомеопатично? Ако да, бихте ли споделили.

# 378
Пих известно време пак хомеопатия, progesteronium 9CH , но  сега вече не.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 09:02 от a.nik

# 379
Пих известно време пак хомеопатия, progesteronium 9CH , но  сега вече не.  Като цяло се лекувам основно с хомеопатия,  затова нямам опит с други лекарства. Фоликулинум ми беше изписан от хомеопат, с него не само си помогнах да премина по- леко периода, но и си удължих с две, три години цикъла, което се оказа доста полезно за огранизма ми.

Откъде знаете кога е щял да ви спре цикъла, за да смятате, че сте го удължили с 2-3 год.? Simple Smile
Ако се "лекувате" основно  с хомеопатия значи изобщо не боледувате. Relieved

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 14:33 от Medeaa

# 380
Редактирах си поста, защото не ми се влиза в режим на обяснения, написах го с цел да помогна.

# 381
Цикъла няма как да бъде удължен. Той се дължи на хормони и заложени в пренаталния период яйцеклетки. Както и ако сте се повлияли добре от хомеопатия значи не сте имали пълна програма на периода, когато сменяш с десетки и няма резултат.

# 382
При хомеопатия няма повлияване, защото няма и никакви оплаквания.
Някои жени изобщо не усещат пери/менопаузата.
Ако някой ги забаламоса да взимат хомеопатични "лекарства" може да си мислят, че заради тях нямат оплаквания.

# 383
  • Бургас
Не е точно така за хомеопатията, но няма смисъл да се влиза в спорове.Кой каквото иска да използва, важното е да се чувства добре.

# 384
Привет и от мен. Мисля, че е време може би да се присъединя към вас ( или да остана само да чета).
Закъсняване на цикъла и напълняването не ми е проблем. Но.....ставам крива,  вечно уморена, не мога да спя. Глава ме боли по цяла седмица....
Чудя се дали да не започна някакви добавки...

# 385
Привет и от мен. Мисля, че е време може би да се присъединя към вас ( или да остана само да чета).
Закъсняване на цикъла и напълняването не ми е проблем. Но.....ставам крива,  вечно уморена, не мога да спя. Глава ме боли по цяла седмица....
Чудя се дали да не започна някакви добавки...

Здравейте Hug
"Някакви" добавки може да помогнат, особено ако са правилно подбрани. За безсънието на мен ми помогнаха ашваганда и габа. Взимам ги около 19 ч, лягам си в 23. Преди няколко страници писах, че имах много лош сън, с чести и продължителни пробуждания. Сега съм много по-добре - ако се събудя, то е за 1-3 минути и пак заспивам.
Алкохол пиете ли? Дори чаша вино може сериозно да наруши съня при някои хора. Много сме лабилни в този период. А кофеинът? Кафе след 15 часа при повечето от нас си е заявка за лош сън.
Как сте с двигателната активност, спортувате ли нещо?

# 386
Ветрена, може ли линкове към конкретните добавки? Или снимки?

# 387
Аз пия чаша вино почти всеки ден, но на обед.
Кафе също пия следобед, а вчера пих към 19 ч.
Не ми влияе на съня.

# 388
 Мислих си и аз за алкохола. Ние си пием по чаша бира на вечеря. Сега от два дена вече не го правя. Може би съня ми една идея по спокоен, но пак се будя поне 6-7 пъти.
Днес започвам капки мента глог и валериан ( моята майка ме посъветва, на нея и помагали)

# 389
На мен със сигурност кафе след 13ч ми пречи да  спя.

Общи условия

Активация на акаунт