Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 020
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Аз и моят мъж сме с висок холестерол пробвахме разни добавки, които не действаха. Мм постоянно се оплакваше от бодежи в сърцето и задух точно от холестерол и високи триглицериди, той е с диабет аз с Хашимото и мено,  ставаше ни лошо от храна.
Не можеш да си на диета постоянно до края на живота си, освен това диетата също изключва всякакъв вид алкохол, който вдига триглицеридите до небето. А след тежка работна седмица да не може да си налееш даже и една чаша вино, мани го тоя живот.

# 586
На мен също ми откриха повишен холестерол (и лошия и добрия), като за добрия било нормално след като сме с кръвно, а за лошия 2 месеца ромазик 10мг, и нови изследвания. Можело са се намали дозата.
Чух също че са много вредни и ги пия с притеснение.
При мен беше същото. Но аз пих ромазик 5 по предписание. Не само холестеролът за тези 5 години не влезе норма - Щом го спра веднага скача,  ами и последната половин година е над горната граница даже с пиене на ромазик 5. Качиха го на 10. Искам да кажа че лошите неща имат две  лица. Да имаш лош холестрол е лошо, и лекарствата против холестерол не са супер полезни. Майка ми пие лекарство за висок холестрерол и високо кръвно от 40 години. А баща ми който беше здрав спортист и не пиеше никакви лекарства ,  тази година ще му правим 9 години.

# 587
Здравейте, момичета!
Преди дни ми правиха абразио.
Страхът беше голям, а и човешкото въображение няма граници.Wink
Четох много по темата, но когато го изпиташ, разбираш, че страховете са били неоправдани.
Дано при всички протече  така. Сега чакам резултатите от хистологията, но мога да кажа, че рядко се сещам за  това.
Ще разкажа как мина при мен и дано успокоя някой, на който му предстои тази процедура.
Ще има и малко хумор, свързан със забравянето.
Приеха ме първият ден и знаех, че ще го правят на втория.
Гладна, жадна за изследванията. Кардиограма и вземане на кръв за проби.
Настаних се в стаята и там имаше жена, която чакаше всеки момент да я извикат за същото.
Е, викам си, поне ще видя какво ме чака.
Идва сестрата и ми казва пак-гладна и жадна.
Добре, така е. С надеждата, че по-късно ще хапна.Smile
На глад не нося. 64кг влязох и излязох 62 за 2 дни.
Взеха жената и я върнаха след 20мин. Леко унесена, но сама се прехвърли на леглото.
Аз от 8ч. сутринта съм в отделението и става вече 12, а от вечерта глад. Стомахът стърже и ми трепери .
Влиза друга сестра и ми казва " Ама, ти не си за днес. Хапвай си вече и довечера до към 10 спираш".Sweat Smile
И така, съквартирантката ми се посъвзе и към 14ч слязохме за по фас.
Започна моето чакане. Вечерта се нахраних като за световно, но от стрес ме боля стомаха цяла нощ и почти не успях да спя. На сутринта ми казват, че по-рано от обяд няма да ме извикат  защото имало спешни случаи.
Малеее, айде пак глад. Но си пих по глъдки вода и смучех медени лукчета , белким залъжа стомаха.
Уморих се от чакане и ми се спеше.
Извикаха ме в 12ч и се приготвих с нещата , които ми дадоха-престилка, калцуни и шапка.
Легнах на магарето и усещам, че започва да се надига паника в мен.
Казвам им" Май вдигам кръвно".
Сложиха ми абокат, пулсомер и маншет за кръвно налягане.
Маска на лицето, предполагам с кислород, защото знам, че упойката е венозна.
Опитвам се да преглътна, но не мога. Надигнах се, поех въздух и преглътнах.
Стори ми се, че някой каза нещо от сорта бромил.Sleeping
Сигурно са ми сложили и успокоително.
Не разбрах как съм заспала, но такъв дълбок и приятен сън не съм имала скоро:sleeping:. Даже сънувах, когато ме събуждаха в стаята . Стана ми гадно, че се събуждам.Sweat Smile , исках още да спя.
След това, около два часа нито спях ,нито бях будна. Не ми се гледаше, но не ми се и спеше. Като се надигнех не ми се замайваше главата, а по-скоро се чуствах нереално. Но не бих шофирала вечерта за да се прибера, а и никой не ми предложи.
Изписаха ме на другата сутрин.
Тръгвам към паркингът и не помня къде съм паркирала.Worried
Виждам една емблема като на моята кола и се запътвам към нея.
Вадя дистанионното и започвам да натискам, а тя не се отваря.
И както съм с протегната ръка, от колата ме поглежда с изумление един мъж.
Бре, ми то тази кола друг цвят.Relaxed
Започнах да се смея на глас, помахах на човека и се върнах да търся моята.
Тя на 3 места преди тази. Но пък и други шофьори станаха свидетели на случката.
Смях си се сама по целия път.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 09:47 от МАРИ77

# 588
При мен в Св.София беше:влязох сутринта в 8ч гладна,взеха ме в 12ч и като се събудих, полежах и в 15.30ч ме пуснаха.

# 589
  • Sofia
Забелязах напоследък ,че ми се появиха повече косъмчета над устата и по шията 😢
Как да ги премахна…скубане,коломаска?
По принцип са ми светли космите по тялото,дори на крака и ръце почти ги няма…,но тези на “мустака” леко тъмнеят 😕
Преди години съм мазала крака и ръце с един крем за обезкосмяване.
Дали такъв и на лицето да ползвам?

# 590
  • Бургас
Аз ги скубя с пинсета.С кола маска може да почнат едновременно да никнат.

# 591
Каква е разликата в начина на скубане?
И аз имам такива косъмчета, стават все повечд.Като се сетя ги светкам с фотоепилатора.

# 592
Скоро гледах едно кратко видео на дерматолог в Тик Ток Simple Smile, в което казваше, че не е добре да се ползва кола маска в областта над устните, защото се причинявали малки кръвоизливи, които после оставяли пигментни петна.

# 593
Това да, но не знам защо ще
поникнат повече
косми от начина на скубане.
Също след кола има ексфолиране на кожата и от слънцето може да се пигментира.

# 594
А за папиломи по врата да дадете решение!?Последните години се увеличават като бройка.

# 595
Намалете въглехидратите.

# 596
  • Бургас
За папилома  -вирутол/турски л-во/.Махах си едни дребни по врата със смокиново мляко, но тогава нямах вирутол.

ДХ3, не повече, а едновременно като брада.Ще се оскубят и по-фините покрай тях и ще станат по-дебели.Отделно пигментациите.

Казаха ми, че се повлияват от лазерна епилация, но трябва да се подстригват или бръснат и това ме спира да се заема по-сериозно.Иначе са много гадни тия косми.

# 597
  • Sofia
Крем за обезкосмяване може ли да се ползва за лице?

# 598
От кола няма да стане, гарантирам.

# 599
Аз ги махам с кола маска,от години.Пигментни петна не са се появявали,слънцезащита ползвам от дъжд на вятър.

20111 преди време рекламираха по БГ ТВ едно мазило.Приятел си ги премахна с него.Не помня обаче как се казваше,ако се сетиш...
Ако носиш колиета,ланци нищо чудно от тях да се появяват

Общи условия

Активация на акаунт