Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 095
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
За костите е по добре К2 да е от МК4, а не от МК7, както е в Кинон. Доколкото успях да се ориентирам в съдържанието.

# 511
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
За остеопорозата се прави Декса изследване, нещо като рентген е, което е най-информативно. Ако там се покаже някое отклонение, се пускат специални изследвания като вит. Д и други, и се действа по нататък според изследванията.
Моето Д също е средно, и ту го вдигам, ту пак пада.
По лошото е, че ми предлагат инжекции Пролия, а ме е страх от страничните ефекти, особено от некроза на челюстта.
Калцият от растителни храни се усвоява слабо, не разчитайте много на това.
Ранобудна, какво хапче, някой биофосфонат, Фосаванс предполагам 🤔
Доколкото зная, за по тежки форми предлагат направо инжекции - Бонвива или Пролия 🤔
Чета, че много важно за костите е да се пие вит. К2-МК4.

Да, точно такова изследване ми правиха. Бонвива е лекарството (при липса - Осика). Разтваря се в 300 мл. вода и се пие в изправено положение. Лекарят също ми каза, че трябва да са ми здрави зъбите, когато го пия това хатпче. Препоръча ми да приемам млечни, рибни и соеви продукти.

# 512
Тъй тъй, аз понеже си имам проблеми, и ходих при едно светило в лицево челюстната хирургия, и после като попаднах на негова статия за некроза на челюстта, точно от тези препарати, лошо ми стана. Не зная какво да правя.
То на нашите години няма как да имаш идеални зъби, все ще се наложи нещо да се прави, или да се вади зъб. Миналата година счупих един който беше пукнат, закрепихме положението с някаква пломба, сега чакаме до колко ще издържи и после ще се вади.

# 513
  • оттам, откъдето започва България
Честно казано едва сега прочетох какви са страничните ефекти от лекарството. Hushed

Ще го мисля, все още имам време докато се натрупа вит. Д.

# 514
  • Карлово
По лошото е, че ми предлагат инжекции Пролия, а ме е страх от страничните ефекти, особено от некроза на челюстта.
Аз от половин година се въздържах от изписана ми Пролия, поради тези опасения.
Попитах зъболекарката си за възможна некроза на челюстта. Тя не беше запозната с остеопорозата, но ми каза че  може да развия такава, без да съм си слагала инжекцията, ако организмът ми е предразположен.
Вчера си я купих, във вторник отивам да ми я сложат. И някакви добавки ми изписаха, калций с витамин Д и К, трябва да видя как се казват, тях ги пия от месец.
В начален стадий е остеопорозата и ревматологът твърди, че за 2 години, след 4 инжекции, няма да имам.

# 515
Пиши след като сложиш инжекцията как е минало, как се чувстваш и тн. 👍

# 516
  • Карлово
Естествено, че ще споделя. Но то може да не е веднага неразположението.
Говорих с няколко познати, които са много доволни от инжекцията.
Аз проблеми нямам, но изследванията сочат друго.

Трудно намерих Пролия. Няколко дни обикалям по аптеките, за някоя изостанала. В складовете им също нямало, чакали доставка.

# 517
По каса ли я взе, те там даваха някаква сума?
А ендокринолог или ревматолог ти я изписа?

# 518
Аз още не съм в менопауза.
Но да ви питам има ли някой с шипове на стъпалата и как се справяте.
Имам шипове на петите и много болят. Сетих се за шиповете, когато споменахте за вит. Д и К, защото за правилното отлагане на калций в костите ми казаха да пия  добавка  Кинон Д3.
Кортикостероидна инжекция и стелки, това са нещата, които ми помогнаха.

# 519
+1 за стелките.Аз съм от няколко години постоянно с ортопедични стелки и нямам проблеми.
Витамин Д на мен не ми помага.Аз съм и с ревматизъм,та може и да се заплитат нещата.

# 520
  • Карлово
По каса ли я взе, те там даваха някаква сума?
А ендокринолог или ревматолог ти я изписа?
Да по каса, но ревматологът я писа за изписване на ЛЛ, понеже той не можел да изписва по здравна каса.
Джи пи-то обаче иска, който ми я е изписал, той да сложи първата инжекция. Та съм взела час за ревматолога.
166 лв. плащам аз.
И това Kalcikinon.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 10:18 от ДамаТрефа

# 521
Здравейте, и аз се замислям по този въпрос, направих някои кръвни изследвания, дано успея тази година да изследвам костна плътност, знам че това е най важнато. Превантивно си взех добавка Коксамин К,  още не съм я започнала обаче, защото наскоро се "сдобих" с гастрит и искам да ми е спокойно като я взимам🙂
Здравейте, от известно време ме налегнаха мисли за остеопорозата Rolling Eyes
Знам, че костната плътност намалява с възрастта, трябва ли по специален хранителен режим или да се взимат добавки в този превъзходен период -;)?
Не съм по сиренето, не че не обичам просто, нямам навика да си хапвам ей така, ежедневно например.
Кисело мляко си правя с плодове, чиа, ленено семе или овесени ядки

# 522
Имате ли често болки в гърба и сърдечната област? Аз съм от 10 г. в менопауза. Болките в гърба ги имам от 30г., но понякога са в гърба и гърдите, което ме плаши. Имам и високо кръвно и пия хапчета за него. Скоро бях на кардиолог, писа като диагноза хипертонично сърце без застойна сърдечна недостатъчност. Някой може ли да ми каже какво означава това? Болките в гърдите според кардиоложката идвали от проблемите с гърба- шипове и дискова херния. И според л.л. е така.

# 523
Болките в гърдите според кардиоложката идвали от проблемите с гърба- шипове и дискова херния. И според л.л. е така.
Много е възможно.
Мой познат няколко пъти го карат със спешна помощ по болници със съмнения за инфаркт, а проблема идвал от дискова херния.

# 524
Доколкото знам сърце не боли, нали така? Аз когато влязох в менопауза започнаха болките в гърба и в сърдечната област понякога придружени със задух, нямам високо кръвно, и преминах абсолютно всички възможни прегледи за сърцето, без проблеми. Отначало се плашех, после свикнах, после в смяна на различни медикаменти/ препарати леко поотшумяха.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 17:34 от La Gitana

Общи условия

Активация на акаунт