Време е да се разбере, какво ще бъде МАРТенското дете - момиче или момче?

• 15 736
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Зайо, много си права за окситоцина.При мен всичко продължи два часа/от 6 до 10 см./, но си беше една непрекъсната контракция Laughing.Просто такова нещо на 3-4 минути при мен нямаше.Докато си поемех въздух и почваше нова.Дано този път и на мен и на теб ни се размине.А иначе и аз много благодаря за лекцията.Полезна е.Дано ,когато дойде момента да си спомним за това дишане Grinning.
Момичета, я да ви питам вие люто ядете ли.Вредно ли е.Не много люто де, но по-пикантно да речем без да се прекалява.Че вече не знам какво трябва и какво не.С тези семки дето били вредни съвсем ме ошашавихте Shocked.Колко добре си бях първия път като нямах интернет и знаех по-малко Joy.

# 166
Дакра да ти кажа, ям си семки, ям си люто...какво ще му е вредно на бебето. При кърмене - да, защото може да го дразни на стомахче, ама сега е защитено.
Единствено избягвам пастети и сурово месо заради токсоплазмозата.
Друго всичко, каквото ми се яде в момента си ям. Така си бях и преди, пък Деница не виждам да й има нещо.
А иначе май бях чела преди, че ядките са добри за развитието на мозъка..... newsm78 и семките бяха споменати там - сигурна съм.

# 167
Добро утро,мамчета
Абе това за семките не го разбрах..Какво може да им е вредното,при положение че в книгата на Спок пише че слънчогледовото семе е полезно,заради винамините,които има в него.За лютото,ако не се прекалява не би трябвало да има някакъв проблем.

С риск да стана досадна,но така и никой не ми отговори.Коя е тази д-р Мазнейкова-къде преглежда?
Благодаря.

# 168
  • София
Миранда, не съм видяла къде си питала за Мазнейкова, но ти отговарям веднага. В момента се водят три най-добрите специалисти по фетална морфология (поне такава е моята информация от лекари) - Томова, Мазнейкова и Димитрова.
Томова преглежда в един център за репродуктивно здраве при ГУСВ и в св.Лазар, Мазнейкова преглежда в св.София на бул.България, а Димитрова преглежда във Фемина.
Аз понеже не правих БХС се разбрахме с моята лекарка да отида при Томова и Мазнейкова на фетална, та ако не дай Боже има някакъв проблем, то поне едната да го види.
Според двете си имаме здраво бебче - девойка, от което съм безкрайно щастлива (Зайо, Деничка ще е нашата мома - ще са адашчета с щерка ти).

За семките нямам информация да са вредни, а за пикантно много ми се яде, но гледам да не прекалявам разбира се.

За раждането направо не искам да се включвам, че са ми кошмарни спомените и от предизвиканото раждане, и от липсата на разкритие 10 часа и от многото банки окситоцин, дето ми го вливаха постоянно и от който контракциите ми бяха през 30 секунди при два сантиметра разкритие.
Сега обаче съм при добра лекарка и се надявам тоя път да мине по-добре  Praynig.

Зайо, видях че си в Младост. В коя Младост си точно - аз съм в Младост 2.

# 169
Зайо, какво значи сурово месо  newsm78 -сушени салами и суджуци ли? Не вярвам някой да яде сурово или алангле месо  #Crazy

Аз не кусвам пастет, топени сирена и синьо сирене, и сурово сушени деликатеси. Голямо мъчение е, защото всички тези храни ги обожавам.

Колкото до пикантните храни, аз не мога без тях, но гледам да ги ограничавам. Бях  smile3529, че трябва да се намалчт количествата на пикантните и пържените храни, захарта и тестените изделия за да не се контролира покачването на килограмите и организма да не задържа вода.

И да добавя за семките - аз си хапвам,но мистава тежко от мазнината. За ядките знам, че са полезни - съдържат магнезий, но не в големи количества. Доколото знам много са полезни за мозъка /особено орехите/.

# 170
Mama Mishi, ако мислиш че прегледите при д-р Димитрова протичат по-различно от описания преглед при д-р Мазнейкова...просто е 1:1. Мен лично ме прегледа за няма и 7 минути, за които чаках близо 2 часа и половина. Толкова бях разочарована, че дори не успчх да реагирам. Толкова бързо се разви всичко че едва успяхме с таткото да видим бебката. Просто ужасно... почувствах се толкова претупана. Дори пола ни го каза чак след като успях да вметна преди да ни избута през вратата, че е много жалко че не е успяла да го види. И тя ми се сепна " е как да не го видяхме като го видяхме - момиче". Тя жената си видяла ама не казала, все едно ние по цял ден ехографи гледаме и е трябвало сами да се досетим ...
Голямо разочарование ми беше Димитрова, особено след всички суперлативи които чух за нея и които ме накараха точно при нея да си запиша час. Няма нищо лошо в това да си професионалист и да не ти трябва много за да видиш и прецениш нещата, но когато работиш с хора, които си плащат и очакват с нетърпение тази 2D или 3D среща с мъничкото си бебче, прекалено комерсиално ми се струва да взимаш толкова пари и да не се прекършиш поне с няколко думи да обясниш какво аджаба виждаш... па било то и за 5 минути преглед.

# 171
Здравейте момичета Hug
Първо да споделя и моите впечатления относно феталната. Аз лично ходих при Томова и съм безкрайно очарована от вниманието, с което ме прегледа. Подробно обясняваше всичко и като цяло ми подейства доста успокояващо. Вероятно усети, че бях напрегната заради не дотам добрия резултат от БХС. Така че я препоръчвам (макар да нямам реална преценка за останалите - Мазнейкова и Димитрова). Peace
Относно яденето - честно казано не се ограничавам и похапвам каквото ми е вкусно. Даже напоследък и аз съм се пристрастила към слънчогледа newsm78 Не знам дали има нещо общо с бремеността, ама като чета всички похапваме доста семки Rolling Eyes Слава богу не ям чак дотолкова вредни храни, включително избягвам люто и пикантно.

Момичета, вчера забелязах, че от пъпчето надолу е започнала да ми се оформя тъмна линия Rolling Eyes Доколкото знам това е нещо нормално и характерно, но се чудех дали някоя от вас също вече има такава линия.

# 172
Не виждам с какво са вредни семките. Аз също чопля от време на време.

На лютото и пикантното също не виждам какво му е вредното, освен ако не страдате от зверски киселини, защото ще ги усилват още повече.

Пастетът се вари при много висока температура, така че не виждам опасности от него. Аз си хапвам сурово-сушени деликатеси. Ако месото за приготвянето им е било замразено предварително не може да се хване токсоплазмоза.

Тъмната линия - съвсем нормална си е, после изчезва сама.

# 173
Цитат
Зайо, Деничка ще е нашата мома - ще са адашчета с щерка ти
Мише,  newsm74 за името. На мен си ми беше любимото още от ученичка и така си кръстихме детето. Обаче сега ако е женско пак - незнам  Crossing Arms ooooh! Голяма чуденка ще е.
Ох Мише, значи е имало по-зле от мен, изобщо не ща да знам какво ти е било, аз едвам 2 часа изкарах с тия тъпи системи...пожелавам ти този път да ти е мнооооого по-леко и бързо  Hug

Цитат
Зайо, какво значи сурово месо
Абе  Grinning и аз незнам - например някои опитват каймата дали е добре докато е сурова..гледам като пипам месо да си мия хубаво ръцете и така..де да знам някъде и това го бях чела...пък колко го помня  ooooh!
А за теглото - нищо не контролирам, даже не се и меря нещо...първия път лекарката каза - трябва само 2 кила още да качиш, ами, не ми дреме..станах от 52 - 70 май и после за норматив ги свалих - даже отоци нямах накрая. И сега не ми пука, освен ако не стана прекалено много.

Фема, незнам, така бях чела за пастета, и останах с впечатление че не се обработва много много при висока температура..ама знам ли.

# 174
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Таня, и аз благодаря от сърце за полезното инфо, което даваш Hug!
Felizidad, май само аз не съм ти честитила "големия ден". Бъдете щастливи, разбирайте се, влюбвайте се отново и отново един в друг и се обичайте "до гроб" Hug!
Момичета, аз продължавам с това стягане на корема. Когато легна по гръб и си изпъна краката задължително ми се стяга и корема. Дали е нормално това?! Знам за тези подготвителните контракции, които са безвредни, когато не са болезнени, но все пак толкова често...?!
Може ли някой пак да каже кои храни не трябваше да се консумират и защо?! Аз си хапвам от всичко, което ми се прияде. И само за протокола - семки обожавам, но не са ми се прияждали Peace.

# 175
Трябва да се лежи на лявата страна, това не са бабини деветини  Grinning - оттам минава кръвоснабдяването и е добре за бебето. Муцунке, избягвай да лежиш по гръб, ако усещаш дискомфорт.

И на мен ми е гадно да лежанапълно по гръб, а и бебето веднага се размърдва. В последните месеци ми ставаше лошо само като легна по гръб. Даже за секциото ме въразаха и накривиха масата, защото получих задух, но така е с почти всички бременни.

Не трябва да се консумират нехпастьоризирани  млечни продукти, полу-сурови месни продукти, ако бременната не е прекарала токсоплазмоза, черен дроб в големи количества, прясно мляко в края на бременността, пържени храни по презумпция, за друго не се сещам.

# 176
Муцунке, ето аз какво знам за храните. Мисля, че пастетът трябва да се избягва не заради начинът му на обработка, а заради високото количество витамин А, което съдържа (казват, че в прекалени дози вит. А (ретинол) е вреден за плода). Поради същата причина не трябва да се прекалява с черен дроб, въпреки че той от друга страна се препоръчва заради високото съдържание на желязо в него. Друго, за което се сещам, че трябва да се избягва (някой вече го беше споменал) са меките сирена - синьо, фета и др. подобни. Имаше и някои риби, които не се препоръчват, като рибата тон - но става въпрос за прясна риба тон, консервираната е безвредна (колкото и странно да звучи Wink ). Като се прибера вкъщи ще проверя в книгата на Лоранс Перну за кои точно рибиставаше въпрос и ще напиша. Все пак споменът ми е, че са риби, които в БГ не се срещат толковва често в пресен/суров вид или поне са доста скъпички. Суровото и алангле месо някой вече го спомена. Интересното е, че ако месото е било замразено преди консумация, риск не съществува. Така че временно можете да забравите за това колко по-добре е да се яде прясно месо (с което по принцип съм абсолютно съгласна!). За момента за друго не се сеща, само ще добавя нещо, което една колежка разказа и за което не се бях замисляла. Знам, че е почти невъзможно в големите градове, но ако имате възможност употребявайте домашни плодове и зеленчуци. Снахата на въпросната ми колежка консумирала много, много салати през бременността си и вследствие на многото нитрати в тях, които се натрупали в нея, бебето й развило алергия към кърмата й. Знам, че с нитратите оправия няма, няма как да знаем дали зеленчуците, които купуваме са с повече или по-малко нитрати, но ви разказвам тази случка, да си имате едно наум.
И съвсем накрая, можете да видите този сайт:
http://www.howtoeat.info/tema.asp?razdel=5&temaN=28
Дано не съм била много досадна  Blush

# 177
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Фема, разкажи още малко за лявата страна. Не трябва ли да се лежи на дясната страна, за да не се притиска лявата, ако оттам минава кръвоснабдяването?! newsm78

Гертрудка, много си полена и в никакъв случай - досадна. Hug За суровите и алангле меса съм съгласна, но защо по дяволите не мога да ям синьо или топено сирене.?!  #Cussing out
Аз точно това си хапвам всеки ден с най-голям кеф. И какво може да ми стане от 2 филийки дневно с пастет примерно? Стряскам се  малко, като чуя или прочета, че някоя храна, която обичам не трябва да се яде и започвам да си задавам въпроса, ако наистина е толкова вредно, защо доктора ми нищо не ми е казал?! ooooh! И нещото, което най-много ме вълнува е - в какви количества вече е опасно да се яде да речем синьото сирене. Ясно, че няма да изям половин кило наведнъж, но примерно 100-200 грама седмично биха ли оказали някакво вредно въздействие? ooooh! Същото и за топеното сирене. Последната една седмица не спрях да правя гъби с пушено топено сирене и сметана Sick.

# 178
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз да се впиша за протокола.
Чела съм за забранените храни. Избягвам ги. Но пастетче от време на време ям, а от 2 седмици направо не мога без прясно мляко, но гледам да е по 1 чаша на ден.  За месата внимавам да не са сурови, но салами ям много - въпреки че знам , че са боклуци.

# 179
  • Пловдив Белащица
Някъде бях чела да се избягват консервирани храни. Иначе за пастета, както е казала gertrudka не се препоръчва заради вит.А. Ох, ако спазваме всичко, то почти няма да остане нещо за ядене  Laughing

... Момичета, аз продължавам с това стягане на корема. Когато легна по гръб и си изпъна краката задължително ми се стяга и корема. Дали е нормално това?! Знам за тези подготвителните контракции, които са безвредни, когато не са болезнени, но все пак толкова често...?! ...

Ти говори ли с лекаря ти за това стягане? По принцип тези подготвителни контракции почват някъде към 8-9 месец, поне така съм чувала и чела.

Муцуна, точно на лявата страна е хубаво да се лежи, трябва да се избягва лежането по гръб, че тогава май се притискал някакъв кръвоносен съд, който снабдявал бебо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт