Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 33

• 36 221
  • 488
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Най-тъпото е, че Кейт дори не беше концентрирана върху дъщерите си, а само върху Санса, която смяташе за свой аватар. (и донякъде върху Бран.)Реално допреди да ѝ отнемат Аря дори не я забелязваше (в това отоношение си прилича с Церсей - но само в това), а дори след това се тревожеше повече за Санса. Смешното е, че Санса се озова в това положение именно заради настояванията на Кейт да я омъжат за Джофри. Е да, Робърт направи предложението, но Нед не искаше с момичетата да ходи в Чертога. Реално Кейт настоя.
E, не. Не съм съгласна.

Робърт предложи брака между Санса и Джофри и на Нед хич не му стана приятно, но не можеше да откаже.
Не мисля че Кат е била концентрирана само върху Санса, тревожеше се и за двете дъщери. Нейно беше предложението да вземат и Аря в Чертога, за да се научи на обноски. Ако е изразила в мислите повече безпокойство за Санса, то е било, защото е вярвала, че Аря ще бъде по-оправна в такива ситуации.

# 421
  • Русе
„Рицарят на Седемте кралства“ вече е в процес на снимки, така че може да го видим и по-скоро от очакваното (поне от мен, не знаех са в толкова напреднала фаза).

Сир Дънкан Високия на неустановено място, вероятно на турнира при Ашфорд, че другаде не виждам къде би могло да е.

Обявили са и още някои актьори:

По часовниковата стрелка, започвайки от онзи горе вляво: принц Ерион Таргариен (Яркия пламък), принц Белор Таргариен (Копиетрошача), кукловодката Тансел, режисьорката на 3 от 6-те епизода на първи сезон, принц Мекар Таргариен (бащата на Ег) и лорд Лайънъл Баратеон (Смеещата се буря).

Може да съм окъкал някой прякор, че мина доста време, а вече с моите 36 години паметта ми не е като на младини.

Приключенията на Дънк и Ег са от по-различен мащаб, имат земен характер, не включват толкова много персонажи и политиката е на по-завоалиран и заден план. Поради това се надявам, че няма да се впускат в твърде обширни креативни отклонения. Любопитно ще е по-нататък да видим майстер Емон като младеж Simple Smile

# 422
  • Някъде в Матрицата
Колко сезона са предвидили за тези истории?
Интересно ми е кого са избрали или ще изберат за ролята на лорд Блъдрейвън, че все някога трябва да се появи. „Колко очи има лорд Блъдрейвън? — се питаше в гатанката. — Хиляда, и още едно.“ Sunglasses

# 423
Koronis, да не си ги споменал вече тези 36 години😁
Върл анти-фен съм на сериала  GoT и така и не го догледах, но "Рицарят на седемте кралства" си е една приказка ще е лесно за филмиране. Надявам се да направят добър сериал.

# 424
Белор не си го представях така, но...да видим. Тоя който са избрали за Мекар мяза на идеята ми за героя.

# 425
Я да ви зарадвам с малко картинки

Кейтлин нарежда да арестуват Тирион

Смрад

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 04:02 от Лорд Сняг

# 426
Дедо, освен в сърцата на феновете, вече е кенсъл и от събития😄😄😄:
https://www.ploshtadslaveikov.com/dzh-r-r-martin-izklyuchen-ot-s … opalni-formulyar/

# 427
Да го канселират,току виж седнал и написал книгите.
Аз пък четох някакво интервю за кучето,което стана хит във втория сезон на Дракона,че чичо се ядосвал че сам не се бил сетил за такъв предан герой.Как да се сети като нахвърля хрониката за Таргите за два месеца и само се чуди с каква глупост да се захване вместо да довърши поредицата.

# 428
  • Варна
Да го канселират,току виж седнал и написал книгите.
Аз пък четох някакво интервю за кучето,което стана хит във втория сезон на Дракона,че чичо се ядосвал че сам не се бил сетил за такъв предан герой. Как да се сети като нахвърля хрониката за Таргите за два месеца и само се чуди с каква глупост да се захване вместо да довърши поредицата.
Не вярвам, според мен тънко ги е тролил, както той си може.
Аз пък четох, че им е бесен, защото  използват гербове с четирикраки дракони, а не както ги е замислил двукраки.

# 429
Дедо, освен в сърцата на феновете, вече е кенсъл и от събития😄😄😄:
https://www.ploshtadslaveikov.com/dzh-r-r-martin-izklyuchen-ot-s … opalni-formulyar/
Индиректно му казват хората:"Старче, стига си се занимавал с глупости, ами седни и си довърши работата, дето си я захванал преди повече от 20 години".

Черно-белите илюстрации са от българин. И май са ми любимите, но не защото художникът е българин.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 21:16 от irena681

# 430
  • България
Заричах се да не купувам поредицата докато не видя финалната книга написана и издадена, но като фен на сериала не можах да устоя.
Само да не стане като "Колелото на времето".
Не че не може да е и по-зле, там поне е имало указания от Р. Джордан за важните моменти.

# 431
Сериала и книгите нямат много общо. Първите една - две книги са може би на 99 процента едно към едно със сериала. Естествено има и неща които ги няма, например връзката Бриен-Хрътката или това че образите на Джендри и Едрик Буря в сериала са слети, но тия неща се търпят. От трета книга/трети сезон разликите стават осезаеми.
Лично за мен Мартин никога няма да издаде книгите. Дали ще ги издаде някой като почине - нямам идея. Освен това за разлика от Джордан той не е давал указания, пази в тайна какво пише, а и е изтрил над 600 страници от книга 6. Лично аз от фен му станах антифен.
Проблемът е, че Мартин преживее се превърна в индустрия.

и сега поставете от другата страна Робин Хоб, която не иска да филмират книгите ѝ (имала е такива предложения), защото се бои как ще ги филмират  (и справо - сигурно Фиц би бил негър, а Кетрикен някоя китайка)

Моарейн, приятелски съвет - по-добре купувай Пратчет; едно че книжките са по-малки, второ че поредиците са завършени

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 16:42 от Лорд Сняг

# 432
  • България
Купих всички поредици от Пратчет.
Последните взех с отстъпка 35%, как да устоя.
А Бард и те с намаления, на които не пише кога е финалът и така се навих на Песен за огън и лед.
Опразних сметка, джобчета, до края на месеца ще съм на хартиена храна. Joy

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 20:33 от МоарейнД (от книгата)

# 433
Браво на теб.
ИМАШ МНОГО ДА ЧЕТЕШ
 Обаждай се докъде си стигнала.

# 434
  • Sofia
То мина толкова много време от последната книга (без да броим спойлерните глави, че можело и да не ги включи), че аз почнах да забравям, какво се случи последно. Трябва май и аз да ги почна от първата.

Общи условия

Активация на акаунт