Пазаруване от Aliexpress.com 63

• 32 072
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
След като пътува с DHL не може да не го разпознава. Каква информация дава в линка който Ви дадох?
Най-добре пуснете номера тук да го проверим повече хора!

# 91
  • BG-DE
Да, не съм въвела нещо правилно номера 😊 дава абсолютно същото като от Parcels.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 18:32 от Menerva

# 92
Ето Ви документ! Пратете това от сайта на крайният превозвач на спорта на Али. Дори Ви съветвам да се свържете с DHL да Ви дадат писмено потвърждение, че пратката се връща обратно към подател. Отзивчиви са. Личен опит

# 93
Здравейте, след неуспешни опити с Алиекспрес минали години, реших да пробвам пак. Пратките ми имат тракинг номер, започващ с LT цифри NL. Изглежда, че са в Нидерландия, така ги дава и тракерът на Бг пост, дали вашите прати също така са минавали оттам, тъй като тракерът на Алиекспрес ми дава Arrived at Country Destination/Region. Open Mouth

# 94
  • Пеликания
Когато пише Arrived at Country Destination/Region означава, че е в Нидерландия, Белгия в зависимост от къде минава. И след около 2 седмици вече е в България. На всички е така.

# 95
Здравейте. Знам за митото и Ддс-то наложено в алито, обаче хич не разбирам защото 1 път ми се наложи да пазарувам и беше преди 3-4 години… изчетох сумати информация за някакви митнически декларации които или се попълват при пристигане на пратката или са обработени от изпращача(може и да не съм разбрала правилно), но разбрах че и се плаща допълнително за тази обработка (освен таксата която е наложена в алито автоматично (VAT) ). Нещо неразбирам ако може някой да ми обясни по опитен и запознат.
Съжалявам ако обяснението ми е неразбрано или несвързано , но наистина и аз не мога да разбера в кои моменти де плаща мито,  или мито и ДДС, или само ДДС 😱😱

# 96
  • BG-DE
От 01.07. тази година необлагаемият минимум при внос на стоки от страни извън ЕС отпадна. Всяка покупка до 150 евро се облага с ДДС (VAT) като, разбира се, може да се налага и мито в зависимост от стоката, но в общия случай се плаща само ддс. В случай, че митниците спрат стоката БПощи предлагат срещу 4лв. да я освободят.

# 97
Под 150 евро не подлежат на мито. Само ДДС. Затова всеки онлайн търговец събира ДДС при поръчка. Ако е над 150 оставя митническите формалности на купувача. По закон

# 98
Благодаря ви

# 99
  • Пловдив
Някой получавал ли е пратка с ExspressOne BG. Една от пратките ми е получена за получаване в техен офис, но не знам дали ще ми я донесат на адрес или трябва да си я търся в тежен офис. Някой има ли опит с тази фирма.

# 100
Някой получавал ли е пратка с ExspressOne BG. Една от пратките ми е получена за получаване в техен офис, но не знам дали ще ми я донесат на адрес или трябва да си я търся в тежен офис. Някой има ли опит с тази фирма.
Чети за МБМ. Същата фирма друго име.

# 101
Хора играх някаква игра ли не знам и аз от приложението на Алиекспрес и ми даде, че печеля 16.86лв . Пише за сума, а не купони които да използвам.
Дава ми бутона CLAIM  и да си напиша банковата сметка за да ги преведат до 1-2работни дни. Но нещо или аз не разбирам или не правя както трябва!!
Някой играл ли е това Bonus Buddies и знае ли как става изобщо…
И имам някаква привилегия ли не знам за нов клиент. Слагам неща в кошницата и ми пише New User 0,01лв … добре ама искам да си ги маркирам и направя поръчка и не става отново …
Извинявам се за невежеството ми, но никой около мен не разбира за да попитам, а за вбъдеще ще ми се налага доста да пазарувам от сайта .
Благодаря ако някой ми помогне да вляза малко в час…

# 102
  • Пловдив
Чети за МБМ. Същата фирма друго име.

Благодаря!

# 103
Хора играх някаква игра ли не знам и аз от приложението на Алиекспрес и ми даде, че печеля 16.86лв . Пише за сума, а не купони които да използвам.
New user дава купони. AliExpress по никакъв начин не иска номер на карта или банкова сметка, освен при плащане.
Сама си правете изводите

# 104
New user дава купони. AliExpress по никакъв начин не иска номер на карта или банкова сметка, освен при плащане.
Сама си правете изводите

Какви изводи да си правя ? Ясно ми е, че Алиекспрес дава купони, но ясно споменах, че е игра в сайта на Алиекспрес. Питам за нея, а не за купоните…

Общи условия

Активация на акаунт