Пазаруване от Aliexpress.com 63

• 32 345
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • BG-DE
Ако пазехте кашона можехте да мислите за връщане но без оригиналната опаковка и в България не са ми приемали рекламация, а за покупка от Али съвсем абсурдно ми се вижда но  пък всичко е възможно.
Уф, на мен Хермес ми загубиха пратка направо съм бясна 😡

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 13:05 от Menerva

# 136
Да не би да има някаква промяна в условията? Мислех, че вече всички пратки се взимат само от пощата и за всяка дреболия се плаща по 4 лв. А току що получих пакетче в кутията, за което не са ми искали нищо...

# 137
Да не би да има някаква промяна в условията? Мислех, че вече всички пратки се взимат само от пощата и за всяка дреболия се плаща по 4 лв. А току що получих пакетче в кутията, за което не са ми искали нищо...
Няма за последните 4 месеца. Преди това май смениха нещо ...

# 138
За пратките поръчани след 01.07. 2021 не се изискват 3,90 лв и ДДС. Само за тези които са отпреди това. И за тези които се задържат на Митница и трябва да се освобождават чрез БГ Пощи.
Разпродажба на 11.11. ли е "Черният петък" на Али или се очакват и други намаления към края на месеца?

# 139
За пратките поръчани след 01.07. 2021 не се изискват 3,90 лв и ДДС. Само за тези които са отпреди това. И за тези които се задържат на Митница и трябва да се освобождават чрез БГ Пощи.
Разпродажба на 11.11. ли е "Черният петък" на Али или се очакват и други намаления към края на месеца?
Очаквайте неочакваното:) Черен петък има само в САЩ. Другите разпродажби да нескопосани опити за имитация.

# 140
Е, каква е логиката да искат само на старите пратки, мислех, че е за всички от промяната нататък...? Аз два месеца не поръчвам нищо, защото си мислех, че ще трябва да давам по 4 лева за всяка дреболия...

# 141
От 01.07. има система чрез която ДДС се плаща още при покупката. Също така, пратките до 150 Евро (или долара- не помня) не отиват автоматично на Митница. А само някои от тях на които се прави проверка, ако имат съмнения (предполагам и, ако търговецът не е въвел коректно инфото за ДДС).
Даже много хора нарочно изчакаха да мине 01.07., за да подновят поръчваме от Али. Плащането на 3,90 лв+ ДДС засяга пратките, поръчани преди промените.

# 142
Мислех, че тези пари са нова такса, която се взима от нашата поща (с цел да се дискредитира Китай), а ДДС-то е отделно.

# 143
Не, тези пари се взимат когато няма данни за пратката да е платено ДДС или ако я задържат за проверка в Митница. Друг е въпросът дали за пратка отпреди 01.07. на стойност доларче е разумно да се плащат 3,90 лв+ ДДС...😄 За щастие, повечето малки и евтини пратки си ги получих без да плащам тази такса. Само за 2-3 на стойност над 8 долара се наложи да платя.

# 144
Някой има ли идея за  купони за отстъпки за 11.11.2021 г. и промокодове ?

# 145
  • BG-DE
Освен намалението, което всеки магазин си решава дали да даде или не има и купони на Али виж в купон центъра, аз получих вече такива но пък магазините, които са интересни за мен вчера свалиха от наличност нещата, които ме интересуват, миналата година не беше така 🙁

# 146
Това са дребни китайски хитрости...За избягването им се препоръчва да си сложиш харесаните неща предварително в картата за пазаруване, без да ги плащаш. Един вид   ги запазваш. И като дойде 11.11, ги плащаш по намалената цена и с купони и с допълнителен код, или ги изтриваш.
За съжаление,от тази година китайците се изхитриха и общите Алиекспрес купони важат "само  за избрани продукти"....по избор на китаеца. Затова е хубаво да се направи проверка преди финалното плащане...

# 147
Мислех, че тези пари са нова такса, която се взима от нашата поща (с цел да се дискредитира Китай), а ДДС-то е отделно.
Хъм. Полезно е да се тренира мисленето. Още по-полезно е когато си прочел и фактите.

# 148
  • BG-DE
Това са дребни китайски хитрости...За избягването им се препоръчва да си сложиш харесаните неща предварително в картата за пазаруване, без да ги плащаш. Един вид   ги запазваш. И като дойде 11.11, ги плащаш по намалената цена и с купони и с допълнителен код, или ги изтриваш.
За съжаление,от тази година китайците се изхитриха и общите Алиекспрес купони важат "само  за избрани продукти"....по избор на китаеца. Затова е хубаво да се направи проверка преди финалното плащане...
Е, аз точно това бях направила 😊но днес те се озоваха отдолу в кошницата с надпис, че артикулът вече не е наличен, а като погледнах в магазина 2/3 от стоката не е налична, този го прави това редовно като има някакво намаление, след две седмици пак всичко ще е налично, ама не е болка за умиране 😊

# 149
  • Бургас
аз имам купон от алито за намаление от 2 долара на 11-12-ти, ако поръчам неща над 20 долара, независимо от продавачите
прави впечатление че преди даваха 2 долара за над 10 долара - и тях ги удари кризата

Общи условия

Активация на акаунт