Пазаруване от Aliexpress.com 63

• 33 089
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
нормално, те често идват около 20-ти ден

# 211
  • Бургас
Здравейте,

Гледам една и съща обява, която през Юни 2021 има 765 поръчки и 331 ревюта, а днес я отварям и има 135 поръчки и 40 ревюта.. Какъв е този филм???

# 212
  • Gorni Bogrov
Имам 6 пратки от септември и нито една още я няма,а вече почти дойде време за диспут.☹️

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 16:49 от cecko05

# 213
  • Варна
Имам 6пратни от септември и нито една още я няма,а вече почти дойде време за диспут.☹️

Със какви номера са ? Дай ги да ги проверим докъде са.

# 214
В началото на септември поръчах няколко аксесоари за телефони. Пратиха ми четири различни пратки, като получих само една преди около месец. В проследяването в самия Алиекспрес пише, че всичките са в офиса за доставка още от преди един месец, но както се досещате там няма нищо за мен.
Проследяващите номера са от рода UA555555555HU и никъде не могат да се проследят, освен в платформата на Алиекспрес.

Въпросът ми е възможно ли е това да са фалшиви проследяващи номера и даденото проследяване с сайта на Али да е фиктивно, направено по някакъв алгоритъм за време и място на доставка?
Лошото е, че времето за доставка изтече и като се опитах да отворя дипсут за неполучените пратки, Алиекспрес автоматично ги реши в полза на продавачите. Това някаква нова мода измама ли е и какво да направя в този случай?

# 215
И аз имах такъв случай, отлежават някъде из пощите или там куриера, който ги доставя(на АЕ тракинга ги дава в клона за получаване, но не е така) , от предишен опит е твърде вероятно да се появят след голямо закъснение. Според мен са си изпратени, но тези номера са без проследяване и къде са евентуално вътрешна проверка в пощите може да покаже. Така или иначе не Ви остава друго, почакайте и дано изскочат.

# 216
  • Gorni Bogrov
Имам 6пратни от септември и нито една още я няма,а вече почти дойде време за диспут.☹️

BG000000726036 ,ето една всички ми ги дава с такъв статус.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 17:03 от cecko05

# 217
  • Пеликания
В parcelsapp може да се следят поръчките.

# 218
В началото на септември поръчах няколко аксесоари за телефони. Пратиха ми четири различни пратки, като получих само една преди около месец. В проследяването в самия Алиекспрес пише, че всичките са в офиса за доставка още от преди един месец, но както се досещате там няма нищо за мен.
Проследяващите номера са от рода UA555555555HU и никъде не могат да се проследят, освен в платформата на Алиекспрес.

Въпросът ми е възможно ли е това да са фалшиви проследяващи номера и даденото проследяване с сайта на Али да е фиктивно, направено по някакъв алгоритъм за време и място на доставка?
Лошото е, че времето за доставка изтече и като се опитах да отворя дипсут за неполучените пратки, Алиекспрес автоматично ги реши в полза на продавачите. Това някаква нова мода измама ли е и какво да направя в този случай?
тези с .........HU идват за месец, вероятно пощаджйката ги е взела / изгубена
ще се самоцитирам
в студените месеци, пощаджийките крадат пратките, за да не се разкарват в студа - не знам защо изобщо им ги дават да ги носят
по добре да пращат СМС и за малките, за да идеш в пощата, като на обемистите
при нас пък зимата спират брошури писма и всичко друго, ако не е препоръчано
а и в пощата пред 10 човека да свиеш нещо е по трудно, отколкото сам/а на пътя

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 17:51 от musicdoubl3

# 219
В parcelsapp може да се следят поръчките.
Следят се, но то реално е същото фалшиво проследяване, което го има в Алиекспрес (Cainiao). Това измислено проследяване не може да послужи за нищо, освен да загубиш диспута в Алиекспрес, както се случи с мен! Ето това си е реален проблем- Алиекспрес са направили цяла платформа за проследяване, която вместо да дава реални данни, тя генерира случайни събития според очакваното време за доставка до съответната страна. Съзнавам че сисгурно е имало злоупотреби, но не е това начина, защото коректните клиенти ще бъдят ощетени от тези нововъведения!

# 220
Много бързо напоследък получавам пратките.
Октомври едни флашки..за нама месец дойдоха.
Сега три пратки..двете са обединени в една, в пощата са вече. Третата до седмица ще дойде.
Ковентиряхте ли обединявянето на пратки? Не съм ви чела. За мен е ново. ОК съм де с това...

# 221
Съзнавам че сисгурно е имало злоупотреби, но не е това начина, защото коректните клиенти ще бъдят ощетени от тези нововъведения!
преди в Бургас и малките пакетчета не ги даваха за разнасяне, но от лятото ги дават и загубите скочиха рязко - едва ли е случайно
запитах по мейла как мога да видя и непроследимите в пощенския клон ли са, защото в големите градове гледам че нещо и малките маркират
казаха че може и по име но това става лично в клона

# 222

BG000000726036 ,ето една всички ми ги дава с такъв статус.

Пратки започващи с BG в България се доставят с МБМ куриери.
Тази фирма по правило НЕ уведомяват клиентите си за пратки, трябва да отидете до техен офис във вашия град и да си потърсите пратките.

# 223
с БГ си ги делят МБМ и бг. пощи - ако е в МБМ ги завеждат в сайта им
https://www.mbm-express.com/trace/index/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%81 … %D0%BA%D0%B0.html

# 224
При мен всичките пратки, които бяха с BG, си ги получих от Пощата. За първите 1-2 се обадих в МБМ и тогава ми казаха да ги чакам в най-близката Поща и до няколко дни бяха там. Другите направо дойдоха в Пощата, така и не се появиха като получени в системата на МБМ. Явно при нас МБМ напоследък така процедират (и по-добре, че като знам къде се намира офисът им🙄...).

Общи условия

Активация на акаунт