Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 869
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • пустинята Гоби
Кадиев живее при новата жена си жена, не тя при него. Не следите темата “Знаете ли кой видях”.

# 466
  • София
Новата жена на Кадиев е модел. Няма начин до се завре в село Кокалане. Дори свекървата да е Катерина Евро.
Аз лично с удоволствие бих се “завряла” във всяко село на до час от София, вместо да съм на пъпа ѝ. Само да не съм със свекърва или с майка ми. И май не съм само аз като гледам как скочиха цените по софийските села последната година.

# 467
Допреди няколко поколения само е било съвсем нормално. И днес също, за който се чувства добре в ситуацията. Няма да повярвате, но има хора, които всъщност се разбират с родната и никой никому не се бърка (меша, както е популярно из форума). При нас често гостуват за дълго различни хора от моето и на съпруга ми семейството, няма драма, никой не се комплексирал. За постоянно обаче не знам, не съм пробвала. Живяла съм с тогава все още приятеля си при нашите в България, около 8 месеца, беше много приятно всъщност. Сега ми стана носталгично, трябва да го повторим ❤️

# 468
  • пустинята Гоби
Нормално е било, но това не значи, че всички са се чувствали добре (меко казано). И да, няма да повярвам, че има хора в такава ситуация и всичко им е наред и говоря от опит в семейството, и не само мой. Е баба е живяла със свекърва, ама къщата е била на баба ми, построена от дядо ми за нея и деца им, а прабаба ми е дошла в последствие. Баба много я уважаваше и винаги с добро е говорила за свекърва си. Но ситуацията е различна.

# 469
Защо ако искаш да живеете само твоето семейство (тоест съпруг/а и децата), автоматично се приема, че не се разбираш с другите? Или още по-зле - кофти си възпитан/а, имаш склонност към скандали, егоист си до дъното на душата и прочее грехове. Не може ли да искаш някакво удобство, без задължително да си кретен?

# 470
  • пустинята Гоби
Точно възпитаните и умни хора знаят, че всеки има нужда от спокойствие и пространство.

# 471
Ама аз не споря, не казвам това, просто намирам за напълно нормално да си живеят всички заедно, ако им харесва. Нормално или ненормално ми е странно като категории. Аз НЕ живея постоянно с родата, единствено с мъжа си, детето и животните, така че не защитавам животът при родителите, просто казвам, че всичко е нормално, стига човек да се чувства добре в ситуацията и в дома си, разбира се.

Едит: къщата ни е огромна, всеки винаги е разполагал с лично пространство и време. Дори и кучетата 😀 естествено, че е важно, може би затова сме се разбирали с гостите.

# 472
Кажи, че се шегуваш Rolling Eyes ако мъж живее с родителите на жената, това си е пагубно за самочувствието му и би довело до много проблеми в двойката, според мен. Обратното също не е приемливо за мен, но е по-често срещано и ако се разбират, жената поне не страда от наранено его. Не, че е нормално, но просто психиката е различна на мъжете и жените.

Никога не съм живял семейно при родители, но са идвали родители да живеят с нас. Аз нямах никакви проблеми нито с тъщата нито с тъста. Но когато дойде майка ми да живее с нас небето се срина.

Защото у нас все още много свекърви искат да "командват".

# 473
Днес попаднах във ФБ на снимки на четириетажна къща в строеж. В София. Снимките споделя млада жена.
Всеки етаж – самостоятелен апартамент.  На първия етаж щели да живеят родителите ѝ, на втория – брат ѝ, все още несемеен, на третия и четвъртия тя с мъжа си и детето.
Толкова беше радостна жената, че сърце не ми даде да пусна линк към тази тема и темата за свекървите. И от сърце ожалих бъдещата снаха.
Не че няма вероятност да си живеят задружно и щастливо всички, макар и малка, но силно се съмнявам да се получи, когато дойде снахата и се опита да си извоюва лично пространство под кръстосания огън на свекървата и зълвата. Simple Smile

# 474
  • пустинята Гоби
Щом всички са щастливи, нека си живеят под един покрив. Няма как обаче един човек да каже това, нужно е всеки един да го декларира.

Моето семейство само в къщи е живяло цял живот, това няма нищо общо.

# 475
Ох бе боже, с какво снизхождение говорите, ама клетата женица, ама какво я чака, все едно тя не си познава родата, а вие знаете най-добре. Моята сестра живя в подобна конфигурация известно време с тогавашния си годеник, всеки си е имал етаж, входна врата, личен дом, никой не е влизал неканен в чужд апартамент. Представете си малка кооперация все едно. Или маминка би ви тормозила личния комфорт дори и само като знаете, че е през два етажа и си гледа сериалите без изобщо да я бъркат проблемите на "младите".

# 476
  • пустинята Гоби
Чак пък снизхождение..Живейте си, както Ви харесва и Ви е удобно, и оставете останалите да не вярват в подобно прекрасно съжителство. Аз лично Ви вярвам, което не ми пречи изобщо да не искам да чуя за подобно нещо. Ни малка кооперация искам да чуя, ни голяма. Както казах имам опит с всякакъв род къщи, защото и бабите ми, и родителите ми, и свекърва ми живеят/ живееха в такива. Не, не и не!

# 477
За кака ни Сийка рекох, че се лее снизхождение, да не й била казвала, моля ти се, милата, да не й разваляла радостта😂
Разбирам вашето нежелание за подобна конфигурация, то си е ваше право. Ама чак да се дават дефиниции за нормално и ненормално, при положение, че до преди няколко поколения животът е протичал по подобен начин... Айде по-кротко, не започва всичко от нас.

# 478
  • Пловдив
То, че е протичал - протичал е, ама до колко са били щастливи? Да си припомним класиката - Гераците, Снаха, Железния светилник?

# 479
И това е така, права сте. И се е смятало за нормално.... Това имам предвид, представите се менят, нетрайни са и не може с категоричност да се каже кое е нормално, кое не.
А, със сигурност не всички са били смазани от тогавашния маниер. Животът е шарен.

Общи условия

Активация на акаунт