Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 832
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Да, аз с 20 годишния нямам никакви проблеми., По-самостоятелен е от всички други 20 годишни около мен.

# 616
Наскоро обясних на съседката колко добро дете е отгледала, след като дойде вкъщи и цял ден готвихме за детско парти.
Говоря за дете, което буквално се захласваше от рев, майката беше на антидепресанти. Понеже живеем къща срещу къща, та имам много лични наблюдения, буквално все едно са ми семейство.
Хората се променяме. Тя и майка ми не разбра, как от послушното дете, сега буквално съм лишена от чувства. Но факт. Както казват будиските мъдреци: и това ще мине.

# 617
  • пустинята Гоби
Коментирането на чужди деца, еле пък видени в магазина е абсолютно навиране в чуждия гьол. Няма как да се правят изводи нито за пасивността на родителите, нито за глезотията на децата. Нормално е децата да се тръшкат, естествено до определена възраст.

Ами различно е като са повече децата. Определено ти ставо ясно, че всяко е лудо за себе си.

# 618
  • София
Наскоро обясних на съседката колко добро дете е отгледала, след като дойде вкъщи и цял ден готвихме за детско парти.
Говоря за дете, което буквално се захласваше от рев, майката беше на антидепресанти. Понеже живеем къща срещу къща, та имам много лични наблюдения, буквално все едно са ми семейство.
Хората се променяме. Тя и майка ми не разбра, как от послушното дете, сега буквално съм лишена от чувства. Но факт. Както казват будиските мъдреци: и това ще мине.
Ти защо не отидеш накрая на терапия, че да си отработиш всички дефицити?

# 619
  • София
Какво трябва да покаже извадката две от четири? По-скоро в един момент човек започва да се самоуспокоява с "детето си е такова, как другото е много кротко, пък това е фурия".  Аз не работя с извадка и не питам кой колко деца има и колко са му кротки и колко са фурии - виждам конкретно дете и общувам с конкретно дете от семейството, ако ще и десет да имат още. На мен като на страничен възрастен не ми е работа при общуване да възпитавам чуждото дете, но не съм и длъжна да търпя лошо поведение. И говоря наистина за лошо поведение, а не за обичайните дребни неща, които дори е добре да ги има, защото показват, че детето се развива нормално. Ясно е, че се опитват и трябва да хитреят, да пробват дали те могат да карат влака и прочие социални трикове. Но не и да се държат като мауглита или премерено нагло (това като го погледнеш детето в очите и познаваш кога е непреднамерено и кога отработено целенасочено поведение). Като родител също смятам, че децата ми трябва да се държат прилично сред чуждите хора, особено когато бяха деца и общуваха основно с възрастни хора.

# 620
  • пустинята Гоби
Между другото много хора си мислят, че децата им са възпитани и се държат добре с чужди хора, но чуждите хора не мислят така. Аз затова винаги, които общувам с деца на мои близки и видя доброто възпитание го отбелязвам. И като цяло говоря за отношение дете - дете, тогава много по-ясно си личи кой родител си е свършил добре работата.

# 621
Съгласна съм за отношенията дете - дете. Показателни са за възпитанието.

# 622
Деца дето се тръшкат събират погледите.
Като иска боклук ще купя  и после ще се обясняваме.Стига да е по джоб ,че понякога искат дето няма как.
Един път може да не очакваш, нататък предварително се говори ,че може само едно нещо да купим, че скъпо нещо може друг път като донесем пари, сега не стигат.
Това и три годишните го разбират.И не го смятам за възпитание ,то е преди да почнем да възпитаваме. Предвъзпитание е да се държиш нормално.

# 623
  • Най-красивата страна
За тръшкането
Детето се тръшна веднъж на детската площадка-прибрахме се веднага вкъщи.
Тръшна се втори път-пак се прибрахме веднага.
Имаше и трети път.
И повече никога не се повтори.
Просто разбра,че тръшне ли се не получава нищо и се прибира вкъщи.Толкоз.
В магазина
Гледах да влизам сама,а детето с баща си навън.
Ако съм сама с детето-избирах някой мол.
Детето в детския център,аз набързо в магазина пазарувам.

# 624
Писала съм за моя начин за справяне с такива кризи - по права линия вкъщи. Виждала съм как децата бързо схващат връзката между искам шоколадово яйце-тръшкам се-имам шоколадово яйце - на мен не ми е вариант.

# 625
  • София
Супер.
Сега да приучим 25 годишни да не се тръшкат Joy

# 626
Почваш като тях дано схванат, децата схващат и се смеят, казват, че така не е красиво.

# 627
  • Down south
Четох няколко страници и да си призная, някои неща ми се струват леко безумни.
Съфорумката, съc запушената тоалетна и т.н. Бях останала с впечатление, че нейните деца са големи, но може и да греша.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 17:17 от Daylily

# 628
Писала съм за моя начин за справяне с такива кризи - по права линия вкъщи. Виждала съм как децата бързо схващат връзката между искам шоколадово яйце-тръшкам се-имам шоколадово яйце - на мен не ми е вариант.
Точно с едно шоколадово яйце господинчото, който гледах, разбра, че аз карам влака. При първото ни влизане в супера с уговорката, че ще купим само едно нещо, той повлече шоколадово яйце, а след това още един куп боклуци. Казах му да ги върне, направи се на разсеян, аз не казах нищо, той реши, че мачът е свирен докато не стигнахме на касата и не казах на касиерката, че от всичките му боклуци ще вземем само яйцето и се извиних. Дойде му като гръм от ясно небе. Платих, подавам му яйцето, а той със злоба го хвърли по мен и почва да врещи. Взех го и без да му кажа дума го дадох на едно момиченце, което беше с майка си до нас и наблюдаваха целия му цирк с думите " Ти си много възпитана госпожица и ти подарявам това яйце". Направо не вярваше на очите си господинът, забрави и рев, и всичко. От там по права линия вкъщи, макар да бях обещала на люлките. Следващия път тръгваме за супера и той ми казва " Само едно нещо, нали? ". 😅😅😅😅

# 629
  • София
Скрит текст:
Точно с едно шоколадово яйце господинчото, който гледах, разбра, че аз карам влака. При първото ни влизане в супера с уговорката, че ще купим само едно нещо, той повлече шоколадово яйце, а след това още един куп боклуци. Казах му да ги върне, направи се на разсеян, аз не казах нищо, той реши, че мачът е свирен докато не стигнахме на касата и не казах на касиерката, че от всичките му боклуци ще вземем само яйцето и се извиних. Дойде му като гръм от ясно небе. Платих, подавам му яйцето, а той със злоба го хвърли по мен и почва да врещи.
Взех го и без да му кажа дума го дадох на едно момиченце, което беше с майка си до нас и наблюдаваха целия му цирк с думите " Ти си много възпитана госпожица и ти подарявам това яйце".
Скрит текст:
Направо не вярваше на очите си господинът, забрави и рев, и всичко. От там по права линия вкъщи, макар да бях обещала на люлките. Следващия път тръгваме за супера и той ми казва " Само едно нещо, нали? ". 😅😅😅😅
E, пак добре, че не си попаднала на някоя изперкала мама, да ти се накара, че тъпчеш без разрешение детето й с боклуци/захар WearySatisfied

Общи условия

Активация на акаунт