Избор на прахосмукачка - 5

• 53 770
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Зелмер май вече са Бош, ако не бъркам.
Така е, вече няма Зелмер.

# 661
Споделете мнение за перяща прахосмукачка, моля! Да е нов модел, който се намира по магазините.

Керхер заслужава ли си?
Четох по форумите смесени отзиви за Бош, но двама души, които познавам реално (не виртуални) казаха, че са много доволни, даже на снимки преди и след се вижда колко добре почистват.
В темата за Лидл ми хвалят и тяхната перяща, но съм малко скептична - с още малко пари отгоре ще си взема хубава на намаление.

Идеята ми е да не викам фирма да ми пере диван и матраци, а да взема перяща, после да си я ползваме на село, където да мина дивани, тежки килими и пр. Ако викам за всичко фирма, само едно почистване ще ми струва колкото скъпа перяща прахосмукачка.

Искам да може да се ползва и като резервна обикновена прахосмукачка. Т.е. да не е огромна и трудно подвижна.

Моля за реален опит и отзив. Преди време леля ми си почиства дивана с фирма - не стана много добре, а на мястото на едно петно нещо са правили и остана избеляло, вместо почистено.

# 662
  • Пловдив
Въпросният Бош (бивш Зелмер) за мен си е обикновена прахосмукачка, но с воден филтър.
Съпоставката с машините, които използват фирмите за почистване не е уместна.

# 663
Перяща прахосмукачка трябва да впръсква препарат и после да издърпва мръсната вода. Воден филтър е съвсем различно. Пробвали ли сте я?

# 664
  • до най-прекрасния мъж
Зелмер имаха модели само с воден филтър, а също и перящи с воден филтър. Аз имам от втория вид вече 8 г и съм много доволна. Ползвам си я за седмично почистване с водния филтър, а когато има нужда, я ползвам за пране. Впръсква едновременно препарат (има си отделен контейнер за сапунен разтвор) и изсмуква мръсната вода в контейнера за мръсна вода. Нямаме толкова драстично мръсни мебели или килими, че чак да има видима разлика, но предвид това, че събира доста мръсна вода, сме доволни от качеството на изпиране.

# 665
  • Пловдив
Важно е колко често пускате прахосмукачва в дома си.
Боша е с воден филтър, което за мен я правеше неудобна за ежедневна употреба.
Тежка е и шумна.
И няма как да се сравнява с модели, с които се почиства и пере професионално.

# 666
Здравейте,
и аз търся добра прахосмукачка. Главно за почистване у дома. Някой има ли мнение за този модел? KARCHER WD 2 PLUS
https://praktiker.bg/bg/Prahosmukachki-za-suho-i-mokro/PRAHOSMUKAChKA-KARCHER-WD-2-PLUS-V/p/138707

# 667
  • София
В момента същата е на промоция в Кауфланд на 99,99 лева.
И аз търся отзиви за нея.

# 668
Vessela Nickolaeva, не мога да коментирам актуален модел, защото моята е Зелмер, но все пак да споделя. Перящите актуални модели на Бош са същите като моята.
Отлично се справя с прането на светъл диван. Ползвам препарат и обезпенител на Бош. Досадно ми е сглобяването и разглобяването след пране. За сухо почистване също се справя отлично, но наистина е тежка и шумна. Заема доста място. Аз я съхранявам в кашон с всичките и части. Изкарвям я около 2-3 пъти годишно. Не бих я ползвала за ежедневно, ежеседмично почистване/за това работа ми вършат Румба, Дайсън и Сименс с кабел/.
AniNe,  имам  Karcher WD 3 и мисля, че тези модели не са удобни за ежедневно, ежеседмично почистване на дома. Нямат регулиране на мощността. Четката е удобна за определени настилки само. Кабелът не се прибира и е по-къс от този на Сименса ми. При по-силно дърпане се обръща. Взех я за почистване на двора и се справя.

# 669
Здравейте, търся нова прахосмукачка и за момента съм се спряла на Philips series 3000 FC9333/09 powerciclone 5. Може ли да кажете някакво мнение за нея?

# 670
За огромно съжаление съвсем скоро си купих прахосмукачка.
https://oferta.bg/offer/prahosmukachka-switch-on
Супер бюджетна е ,не мога да си изкривя душата ,че чисти много добре и дърпа качествено.
Но ,ако бях знаела ,че в България вече има ето тази прахосмукачка със сигурност бих избрала нея.
https://www.philips.bg/c-p/XW9383_01/aquatrio-cordless-wet-dry-vacuum-9000-series
Но изобщо не се замислих когато купувах прахосмукачка.
И все пак нищо не ми пречи след година да имам още една. 😁

# 671
В момента същата е на промоция в Кауфланд на 99,99 лева.
И аз търся отзиви за нея.

Здравейте, в крайна сметка закупих на промоция   преди седмица Karcher WD 3 И съм доволна. Използвам я за почистване главно в апартамента, чисти добре, мощна е, нямам оплаквания. Доволна съм!

# 672
Здравейте, търся нова прахосмукачка и за момента съм се спряла на Philips series 3000 FC9333/09 powerciclone 5. Може ли да кажете някакво мнение за нея?

Горещо я препоръчвам. Много добре чисти, обирам трудно достъпни места и прах по ъгли и мебели.

# 673
100лв е твърде нисък бюджет за хубава прахосмукачка. За прахосмукачка с воден филтър погледни моделите на ARNICA и Karcher. В първите теми доста момичета бяха доволни от модели на Арника, а Karcher са си име.  

Здравейте, спряла съм се на Зелмер и Кархер, защото търся прахосмукачка с воден филтър и достатъчно мощна, за да чисти килими. Зелмер никъде не намирам..Спрях се на Кархер Ds6, но мощността й е 600вата. Дали са достатъчни  или е слабичка? Гледах една Зелмер 1900в..

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 16:56 от Patyushi

# 674
  • до най-прекрасния мъж
Зелмер вече са Бош. Прахосмукачките са хубави. Ползвам моята вече 8 години и съм много доволна. Моята е Зелмер от последните модели, преди да ги изкупят от Бош.

Общи условия

Активация на акаунт