Избор на прахосмукачка - 5

• 59 480
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Пуснах я с чист филтър, измита и пак същото.
Обаче май мирише на пластмаса, аз никога не съм била добре с обонянието, след 2-3 Ковида - хептен.
Че е нова, нова е , ама не ми харесва това ароматизиране бонус.

# 346
Това с миризмата ми е много странно. Моята не мирише, а щях да усетя, защото имам бая чувствителен нос и разни миризми ме дразнят.

# 347
Обаче май мирише на пластмаса, аз никога не съм била добре с обонянието, след 2-3 Ковида - хептен.

Помоли някой да установи на какво мирише и после да нищим нещата. Възможно е да има някакво прегряване, или новата пластмаса от по-евтин модел да мирише в началото... Аз лично нямам подобни проблеми, явно и Петя няма.
Впрочем за кой модел говорим?

# 348
Всичко това е чудесно, но аз съм си взел прахосмукачка за сухо почистване с воден филтър и явно при нея моторът няма такава степен на защита от проникване на вода както при моторите на прахосмукачките, които перат. Керхер изискват да се слага препарат против разпенване при всяко почистване и аз предпочитам да изпълнявам изискванията на инструкцията.
Много вероятно е и твоя мотор да е с подобна конструкция. Като има вода вътре трябва мотора да е защитен. Остави пяната, ама я си представи, че наклониш или ти падне прахосмукачката настрани, нали тогава водата ще тръгне към мотора и ако не е с такава конструкция ще залее електрическата част.

# 349

Миризмата на пластмаса може да се дължи на две неща:
Първо, евентуално някаква евтина пластмаса, на която и е необходимо време да се "опече* и да спре да мирише.
Второ, недопустимо прегряване на мотора. Не мога да си спомня точно, но преди много години, когато бях ученик, вкъщи се използваше някаква немска прахосмукачка Омега. И май в нейното упътване беше написано, че прахосмукачката трябва да се използва максимум за 20 или 30 минути, след което да се изключи и да се остави да изстине за 10-15 минути, преди да се продължи с чистенето. Да не би да е подобен случай?

На технически език:
Електродвигателите са конструирани за различни топлинни режими на работа, които се означават с S1, S,2, S3 и т.н.
Режим S1 означава продължителен режим на работа с постоянно натоварване, при който моторът може да работи продължително време (часове, дни и т.н.), при това температурата (прегряването) на мотора няма да достигне недопустимо ниво.
Режим S2 - кратковременен режим на работа с постоянно натоварване но за определен период от време (примерно 10 минути, 20 минути, половин час), при който моторът в края на този период достига до граничната позволена за него температура. Затова след изтичане на този период моторът се изключва и се чака да изстине.
Т.е. намеквам, че прахосмукачката може да е конструирана за режим S2.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 11:19 от Stilgar

# 350
По принцип мета стая след стая с почивка, мирисът почва още в първата минута и някак много горещ въздух излиза, с другите не е така. След две стаи е супер нагрята. А пластмасата не е читава, факт.
Имам чувството, че засмуква супер силно, със Самсунга са с еднаква мощ и тази е по- дърпаща.
Освен да има някакъв проблем, ще накарам детето да души, че той е цар в определянето на аромати.
Пералня ми се падна с дефект, вместо час пере по два,  та нищо чудно и с прахосмукачката да е така.

# 351
  • Бургас
Щом грее мотора има проблем.

# 352
Взех си и допълнителна турбочетка за Керхера ( DS6).
Един познат ми подхвърли идеята за допълнителна приставка-тупалка. По-точно за един конкретен модел SaniPunch, производство на LG. Според него приставката била със стандартен накрайник за тръба и ставала за всяка прахосмукачка със "стандартни" размери на тръбата - т.е. външен диаметър. Той я ползвал с някаква елементарна прахосмукачка от Карфур и нямал проблеми.
По този повод имам два въпроса:
1. Доколко е ефективна такава тупалка?
2. Аз намерих информация за конкретния модел, само че е производство на LG и била съвместима само с определени модели прахосмукачки на LG.
Та вторият въпрос е - дали краят на тръбата на Керхер DS6 за надяване на приставки и четки е "стандартен" по размери? Има ли изобщо стандартизация за тръби за прахосмукачки?
Имам подозрение, че Керхер са си въвели свои присъединителни размери за приставки, така че да се ползват само техни аксесоари.

# 353
  • Бургас
Какво значи стандартен? Тръбата на керхер е 35 мм. Всеки накрайник с присъединителен размер DN35 трябва да стане, ако няма някакъв заключващ механизъм на него.

# 354
Успях да намеря размера на вътрешния диаметър на присъединителната тръба на въпросната приставка. Т.е. присъединителния размер. Той е 32 мм. Така че въпросите ми отпадат. Благодаря за консултацията!

# 355
# 356
Момичета, това ли трябва да е хепа филтъра?
Днес сменям на Самсунга трите с нови.
Да не дърпам дявола за опашката, Ровентата изведнъж престана да мирише- или обгоря каквото трябваше, или нещо се случи.
Навремето на една моя с торба бързо се развали макарата за навиване на кабела, сменихме го с друг и забелязах, че мощността ѝ се променя в зависимост колко съм издърпала кабела. Нямам идея имат ли изобщо връзка, но и при Ровентата подозирам нещо подобно.
Този синия дунапрен ясно , че ще го пера, но белия може ли? Стария го прах няколко пъти, сега поне за този да знам.

# 357
  • Бургас
Да, първата снимка е хепата. Втората снимка - перете ги, но в определен момент се сменят. Има и резервни. В понеделник ще ви дам линк кои са, само трябва да отворя каталога, поръчвала съм такива за смяна - не повече от 20 лева да са.

# 358
Здравейте. Оглеждам се за нова прахосмукачка. Спрях се на Филипс FC9330/09 и FC9331/09. Доколкото виждам, разликата е в допълнителна четка за твърд под. Има ли смисъл от нея или стандартната четка е достатъчна?
У дома сме на ламинат само.
Благодаря.

# 359
За мен няма смисъл. Друг модел на Филипс имаме у дома, но си чистя само с TriActive четката. И ние сме с ламинат навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт