Избор на прахосмукачка - 5

• 54 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Спор няма, от към дизайн ги докарват много добре.
А каква е тази  "Технология Vortex"? Странни описания има понякога.
От по-горе линка на Дайсън с четирицифрената сума се загледах в ютюб какво представлява циклона му и попаднах на брутално видео, а коментарите отдолу са покъртителни. Някъде на седмата минута става ясно защо често миришел на умряло куче.

# 496
Инженерно произведение на изкуството са тези циклони. С голям кеф бих разглобил един от тези за да го разгледам. Само не разбрах какво му е бруталното на видеото?

# 497
Ще дам един отчет аз. Все пак взехме това Miele и турбо четка допълнително.
https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-miele-boost-cx1-powerline-snrf0
Много съм доволна!
Честита!
Ровента си работи много добре вече 5 години, но ако сдаде багажа (засега няма такива признаци) ще си купя тази "муцка". Много ми харесва.

# 498
  • Бургас
Скритата мръсотия след разглобяване на прехваления Дайсън, която на практика много трудно може да се почисти само под течаща вода. А като гледам колко кухини има дори и да се измие без разглобяване, съхненето е също толкова трудно. А циклона трябва да е сух преди да се пусне да работи. Другото непонятно е че за да се разглоби все пак ти трябват инструменти, видео инструкция, постелка където да падат боклуците... Не може да ме спечели циклона, ако ще и пет цифрена да е сумата му. Веднъж ще чистя дома, после ще чистя и него.

# 499
Това пък откъде го измисли? Изобщо не е нужно да се почиства този прахоляк. Ако все пак решиш да го разглобиш и да го измиеш се измива без никакъв проблем. Аз моя съм го разглобявал единствено заради любопитство и след измиване работи по абсолютно същият начин както преди с прахоляка. За 11 години съм го правил 2-3 пъти.

# 500
Здравейте и ЧНГ!
Искам да попитам за мнение за мини прахосмукачка. Искам да направя подарък , но не знам дали вършат работа реално. Става въпрос за точно тези модели от примера по долу, които са като пистолет и могат и да обръщат струята и да духат. Не държа да е на батерия, даже предпочитам на кабел за да има мощност повече. Гледам ги  по разни реклами във фейса, и там естествено вършат чудеса Simple Smile . Въпросът е ако някой е ползвал, дали има смисъл от тях? Или препоръка за конкретен модел или от къде да се вземе читава и не много скъпа...
пример: https://www.emag.bg/mini-prenosima-prahosmukachka-foxmag24-2-v-1 … 08/pd/DQCHSLMBM/?

# 501
  • София
Да споделя и аз своя опит за прахосмукачките. Години наред ползвам Ровента с контейнер. Изключително съм доволна. Мия контейнера след всяко чистене, а филтъра,  когато усетя спад в мощността.
При баба ми има прахосмукачка с хартиена торба. Категорично не я харесвам. Пада мощността при запълване на торбата, действително мирише и може да избълва прахоляк. Обаче, съвсем друго е при прахосмукачките на Миле с техни торбички. За новото жилище взех прахосмукачка Миле от серията Complete C3 Parquet Flex. Ползвам я месец и половина и съм много доволна от избора си. Има индикатор за смяна на торбичката. Нито мирише, нито избълва прах при включване. В сравнение с Ровента е една идея по-лека и маневрена. Има допълнителни накрайници (фуги, мебели, прах), които стоят вътре в нея и това е голямо удобство за мен. Четката за паркет е чудесна, като има още една универсална четка, която се ползва за килим и плочки. Има различни степени на мощността - за почистване на мебели, завеси, паркет, килим и плочки. Единственият минус е, че е малко по-шумна от Ровента.

# 502
Izzy, имам ръчна прахосмукачка от Лидл, не е точно "пистолет" формата, но е малка, лека, мощна като за ръчна и върши много добра работа. Стават за почистване на трохи, на ъгли, някакви дреболии да обереш, примерно около елхата да махнеш падналите иглички, за колата и т.н. Зарежда се, но издържа доста.

Впрочем как си разглобявате толкова сложно прахосмукачките за чистене? Моята е контейнер, който се отваря и се изсипва в боклука. Периодично го измивам със сапунена вода, все едно мия съд. После съхне много бързо на въздух или върху парното. Не хвърчи прах никъде, кофата ми за боклук е на терасата и просто отварям над нея и пускам. Полепналия по стените прах си седи там, не излиза. Няма досег с вътрешността на прахосмукачката, целият прах си е събран вътре в контейнера и няма къде да отиде.
Един път съм мила филтъра, препоръката е смяна на около 12 месеца. Никога не съм забелязала да пада мощността. Самсунг с торбичка за сравнение - редовно сменям торбичката, не хвърчи, не излиза прах, но като се напълни към половината, мощността пада и при дълго престояване си мирише някак на прах. Бош с филтър и контейнер - трудно отваряне, хвърчи прах при сипване, почти на всяко чистене миене на контейнера и на филтрите (не се сменят иначе), за капак - ако преди това съм почиствала нещо много прашно, трябваше да я пускам на празен ход на терасата, защото през филтрите преминаваха и буквално виждах как хвърчат прашинки.

# 503
Izzy, имам ръчна прахосмукачка от Лидл, не е точно "пистолет" формата, но е малка, лека, мощна като за ръчна и върши много добра работа. Стават за почистване на трохи, на ъгли, някакви дреболии да обереш, примерно около елхата да махнеш падналите иглички, за колата и т.н. Зарежда се, но издържа доста.
Благодаря за отговора, твоята може ли да духа, защото аз заради тази функция се спрах на "пистолетите"?

# 504
А какво ще трябва да се издухва?

# 505

Мрежите на комарниците, когато се покрият с мъхчета от тополите Simple Smile

# 506
Компютри и др. подобни

# 507

Ееее, де да ставаше!

# 508

Ееее, де да ставаше!

Става с парочистачка, ама трудно - няма дебит и струята е тясна (моята е малка).
Наскоро открих, че става по-добре с пръскалка от нещо си (препарат за стъкла например) пълна с вода. Но малко тече. С достатъчно мощна духаща прахосмукачка би било перфектно, но не съм пробвала.

# 509
Компютри и др. подобни
Аз си взех приставка за обикновена прахосмукачка с която изсмуквам прахоляка от моя компютър. С нея може да се бърка в разни тесни места. Този пистолет няма да духа както флаконите със сгъстен въздух с които се издухва прахоляк от компютри.
https://www.aliexpress.com/item/1005003694931420.html?spm=a2g0o. … 26835669950%21rec

Общи условия

Активация на акаунт