Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 20 983
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря ви за интересните коментари! Flowers Blossom
Лучия, благодаря за озета! Flowers Bouquet
Някои мои мнения по коментираните неща: за мен, Зюлейха истински обикна Демир, но това се случи след смъртта на Йълмаз. Зюлейха беше вярна на любовта им с Йълмаз до края. Нейните спомени като влюбена в Демир са от 4 сезон, но единственият спомен, който не е любовен е този от втори сезон. Този спомен не е свързан с любовни отношения, а е свързан с бащата-Демир, когато Зюлейха си обичаше Йълмаз, но той вече беше женен за Мюжгян, а самата Зюлейха носеше Лейля в утробата си и се беше примирила със съдбата си. Споменът за къпането на Аднан показва Демир като истински баща на Аднан, показва Демир, който се грижи за детето и го обича като свое собствено. Отношението на Демир към Аднан е един от факторите, които впоследствие играят роля във възникването на чувства в Зюлейха към Демир, но не е единственият. Така че, лично за мен, споменът от втори сезон е свързан със семейството - когато двамата правят нещо заедно за детето си, къпят го, играят с него във водата и с Демир като баща и то баща на биологичния син на Йълмаз.
Преди да умре, Йълмаз повери Зюлейха и Аднан на Демир; в последните си секунди на този свят, Йълмаз каза на Зюлейха, че я обича и че я поверява на Демир. Въпреки това, след траура, Зюлейха чувстваше вина пред Йълмаз, заради чувствата си към Демир и тогава дойде сънят, в който Йълмаз й казва, че Демир я обича, нека и тя го обикне. Много коментирахме това, че след ходенето й на гроба на Йълмаз на 7 - я ден след смъртта му, Зюлейха спря да говори за него. Това е механизъм за справяне с мъката и начин за продължаване напред и фокусиране към бъдещето. Това, което видяхме в началото на сериала (когато Йълмаз беше преследван) и впоследствие, след смъртта на Йълмаз, някак си се повтаря и сега под друга форма: когато любимият/ съпругът няма да го има, Зюлейха се насочва към силния на деня директно (както Ваня коментира), за благото на детето му/децата му и спасява бъдещето му чрез неговото/неговите деца; след смъртта на Йълмаз, както и сега, когато Зюлейха вече е убедена за себе си, че Демир в мъртъв (тя го познава, той не би стоял далече от семейството си), тя използва друг механизъм за справяне с мъката и за продължаване напред: използва определен мотив или случай (историята с Хюлия), така че да има сили да сложи някакъв край на един период и да започне начало на друг (Ваня и това коментира).
Лучия,
Цитат
Интересно защо Демир им е плащал да мълчат. От Хакан ли се е страхувал. Знаем, че него общественото мнение не го вълнуваше.
Според мен, не е точно така. Демир се интересуваше от общественото мнение, защото той беше наследник на стар и богат род на Чукурова. Общественото мнение може да "закопае" човек и да има негатвини последици и в социален и в икономически план. Нека си припомним, че Демир не е искал да се знае за неговия проблем и чрез развода с Филиз и някои негови коментари е оставил в обществото впечатлението, че Филиз не може да има деца. Впоследствие, той си празна това и се разкайваше. Каза, че е в грях пред нея. Нека си припомним и как каза на Хюнкяр да измисли подходящо потекло на Зюлейха преди да се ожени за нея. Самата Хюнкяр послъгваше на женските сбирки, така че да предпазва семейството си от негативни клюки и сплетни. За Яман е било важно общественото мнение, важно е било и за Демир. Предполагам, че той е изпитвал притеснение от това, че за похожденията на баща му се е знаело от всички и че Хюнкяр е трябвало да търпи и преживява коментари и приказки зад гърба. Така че, според мен, Демир не е искал да се говори и за него, подобно на баща му; не е искал да разочарова нито майка си, нито Филиз. Така че, напълно възможно е, Демир да е преценил, че по-добре "да си купува" спокойствие, отколкото да говорят за него и това да нарани и Хюнкяр и Филиз и да му създаде негативен образ, който да му пречи в бизнеса.
От озета ставя ясно, че АКадир е следил Лютфийе и Сание...как ли се е сетил за тях да ги наблюдава и следи? Може би е очаквал, че Фекели ще каже на приятелката си Лютфийе, къде отива и защо. Предполагал е, че Фекели може да е казал нещо и сега е поставил Лютфийе под наблюдение.
Цитат
Осознав, что Фекели расследовал дело Мехмета Кара, она вместе с Санийе отправляется в Испарту и выясняет, что узнал Фекели.
Така да разбирам, че Сание и Лютфийе разбират, това, което е разбрал Фекели. Тогава, как ли АКадир ще накара двете жени да мълчат?! Дали ще ги нападне в един или друг момент? Ужас.
Хубав ден на всички! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 14:16 от dana78

# 346
Фрагман 2 за еп. 109
"Как обичах такъв мъж?"

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_176984

Селин Йенинджи ще снима филм в Диарбакър, та може тя да стане жертва на Кадир.

# 347
LU4IQ, потвърдена ли е информацията за Селин Йенинджи? Няма много логика Акадир да премахне само Сание. Нали и Лютвие беше с нея?
Предполагах, че в този епизод ще започнат да ни разказват повече за Хакан, както си беше редно, вместо да ни занимават  със Шермин, Гафур и Бетюл. Да разберем какъв е, откъде е, каква е семейната му среда. Каква е личната история на Хакан. Да се запознаем с врага най-накрая и да разберем "колко са големи очите на страха". Вместо това отново ще се върнем от началото, почти до средата  в отношенията между Демир и Зюлейха, през погледа на Зюлейха. Само че тя му разказва само тази част свързана с лошият, тиранинът Демир, която е потискала толкова време и сега излиза наяве,  но забравя онази, която си я припомни в първите дни на изчезването му. Красиви  моменти като в 89-ти епизод, вечерта когато й предложи за втори път, с обещанието никога да не се разделят. Беше наистина като красив сън, от който май и двамата не искаха да се събудят.  Доста избирателна памет имала Зюлейха. Впрочем всеки човек я има. Вероятно този момент във филма е необходим, за да се фоксират върху отношенията между Хакан и Зюлейха, доколкото ще ги има. Утрешната серия предполагам поставя  началото на сближаването между двамата, щом Зюлейха под напора на емоциите дотолкова си позволи да разголи душата си, че да сподели с един почти непознат човек доста интимни  подробности за себе си  и за  брака й с Демир.

# 348
Лучия, благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet
Вижда се какво е в душата на Зюлейха: микс от спомени, които вървят един през друг; Демир от осанна до разпни го; иска да мисли лошо за него, вади от архива най-лошото - това сега и е нужно, но както и да започне да мисли за Демир лошо, се явява добрият Демир. Точно това я невротизира. Объркано съзнание, голямо напрежение, страхува се от това, което започва.
Жал ми е за Зюлейха, да започва по-бързо тази любов, да и мине артистичната треска.

Тъкмо си мислех, че може Азизе скоро да ни напусне, а сега и Сание е под въпрос.
Зюлейха ще остане сама в конака, без опори, напълно свободна.

# 349
Якут, информацията е от журналистката Бирсен Алтунташ.

Eто линк с текста. Има вероятност Сание да изчезне, пак да отиде при болната си леля или другаде, но за колко време - зависи от ролята ѝ във филма и колко дълго ще го снимат. Селин отсъства заради Ковид през зимата и тогава изпратиха Сание при леля ѝ.

https://www.instagram.com/p/CVPt1N7IqlHfFR0dY2ILsOTEDTdNw8JOQ6i5vg0/

# 350
LU4IQ, благодаря за линка. Жалко. За разлика от Гафур (актьорът е добър, но понякога героят ме дразни), Сание ми е много симпатична. Освен да й пожелаем успех и скоро да се завърне в Чукурова. Поне е филм и може след месец да я видим отново в сериала.
Честно да си призная с нетърпение очаквам утрешната серия. Дано да е интересна.

# 351
Фрагманът с рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_233112

Диарбакър е на другия край на Турция и само по - кратко отсъствие би я оставило в сериала. Има и друго - обеща на Гафур да го убие, ако изтегли парите спестени за Юзюм. Той май не изтегли всичките, но ако му посегне, може да иде за известно време в затвора. Joy

# 352
Даа. Разстоянието от Адана до Диарбекир е 523 км и близо 6 часа път. Доста далеч е наистина. Гафур е добър мотив за Сание да се завърне бързо, защото в нейно отсъствие има потенциал на сътвори много глупости. Трябва му коректив.

# 353
Здравейте,
Лучия, благодаря за фрагмана! Flowers Hibiscus
Благодаря за коментираното! Flowers Bouquet
Еее, сега малко ми стана неприятно с тази новина за Селин, но й пожелавам успех във филма. Но, ще ми се Сание да не ни напуска. Дали е възможно да снима филма паралелно с Чукурова, просто да има по-малко сцени в сериала за известно време? Доста актьори са снимали паралелно филми, докато участват в сериали. Но, наистина разстоянието е голямо: най-вероятно пътува със самолет. Мисля, че е възможно Сание да бъде ранена по-сериозно и да не я дават известно време или да дават дубльорка, ако е в кома или нещо такова, а Лютфийе да се спаси и тя бивайки ранена, но така, че да не може да каже, какво е станало поне известно време. Мисля си, обаче, ако се случи нещо на двете жени, то Хакан ще се досети, че те са следвали следа от Фекели и ще се обърне срещу АКадир или сам ще реши да се обяви и да каже истината, за да не загиват повече хора.
Хакан трябва да си припомни, че пистолетът на Зюлейха е в касата на АКадир.
Това, че Сание ще започне да подозира Бетюл трябва да значи, че би трябвало да има продължение и Сание да предаде съмнението си на някой, който вече да провери Бетюл. Така че се надявам Сание и Лютфийе да останат невредими, но как тогава ще се задържи тайната за Мехмед Кара. Или двете ще решат да мълчат, но надали АКадир ще разчита на случайности. Thinking
Фикрет наистина ще започне да дразни Зюлейха с поведението си. Разбирам го, но тя не е малко дете; а той не е законен брат на Демир, за да има някакво право да й иска сметка и да я следи, къде и с кого ходи според обичайното право и традициите. Но, сегашното отношение към Демир ще ядоса Фикрет и ще има много по-голям разрив между Зюлейха и Фикрет. Предполагам, че ще се сдобрят, когато стане ясно, че Кара е Хакан.

# 354
Здравейте в четвъртък! Animal Bee

Преводът на фрагмана промени смисъла, който вчера видях в него. Това, което Зюлейха си спомня в този момент за Демир са само отрицателни неща: Демир е само лош. Но интересното е, че за да бъде Демир докрай лош, сега и спасяването на Йълмаз за нея е с нищожно значение.

Получава се интересна двойка:

Хакан е с маска: чуждо име, чужда идентичност, скрити съюзници, скрити намерения, основна цел: да завладее всичко на Демир.  Навън и пред Зюлейха той е обикновен бизнесмен, иска да развива холдинга и Чукурова, авторитет сред другите в Чукурова, винаги е готов да подкрепи Зюлейха.

Зюлейха също си сложи маска. Сега пред Хакан тя ненавижда Демир, той е опропастил живота и, а тя е била заблудена от него, но вече е разбрала това и сега вече не обича, а мрази Демир. Съответно Зюлейха също като Хакан ще иска да си отмъщава на Демир. Този нов поглед на Зюлейха към Демир е маска в сравнение с погледа и към него преди един-два епизода назад. Какво е наистина сега вътре в нея - ? и дали наистина ще можем да говорим за маска или Зюлейха и навън и навътре ще стане мразеща Демир и с желание да му отмъсти, това ще видим. Но във фрагмана Хакан и Зюлейха са единомишленици: той с вътрешните си скрити намерения към Демир, а Зюлейха  - с външно демонстрираните пред Хакан намерения към Демир. И двамата искат отмъщение към Демир.
Така Зюлейха показва лице към Хакан, каквото той иска да види. Тя не знае конкретно кой е той, но той стои в общия план на бедствия в Чукурова, с които се появи едновременно и по съмнителен начин. Хакан я гледа с любовен поглед – гледа го и тя, Хакан има скрити лоши намерения към Демир – Зюлейха му показва, че същото е и в нея. Така двамата постепенно вървят един към друг с любовни намерения, а също така и с намерения да унищожат Демир и така да си отмъстят. Засега Хакан е с маска на невинност пред нея и скрити други намерения вътре в него, а тя е сложила маската на отмъщението пред него, а какво е вътре – това е нейната тайна засега. Дали двамата ще си свалят маските един към друг в един момент, това нататък ще видим.

В този момент Зюлейха и Хакан много приличат на двойката от „Дни в рая“, филма на Теренси Малек. В него мъжът реши приятелката му да се омъжи за богатия собственик, който е болен и му остава кратко време живот, за да му вземат богатството. Обаче тя се влюби в собственика и...В нашия сюжет тя вече е омъжена за собственика, той е толкова болен, че даже е умрял, но още не знаят това, сега двамата любовници трябва да му вземат богатството. Тази игра прави от Хакан човек, който ще работи в холдинга с всички сили, защото утре този холдинг ще бъде негов. Това е в интерес на Зюлейха. Изненадите могат да дойдат, ако двамата се влюбят истински един в друг. Или при свалянето на маските: от Хакан може да бъде изненадана Зюлейха, но може да бъде изненадан и Хакан, ако отвътре Зюлейха покаже друга Зюлейха.
Накрая двамата могат да се оженят и цялото богатство на Яман плюс това, което двамата ще направят, да отиде в ръцете на Хакан. Така и двамата ще са отмъстили на Демир.
А може да стане и обратното: да работят, да увеличат богатството и накрая Зюлейха да се откаже и всичко да остане при нея. Хакан няма да може да отмъсти, а Зюлейха ще свали маската на отмъщението и ще си покаже истинското лице, това, което познавахме доскоро.
Или други външни за двойката събития да променят развитието.

Опасна игра на любов и отмъщение:
двамата имат общ враг: Демир.
Сега Хакан знае това, а Зюлейха – предполага.

Интересно дали Зюлейха е започнала обмислянето на играта още тук.

Terrence Malick „Days of heaven"

# 355
Привет!
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet

"Зюлейха се изправя срещу миналото на Демир"

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1451090434885816321/pu/vid/ … wSyhi_.mp4?tag=12

Rolling Eyes Rolling Eyes

"Имало едно време в Чукурова" ще се излъчва на бразилската цифрова платформа Globoplay

От Йелиз - със съпруга си Невзат и Бану и Тимур Савджъ - "Скъпи мой шеф, който ръководи индустрията ☺️ @timursavciofficial Красива и елегантна съпруга 🌸 @banusavci Красив спомен от красива нощ.. Пълна среща на хората от Адана, елате отново, идвайте през цялото време, идвайте още."

Мурат днес

# 356
Привет в нашия ден Flowers Blossom
Ваня, много интересно си "заформила" ситуацията и на мен ми допада, но лично аз много се съмнявам, че Зюлейха е достигнала до това ниво на "играч". Това си е "висш пилотаж", а Зюлейха до момента не е показала качества в този тип ситуации. Но, може и да греша, дано. Защо имам съмнения: еднин "играч" не чака случайността или нещо да му падне случайно, той създава уж случайността - видяхме действията на Бетюл и АКадир, няма случайност при тях, а те създават ситуациите, за да получат необходимото и да постигнат целта си. В този ред на мисли, Зюлейха нямаше да чака някакви си изнудвачки да й дойдат на крака с писма от Демир, че да се прави на ядосана на Демир и изведнъж да си "спомни" миналото и да го намрази и т.н., а щеше да използва "материала", който реално тя има в изобилие от миналото. Например: ситуацията пред картината на Хюнкяр. Зюлейха можеше да не разказва с обич за майка си Хюнкяр, а можеше да "изиграе" един монолог за това, каква е била Хюнкяр в негативна светлина: какво им била причинила, стараерйки се да помогне на сина си; изнудването, затварянето в стаята, отнемането на детето и т.н. Леко по леко да започне да разказва на Хакан негативните моменти, лошите спомени, така да се каже. В портокаловите градини, Зюлейха имаше прекрасна възможност да ракзаже за Истанбул, когато Хакан я попита, дали не е от там и да започне да обяснява историята им с Йълмаз и да включи действията на Демир: оръжия, стрелби, отнемане на дете, заплахи и т.н. Можеше да се изкара като "затворничка", която е била принудена да преживее и търпи майка и син Яман и в крайна сметка ги е приела такива, каквито са и т.н. и т.н. С една дума, ако Зюлейха "играе" и е имала план да "играе", то тя нямаше да чака случайно събитие да й подаде тон за действие, а щеше сама да си създаде моменти, когато да започне играта.
Лично за мен, това което виждаме е и това, което става. Мисля, че сегашните преживявания на Зюлейха, логични или не, са истински и тя не се преструва. Но, да видим.
Зюлейха вече веднъж каза на Шади, че причината да обикне впоследствие Демир е фактът, че той е спасил Йълмаз. Така че, това не е новост и това, че го казва сега на Хакан не е някаква изненада. Зюлейха така си мисли, защото тоно така го сподели и на Шади. Но, разликата е, че сега тя смята, че това действие на Демир по спасение на Йълмаз я е "заслепило", така я е впечатлило, че е забравила, какъв реално бил той и т.н.
За мен, Зюлейха не омаловажава спасението на Йълмаз, а се обвинява, че това й е позволило тя да забрави миналото.
Лучия, благодаря за снимките! Flowers Blossom
Много интересна е тази: Сание и Лютфийе на маса с АКадир. Това е много, много интересно. Какво ли ги е накарало да седнат заедно или АКадир се е самопоканил; дали двете жени знаят вече за М. Кара и дали АКадир ги заплашва пряко, завоалирано или се опитва да ги лъже и мами; или дали той се опитва да ги придума да мълачт за това, което са научили?? Рано е още да се разбере истината, а ако двете са я научили, какво ще ги кара да мълачт и защо?! Ето това ще е много интересен момент. А, може и да има грешка в превода на озета и реално Сание и Лютфийе да са измамени от АКадир, който да е стъпка преди тях и те да не са научили точно това, което научи Фекели.
До скоро!

# 357
Дана, аз имам добро мнение за Зюлейха като играч: тя спечели в играта с Хюнкяр, но и липсва житейски опит и затова изгуби от Демир: влюби се в него.
Бетюл и Абдулкадир са лош пример, те нищо не създават, те мамят, правят интриги, крадат, убиват – те са временни играчи. Зюлейха още при появата на Хакан започна игра, в  основата на тази игра има съзидание, идеята да направиш нещо, да постигнеш нещо сам. Затова за мен Зюлейха е добър играч.
Със снимката от представянето на Хакан в холдинга може би съм заблудила, че мисля този момент за начало на обмислена игра. Не, не мисля така. Според мен в този момент и в последващия разговор в кабинета Зюлейха е разбрала, че Хакан е човек, зад когото има нещо още, нещо скрито. В това е играта. Дори не нейната игра, а продължението на играта на Хакан - той влиза в холдинага на Демир Яман, но търси Зюлейха...Зюлейха направи изгодно предложение той да върне акциите, получи отказ и излагане на идеи за развитие на холдинга и Чукурова. Последва светкавично и непоискано от Зюлейха пълномощно за подпис. Ако тя не искаше да работи с Хакан, с този подпис можеше да си върне обратно акциите. Като не прави това, тя изразява между другото и съгласие играта да продължи.
В началото Зюлейха не знае съпътстващите теми, по които ще „работят“. Любовната се развива постепенно. Разговорът пред картината на Хюнкяр беше използван много целенасочено: от него Хакан разбра двете възможности, заяви се като участник в тази, когато влюбените се събират, размениха си погледи, а после той беше паркирал колата на съответното място и с поглед към конака. В градината тази тема продължи. Искам да кажа, че играта не е планирана, тя се развива според ситуациите.
Темата на отмъщението се поражда в Зюлейха спонтанно, провокирана от разказа за Хюля. Съгласна съм, че преживяването в Зюлейха е реално. Началната част от живота и с Демир – всички моменти от фрагмана, остана непреработена в съзнанието на Зюлейха. Демир никога не е обсъждал с нея тези неща, не реагира и когато тя каза, че тогава не я бил питал дали ще се омъжи за него. (Сякаш това не и позволява, ако не я питат, но тя не иска, да каже, че не иска. Това е още един такъв момент, за който Зюлейха носи отговорност, обаче иска да прехвърли отговорността върху Демир. И все забравя да му каже, че тя се е споразумяла с майка му.) Зюлейха винаги е смятала, че в началото Демир и Хюнкяр са действали заедно, което не отговаря на истината. И че са и причинили зло. Мисли така, когато Йълмаз се появи, и забравя да мисли така, когато го няма. Това е мисленето и на много от зрителите, поне такова впечатление остава в мен. Когато се роди Лейля, Зюлейха разказа една история за безвъзмездна помощ в подобна на нейната ситуация – очевидно това е искала да се случи и с нея. Само че, за да се случи това, Зюлейха трябваше да прави други неща: просто да разкаже на Демир какво е положението и да иска помощ. Тогава той нямаше да може да се ожени за нея по начина, по който това стана. Освен това, Зюлейха винаги крие своето участие за началото, защото тук нейната роля е много важна: това, че скри бременността от Йълмаз – ако той знаеше, че чакат дете, също нямаше да може да стане това, което стана, а я показа на Хюнкяр – с това Зюлейха даде ход на историята, която познаваме. Оставям настрана как се стигна до бременност, което беше изцяло инициатива на Зюлейха. Началото на историята поставя в недобра светлина и възможност да си помисли човек някои неща за самата Зюлейха, затова тя пред самата себе си оставя тази част неразплетена, необяснена. Тя търси начин да се оневини. Зюлейха вижда само това, което правят Хюнкяр и Демир, но не вижда как се е стигнало дотам, не вижда това, в което е нейното участие. Според мен, по подобен начин тя гледа и на историята със спасяването на Йълмаз: тази история трябва да обясни защо тя се е влюбила в Демир. Спасяването на Йълмаз е много важен момент, но е смешно да обяснява влюбването си с него.
Реалното преживяване в Зюлейха все пак има характер на маска, защото то винаги е в нея, но сега беше извадено по конкретния случай, а другото преживяване, което виждахме в първите еп. от сезона беше избутано надолу. Утре може то да изплува нагоре. Ще видим в самия еп. как точно се случват нещата. Но има нещо пресилено в реакцията на Зюлейха след като чу историята, което сега не мога да си обясня.

По повод на твое мнение за любовта на Зюлейха, което преди няколко дни беше публикувала, исках да припомня, че има и различно мнение, което съм споделяла много пъти. Тогава се отказах, но сега ще направя това, защото пак се отвори този въпрос.
Не разбирам такова мислене за любовта, когато се поставят граници: дотук обича един, а оттук нататък – друг. Демир се влюби в Зюлейха в един миг, но тя се влюбваше в него бавно и постепенно, при това тя не проявяваше външни признаци, защото преди всичко обичаше Йълмаз, съзнанието и беше при него. За мен  в любовта на Зюлейха и Йълмаз присъства много силен елемент на дълг и отговорност от нейна страна заради детето. Забелязвала съм обаче по-специално отношение на Зюлейха към Демир в отделни моменти: напр. когато тръгна към нашия свят Лейля, около времето на съдружието с Йълмаз и преди филма на Мюжгян, от което време е целувката, която сега си спомня Зюлейха в 104 eп., най-ясно това пролича в нощта след погребението на Хюнкяр и в отлагането на бягството. Не го казвам за спор, така виждам нещата. И смятам, че в такъв дълъг съвместен живот, дори когато човек обича друг, без да иска започва да разбира по-добре и да се влюбва в този, с когото е. Разбира се, ако има защо. Това не намалява любовта към другия, защото това са различни хора, които по различен начин те карат да мислиш за тях, чувства от различен характер и етап на развитие. В крайна сметка Зюлейха избра и тръгна за нов живот с Йълмаз. В този смисъл Зюлейха за мен винаги е била вярна на любовта си към Йълмаз.

Автомобилът на г-жа Шермин в цвета на Яман.

# 358
Хаштаг тази вечер - Geçmişin Büyük Sırrı - Голямата тайна на миналото

Поставянето на снимката на Демир на портрета на Хюнкар беше знак, че Зюлейха вече е решила как ще продължи нататък. Случайната поява на Хюля, писмата, старата история е добре дошла за нея и я улесни в сближаването с Хакан.
Интересно ми е какво мисли сега за пръстена и бележката, изпратени от Демир. Че е мъртъв, за нея е ясно, но кой ги е изпратил - няма мисъл в тази посока, въпреки че в Сирия следа от Демир няма, марката фалшива. И друго ми е интересно - ще дочакаме ли момент в който Зюлейха ще проговори и ще коментира решенията си от първите епизоди досега. Но не оправданията с лошите Хюнкар и Демир, а нейните обяснения за решението ѝ да мълчи, да лъже. Не си спомням подобен похват на сценаристи в други сериали. Може до някое време да беше интересно кога ще изплюе камъчето, но Йълмаз загина и не дочака, Демир е убит и не дочака. Изглежда сценаристите не забелязват, че сериалът губи. Защото зрителите са пред стена от мълчание и огромната част не разбира действията на Зюлейха, не вижда логика. Много подигравки отнася заради липсата на някакво обяснение. И сега с това, че Демир спасил Йълмаз и тя се влюбила - още подигравки и присмех.
Ако аз съм сценаристка, ще се дразня, че не ме разбират и ще им дам каквото искат - смляно и поднесено на тепсия - така че всички да разберат мотивите, логиката за всичко, което Зюлейха направи и не направи. Това е телевизионен сериал, за масова публика и е глупаво да очакват, че милионите им зрители ще мислят и разсъждават както го правим ние тук.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 22:21 от LU4IQ

# 359
Привет Flowers Hibiscus
Ваня, за мен, Зюлейха спечели в играта с Хюнкяр, защото Йълмаз оцеля и получи амнистия. Ако той не беше оцелял, получил амнистия и не се беше появил в Чукурова, Зюлейха щеше да загуби, защото щеше да продължи да живее и да бъде при Яман, така както правеше, когато мислеше Йълмаз за мъртъв. Точно по план на Хюнкяр.
Моето мнение за Зюлейха, че не е "играч" не е обида, но просто, за мен тя не е точно този тип човек за "завъртяни" игри и сложни планове.
Примерът ми за АКадир и Бетюл е във връзка с мисленето на човек тип "играч", а не оценка, дали играта е добра, лоша и дали чрез играта се създава, съзидава или руши.
За това, кога Зюлейха се е влюбила в Демир, всеки има право на своето мнение, както и тези, които мислят, че Зюлейха изобщо не е обикнала Демир, а просто се е облегнала на него като баща и мъж след смъртта на Йълмаз. Мнения всякакви и всеки може да даде доводи за своя начин на мислене.
Всеки има свое мнение за това, дали човек може да изпитва любов към повече от един човек едновременно. Аз смятам, че това не е възможно. Добро отношение, възхищение, благодарност, съчувствие и т.н. и т.н. различни чувства и палитра от емоции - да, но влюбване и любов едновременно към различни хора - не. В периодите посочени от теб, Йълмаз или щеше да се жени или беше току що женен за Мюжгян или имаха Керем Али вече и Зюлейха искаше насила да се откъсне от него мислено и емоционално, това трябва да се вземе предвид.
От друга страна, в същите моменти, Зюлейха можеше трайно да вземе своето решение и да продължи с Демир, без изобщо повече да поглежда Йълмаз, да се свързва с него и т.н. като така или иначе истината за Аднан би създала проблем и за двамата...можеше спокойно да си мълчи. Ако Зюлейха в онези моменти беше влюбена в Демир, то лично за мен, нито благодарност, нито някакъв вид отговорност или дълг щяха да я спрат да се сближи с Демир и да си продължи живота. И как Зюлейха се влюбвала в Демир бавно и постепенно, като относително на късен етап му тегли три куршума и се молеше той да умре?! Като се влюбвала в Демир, защо ходи да предупреждава Йълмаз за историята с Ерджо и да рискува връзката си с Демир?! Можеше да прати някой да каже на Йълмаз, можеше с Гюлтен да говори. Тогава помня, че се коментираше съвсем друго.
Да избере Йълмаз само от отговорност към него, благодарност, дълг и да изостави Демир, в когото била вече влюбена и бебето си Лейля - изобщо не ми изглежда реално, нито за мен отговаря на показаното в сериите. Това го казвам, като и аз също не искам да споря. Нека всеки остане със своето усещане за нещата. Blush
Лучия + 1

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 21:24 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт