Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 20 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Фикрет се обади на фирмата. Потърси някакъв шофьор, но доколкото разбрах бил заминал за Мерсин.
Когато Мехмет и Зюлейха седнаха, Зюлейха попита сервитьора за Гюмюшоглу. Момчето знаеше за смъртта на Еркан и за сакатата Хюля, че жената която се грижи за нея често я води на разходка. Как обаче не разпозна Хакан. Дали защото беше с очила.
Фикрет пък се опита да се оправдае пред Бетюл, че в последния момент я видял. Много добре му затвори устата. Да не постъпва с нея така, че тя е живяла навън и е свободна жена.
Значи врага е бил предупреден. Лютвие каза, че са получи отговор в Испарта, че Кара се е пренесъл в Чукурова, където ще прави бизнес. С една дума ги заблудиха.

# 376
Якут, заблудиха ги, а защо в озета писаха, че са научили това, което и Фекели. Grin Излъгаха ни.

Зюлейха какво иска да разбере от Хюля, нали видя писмото от Демир. Какво по - различно ще ѝ каже.

Оффф, този скок можеха да го спестят.

# 377
Момичета, така ли да разбирам, че АКадир е предупредил човека от магазина, който говореше с Фекели? Ако го е предупредил по телефона, защо му беше да ходи и той? Или го е предупредил, но въпреки това е тръгнал и той, за да проконтролира ситуацията? Дали само чрез идването си и присъствието си някак го накара да каже друго или човекът е бил инструктиран, това не разбрах. Явно, Кара и Гюмюшоолу са били близки семейства и може би партньори в бизнеса, АКадир също го познават в Испарта. Как АКадир предупреди онзи от кафенето, трябва да го е инструктирал по-рано и точно за това и настояваше да идат там.
Серията не ми беше интересна.

# 378
На мен ми е интересно къде ще ходи Шермин с тази кола.
Абдулкерим се опита да ги изхвърли от пътя. Ако шофираше друг, можеше и катастрофа да стане. Лютвие и Сание разбраха, че Абдулкерим се меси, но не разбраха защо.
Абдулкерим си мисли, че ходи по снега и не остава следи, но става все по-тясно около него.
Историята с Азизе и Аднан не разбрах за какво е.
Когато Фикрет се появи в конака, все едно виждам Демир. Двамата не са живели и един ден заедно, но така си приличат. Веднага строи личния състав.
Бетюл спаси и Аднан. Умили Фикрет. Много е френска, но главата и е празна.
Не знам Фикрет как ще действа нататък, трябва да се концентрира върху нещо.
Хакан е подготвил посещението. Хюля защо се разплака: заради Демир или заради брат си, който сега трябва да не и е брат. Интересно ми е какво говори жената, която я гледа, но и то е по инструкции. Жалко.
Благодаря за преводите и коментарите!

# 379
Сега гледам през ютуб клипа с посещението на Лютвие и Сание в Испарта. Лютвие пита човека дали преди време е идвал АР Фекели. Човека си спомни, че е питал за Мехмет Кара. В момента в който Исмаил щеше да им каже и се появи Акадир и им пресече разговора, все едно е дошъл за някакъв документ, а Исмаил беше шашнат. Уж  за някакви фактури. Та така. Акадир не разбрах от кого е бил предупреден за посещението на двете в Спарта.
Малко накъсано гледам от ATV canlı  и от ютуб и благодарение на жокерите от вас навързвам сюжета. Като качат в ютуб цялата серия пак ще я гледам и ако има нещо, а то ще има за изясняване пак ще се включвам. Но нали съм любопитна, нямам търпение. Втръсна ми тази реклама на Дибек Харпут кафето. Не знам вече колко пъти я гледах.
Жената, която гледа Хюля, мисля че се казваше Сайме, така я наричаше Хакан в предните серии, разказа пред Зюлейха и Хакан историята на Хюля и Демир. Започнала е  работа в този дом след злополуката с Хюля, но знаеше историята им. Зюлейха попита къде е  Хакан Г. Отговори й в чужбина. Разказа, че Еркан е научил наскоро историята им, но майката е знаела от самото начало. Баща им е би държавен служител, съдия, не като бащата на Филиз, все пак те са едни от най- богатите в Чукурова, като Яман, докато Гюмюшоглу не можели да се мерят с тях по богатство. Хюля била невинна,  красива девойка, а Демир харизматичен и привлекателен мъж, коя може за му устои? Виждали се в Мерсин в къщата на тази жена, за която Зюлейха вече знае  и това е. С една дума нищо ново не научи, освен че се запозна с Хюля и тя й даде писмата, за да се увери, че историята е истинска, а не измислица за шантаж. Представиха Демир за пореден път човек, който не държи на обещанията си. Защото в писмата си писал как ще се съберат и после а не я търси, че всичко свършило и че ще се жени за Филиз. За този обрат спомогнал и факта, че двамата съдружници започнали да враждуват и не можели да се траят вече, но не стана ясна причина да се стигне до краха в отношенията им. Може лека-полека да ни дават "на час по лъжичка". Добре е да изяснят причината за враждата между Демир и Хакан, защото тя е ключова не само в миналите, но и в настоящите събития.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 00:21 от yakut

# 380
Якут, аз писах в преден пост, но нали постоянно редактирам, може да не си видяла. Кадир разбра от Фюсюн и Шермин, че Лютвие и Сание заминаха за Испарта.

Дана, Кадир с поглед забрани на Исмаил да говори, а сервитьорът май беше подготвен.

Ваня, и Фюсюн каза на Шермин - къде ще ходиш освен до чаршията Joy

Хамине и Аднан - да има паника, но вече се изтърка това с изчезването му. Пълнеж.

Прислужницата на Хакан си беше научила урока, затова и Зюлейха нищо ново няма да научи. Ще чете 15-годишните писма от Демир.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 00:29 от LU4IQ

# 381
Не мисля, че прислужницата или който и да е от дома на Хакан има нужда да лъже нещо по повод Хюлия. Истината си е такава и ние вече я знаехме, сега от първа ръка я научи и видя резултата и Зюлейха. Тук намесата на Хакан е единствено да се правят на непознати. Това е според мен.
А за Испарта - все ми се струва по погледите на Сание, че не можаха много да я заблудят. Беше нащрек, а какви въпроси задаваше ... ще разберем с превод.

# 382
Катя, не съм казала, че лъже за Хюля. Ако Зюлейха не беше казала на Хакан къде отива и защо, съвсем друг щеше да е резултатът от посещението ѝ. Сега не знаем какво каза прислужницата за Хакан - къде е, какъв е. Това е важно, а не театърът, инсцениран от Хакан.

# 383
Има голяма разлика дали братът на момичето присъства на разговора.
Той всъщност присъства, но събиращата информация не знае това.
Ако там беше Хакан, а не Мехмед, въпросът на Хюля щеше веднага да се свърже с въпроса на Хакан:
и двата въпроса са свързани с Демир. Това е обстановката около нейния случай.
Манипулацията е не в разказа на Хюля и жената, а в неверната самоличност на Хакан.

# 384
И прислужницата, и Хюля знаят, че Хакан се представя за М. Кара, та и тримата лъжат Зюлейха.

# 385
Зюлейха тръгна да търси истината за Демир и Хюлия, а не за Хакан. Хакан и да иска не може да промени тази истина. Той самият я научи малко преди срещата. Разбрахме, че е отсъствал дълго и предполагам, че нещо такова обясни и прислужницата за него.

# 386
Благодаря ви, момичета за разясненията! Flowers Bouquet
На мен също ми се стори, че Сание нещо заподозря, особено по отношение на миналото на АКадир. Сание познава Чукурова, миналото и има роднини, хора, които може да разпита. Мисля си, че тя може да тръгне по следите на АКадир, а Фикрет по следите на Хакан. Да видим.
Фикрет трябва да се стегне.
Работниците в конака са напълно безполезни. Вече става глупаво. Толкова хора и Хамине, че и с детето си вика такси и заминава и никой, нищо.
Лека нощ от мен! Nature Moon

# 387
Жената, в къщата на Хюля не излъга. Единствената лъжа е, че  се правеха, че не познават Хакан. Хайде Сайме изрецитира каквото я беше инструктирал Хакан, но как е успокоил и после  склонил сестра си да се прави, че не го познава. Всичко останало е истина, която донякъде Зюлейха вече  знаеше. За Хакан беше важно да присъства на срещата, за да може да отреагира,  в случай че нещо се обърка.
Лучия, благодаря. Сега гледам със закъснение клипа в ютуб и разбрах как Акадир разбра за ходенето на Лютвие и Сание в Спарта. От гъските Шермин и Фюсун. Ужас. По-далеч от такива хора.
Оха! Има качена цялата серия в ютуб. Утре пак ще пиша.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 00:56 от yakut

# 388
Тръгна, но имаше шанс да научи за Хакан, а не да гледа театър. А и никога няма да научи версията на Демир. И Хакан го знае.

"Зюлейха научи всички факти!
Какво ще се случи сега?"
Ясно е какво - Хакан е толкова далеч, колкото и преди идването в Измир. А М. Кара вече е по - близък на Зюлейха от всеки друг. 

https://www.instagram.com/p/CVTjRtVK9y5/

Якут, единствената, но и най - голяма лъжа. Да я заведе в дома си и да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал... Как след време ще я обясни... не искам да съм на негово място.

# 389
Хакан губи от всеки случай, когато продължава да се показва пред Зюлейха с фалшиво име.
И с това забавя да разбере собствената си история от онова време.
Лека нощ! Nature First Quarter Moon With Face

Общи условия

Активация на акаунт