Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 22 459
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Еп. 110, фрагман 3, рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_234361

Чукурова трябваше да бъде изведена във висините, но нейната продукция, без да броим екипажа, отиде на дъното.

Сега ще подгонят Бетюл. Абдулкерим едва ли ще издаде нещо. Ако Бетюл разкаже на Фикрет как е подписала документите, след като Хакан е получил папката от Сабиха – тук Бетюл имаше разговор със Сабиха по повод на Хакан и за доверие помежду им, може Фикрет нещо да се досети.  Взрив + липса на застраховка (направена, но я няма) – това говори много ясно за злоумишлено действие, а не за инцидент, за какъвто Хакан иска да го представи. Получиха повод да изолират Бетюл - Зюлейха и без това я държи на разстояние, а Зюлейха и Хакан ще действат сами. Това няма да се хареса на Абдулкерим, ще видим какъв следващ ход е намислил той. Хакан си мисли, че ще се отърве от него, няма да се отърве, освен това, Хакан е съучастник на всичко дотук. Като дойде Видовден, Хакан също ще отговаря.

Зюлейха не сваля обеците змии.
От психологическа гледна точка се чудя: спомените в Зюлейха за лошия Демир дали са, защото Демир е бил толкова лош, или са, защото Демир и развали играта. Хюнкяр я пусна, защото на нея не и трябваше дете, чийто биологичен баща е друг – инсценировката от Хюнкяр и Зюлейха! в първата брачна нощ, но Демир изобщо това не го интересуваше и не пусна Зюлейха дотогава, докато можеше да я задържа. Дали сега Зюлейха не излива яда си от това, че любовта на Демир беше „по-голяма от нейната“. Зюлейха много обичаше Йълмаз, но когато Йълмаз го нямаше а той два пъти умира, втория път наистина, тя винаги оставаше при Демир, а в първия случай точно затова детето стана Яман и законен син на Демир, което усложни връщането и при Йълмаз. Зюлейха познава не само лошия Демир, но и добрия. Демир, който мина през съгласие за развод, през любовна история с друга жена, но никога не се отказа от любовта си към Зюлейха. Най-малкото Зюлейха трябваше да подложи на някакво съмнение това, което видя и чу в Измир. Но такова нещо няма. На Зюлейха просто и харесва това, което чу и действа с някакъв ентусиазъм. От това, което се предлага като истина, истина е само, че момичето се е осакатило, нищо друго не е ясно. На мен не ми е ясно.

# 421
Ваня, аз съм също на твоето мнение по отношение на случая със сестрата на Хакан. Освен, че виждаме една млада жена прикована в инвалидния стол и история, която ни е споделена чрез странични хора, като двете жени, които дойдоха при Зюлейха и болногледачката, която е разбрала за любовта на Хюля към Демир едва след смъртта на майка й. Хюля не е в състояние да разкаже лично какво се е случило, а и Демир го няма, за да се чуе неговата версия, така, че обвинението остава "увиснало във въздуха", крепящо се на писма, вярно писани от Демир, но дотук. Така и няма да научим версията на двамата замесени в тази история.

На мен пък ми е интересно с кои мъже се налага Хакан "по мъжки, храбро да си сподели орехите", защото това е израз, който се използва, когато трябва да се сложи край на конфликт, прибягвайки до употребата на сила.  

Може би предположението ти е правилно за желанието на Хакан да премахне Бетюл като пречка във фирмата, защото той правилно  я заподозря, че е като змия в пазвата. Тя е заплаха за  Зюлейха, за която изобщо   не подозира.

Очаква ни интересен епизод.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 07:31 от yakut

# 422
Здравейте Flowers Hibiscus
Колко много новини! Благодаря за всичко споделено! Благодаря за превода на серията. Flowers Bouquet Flowers Blossom
Лично за мен, няма как да се сравнява коя любов е по-по-най, защото всеки човек е различен и върху чувствата му влияят различни фактори.
Зюлейха остана при Демир след Йълмаз и в двата случая -  след мнимата смърт на Йълмаз, а после и след като той реално почина - защото така я устройваше нея самата, така тя осигуряваше и бъдещето на сина си (извинявам се, ако звучи грубо, това не е обида, Зюлейха е майка...но така си мисля). Не любовта й беше по-малка, а тя мислеше и стратегически за бъдещето на сина си и за своето такова.
Зюлейха повярва, че Йълмаз е мъртъв, когато беше бременна в третия - четвъртия месец, така че реално за никакво връщане при Йълмаз тя няма как да си е мислела, защото според новините по телевизията и после по думи/лъжи на Демир - Йълмаз беше загинал в пожара в затвора. Йълмаз го нямаше, беше обявен за мъртъв...логично, според Зюлейха, той нямаше как да се погрижи нито за нея, нито за сина им, та защо синът й да не стане наследник на голям и богат род, като така и така биологичният му баща го няма на този свят; впоследствие, след смъртта на Йълмаз след катастрофата, Зюлейха вече имаше и Лейля. Йълмаз не можа да запише Аднан на негово име; не можаха да се разведат и да приключат някои законни процедури по наследство, бащинство и т.н., така че отново за бъдещето на Аднан беше най-удобно Зюлейха да остане омъжена за Демир и Аднан да остане и законен наследник в съществуващ брак. Зюлейха си прави добре сметката и то толкова добре, колкото и върви след любовта си.
За лошите спомени - аз писах и преди...за мен, тя не беше успяла да прости на Демир за миналото; мислела си е, че го е сторила но реално не е. Това е нещо много нормално: човек мисли, че е простил, забравил или загърбил нещо негативно, а се оказва, че не е така; просто трябва "спусък", за да стане ясно. Миналото на Демир и Зюлейха беше много повече пропито с лоши спомени, сълзи, скандали и насилие, отколкото с добри. Демир сам си го каза, осъзна го и впоследствие определи и себе си и Зюлейха като нещастни. Добрите спомени и моменти бяха само няколко месеца. Така че, в едни момент това, което е траело по-дълго и е оставило дълбоки следи надделява.
Демир се беше отказал да чака любовта на Зюлейха, но това беше по нейна вина. Отказът му да чака си пролича ясно в думите и действията му към Юмит: че е нещастен в дома си, въпреки че обича Зюлейха; че тя - Юмит го прави щастлив, че иска нов и щастлив живот и т.н....даже се говореше за къща-вила и за децата при развода и т.н. Ако Зюлейха не му беше признала, че е влюбена в него, то Демир имаше намерение да поиска развод и да продължи напред с Юмит. Зюлейха прости тази изневяра, защото осъзна, че тя има основна вина.
Сега, ще ми е интересно да чуя още за доводите на Зюлейха да се разведе. Това са само приказки и много се смях на това, че казва на Хакан, че ако я познавал нямал да я пита, дали наистина щяла се разведе. Като се разведе, пак ли ще остане в конака на Яман и ще е господарката Яман на Чукурова?! А фирмата? Ще се откаже ли от акциите, които са предадени по семеен път? Надали.
Нищо не е ясно за историята на Хюлия, да видим, какво ще излезе. Ще ми се да видя физиономията на Бетюл, ако я подведат под отговорност. Да види, колко е "хубаво" това, което причини на Ерджан.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 01:55 от dana78

# 423
Желая ви успешен ден! Animal Bee

Якут, Хакан също е змия в пазвата на фирмата, но е друг вид змия. Хакан иска премахването на Бетюл, но в историята с документите, той не действа директно против нея, той само взе полицата за застраховката. След това подписът е на Бетюл, но можеше да бъде и на Зюлейха. Сега ще отговаря Бетюл. Но за самия Хакан също ще има подозрение: в началото Сабиха не му даваше папката в отсъствието на Зюлейха, след това я даде, Зюлейха и Хакан говориха и тръгнаха, дойде Бетюл; двете жени разговаряха и Сабиха изрази съмнения към Хакан – тъкмо по повод папката. Изчезването на застраховката сега може да бъде отнесено както към Сабиха, която съхранява документите, така и към Хакан. Зюлейха най-вероятно ще защити Хакан, а Сабиха или Бетюл ще пострада, а  може и двете. В еуфорията, в която е Зюлейха, тя няма да повярва на нито една от двете жени, ще вярва на Хакан. Важно е пред кого Бетюл ще изрази съмненията си за Хакан, дано подскаже това пред Фикрет.

Дана, ако човек обича някого, жени ли се за друг?
Каквито и обяснения да се търсят, решението на Зюлейха да се омъжи за Демир е решение за детето на Йълмаз и за самата Зюлейха, които ще получат бъдеще, но за сметка на Демир. Зюлейха използва любовта на Демир. Мюжгян и го каза много точно. Оттук са лошите спомени: жениш се за човек, който ти дава сърцето си, а ти го лъжеш, че си сестра на Йълмаз и разбира се, си девствена. Правиш зад гърба му съглашение с майка му, защото знаеш, че той не може да има деца и един ден ще си вземеш детето и себе си обратно...и така стана. Когато се появи Йълмаз, ставаш негова жена, а детето - и то негово, в другото време кротуваш до Демир. Каква е разликата дали Йълмаз е загинал – тя сама чу това по радиото, или Демир не и каза, че е оцелял, когато Зюлейха остава при Демир? Точно това е удобен момент да каже на Демир всичко, което досега е премълчавала – нали тя уж спасяваше Йълмаз, кого спасява, когато Йълмаз е загинал? Но пак е виновен Демир, а за нея пак има извинение. Лошите спомени са от това, че тя тича при Йълмаз и води детето на Демир при Йълмаз. Да, Аднан е дете на Демир, майката го направи дете на Демир и той никога не се отказа от детето си. Това не трябва да са лоши спомени, а спомени за лъжата, с която Зюлейха стана жена на Демир. Когато се омъжи за него, тя не трябваше ли да му каже: аз съм жена на Йълмаз, обичам Йълмаз и нося негово дете. Зюлейха е една нахалница, само Демир може да гледа на такова нещо като на Мадона. Един месец – меден месец, не му беше произнесла името! Сигурно е за благодарност. В лошите спомени да беше сложила и това, че го простреля с три куршума – вече не виждаше начин да се освободи от него: все едно някой насила я е направил жена на Демир. 

Какво друго е преодолявала любовта на Зюлейха, освен любовта на Демир? Докато Демир трябваше да издържи не само нейната, но и взаимната им любов, после да му остане любов, за да продължи да чака Зюлейха, а накрая - и да се върне при нея, когато пред него имаше друга перспектива и той се отказа от нея. Затова неговата любов е по-голяма от нейната. А Зюлейха както виждаме и сега си остава в Яман, не е ли най-удобното време да избяга от лошия Демир. Но защо да бяга, когато всичко останало от Демир е нейно и на децата, може да започне всичко отначало: нов мъж за нея, за децата – баща, ново име, даже  има избор: Кара, Гюмюшоолу...каквото и хареса.
Зюлейха много я урежда сегашното положение, но лошият Демир остави сложна схема. Зюлейха доведе Севда, за да избяга с Йълмаз, а после пак Зюлейха доведе Фикрет като брат; Севда я свърза с Демир, а Фикрет сега и се мотае в краката, а пък и Бетюл - е, пълно щастие няма.
За любовта на Зюлейха към Йълмаз – има я, но аз съм с особено мнение.
Йълмаз спаси Зюлейха от насилника, но я остави в устата на вълка и избяга сам; не направи нищо за Зюлейха, когато арестуването му беше въпрос на време – зарови паспортите в земята. Докато Демир можеше да се спаси сам, но плати с живота си, за да спаси Зюлейха и децата.
Не ме привлича любов, за която хората не се борят сами и със собствени средства, а използват други хора и техните чувства, искат само да получават и да не дават нищо от себе си.

Сега Зюлейха ще разбере истинската си цена: този, който дойде при нея като при Зюлейха, я желае като Зюлейха Яман - без Яман и богатството на Яман Зюлейха не струва и пет стотинки; ще разбере и кой е добър, и кой е лош. А ние разбрахме как функционира „успешната“ логистика на Мехмед Кара – по същия начин както и тази на Хакан Гюмюшоолу. 

# 424
Здравейте на всички Simple Smile
Да взема и аз отношение към въпроса, който се оформя напоследък - оформя ли се Зюлейха като една практична и нагаждаща се към обстоятелствата жена (?). Има(ла) ли е готовност за раздяла (развод) с Демир или е жена, която търси кой да се грижи за нея, жена на удобството?
В началото Зюлейха беше в капана на Хюнкяр и Демир, водени от различни мотиви (продължение на рода и фатално влюбване на една гара), но познаващи се един друг и признали, че са насилили Зюлейха за брака й с Демир. Тя правеше опити за самоубийство, за бягство, накрая и за развод.
След смъртта на Йълмаз Зюлейха беше поверена от самия него на Демир. Демир промени отношението си към нея. Престана да я възприема само като майка на децата му, издигна я пред обществото като равностоен партньор, разкая  се за жестокостите над нея, стана друг. Появи се и ревността (нещо ново по отношение на Демир), така че - ценена и обичана, самата тя да заобича беше естествено. Но и в този период Зюлейха тръгна да се развежда, когато разбра, че е имало и друга жена. Тогава и продаде акциите си от холдинга. Върна я Севда заради убийството на онзи мъж при първото нападение над конака.
Сега. Излязоха наяве действия на Демир отпреди да се познават и те са в унисон с нейните преживявания от лошия период, когато Демир смяташе, че неговата любов е достатъчна за семейство. Случката с Хюлия е разтърсваща, писмата на Демир доказват как самият той обича и се отрича от любовта си. (Не е странно, че Демир не е запазил писма на Хюлия, а това е била връзката му с нея. Той е прекъснал тази връзка - не желае нищо да му напомня за нея. А и онази гузност, която се появи на лицето му, когато накратко разказваше за Хакан вече получи отговор - отношението му към сестрата на бившия партньор.) И ... Зюлейха отново е готова за развод, дори при неизвестността за съдбата на Демир.
И аз си задавах многократно въпроса, защо Зюлейха избра да споделя с Хакан, а не с Фикрет. Не мисля, че този жест е подкрепен с кой знае какво осмисляне или план със страгическа цел. Не и на този етап.
Да споделя с Фикрет(?) - тя вижда как той преживява братството, семейството, което му е липсвало до сега, как не понася съмнения и удари срещу Демир. А и тя отново беше поверена, този път от Демир на Фикрет (това повторение предизвиква у нея някаква съпротива). Освен това, Фикрет познава и Йълмаз, и Демир, и двамата са му скъпи. Човешко е да се появи бариера у Зюлейха, предизвикана от противоречивото й минало. На всичкото отгоре Фикрет е избухлив. Дали усеща и нещо друго от негова страна... засега не ми е ясно, но е факт, че не иска той да контролира живота й. Доколко тя го контролира е друг въпрос.
Споделянето с Мехмет /Хакан й дава спокойствие при непрекъснатите удари, които понася. Той не я обвинява в нищо, непрекъснато повтаря, че първата й грижа трябва да са децата й. Така или иначе, Зюлейха се привързва към него.
Накрая. Имайки предвид, че нещо все се случваше и пречеше на Зюлейха да избяга или да се разведе (разводът с Демир беше назначен за деня, в който Йълмаз загина), си мисля, и този път това няма да стане. Време е трупът на Демир да "изплува" от някъде и ... животът й пак ще се преобърне. Аз обаче нито за момент не съм възприемала Зюлейха като сметкаджийка и стратег на живота си. Като безпомощна, влияеща се от чужди решения, движеща се по течението, с противоречи послания - да. Но не и като жена - хамелион, приспособяваща се, със сметки за богатството на Яман. Хладен ум за планове и тактики не виждам засега в нея. Дано не ме опровергае. Joy
Приятен ден и бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover
ПП Леле, какъв чаршаф съм опнала... Извинете, моля Blush

# 425
Привет и от мен Flowers Hibiscus
Благодаря ви за споделеното, момичета! Flowers Bouquet
Ваня, да, коментираното от теб за Зюлейха отговаря до голяма степен и на моите впечатления. В последните си постове, аз писах от гледната точка на Зюлейха, не за да я оправдавам, а за да се опитам да си обясня нейното държание. За лошите спомени и тя има своята вина, но е ясно, че тя не си я признава нито пред себе си, нито в разговори или мисли по миналото. Знаем, какво мисли тя, че се е случило, а въпросите остават за нас.
По отношение на любовта на Зюлейха към Йълмаз - да със сигурност я има, но и аз имам смесени чувства. Смесени чувства имам и за любовта на Зюлейха към Демир впоследствие. Като цяло, както не веднъж съм писала, аз лично съм със смесени чувства към Зюлейха още в началото: още когато не каза на Йълмаз, че Демир я ухажва; когато не стопира ухажването на Демир; когато не каза на Йълмаз, че е бременна и когато скри, че снимката на Йълмаз е по вестниците. Имам забележки и към поведението й нататък, също така. Писала съм вече: въпреки, че ми е много симпатична и на моменти много я харесвам, Зюлейха не ми е "на сърце", ако мога така да кажа.
Аз лично не мисля, че Йълмаз е изоставял и оставял Зюлейха в устата на вълка, дори напротив: той направи най-доброто според ситуацията за момента и според това, което очакваше. Йълмаз остави Зюлейха в къщата на майстора, при него и жена му, при неговите настойници по онова време...при най-близките си и доверени хора...и то временно, докато се устрои някъде.
Йълмаз уби човек, тогава е нямал още 30 години и това е голям шок и паника за един млад човек, който няма голям жизнен опит, не се е сблъскавал с незаконни дела и с криминални типове. Йълмаз нямаше как да знае, че е бил видян да влиза в съмнителната къща и нямаше как да знае, че вече е бил идентифициран от един от хората на лихваря. В тази връзка, Йълмаз нямаше как да знае, че именно за това (защото е бил видян) ще нападнат и майстора; че ще търсят директно него от полицията (по показания на бандитите) или ще го търсят и самите бандити - заради това, че е бил видян да влиза в онази къща. Това го знаем ние, но не и Йълмаз. Това, което искаше Йълмаз е да се предаде, но майсторът го убеди да тръгва да бяга, а майсторът беше като баща за Йълмаз: човек с жизнен опит, с авторитет и Йълмаз му вярваше. Йълмаз знаеше, че тръгва може би на смърт и може да бъде застрелян от полицията, така че не искаше да излага на опасност Зюлейха. Тогава е мислел така и е взел най-доброто решение за Зюлейха според това, което му предлага моментната ситуация. Потвърждение за това е разговорът на Зюлейа и Йълмаз във влака и плачът на двамата. Така че, не съм съгласна, че Йълмаз оставя Зюлейха по причина, различна от любов и загриженост. Ясно показаха нещата.
И нататък: Йълмаз не предприе нищо от конака на Яман за Зюлейха, защото той нямаше никаква идея, че търсят директно него, нямаше и идея, че снимката му е по вестниците и вярваше, че имат голям шанс за измъкване. И отново, това, което ние виждахме и знаехме като зрители, не го знаеше Йълмаз. Ако Зюлейха му беше споделила, че снимката му е по всички вестници или Йълмаз сам беше видял това, то той със сигурност щеше да вземе други решения и да предприеме съответните действия спрямо нея и да обсъдят ситуацията.
Йълмаз зарови паспортите, защото видя полицията, която го търсеше и това беше най-доброто решение за момента. Йълмаз със сигурност е чакал Зюлейха да дойде на свиждане и щеше да й каже и за паспортите и за парите и за халката с тях. Зюлейха много добре знеше, че Йълмаз чака фалшивите паспорти, знаеше, че снимката му е по вестниците, но не му каза и го остави да вярва, че опасността е относително далече.
Ситуациите с бягството на Демир и това на Йълмаз са много различни, за да бъдат сравнявани. И двамата направиха най-доброто за момента и според информацията, с която разполагаха или според това, което знаеха в момента на случките.
Това, за което също съм на различно менние е следното: след като се изисква искреност от Зюлейха в миналото, такава трябва да се изисква и от Демир. Демир също трябваше да бъде честен със Зюлейха за това, какво е чул от Йълмаз в затвора и да я пита, защо се представя за негова сестра и защо продължава да лъже. Предположенията, че Демир уж е мислел, че Йълмаз още обича Зюлейха, но че чувствата на Зюлейха към него са изстинали или вече са други и за това тя продължавала да лъже, за мен са лишени от логика и смисъл...ако Зюлейха е разлюбила Йълмаз (а той не знае), то с каква цел ще продължава да лъже, че той й е брат, дори и след ареста. Демир много добре е анализирал обстановката преди ареста на Йълмаз и поведението и на собствената си майка, за да си мисли подобни неща; за мен, Демир се досети, че има нещо, но не знаеше точно какво; той се досети и че Хюнкяр е издала Йълмаз. Зюлейха започна своя игра с Хюнкяр, но и Демир играеше своята игра, за да получи Зюлейха. Това, че Йълмаз му каза истината, а Зюлейха мълчеше, но с отвратена физиономия се омъжи за него; стоеше като препарирана в леглото през първата брачна нощ и имаше нещастен и измъчен вид месеци наред, няма как да не му "говори" на Демир, че има нещо и то нещо много сериозно и сбъркано в цялата ситуация; още повече след обявяването на бременността - Демир вече е знаел, че не може да има деца.
Така че - да се представа Демир за невинния влюбен, нищо не знаещ и нищо не подозиращ, измамен и използван...който говори за любов и разкрива сърцето си ми е меко казано абсурдно. Ако беше такъв, то Демир най-малко щеше да изясни и ситуацията с думите на Йълмаз в затвора. Истината е, че Демир също изигра своите карти, използвайки информацията, която имаше и за себе си и от Йълмаз и от наблюдения върху Зюлейха и майка си Хюнкяр. И именно това беше един от елементите, за които той си призна и поиска прошка впоследствие и от Йълмаз и от Зюлейха. Демир сам си призна, че е пренебрегнал истината от Йълмаз, защото е бил влюбен в Зюлейха и е искал да я има; не можел да се откаже от нея.
Това, разбира се, не оневниява Зюлейха и не омаловажава и нейната роля. Всеки има своята вина в този сериал, няма невинни и всеки си плати или ще си плати по един или друг начин за грешките си. Това е моето мнение.
Катя Blush, аз пък като видях, че и ти и Ваня сте писали по-дълги постове се зарадвах, че ще чета с интерес. Обичам дългите постове. Ние тук сме си така, нали си знаеш, така че няма защо да се извиняваш. Grinning
Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 14:16 от dana78

# 426
Привет!
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet

Хакан изобщо не се поинтересува кои са жените, които изнудват Зюлейха, уж е много загрижен за нея.
Кое е ясно в тази история - че Демир не е искал да има нищо общо с Хакан, оттам и със сестра му. Не бракът с Филиз е причина за раздялата, но Зюлейха научи измислената от Хакан версия. Както Лютвие и Сание научиха версията на Кадир в Испарта. Прекъсна Исмаил и каза общоизвестното - сърцето му не издържало. Другият, Яхя в кръчмата беше инструктиран да каже същото, за да не остане съмнение. И на двете места разследващите не стигнаха до истината.
И така - Хакан лъже Зюлейха и Зюлейха лъже Хакан. Разказа колко лош е бил Демир, а за себе си, за своите лъжи нито дума. Припаднала от глад пред конака, тук Хакан трябва ѝ съчувства; как се омъжи за Демир като сестра на Йълмаз - това признание отново липсва. Може и в последния епизод да е, но искам да го чуя от нея. И още едно - след смъртта на Йълмаз Демир ѝ предложи два варианта - ако иска, да си тръгне с Аднан, нищо няма да ѝ липсва; ако иска да остане. Защо остана при лошия Демир? И тогава ли беше "забравила какво ѝ е сторил". И последно - защо точно тогава не се разведе с лошия Демир. Имаше неговото съгласие, Йълмаз я повери на Демир, но не е казал "не се развеждай". Йълмаз си отиде без да научи историята такава, каквато беше. Демир го няма, за да разкаже своята версия за Хюля. Остана Зюлейха - да изрече на глас това, което досега спестява - и пред Йълмаз, и пред Хакан - колко е благородна, каква невинна жертва на Демир е, а всъщност удобството да е Яман тайно ѝ хареса. Удобство, което няма нищо общо с живота на шивачката от Истанбул.
Съгласна съм с Ваня, не може само да получава.
Приемам оправданието с децата само ако тя го признае - бракът с Демир като сестра на Йълмаз, бременността и оставането с него след смъртта на Йълмаз. Какво се досещал Демир няма никакво отношение към честността на Зюлейха. Образът, който си създава пред мъж с когото е свързана или пред мъж с когото ще се свърже, не е на истинската Зюлейха.

Бетюл - започна да греши - подписа без да провери за застраховката, а като се появи и колата на майка ѝ ще се наложи да обяснява. Фюсюн не повярва, че парите са от Пиер, но пред Зюлейха лъжата може и да мине.

Още снимки

Бащи и синове

Ибрахим /със сина си/ преди час беше на живо в ИГ с д-р Furkan Kayabaşoğlu - акушер гинеколог, ин витро

# 427
Здравейте в четвъртък! Animal Bee
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet
Честит рожден ден на патерица на Фуркан – бил е вчера. BalloonTadaBalloon
Да е жив и здрав, много успехи и да си остане добър брат в Чукурова, да не  ме разочарова!
Много е сладък синът на Ибрахим, помислих го най-напред за момиче.

Сега ми прави силно впечатление различният начин, по който се разкриват Зюлейха и Хакан, по-точно тя се разкрива, а той – не. Зюлейха разказва лични неща, но все такива с Демир и представящи го като лош – това вече коментирахме. Прави го целенасочено, хвана пръстена от Демир с ръка още докато се канеше да тръгне за Измир. Значи тя предварително е решила, че пътят към Хакан минава през махане на пръстена, ако не на това пътуване, то в следващ момент ще върви натам. Използва неговото присъствие и демонстративно свали и захвърли пръстена, после тръгнаха хванати за ръка. Зюлейха дори не дочака да чуе и да види със собствените си очи картината, която я очаква в Измир: тръгнала натам, тя вече е решила по какъв път ще върви с Хакан. Всъщност тя отговаря на неговите сигнали, които усети още по време на вечерята за запознаване, организирана от Фекели, дори може би още при появата на Хакан в холдинга. Тук ми се струва, че тя прави същото, каквото и с Демир при идването в чифлика: още първата вечер, когато Демир я спаси от змията, тя срещна погледа му, после се остави да бъде ухажвана от него, без да казва нищо, но и без да отхвърля неговото внимание. С Хакан обаче тя бърза и дори сама е инициатор на взаимно внимание, дава му отговор на неговото, но и тя създава ситуации за напредъка в такъв тип отношения. Защо прави това, мисля, че вече е ясно: Зюлейха иска да спечели Хакан на своя страна и да го отклони от пътя на отмъщението. Зюлейха знае всичко, което знае Фикрет и много повече от него, затова без съмнение тя гледа на Мехмед като на възможно той да е Хакан. Тя обаче не иска това да се разбира преди да е успяла да създаде с него топли отношения, отношения на разбирателство, които е възможно да стигнат и до по-сериозни отношения. Те трябва да се сближат преди да се разбере, че Мехмед е Хакан, защото иначе Зюлейха губи възможността да върви по този път. Зюлейха не е задала на Хакан нито един въпрос: кой си ти, имаш ли семейство, деца, братя, сестри, къде живееш, къде си учил, щастлив ли си – нали тя за себе си разкрива колко е нещастна...всичко, от което се интересуваме, когато се запознаваме. Нито тя пита, нито той казва нещо. И точно в това мълчание е отговорът кой е той, който засега Зюлейха оставя само като подозрение. Ако тази истина се каже на глас, Зюлейха ще бъде прерязана в устрема, с който върви сега по този път към Хакан. На срещата с Хюля имаше отлична възможност да разбере къде живее големият брат Хакан, който е бил приятел на мъжа и, да поиска адреса му и да се свърже с него, за да разбере повече за онова време, когато са работили с Демир, какво е станало...Зюлейха не иска да знае тези неща, защото тя подозира докъде ще я доведат. Сега нейните усилия са само в посока да се сближи с Хакан и да го спечели на своя страна. Изгарянето на снимката на Демир, ако бъде направено в присъствието на Хакан и останалите от конака, ще възприема като подобна демонстрация на тази с пръстена. Това би ми напомнило изгарянето на дрехите на Хюнкяр, когато Демир я изгони от конака. Нека видим как ще се случи. Искането на развод е крайна мярка, това ми прилича на предизвикателство към Хакан да види неговата реакция. Хакан дали иска тя да се разведе? Ако я иска като жена, това е добре, но в плана на отмъщението ми се струва, че той няма да иска това. Тук трябва да видим последователността на събитията. Влюбена ли е Зюлейха в Хакан, мисля, че засега не е. Сега тя иска само да преобърне Хакан от отмъщаващ в приятел, човек на нейна страна, с когото върви по път, по който тя знае, че ще има и любов. Зюлейха не иска Фикрет наблизо, защото той иска да я предпази от точно такъв път – накъде вървят с Хакан, това се вижда малко или повече от всички, не само от Фикрет. Зюлейха стъпи смело на този път, но и се страхува, затова иска Лютвие до себе си, Сание.
Наистина едва сега ми прави впечатление как Мехмед не говори нищо за себе си. В него засега мирно живеят две линии: той е влюбен и както разбираме в новия еп. ще направи признание, но същевременно казва: „Ще взема всичко от ръцете му.“ Не сме видели тези две линии в него да са в конфликт: Хакан участва в акцията по взривяването на товара на Яман, да видим дали след това няма да участва с нещо, което да даде друга посока на неговото съучастие. Хакан получава много силни импулси за отмъщение от Абдулкерим. За това външно въздействие засега Зюлейха не знае. Любовта в него трябва да се противопостави както на желанието за отмъщение в самия него, така и на новите теми, които Абдулкерим отваря пред Хакан, напр. тази с вината на Демир за трагедията на сестра му. Когато Абдулкерим разбере за напредъка в техните отношения, сигурно ще последва нова атака към Хакан и ново „зареждане“ с отмъщение. Ще видим докъде ще доведе състезанието между любовта и отмъщението в Хакан, в което участват както двамата като двойка, така и Абдулкерим.
Зюлейха бърза и иска да изпревари разкриването на самоличността на Мехмед. Дали е Мехмед или Хакан – вероятно и в двата случая тя би действала така, както действа в момента. И в двата случая тя иска да спечели този човек за добри дела и мирни действия. Ако успее, предполагам не я плаши толкова много, ако той се окаже Хакан. Проблемът за нея ще бъде, когато и тя се влюби. Както и когато разбере, че Хакан не е сам.

Действията на Зюлейха към Хакан и видимото сближаване между тях действат като катализатор за Фикрет. Той непрекъснато повтаря едно и също: и в трите фрагмана Фикрет има реплика, с която предупреждава Зюлейха. Той все още не е намерил подход към ситуацията и как да бъде полезен. Фикрет се държи като брат на Демир. Но Фикрет е брат и на Йълмаз. Повтарянето на сцени, моменти, дрехи на героите от предишни сезони показва, разбира се, повторение на смисъл. Напр. Зюлейха танцува с Демир, но вижда Йълмаз и следва съответният поглед, а сега Зюлейха танцува с Хакан, но вижда Фикрет и следва съответния поглед към него. Повторението на сцените е събрано във Фикрет, който като брат на Йълмаз и Демир ги замества – и двамата, в този момент. Танцувайки с Хакан, Зюлейха е смутена от това, че си припомня онзи момент с Йълмаз, а сега вижда там и Демир.  Тази сцена е разбираема само за Зюлейха; Хакан не знае какво тя вижда и за какво мисли в този момент, нито Фикрет знае, че това някога се е случило и той изпълнява роля, която "говори" на Зюлейха. Но ние също разбираме чувствата, които вероятно минават през Зюлейха.

С тези обеци Зюлейха омайва Хакан.
Но Хакан не знае, че Зюлейха е носила тези обеци след съня,
в който Йълмаз и е казал, че Демир я обича, да го обича и тя;
нито знае, че Зюлейха е била с подобна рокля и прическа,
когато е танцувала с Демир, но е мислила за Йълмаз.
Създават много хубаво усещане за загадъчност и връзка между събития и хора,
усещане, което държи финала отворен.  

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 16:41 от vanja@

# 428
Здравейте.
Честит рожден ден на Фуркан на патерица. За първи път го гледам, но е много добър актьор.
Интересни коментари както винаги.
Ваня, дано всичко да е така, както си писала, но аз си мисля, че Зюлейха няма никакъв план относно Хакан. Според мен търси рамо, на което да се облегне след всичко станало. Той е винаги до нея, помага й, подкрепя я. Вижда в него добър приятел.  Има някакви симпатии към него, но си мисля, че още е рано да говорим за любов. Надявам се, да греша и наистина Зюлейха да има някакъв план, защото иначе ще бъде лошо за нея.

# 429
Привет!

Честит да е Фуркан! Flowers Four Leaf Clover

Хаштаг - Неизбежната истина

"Хакан продължава да стои до Зюлейха при всякакви обстоятелства и по всички въпроси."

https://www.instagram.com/p/CVklBgGr1bI/

"Фикрет и Бетюл се приближават все повече и повече"

https://www.instagram.com/p/CVkyu_pJseV/

Хакан не говори за себе си, но и никой не го пита и никой не знае къде живее, има ли семейство. Даже Лютвие и Сание не проявяват любопитство.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 20:54 от LU4IQ

# 430
Добър вечер Simple Smile
Цитат
Хакан не говори за себе си, но и никой не го пита и никой не знае къде живее, има ли семейство. Даже Лютвие и Сание не проявяват любопитство.
Така си е! Smile
Имат проблеми хората - изчезнал Демир, появяващи се пръстени и писма, мъртъв Фекели... Не се ориентират.

# 431
Странен е този развод, когато човекът най-вероятно вече не е жив.
Ако Зюлейха се разведе с Демир, отмъщението към него, което след смъртта му може да бъде насочено срещу нея  и децата, отпада: за какво да отмъщават на тях, когато вече няма да имат връзка с Демир. Тя и децата могат да запазят фамилията Яман.
Но Зюлейха знае само за Хакан, който е враг на Демир. Не знае, че Абдулкадир воюва с Яман.  А той иска унищожение на Яман: "Времето на Яманите наближава!" А, освен това, и на Фекели.
Неговото отмъщение е по-широко.

# 432
Привет, приятно гледане и коментиране! Flowers Hibiscus
Честит да е Фуркан! Purple Heart

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 20:59 от dana78

# 433
Зюлейха хич не бърза да си иде при децата, пак ги забрави. Rolling Eyes

Де и да разбирах какво говорят.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 21:11 от LU4IQ

# 434
Привет! И аз се включих в гледането. Приятно гледане.
Фикрет направи скандал на Четин и заради това, че защити един работник заради една бала памук му каза, че който не го устройва да си тръгва. Беше много груб. Мисля, че Чето няма да издръжи дълго.
Хакан отиде при Акадир, за да го предупреди докато не се появи Демир да не предприема нищо срещу Яман, защото Зюлейха е добра жена. И тук беше репликата във връзка с Хакан, че с него ще се изправи в конфликта и ще го разреши храбро, по мъжки.
Мехмет отиде в Мерсин, за да се разговаря с капитана на "Роял",  но Акадир го предупреди да не го свързва. Ето така ще се случи експлозията и после ще я препиша отново на Хакан Г.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 21:22 от yakut

Общи условия

Активация на акаунт