Интригата сега щеше да е за холдинга, а защо не и за Зюлейха...ако и Юмит беше останала повечко. Просто, много набързо страна всичко...сякаш като "разрязано с нож". Лично усещане.
Аз все си мисля, че Хакан се появи, защото Демир го няма и това е планирано от АКадир, който знае, че Демир няма да се върне. Но, интересно как Хакан ги мисли нещата. Сега трупа дивиденти пред обществото на Чукурова като Мехмед Кара, но ако Демир е жив, ако се крие, ако наблюдава (хипотетично), ако подготвя да изобличи Хакан и го чака да се изяви с фалшивото си име?! Ако в един момент (нали Хакан уж не знае, какво точно е станало с Демир) Демир се появи и посочи Мехмед Кара като Хакан Гюмюшоолу - неговия враг, тогава присъствието на Хакан под фалшиво име и с фалшив паспорт ще предизвиква въпроси и вниманието на полицията и прокуратурата. Дори и Демир да остане в ареста за убийството на Севда, Чукурова ще изгони Хакан, който се е представял под фалшиво име. Т.е. кое дава основание на Хакан да се появи пред Чукурова с чуждо име, при условие, че Демир може да се появи или да бъде хванат и съответно го уличи? Това ми е странно поведение от страна на Хакан. Още повече, че покупката на акциите може да стане нищожна и да бъде отменена, защото акциите са купени чрез фалшив паспорт и на фалшиво име и това е незаконно. Хакан ми изглежда много спокоен за незнаещ, къде е Демир и хладнокръвен по отношение на възможността да бъде уличен в измама, което е наказуемо, ако Демир се появи. При поява на Демир ще възникнат и въпроси за причините, поради които Хакан е в Чукурова: може да се преразгледат заключенията за пожара в конака на Фекели и нападението над Яман. От брата на убития нападател при обира могат да се вземат сведения срещу Хакан. Та, откъде у Хакан тази сигурност и спокойствие да действа в Чукурова преди да се знае за съдбата на Демир?!

Това, че Хакан го знаят като враг на Яман и опасност за Фекели тръгна от чутото на погребението на Еркан, което сега Фикрет няма как да е чул, защото Хакан го е нямало там.

И аз се чудя, как не успяха да изгладят гафа, но може и да не им пука.
Няма да повтарям и коментирам вече казаното до тук. Ще споделя какво ми липсва в коментарите до тук. Фекели си отива, за това сме подготвени от миналия сезон. И мен ми е много мъчно за него, най чистият и справедлив човек.
Но къде поставяте или виждате Фикрет напред в картинката. Ако Зюлейха е наследница на Хюнкяр, на името Яман, как така ще се влюби в един чужд за Чукурова пришълец, независимо колко е чаровен и е върнал чантичката и. При това с фалшиво име и държащ я в шах с оръжието от убийството на Юмит. Е, тя сега не знае тия неща, но един ден ще разбере. Фикрет, макар и не законно, но все пак Яман по кръв за мен е по подходяща партия за Зюлейха, освен това той е настойник на детето на Йълмаз и наследник на Фекели. Да се съберат двете фамилии според мен е по логично и Хюнкяр и Фекели ще спят спокойно вечния си сън. Това си е мой сценарий в главата, пък какво са го решили ще видим. Не, че съм против Хакан предварително, освен това както споменах Ибрахим Челикол много ми хареса в ролята. Но прекалено лековата ми се вижда връзката Хакан- Зюлейха, въпреки всичките теории за напредък, обновяване и индустриализация в Чукурова. Не и за сметка на закриване на два рода.

Всички излизат с краката напред.
...ако Хакан е бил на погребението, къде е бил АКадир и ако не е бил на погребението, как не е разбрал впоследствие, че погребението е било организирано от Хакан и той е бил там. Погребението не беше в тесен кръг, имаше много хора, много коли на паркинга пред джамията. Няма как поне един човек да не е споменал на Акадир, че Хакан е бил на погребението. Дори и да се е спотайвал Хакан и да е искал да остане незабелязан, то непознат човек като Фикрет беше информиран за това, кой е организирал погребението още предварително и после без проблем беше насочен към Хакан от друг роднина или близък. Няма как тази информация да я е научил Фикрет от Чукурова, а АКадир от самия град Измир да си няма и идея или да не научи впоследствие. Не мога да си обясня това за момента. Според мен, целта на всичко това не е Хакан да не си цапа ръцете, а именно обратното: за да ги изцапа и да се обърне към отмъщение по "старите правила". Стратегията сработи: Хакан още на място заповяда "поздрав" за Фекели. Този поздрав можеше да завърши със смърт на поне двама души - жена и дете.
. Да, Хакан леко "замаза" очите на хората си. Ясно е, че след като мине време, след като има издаден доклад за смъртта и тялото е погребано, следите избледняват. Вече по-трудно може да се докаже, че Зюлейха е стреляла смъртоносно, но има известен риск. Пистолетът е голям проблем - но не отпечатъците на Зюлейха (това е семейно оръжие), а балистичната експертиза. Куршумът в тялото на Юмит ще съвпадне с пистолета, с отпечатъци на Зюлейха и притежаван от Яман (регистрация на номера). Проблем е и че Хакан остави пистолета в притежание на АКадир. Това ми показва, че му има доверие и все още не се съмнява в него.