Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

 • 7 530
 • 395
 •   4
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 970
Лучия, сигурна съм, че достатъчно добра интрига можеше и да се измисли и с наличието на Демир, още повече да гледаме двама талантливи актьори в противовес. Уур и Мурат Ю. имаха страхотни моменти с невероятна игра. Ибрахим и Мурат щяха несъмнено да имат подобни такива. И Ибрахим е доста известен актьор.
Интригата сега щеше да е за холдинга, а защо не и за Зюлейха...ако и Юмит беше останала повечко. Просто, много набързо страна всичко...сякаш като "разрязано с нож". Лично усещане.
Аз все си мисля, че Хакан се появи, защото Демир го няма и това е планирано от АКадир, който знае, че Демир няма да се върне. Но, интересно как Хакан ги мисли нещата. Сега трупа дивиденти пред обществото на Чукурова като Мехмед Кара, но ако Демир е жив, ако се крие, ако наблюдава (хипотетично), ако подготвя да изобличи Хакан и го чака да се изяви с фалшивото си име?! Ако в един момент (нали Хакан уж не знае, какво точно е станало с Демир) Демир се появи и посочи Мехмед Кара като Хакан Гюмюшоолу - неговия враг, тогава присъствието на Хакан под фалшиво име и с фалшив паспорт ще предизвиква въпроси и вниманието на полицията и прокуратурата. Дори и Демир да остане в ареста за убийството на Севда, Чукурова ще изгони Хакан, който се е представял под фалшиво име. Т.е. кое дава основание на Хакан да се появи пред Чукурова с чуждо име, при условие, че Демир може да се появи или да бъде хванат и съответно го уличи? Това ми е странно поведение от страна на Хакан. Още повече, че покупката на акциите може да стане нищожна и да бъде отменена, защото акциите са купени чрез фалшив паспорт и на фалшиво име и това е незаконно. Хакан ми изглежда много спокоен за незнаещ, къде е Демир и хладнокръвен по отношение на възможността да бъде уличен в измама, което е наказуемо, ако Демир се появи. При поява на Демир ще възникнат и въпроси за причините, поради които Хакан е в Чукурова: може да се преразгледат заключенията за пожара в конака на Фекели и нападението над Яман. От брата на убития нападател при обира могат да се вземат сведения срещу Хакан. Та, откъде у Хакан тази сигурност и спокойствие да действа в Чукурова преди да се знае за съдбата на Демир?! Thinking
Това, че Хакан го знаят като враг на Яман и опасност за Фекели тръгна от чутото на погребението на Еркан, което сега Фикрет няма как да е чул, защото Хакан го е нямало там. Rolling Eyes
И аз се чудя, как не успяха да изгладят гафа, но може и да не им пука.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 18:30 от dana78

# 46
 • Мнения: 198
dana78, със сигурност Хакан не знае какво е станало с Демир, защото нямаше тогава да предположи, че Зюлейха ще го отведе при него и да я следи. А що се отнася до акциите може да са купени с подставено лице, което наистина да се казва Мехмет Кара, но Хакан да използва неговото име в Чукурова, докато не се почуства напълно сигурен в позициите си в Адана. Но защо му е да го прави е моят въпрос? Не беше ли по-резонно да излезе с името си и ако смята, че някога е бил ощетен да сложи открито картите на масата? Ей тъй на, правят го за да има интрига, но така отнемат от чара на героя. Защото досега като се замисля нито един враг на Яман не се оказа лош по душа. Всеки един имаше здрави мотиви, за да се бори срещу било с бащата, било със сина. Даже до известна степен бяха и жертва и Фекели, и Йълмаз и Фикрет. Сега при Хакан какво ще е, все още можем само да гадаем. За Акадир е сигурно, че е лош човек. Ще видим, но и аз съм на мнение, че ако Демир беше още в Чукурова, сюжетът щеше да бъде доста по-стойнотен и по-балансиран. Липсва ми на моменти равновесието в сериала.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 19:04 от yakut

# 47
 • Мнения: 1 933
Привет! Благодаря за коментарите. Hug Няма да повтарям и коментирам вече казаното до тук. Ще споделя какво ми липсва в коментарите до тук. Фекели си отива, за това сме подготвени от миналия сезон. И мен ми е много мъчно за него, най чистият и справедлив човек. Cry Но къде поставяте или виждате Фикрет напред в картинката. Ако Зюлейха е наследница на Хюнкяр, на името Яман, как така ще се влюби в един чужд за Чукурова пришълец, независимо колко е чаровен и е върнал чантичката и. При това с фалшиво име и държащ я в шах с оръжието от убийството на Юмит. Е, тя сега не знае тия неща, но един ден ще разбере. Фикрет, макар и не законно, но все пак Яман по кръв за мен е по подходяща партия за Зюлейха, освен това той е настойник на детето на Йълмаз и наследник на Фекели. Да се съберат  двете фамилии според мен е по логично и Хюнкяр и Фекели ще спят спокойно вечния си сън. Това си е мой сценарий в главата, пък какво са го решили ще видим. Не, че съм против Хакан предварително, освен това както споменах Ибрахим Челикол много ми хареса в ролята. Но прекалено лековата ми се вижда връзката Хакан- Зюлейха, въпреки всичките теории за напредък, обновяване и индустриализация в Чукурова. Не и за сметка на закриване на два рода.

# 48
 • Мнения: 2 970
yakut, балансът на силите в Чукурова ще се наруши - да. Равновесието, също...но това ще е до накакъв момент. Ще видим.
Само като се сетя, какво ги чака и Зюлейха и Фикрет - става ми мъчно за тях. Видяхме, че Фекели е голяма опора и подкрепа за Зюлейха и тя му го каза няколко пъти, спокойна е, когато Фекели е наоколо, слуша го, доверява му се. Когато Фекели си отиде от този свят това ще бъде удар и за Зюлейха, не само за Фикрет и Лютфийе. Така че, Хакан ще отговаря пред нея и по въпроса с Демир и по въпроса за Фекели, независимо, дали има пряка роля или не.
Пипилота, аз си мисля, че Фикрет и Зюлейха ще станат приятели и съюзници, а дали ще останат такива (както бях писала) зависи от смъртта на Фекели и от отношенията Зюлейха-Хакан, според мен. Но, аз мисля, че и Фикрет ще загине, а Керем Али ще остане при Зюлейха. Керем Али ще е основният наследник на Фекели и очаквам детето да наследи и това, което е на Фикрет. Така че, Зюлейха ще е продължител и на двата рода: Яман и Аккая/Фекели. Керем Али ще носи фамилията на Йълмаз, но ще е наследник на Фекели по завещание на Али Рахмед и впоследствие на Фикрет, който е законен Фекели. Както вече беше коментирано, аз мисля, че Зюлейха ще бъде и ще остане стопанката на Чукурова, децата ще са около нея и тя ще ръководи всичко. Не мисля, че ще смени фамилията си, не мисля, че ще се омъжи за Хакан и че ще се стопят двата рода. Мисля, че Хакан ще си замине след като е приключила индустриализацията за това време. За момента така виждам нещата. Но, да видим как ще е. Blush

# 49
 • Мнения: 2 818
Пипилота, с предложение за Зюлейха – Фикрет направо ме уби. Много старомодно ми се вижда, да се омъжи за брата, за да остане богатството на едно място. Зюлейха е съвременна жена. Тя се изправи още съвсем млада пред най-големия човек в Чукурова, омъжи се за него, после си извоюва свободата. Тя и сега ще действа така. Ще видим как ще се развият събитията и отношенията, но Зюлейха може да има любовна връзка и без да се омъжва. Тя живя толкова години с Демир и видя, че силните хора нарушават нормите, когато трябва и е полезно за всички. Аз чакам с интерес новия сезон. Искам да видим една жена, която има ценности и която може да съчетава отговорностите си с любовта. Толкова много искахме в първи сезон да видим Зюлейха работеща, щастлива, сега е дошло времето. Кой знае какво са ни приготвили, но аз обичам това, което те правят, обичам да го разгадавам.
Обаче, това с Фикрет ме подсети за нещо друго. Дали пръстена на Демир не е подхвърлен от Бетюл, която след появата на Зюлейха в холдинга и особено милата среща с Хакан не се е уплашила. Дали не е решила да напомни на Зюлейха, че Демир може да си дойде. Бетюл може да е решила, че Зюлейха и Хакан  ще правят съюз срещу нея.

Напомням, че има и друго мнение. Аз мисля, че Хакан е присъствал на погребението на брат си.

Трите истории с криминален и военен сюжет: обирът в конака, катастрофата със смъртта на Еркан и нападението с пожара и изчезването на Демир.
Първата от тях е по-елементарна: имат информация от пресата, от Фикрет, също стара информация и понеже Демир е в затвора, а Фикрет ще бяга зад граница, те нападат конака и го ограбват.
Но другите две имат нещо общо: организацията в тях е много по-сложна.
За катастрофата писахме много и аз писах много, за мен тя е предварително убийство и хвърляне на трупа пред колата. Новото, което разбрахме, е че Абдулкерим разполага с радиотелефон, който действа на честотите на полицията. Вероятно и той е бил използван. Когато разказваше обстоятелствата около катастрофата на Еркан пред Хакан, Абдулкерим каза, че тази вечер той е бил в Измир, отсъствал е. Тогава Руя реагира, сигурно не е вярно. На следващия ден един младеж във фабриката се интересуваше защо Фикрет не знае за катастрофата. Може би Фикрет се е очаквало да се появи или да влезе той в затвора. Фикрет е един от набелязаните за отстраняване, той е по-опасен от Фекели дори, защото е млад и силен и е брат на Демир, което прави много желано отстраняването му. Според мен Хакан има и друга информация за смъртта на брат си, която още не сме чули.
Нападението над конака: в него ясно личи един план, този на човека, който Абдулкерим държи отговорен за нападението и жестоко наби. Този мъж каза, че нападението изпълнява последната воля на Еркан, той не знаеше, че в края на това нападение Демир е изчезнал! Според него целта на нападението е била да отмъстят и беше радостен как са накарали Яман да треперят от страх. Той каза, че те са използвали това, че Демир е в затвора. Тук има един голям въпрос: този човек и неговите хора дали изобщо са знаели, че когато нападат конака в същия момент Демир е избягал от затвора? Разбрахме, че Абдулкерим обеща въоръжени мъже на Еркан, самият Еркан, ако може да се вярва на Абдулкерим, е искал физическо унищожаване на Демир. Но при нападението Еркан вече не е жив и въпросът е кой организира втория план на това нападение, който включва: да се знае за бягството, как Демир е облечен, за да се приготви двойникът, който трябва да падне на земята, и накрая да изведе Демир по някакъв начин извън конака и да направи нещо с него. За този втори, фактически съществения план, човекът, който разказваше, не знае изобщо. Според мен този втори план е организиран от Абдулкерим, който има свои хора в затвора – сред затворниците или персонала и вероятно хора навън, които са хора и на Фикрет. Използван е ентусиазмът и идеята, че това е изпълнение на последната воля на Еркан, така е ангажиран и той, но сред нападателите е имало хора, които са действали само по плана на Абдулкерим Докато другите са всявали страх и са стреляли повече във въздуха, няколко души са изпълнявали поръчката на Абдулкерим за Демир. Нападението е било използвано за специална поръчка, която е била скрита в него. Такава възстановка правя от това, което чухме дотук.
Има общи моменти между катастрофата и нападението: точна информация, внезапно и точно действие в две много опасни операции за важни хора. И двете са с оглед на началото на идването на Хакан и Абдулкерим в Чукурова. И двете са били извършени, когато Хакан е трябвало да бъде на път. Защо точно тогава: за да не си цапа ръцете  Хакан, защото не би бил съгласен с извършването им или защото са имали  за цел да го ентусиазират за отмъщение?

# 50
 • Мнения: 2 245
Добър вечер и от мен Simple Smile
Първо да благодаря на 6-те дами, които се справиха с превода толкова бързо. Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Друго си е възприятието с родния език. Simple Smile
Цитат
Но прекалено лековата ми се вижда връзката Хакан- Зюлейха, въпреки всичките теории за напредък, обновяване и индустриализация в Чукурова. Не и за сметка на закриване на два рода.
Пипилота, честно казано и на мен ми дойде наум тая връзка (Фикрет - Зюлейха), особено след градските интригантки. Но ... после се сещам за това "Имало едно време в Чукурова" и това с родовете от миналото някак ми избледнява като идея. Ако идеята на сценаристите е станала "Зюлейха" (така си спомням, че ще бъде представен сериала в Азербайджан), то какво ще се случи с наследството от миналото би следвало да е решение на Зюлейха. Още повече, че миналото на рода Яман се оказа обременено с много тъмни събития. Между другото, направи ми впечатление, че Зюлейха се обръща към работниците от конака с: "Вие сте мои братя и сестри", нещо съвсем различно от подхода и на Хюнкяр, и на Демир.
Впечатлението ми от Хакан е твърде противоречиво. Тезата му, че трупът на Юмит е в гроба, а куршумът - в тялото, което могат в един следващ момент да ексхумират, не доказва, че Зюлейха е убийца. Не са надеждно доказателство и пръстовите й отпечатъци върху пистолета на Демир. Така или иначе, този пистолет е бил в конака, нейните пръстови отпечатъци не са нещо изключително съотносимо към събитието на убийството. Още повече, че в този период Демир не се знае къде е. Пред мен стои и въпросът - Хакан наистина ли мисли, че в един момент Демир ще се появи. Ясно заявява на Кадир, че Зюлейха в затвора няма да доведе до поява на Демир (!), а после обяснява решението си по отношение на Зюлейха с готовност да изнудва Демир с това убийство (?) Това по-скоро прилича на някаква негова игра с Кадир.  Общо взето, до тук действията на Хакан изглеждат по-скоро като спасяване на Зюлейха, отколкото като план за изнудване впоследствие.
И накрая, нещото, което ме впечатли, е разпределението на акциите на холдинга Яман върху много лица, вкл. непълнолетни. Отбеляза го Бетюл, а Ерджан зададе въпроса: "Какво правят личните данни на господин Демир при нея? Явно това е направено от Демир съвсем съзнателно, така целият холдинг става трудно овладяем от външни лица. И нататък тежестта пада върху Зюлейха.
Цитат
Как се гледа този сериал, всеки е определил още в началото: възлов момент е отношението към Яман. Една логика следваш, ако искаш да изчезнат, друга, ако искаш просперитет за тях.
Ами, аз не съм от тези хора, които предварително си задават някакво отношение към героите в сериала. Не познавах и актьорите в него. Отношението ми се определя от разказаното в историята. И съм убедена, че така мога да възприемам и обмислям случващото се без предразсъдъци, както и да развивам мнението си в съответствие с показаното. Даже ще се радвам на една силна и умна Зюлейха в бъдеще. Simple Smile

# 51
 • Мнения: 1 933
Не сте ме разбрали правилно, или аз не се изясних. Това за родовете го казах просто така, може да е старомодно, но не е съвсем без значение. И въобще не става въпрос за богатството. Мисълта ми беше по скоро за качествата и характера на Фикрет. Той е роден и отраснал обеменен, лишен от баща. Дойде нахъсан озлобен , решен да отмъщава, подобно на Хакан, но и за миг не изгуби човешкото в себе си. Не навреди физически на никого пряко, макар Юмит да го направи, за което той и сам се обвинява. Е ще съм разочарована, ако и него го убият. Ами то какво, ще гледаме само Зюлейха и Шермин с щерка  в битка, от старите персонажи? Ами то стана "Имало едно време Зюлейха"- черната вдовица. Ми то от "Чукурова" стана "Чукур". Joy Всички излизат с краката напред.

# 52
 • Мнения: 23 736
Фрагман 2 за еп. 105, рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_225784

Сбогуваме се с Фекели.

# 53
 • Мнения: 2 970
Здравейте момичета и момче,
Ваня, моето мнение за нападенията и катастрофата съвпадат с коментираното от теб. Особено за последното нападение: имало е план в плана, така да се каже. Планът на Еркан за сплашване и планът на АКадир за унищожаване на Демир. Само едно се чудя: ако Еркан е бил вече мъртъв и Фекели е блъснал мъртво тяло (както бяхме коментирали), как тогава блъсналите/блъсналият тялото толкова бързо се е отдалечил без да го забележат Фекели и Четин. За да се хвърли мъртъв човек на пътя пред кола, се иска сила и някак си не може фаровете да не осветят и човека, който хвърля тялото. Мисля си, че ако тялото е било подпряно с нещо, то няма гаранция, че Фекели точно тогава няма да го види и да набие спирачки по-рано. Това, което ме смущава е факта, че и Фекели и Четин се разсеяха за момент, което не би могло да се предвиди от никого. Много интересен казус.
За погребението на Еркан се получава нещо като "кокошката и яйцето" Stuck Out Tongue Winking Eye...ако Хакан е бил на погребението, къде е бил АКадир и ако не е бил на погребението, как не е разбрал впоследствие, че погребението е било организирано от Хакан и той е бил там. Погребението не беше в тесен кръг, имаше много хора, много коли на паркинга пред джамията. Няма как поне един човек да не е споменал на Акадир, че Хакан е бил на погребението. Дори и да се е спотайвал Хакан и да е искал да остане незабелязан, то непознат човек като Фикрет беше информиран за това, кой е организирал погребението още предварително и после без проблем беше насочен към Хакан от друг роднина или близък. Няма как тази информация да я е научил Фикрет от Чукурова, а АКадир от самия град Измир да си няма и идея или да не научи впоследствие. Не мога да си обясня това за момента. Според мен, целта на всичко това не е Хакан да не си цапа ръцете, а именно обратното: за да ги изцапа и да се обърне към отмъщение по "старите правила". Стратегията сработи: Хакан още на място заповяда "поздрав" за Фекели. Този поздрав можеше да завърши със смърт на поне двама души - жена и дете.
Катя, Hands Plus1. Да, Хакан леко "замаза" очите на хората си. Ясно е, че след като мине време, след като има издаден доклад за смъртта и тялото е погребано, следите избледняват. Вече по-трудно може да се докаже, че Зюлейха е стреляла смъртоносно, но има известен риск. Пистолетът е голям проблем -  но не отпечатъците на Зюлейха (това е семейно оръжие), а балистичната експертиза. Куршумът в тялото на Юмит ще съвпадне с пистолета, с отпечатъци на Зюлейха и притежаван от Яман (регистрация на номера). Проблем е и че Хакан остави пистолета в притежание на АКадир. Това ми показва, че му има доверие и все още не се съмнява в него.
Пипилота, да видим....надявам се Фикрет да оцелее. Искам да видя една силна Зюлейха Яман, която ще помни и ще пази споменът за тези, които ги няма. Искам родът Яман да просперира, но на сърце винаги са ми били Фекели/Аккая и не искам те да изчезнат. Стискам палци и на Фикрет Фекели, брат на Демир Яман. Както писа Ваня, очакваме много и от героя и от актьора. Аднирации за сега!
П.П.
Лучия благодаря за фрагмана! Flowers Hibiscus
Фекели загива в катастрофа като децата си. Дали ще е злополука, подобна на тази с Йълмаз или ще е убийство ще видим. Но мисля, че Фекели сякаш искаше да избегне удар с друга кола, която искаше да го изблъска от пътя и натискайки спирачки, колата може да се е завъртяла и така. Виждаме, че това се случва след вечерята в ресторанта. Фекели си взема довиждане, после сякаш изглежда, че се засичат успоредно с колата на Хакан и после дават пак черна кола, която се опитва да изблъска Фекели от пътя. Остава впечатлението, че това е Хакан, но най-вероятно е нещо друго. Мисля, че може би спирачките му са били повредени. Ех, Фекели! Sob
Бетюл щяла да се жени за Фикрет. На Хамине й просветна нещо...дано не каже, че това е Апти паша.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 00:06 от dana78

# 54
 • Мнения: 23 736
Дана, може Хамине наистина да познава Хакан от времето на съдружието му с Демир. Фекели е бил в затвора, Хюнкар е мъртва, Шермин е гуляла из Европа, Бетюл е била на десетина години, Демир липсва. Няма нито един, който да е виждал Хакан и сега да е сред героите, които могат да го познаят, освен Хамине.Бетюл започва да напомня на Юмит.# 55
 • Мнения: 2 245
Добро утро Simple Smile
Вземам повод от шегата на Дана за Абди паша на Хамине. Simple Smile Сещам се, че Хамине говори за него като за офицер, който е изпълнявал управленски функции в Адана, красив и справедлив. При това, името изплува всеки път, когато е много развълнувана, когато се случва нещо драматично в Чукурова. И взех, че проверих - имало е такава историческа личност - Абди паша, османски държавник, военен, управлявал е Адана  обаче през 1780 - 1781 г., умира през 1789 г. в Алепо, събирал войски за участие в руско-турската война от 1789 - 1792 г., важна личност за този район.  Според мен, Хамине в този период, ако е била родена, е била много малка, за да го познава лично. Но е възможно да е израсла с разказите за него, а сценаристите да се опитват да възкресят в обществената памет името му и същевременно да насочват към някакви бъдещи войни в Чукурова.  Thinking Във всички случаи реакцията й на Хакан показва, че си го е спомнила, а на неговото лице е изписана изненада и объркване. Не е предвидил Хамине в плановете си. Smile

# 56
 • Мнения: 2 818
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet

„Ще се подчиним на времето, за да можем в бъдеще да получим това, което сме изгубили преди.“ Вероятно един от последните съвети на Фекели към Зюлейха и Фикрет. Така си представям и аз това, което предстои.

Какъв човек трябва да си, за да отидеш в дома на Демир. Азизе дори да не назове името му, важното e, че го посочи като познат. Зюлейха да си прави изводи. Има вече две подсещания.

Фикрет е осъзнал положението, в което се оказва след неговото отмъщение. Дано е разказал на Зюлейха своята история.

Щом иска да се омъжи за Фикрет, Фикрет явно е направил предложение на Бетюл. Не от любов. Той следва разстановката на силите, направена от Демир. Зюлейха сигурно е подписала това, което Бетюл чакаше. Ако е така, Зюлейха също следва схемата на Демир, която той направи, когато „падаше“. Така Фикрет ще има основание да контролира Бетюл.

Абдулкерим съобщава следващото си злодеяние, Хакан повтаря отмъщението за брат си. Да беше разбрал как е умрял. Така единият остава черен, другият – бял. Но умира още един човек. От катастрофа, както е загинал и Еркан. Наказание за неизвършено престъпление. А истинското остава скрито.

Фекели...Дали думите, казани на масата, са предизвикали смъртта му? Но когато и да са казани, те са за Хакан: Фекели не е отнел нечие чуждо право. Фекели...Преживял е толкова, колкото може, направил е за Чукурова толкова, колкото е могъл. Истина. Остават поколението на Демир и Фикрет, предишното е ликвидирано. Но им остави здрави опори, на които следващите да се опрат.

# 57
 • Мнения: 23 736
Привет!
Снимки и озет за еп. 105Цитат
Хакан заполучает доверие Зулейхи!

Приход Хакана на фирму и представление себя именем «Мехмет Кара» очень сильно удивляет Зулейху и Бетюль. Зулейха изначально очень сторонится незнакомца, пожаловавшего на фирму, но позже, придя в особняк семьи Яман, Хакан предпримет очень важный шаг, чтобы завоевать ее доверие! У Хакана были огромные планы, но единственное что он не планировал, так это то, Хамине его узнает!

После произошедшего в компании Бетюль устраивает истерику для Шермин в их особняке!

Как последний из представителей Яманов Шермин считает, что полностью заслуживает все наследство семьи и технично наводит смуту в особняке! Тетушка Лютфие смиренно пропускает все сказанное ей мимо ушей и решает не сообщать об произошедшем Зулейхе, чтобы не расстраивать Зюлейху. Бетюль сообщает своей матери, что она собирается выйти замуж за Фикрета, чтобы заполучить состояние Фекели в свои руки!

Фекели приглашает Хакана присоединиться к их «семейному» ужину!

Фекели решает дать шанс Хакану и приглашает его поужинать в городском клубе. В то время пока Хакан принимает это приглашение и с радостью присоединяется, Фикрету эта ситуация совсем не нравится. Видя, что Фекели сожалеет о смерти Эркана, Хакан очень внимательно прислушивается к словам своего врага.

В конце вечера Хакан совершает нечто, что сильно шокирует Абдулкадыра!

Кольцо Демира снова наполняет надеждой Зулейху!

В особняке семьи Яман происходит огромная радость! Кольцо Демира оказывается в посылке, что Зулейха получила ранее. Зулейха очень рада этому, ведь ее надежда на то, что Демир жив, только увеличивается.Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 19:29 от LU4IQ

# 58
 • Мнения: 2 818
Лучия, благодаря за озета и снимките! Flowers Bouquet
Епизодът обещава да е много интересн.
Хареса ми кадърът от кабинета на Демир: и тримата искат това място, но Зюлейха няма намерение да го отстъпва.
Много интересна ми стана и тази снимка:
"Кой от нас има по-боядисано лице?" Боядисано в смисъл маскирано.
Сарачоолу обича такива загадки.
Чистото човешко лице е също маска, както и нарисуваното; и двете скриват истинския човек, неговите преживявания; зад усмивката понякога се крие тъга, гняв, злоба..., точна така, както при героите от нашия сериал. Особено в този момент от сюжета почти всички са с маски.
Обаче има и още нещо. Сарачоолу всяка седмица публикува рейтинга, тази – не. Може зад неговата усмивка да се крие именно това - неговата усмивка да е маска: усмихва се, но той си знае... Grinning
 

Засега всички банди водят към автомонтьора в Мерсин, с когото Фикрет има връзка.
Първото нападение над конака – обирът, е направено от Еркан. Това стана ясно от разговора между Абдулкерим и Еркан. Значи Еркан има връзка с автомонтьора. Но това показва, че Еркан по-скоро прави обири и иска да ограби Яман, отколкото да убива. Това е различно от това, което Абдулкерим говори за него, че е гневен, буен и иска и живота, и богатството на Яман.  Убитият от Зюлейха и Севда участва в обира, но за него брат му каза, че е нает от Хакан. Имам съмнение, че който го е наел, е използвал името на Хакан, но е друг човек, вер. Абдулкерим. Братът каза, че човекът си е отишъл в Измир, след като им е събрал парите. Последното ми прилича повече на поведение на Абдулкерим, отколкото на Хакан. Но този брат явно служи на две места: при автомонтьора и при Хакан/Абдулкерим. При това той предвождаше бандитите. Има някакво смесване между всички тези бандити, но центърът сякаш е автомонтьорът. Това, което му е разказвал Фикрет, е стигало до Еркан, а след него може би и към Абдулкерим. Хакан е отсъствал продължително време. А Фикрет още не се е усетил.
Освен, че има някакви връзки между бандитите, общо е и мястото – Мерсин, където се развиват както събитията в миналото, когато Хакан е създал тук своята фирма и двамата с Демир са имали съдружие, а Хакан много е искал да инвестира в Чукурова, така и сегашните събития. Демир спомена, че Хакан не е могъл да работи и се е хванал с някакви „други работи“. Дали Абдулкерим не е бил по това време също в Мерсин? И дали техните отношения не са от онзи период? Интересът на Хакан от инвестиции в Чукурова дали е бил негов и откъде идва такъв интерес  или още тогава Абдулкерим е замислял да се върне в Чукурова и е търсил как да започне. Да, интересното  е: дали Хакан и Абдулкерим са се познавали по онова време. След фалита на Хакан вече и двамата са имали причина да искат отмъщение към Яман. Сега на една от снимките виждам, че Фекели говори с Абдулкерим, значи Фекели не го познава, но дали Фикрет не е виждал Абдулкерим  в Мерсин.
Дано Фикрет и Четин открият някаква следа в селата, където търсят. Отнякъде трябва да започне да се разплита кой с кого и за какво е.

Юмит каза, че Демир е излязъл през вратата на малкия конак. Замислих се, дали това е официалният вход или става дума за страничната врата, която е от другата страна на малкия конак – не тази на дома на Сание и Гафур. Там има врата, която много рядко се използва. Ако Демир е излязъл през нея, това означава, че нападателите са се изтеглили през официалния вход и са си тръгнали – така каза и набитият от Абдулкерим. Докато Демир е бил привлечен от нещо, за да излезе през другата врата и там е станало това, което е станало с него. Така основната група не е разбрала какво са направили хората на Абдулкерим, затова битият не знаеше, че Демир е „избягал“, докато са го отвличали.
След кома паметта се възстановява не веднага и не напълно. Как се е озовала Юзюм на това място, където беше намерена? Всички бяха край конака, а тя точно на пътя на изтеглящите се. Може би сега не си спомня, но и не сме чули пред нея да говорят за деня на нападението. Може би нещо ще и върне спомена и, ако тя е видяла нещо, ще разкаже за последния момент от живота на Демир. Аз имам надежда тя да е видяла какво се е случило, дори някой специално да я е отвел натам, а Демир да е тръгнал след стрелялия в Юзюм. Каквото и да се е случило, то е станало извън вратата, щом Юмит го е видяла да бяга.

# 59
 • Мнения: 23 736
Lazurit, Morski briz, Lilli Di, Йea, Galka, Evanjelin, Господ здраве да ви дава, момичета! Мислех да гледам само откъси, а изгледах отново целия епизод, без прекъсване и с удоволствие, защото доста неща не съм разбрала от озвучения превод.

Бетюл уж не знаеше къде са земите на Яман, а после - като дете играла в тези градини. Ако наистина с Фикрет се оженят, ще се окаже, че той не е син на Аднан. Не вярвам да допуснам толкова близкородствен брак.

Метин Кара е от Испарта, доста далеч от Адана и малко по - близо до Измир. Познава и хора от града.
Кадир го наблюдава как реагира, когато говорят за Зюлейха и не спира да му повтаря колко е красива. Досеща се, че може някакви чувства да повляят на отмъщението. Мисля, че много нескопосано се прави на глупак пред Хакан, уж нищо не знае за Демир.Когато говори, че върху пистолета има отпечатъци от Зюлейха,гледа към този, който ми е познат, но не се сещам откъде.За какво ли си мисли? ThinkingИнтересно с какво се е занимавал Кадир в Любляна - крил оръжие, дали е контрабанда или нещо друго.

Песента, която звучи в епизода - "Dünya bir yana" в изпълнение на Nilüfer.
Ваня, след като три сезона имаха висок рейтинг и сега този срив - сигурно е много тежко за всички в екипа. Не е мобилизиращо, не е вдъхновяващо и е трудно да продължат, а трябва. Не зная доколко ги утешава фактът, че масово рейтингите са много ниски. Даже програмата на Есра Ерол, която беше хит предните сезони, държеше винаги първо място, сега е с рейтинг между 2 и 3%. Следя всякакви профили в ИГ, вкл. на разни заведения - такъв купон се вихри, сякаш всички са като изтървани след тежките турски локдаун-и. Не мога да ви покажа сторита, но всяка вечер е така и не само в това заведение. Клипчето не е ново, само да имате представа. Навсякъде е пълно, може би само по - възрастните седят пред телевизорите.

https://www.instagram.com/p/CSocEMinwiq/

Отвориха киносалоните, театрите също работят, времето е хубаво и животът тече навън. А сериалите могат да се гледат по всяко време в следващите дни. За пет дни в ютюб 1,583,284 views Sep 17, 2021 е отлично число. Еп. 103 е с 2,278,432 views Sep 10, 2021. На сайта на АТВ също са качени и се гледат.

Общи условия

Активация на акаунт