Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 22 383
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро.
И аз да благодаря на момичетата, които превеждат сериала.
Изгледах епизода с превод, повече ми хареса от 103 епизод. Само имам едно питане- Бетюл не се ли пада племенница на Фикрет, Шермин му е първа братовчедка, следователно Фикрет трябва да е чичо на Бетюл. Също Бетюл нарича Демир батко, а той също ѝ е чичо. Да, ще се сбогуваме с Фекели в новия епизод. Аз бях писал, че за мен историята на Фекели се е изчерпала, но тогава Демир беше в сериала. Сега Зюлейха има нужда от подкрепа, Фекели също ще умре и остава почти сама. С този рейтинг, съсипват много сериали. Дори не им дават шанс, да направят поне 20 епизода. Аз гледам само "Неверният", "Последно лято" и Чукурова този сезон. Рейтингът на "Последно лято" също е нисък и няма да се изненадам, ако го спрат в скоро време.

# 61
Здравейте! Animal Bee
Лучия, сигурно е верен анализът ти на ситуацията с гледането на сериала. Дано рейтингът започне да се движи нагоре, ние сме тук, но нас никой не ни вижда.

Брак Бетюл – Фикрет е по-скоро фантазия на Бетюл. С идеята да завладее двете богатства тя е обрисувана доста крайно, чак гротескно - сякаш богатството на Яман и е в кърпа вързано. Фикрет и каза, че са роднини, но тя може да не се откаже. И тук има две посоки: едната е Бетюл и Шермин да тръгнат да търсят доколко е вярно това, че Фикрет е брат на Демир, а другата, която може да дойде от страна на Абдулкерим - още не знаем какво друго ще иска той от нея, освен да му продава земи на Яман. И също не знаем още по какъв начин неговият баща е бил свързан със събитията по времето на Аднан и Фекели преди убийството и затвора. Дали баща му не е имал отношение пряко или непряко към историята на Фикрет и Сафие? Тази история трябва да бъде изяснена докрай.

Фикрет беше признат за брат от Демир, вратата на конака беше отворена за него като  към бащино огнище. Но това не го прави кръвносвързан с рода. Фикрет дойде в Чукурова с мисленето, че „кръвта е всичко“, но сега смисъл на живота му е Керем Али, който не му е роден син, а дете на жената, в която се влюби. Живее с Фекели, който има деца, свързани с него само чрез духовни връзки: Йълмаз, Мюжгян. Демир има син, който е кръвно дете на Йълмаз. Оттогава досега Фикрет израсна и много добре знае, че признанието на Демир е признание за духовно братство. Демир не е този, който може да признава кръвната им свързаност. Духовно братство, което се роди за няколко дни, в които двамата действаха като истински братя. След това Фикрет влезе във времето след Демир и продължава до този момент като истински брат. Оттук нататък зависи: каквото искат да постигнат в сериала, това и ще правят. Дали ще разкриват някаква друга истина и какво ще стане с духовното братство, ще издържи ли? Фикрет и Зюлейха тръгват в новия път заедно и с много силен духовен заряд: той като брат, тя като жена на Демир, ще видим как ще се развият двамата герои нататък и какво ще постигнат в защита на Демир след Демир. Сериалът много силно акцентира върху духовната свързаност между хората. Сега се очертават две групи, които ще се борят една срещу друга: около Зюлейха и Фикрет - тук преобладават духовните връзки, и другата около Бетюл - тук водещо е материалното. Очаквам героите, носители на духовното, да издържат докрай. Но тук е важната история с новата любов, която също може да е силна духовна връзка и да отдалечи Зюлейха от началото. А може и Фикрет да бъде изкушен от нещо. Тук е ролята на другия от началната двойка Зюлейха - Фикрет,  да се подкрепят и при нужда единият да върне другия в общия път, по който тръгват след смъртта на Демир.

Бетюл пред портрета на Хюнкяр в дома на Фекели и докато рови в личните документи на бюрото на Демир:
„...И Хюнкяр да си, и госпожа на Чукурова да си, не си вечна. Дори едно камъче не можеш да вземеш със себе си. Всичко остана тук на този свят...Само аз и майка ми останахме Яман.“
Нито Хюнкяр, нито който и да друг простосмъртен може да вземе нещо със себе си по пътя към отвъдното. Това е отдавна известно. Но за разлика от Бетюл и майка и, Хюнкяр оставя много на тази земя. Бетюл, която толкова държи на кръвното, че чак не признава децата на Демир, когато става дума за още едно богатство, пренебрегва кръвната връзка между Демир и Фикрет, между себе си и Фикрет.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 09:49 от vanja@

# 62
Здравейте и от мен Flowers Hibiscus
Честит празник! Независима България...поклон пред тези, на които целта в живота им е била благото на Родината ни! Gift Heart
Още веднъж благодаря за превода на серията и за всичко споделено! Flowers Bouquet
И аз мисля, че сега все по-малко хора се задържат пред екраните, особено младите - животът тече навън. И после могат да изгледат сериите на любимите си сериали в интернет или на сайтовете на телевизиите. Това с рейтинга в Турция вече е доста безумно, честно казано и мисля, че трябва да се реши по различен начин цялото отчитане. За екипа на Чукурова, разбира се, това не е приятно, но те, предполагам, отчитат и цялостната картина - всички сериали са така.
Много е важно, дали Зюлейха ще се замисли над реакциите на Хамине. Зюлейха знае, че колкото и да е объркана Хамине като цяло, тя има много точна интуиция и просветления в някои моменти. Забележката на Лютфийе по повод на акциите и сега реакцията на Хамине, трябва да подсетят Зюлейха, че Хакан Г. най-вероятно ще се появи под чуждо име, за да може да действа свободно и да се "внедри", за да опознае обстановката и да нанася по-точни удари. Шермин и Лютфийе също може би ще обърнат внимание. Ако не Зюлейха, то поне една от двете или и двете. Според озета, Лютфийе ще чуе лъжите на Шермин за наследството на Яман, ще я изслуша и дано си направи изводи, които по-късно да сподели с Фикрет или със Зюлейха. Ясно е, че сега нямало да й каже, за да не я притеснява, но впоследствие може би това ще бъде полезна информация за Зюлейха, за да си припомни, коя и каква е всъщност Шермин и какво може да й е намерението. Хората като Шермин и Бетюл са тип хиени. Нападат, когато силният враг е ранен, сломен и в агония. На Шермин не й стига смелост да каже, че е профукала наследството си, Саббахатин пак е мълчал пред дъщеря си, както в голяма част от сучаите. Чудно ми е, що за хора са те - това, че Шераффетин бил съ-създадетл на фирмата, не им дава големи права. Впоследствие, Аднан Яман, Хюнкяр Яман и Демир Яман разработват тази фирма и тя става просперираща. Шермин като толкова много изисква, защо не е ходела да работи там (образована е, Саббахатин беше споменал, че е завършила университет и знае езици), а по цял ден се шляеше по пътищата с Фюсюн и нищеше клюки. Много е лесно наготово да получаваш, без да даваш. А, Бетюл не мога да я разбера, какво толкова "реве". По-луда е и от Юмит. Поне Юмит е имала нещастно детство и незаинтересован баща, а Бетюл са я обгрижвали и глезели и родителите й и батко й Демир и леля Хюнкяр. Учила в Сорбоната, обикаляла из Европа, носи скъпи дрехи и бижута...толкова алчна, че просто противна. Юмит беше жадна за любов, защото беше психически и емоционално нестабилна, не знаеше, какво е да обичаш; неглижирана от семейството си, усещала е липсата на обич и грижа, а тази Бетюл е жадна за пари, въпреки че винаги е имала и е разполагала. Сега се цели и в чужди пари. Много неприятна личност.
Интересно е, че на вечерята Фекели ще спомене злополуката и ще изкаже съжаление за смъртта на Еркан. Хакан ще слуша. Пак се питам, какво би спечелил АКадир като убие Фекели, който е над 60-те години вече, ако приемем, че АКадир е отговорен за съдбата на Демир. Какво ще спечели и от смъртта на Фекели? Мисля си, че АКадир иска да унищожи и Фекели, защото той може да се противопостави на продажбата на земи и на някакви бъдещи проекти в Чукурова. Т.е...."главите" и на двата най-големи и силни рода: Яман и Фекели трябва да бъдат отстранени. Но, ако не шофираше Фекели, а Четин; ако шофираше някой друг, ако нещо се беше провалило в плана със злополуката с Еркан, как АКадир е щял да насочи Хакан срещу Фекели...това се чудя. И си мисля: че който и да беше блъснал Еркан, то АКадир щеше да завърти и извърти така нещата, че пак да обвини Демир и Фекели в заговор за убийство. Какво ли ще е това, което ще направи Хакан и ще шокира АКадир?! Дали това, че Хакан ще се включи към отмъщение по "старите правила" и той ще бъде отговорен за смъртта на Фекели или това, че след вечерята ще повярва на думите на Фекели и ще се опита да го спаси от предварително замисления план за убийство....или нещо друго Thinking. И Фикрет и Хакан в един или друг момент говорят по телефона от ресторанта (по снимките). Може би отмъстителите имат за цел да отстранят Фикрет и Лютфийе от вечерята, за да може Фекели да е сам в колата. А Хакан да доуточнява някакъв план и дава информация за развитието на вечерята. Когато катастрофира Фекели е с бялата риза и черния елек от вечерята в ресторанта. Къде ли е Лютфийе и къде е Фикрет, защо Фекели шофира сам?!
Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 15:14 от dana78

# 63
Защо беше нужно на сценаристите пак катострофа? Али Рамхет Фекели имаше проблеми със сърцето. Не можаха ли да измислят масивен инфаркт? Поне нещо различно. Йълмаз почина вследствие на катастрофа, макар той сам да загуби управлението на волана. Въпреки показаното във втория фраг с успоредно движещите се   коли на  Фекели и на Хакан и думите му, че кръвта на брат му ще бъде отмъстена мисля, че видяното от нас ще е като поздрава за Фекели. Вероятно  Акадир се е погрижил да елиминира врага, но ще си мислим, че извършителят на престъплението е Хакан, защото всички улики водят към него, до момента, в който не решат да ни разкрият детайли. Дано кадърно да ни се представят, без бели петна.

# 64
Това, което Хакан предава на Зюлейха в конака, дали не са нотариалните актове, които Бетюл разглеждаше?

Опитвам се да разбера какво мисли Хакан, какво цели и как го планира. Нямаме почти никаква информация от него самия, но има събития в Чукурова, които няма как да не са стигали до него, защото са се случили на официални места и пресата ги е отразила. Тази информация обяснява както защо Хакан се ориентира към Зюлейха, така и неговото специфично поведение, премислено до детайли.
Хакан има зъб на Демир от 20 години. Все още не знаем точно защо. Но активната подготовка за идването му сега, според мен, е започнала преди няколко месеца. Говоря само за това, което виждам за Хакан.
Демир получава награда за „Холдинг Яман“: „...тази награда получават и нашата фирма, и нашият чифлик, и хората, които работят там. Наградата е и за моята съпруга Зюлейха Яман, която работи ден и нощ, за да се помни името на Хюнкяр Яман. Използвам случая, за да кажа пред всички: всички акции на покойната ми майка Хюнкяр Яман изцяло принадлежат на Зюлейха Яман.“
Зюлейха: „Демир ми направи съвсем неочаквана изненада. А аз обещавам всеки ден да работя за Чукурова и за името на майка ми Хюнкяр Яман.“

Следва представянето на новите намерения на холдинг „Хюнкяр Яман“, което събира отново елита. Пръв говори Демир: това е първа крачка на пътя за сътрудничество с Европа, Близкия Изток и в най-скоро време - с целия свят; като Яман искат да направят името Чукурова разпознаваемо по целия свят; четирите хладилни камиона са по идея на любимата му съпруга и партньор Зюлейха; планира се разширяване на производството и разширяване на филиалите.
След Демир говори Зюлейха: „Планираме да направим земята ни още по-силна чрез експорта, който ще започне благодарение на камионите ни. Ще се постараем да предоставим на съгражданите ни повече възможности за сътрудничество. Ще се постараем да отворим и повече врати за поток на валута в страната ни. Целта ни е в това направление. Надяваме се за Чукурова да бъде за добро и на късмет. Дай, Боже!“

Ако награждаването може да е било само отбелязано, представянето на новите тенденции в холдинга няма как да не са привлекли вниманието на Хакан. Най-големият холдинг в Чукурова влиза в етап, когато са нужни точно неговите възможности: логистични. Според мен, тъкмо от този момент Хакан е започнал да се готви за Чукурова. В тези съобщения Зюлейха привлича вниманието както с външния си вид, така и с факта, че тя самата е едър акционер, ангажирана е, дори инициатор на това ново за холдинга направление. Вероятно по това време Хакан е започнал търпеливо да дебне борсата за акции. Дали е имал допълнителна информация, по-точно тази от Фикрет за отношенията между Зюлейха и Демир и това, че когато бяга от него, продават, засега не знаем. Но дори и без такава, достатъчно е Хакан да е знаел, че в Чукурова има нужда от такъв като него, за да зачака търпеливо дори случайна продажба.
След няколко месеца акциите се появяват. Купени са на мига – това говори как са чакани. Адвокатът веднага изчезва, сега виждаме акциите са купени на чуждо име – мерки, за да не бъде открит акционера Хакан, защото тогава Демир също ще вземе мерки. Името е подбрано от масовите – има много Мехмед Кара, за да се печели време. Нямаме конкретно сведение, че Хакан разполага с информация за отношенията между Зюлейха и Демир, довели до продажбата. Но действията на Хакан при идването в Чукурова показват, че е знаел за техните отношения много добре: Хакан не става просто акционер, нито отива при Бетюл, която е пълномощник, интересът на Хакан е изцяло и специален към Зюлейха.
Какво знае Хакан за Зюлейха? Освен как изглежда, знае, че тя има интерес за разширяването на пазарите, че тя сега е това, което преди е била Хюнкяр, че  отношенията им с Демир са лоши, тя бяга от него и затова продава, самият Хакан е купил точно такива акции, а отношенията, които се виждат от вестника, са официални и фалшиви - това вероятно мисли Хакан или са му го казали. Ако се съди от това, което може би е знаел, Хакан ще разчита на Зюлейха, че  ще подкрепи дейността му, ще бъде доволна дори, че Демир го няма и двамата ще работят заедно. Това е най-близкото до ума, ако човек наблюдава отдалече и иска да отмъщава на Демир. Зюлейха е на високо чукуровско ниво и със съответно съзнание, затова и на Хакан му трябва авторитет.
След като е разбрал, че Хакан е купил акциите, очевидно и за Абдулкерим идването в Чукурова е било въпрос на време. Първо е катастрофата/убийство на брата на Хакан, което дава повод за нападението над конака и отвличането/убийството на Демир. И двете неща са в мъгла, кой какво е направил, защо го е направил, но са важни резултатите.
Двайсетина дни след смъртта на Еркан и изчезването на Демир Хакан пристига в Чукурова. Първо иска да е сигурен, че Демир го няма – смятам, че затова наблюдаваше пред конака и проследи Зюлейха. Следват двете срещи. И – представянето в холдинга. Всички елементи в този момент говорят за това, че Хакан е в холдинга на Демир, но той вижда там само Зюлейха, обръща се към нея не като Зюлейха, свързана с Демир, а като Зюлейха, свободна от Демир.
 Какво може да очаква Хакан от Зюлейха? Предполагам сътрудничество. В този момент не мисля, че става дума за някакви чувства, сигурно му харесва и то вероятно не само външно, но подозира и нейния ум, но по-скоро смятам, че на този етап ще иска да спечели Зюлейха да работят заедно. Това е сигурното, което той очаква. Може би отива и по-нататък, защото това, което знае е, че Зюлейха не обича Демир. Дали на този етап Хакан има разработена крайна идея, не знам, съмнявам се, че тя е осъзната. Но в подсъзнанието му, според мен, след като е съгласен на такива крайни действия – основното да влезе в холдинга на човек, за когото дори още не се знае къде е,  в подсъзнанието му поне Хакан се вижда на снимката пред „Хюнкяр Яман“ холдинг на мястото на Демир. Хакан идва не само, за да завладее холдинга, но всичко най-ценно на Демир. Иска да бъде на мястото на Демир на тези снимки.

# 65
Привет!

https://www.instagram.com/p/CUJ630TIB61/

Ваня, не се вижда какво има в папката. Увеличих, огледах от всички посоки, но не мога да я разгърна Joy

От арабите в ТТ /ГТ/

"Искам да кажа, същата странна грешка
Част III Хакан присъства на погребението и планира да нахлуе в двореца и да му отмъсти и да го нахлуе

Сезон 4 Хакан не знае, че брат му вече е починал и току -що получи новината, смях"

Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet

Пламен, Бетюл е племенница на Фикрет и на Демир, а Керем Али ѝ се пада втори братовчед, както и Аднан и Лейла.

Дана, не съм сигурна, че след думите на Хамине Зюлейха ще направи връзка между Мехмет Кара и Хакан Гюмюшоолу. Шади отрече двете лица да са една и съща личност. Може да се зачуди за миг, а най - добре ще е после да я разпита, но аз не очаквам от този храст да изскочи нещо и много искам да не съм права. Защото има голяма вероятност Хамине наистина да е виждала Хакан.

"Освен това Хакан ще си проправи път към самото имение и ще направи много важна стъпка, която ще спечели доверието на Зюлейха. Единственото нещо, което Хакан не е изчислил, е, че Хамин го разпознава"

Мисля, че Зюлейха сама може да прибере нотариалните актове от холдинга - ако има причина да го прави. Но тя няма как да се сети, че Бетюл иска да продава земя на Кадир. Нещо с което Хакан ще спечели доверието ѝ може да е свързано със съдружието - някакво пълномощно или нещо друго, но да ги свърже двамата.

yakut, катастрофата е най - малко подозрителна. Само Фикрет е нащрек и само той може да се усъмни. Всичко останало ще е явно убийство.

# 66
Здравейте в четвъртък Flowers Hibiscus
Снощи гледах серията и сега я приключих.
Сега какво си мисля още: Зюлейха има още един повод да се усъмни в Мехмед Кара и това е историята с Джумали - идва с фалшиво име, представя се за друг човек и иска да се възползва от ситуацията; съюзява се с врага на Зюлейха и отвлича Аднан за пари. Историята с Джумали, думите на Лютфийе, както и реакцията на Хамине трябва да накарат Зюлейха да се замисли. Още повече, че вече е имало ситуации за представяне с друго име (Севда); тъмно минало, преструвки и користни цели (Бехидже) или подривна дейност с цел мъст, скрита зад благородна осанка (Фикрет). Ако след всичко това Зюлейха поне малко не се усъмни, за мен ще е голямо разочарование, защото няма да има логика. Шади може да твърди, че двете личности не са един и същ човек, но как е стигнал до този извод - не разбрахме. Просто защото закупилият акциите е Мехмед Кара, а не Хакан Гюмюшоолу. Надали е тръгнал да търси Мехмед Кара, че да го проучи, за да види не е ли всъщност той Хакан Г. Т.е. това, че имената са различни, не значи, че човекът не е един и същ и не се представя с друго име. Един Дурмуш/Джумали ги излъга всички в конака, а е неук човечец и "дребна риба". Тогава Бетюл спомена това - че човек може да се представи за друг много лесно...но на Зюлейха и Демир не им беше до това. Надявам се, че след всички случило се, след всички "уроци" и "обеци на ушите" от предишни ситуации, Зюлейха няма да я представят, отново, за пълна наивница за целите на сценария. Защото така тя не прилича на Хюнкяр, а напротив - наивността й ще я отдалечава много от наблюдателната, присметлива, умна и силна Хюнкяр. Ако беше жива Хюнкяр щеше да се досети още с представянето на Кара в холдинга, след нападенията и т.н. Щеше да го проучи на секундата.
Хакан каза, че Фекели е глупав, защото не се сетил, че пожарът е "поздрав", а не злополука с газова бутилка. Всъщност, този който е глупав е Хакан. Той изобщо не провери и не проучи за смъртта на брат си, а повярва на един примитивен човек и предположенията му, за които няма никакви доказателства. Един човек, който преднамерено иска да убие, няма да се предаде после в полицията, това едно и второ: дори и да се предаде, то той впоследствие ще очаква кръвна мъст и ще се подсигури и ще бъде с повишено внимание. Фактът, че Фекели се предаде в полицията и после не приема пожарът като "поздрав" сочи, че Фекели няма какво да крие, не се притеснява и вярва, че всеки от засегнатите лица вярва в правосъдието, приема го и ще спазва закона. Глупав е Хакан, защото той научи от АКадир, какво мислел или не мислел Фекели, но не научи, че една жена и малко дете са можели да изгорят в пламъците, а ако в този момент на взрива са били в хола, то е можело да станат на парчета от взривната вълна. Когато Хакан се усети, колко глупав е бил...ще е късно за някои неща и определени грехове ще се "пишат" на неговото име.
Сетих се, че във фрагмана дават Фикрет на една тераса на къща...сякаш това е новата им къща.
Шермин и Бетюл: повече от противни. Седят на масата на Зюлейха и ядат от храната й, а после като разбраха за смъртта на Юмит, изразиха съжаление, че не била останала жива още, за да тормози Зюлейха. Що за хора!
АКадир сигурно ще се оплаква от несправедливост към семейството му от страна на Аднан Яман. Но, виждам, че и той е готов да изнудва и да заплашва хора, за да продават земя. Тогава, от какво недоволства? Той има същият подход като навремето Аднан Яман. Има претенции за нещо, което и той прави по същия начин. Освен нагъл като Бетюл и Шермин, АКадир е примитивна и тъмна душа като майката и щерката. АКадир и Шермни много ще си паснат. Stuck Out Tongue Winking Eye
Хубав ден и до после! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 14:48 от dana78

# 67
Здравейте в четвъртък! Animal Bee

Лучия, разочарова ме. Не съм очаквала от теб да не можеш да отвориш папката! Joy Blue Heart
Сигурно наистина е някакво споразумение. Говорили са вероятно за него в холдинга и Хакан бърза да се хване за това, което знае, че Зюлейха ще иска.

Дана, струва ми се, че умът на Зюлейха и този на Хюнкяр работят по различен начин.

Не мога да си обясня как е възможно Демир и Бетюл да са се срещали в Париж и той да е прекарал три месеца от следването си - дошъл е от Германия, когато тя е била студентка - тя е била по време на следването в Париж? Това означава да са били студенти по едно и също време с разлика от 2-3-4 години. Това не е възможно. 

Вчера пропуснах Лютвие сред хората край Зюлейха, свързани с духовни връзки. Лютвие и Фекели са приятели, а приятелството е силна форма на духовна свързаност, особено, когато е между мъж и жена. В момента Лютвие е край Зюлейха, помага, успокоява я, подсеща я за важни неща. Лютвие напомня това, което Севда правеше около Зюлейха след смъртта на Йълмаз и и помагаше да се върне към живота. В два момента Лютвие изигра важна роля, същото направи и Севда: напомни и да не оставя хората на полето без вниманието си и да наобиколи холдинга, още по-точно – да си поеме ролята там.
На постера: Лютвие държи юздите на коня, а Зюлейха – „юздите“ на многото метални коне: техният тандем явно ще играе важна роля. Сценката в сладкарницата е просто шедьовър.

Хакан излиза от бръснарницата и ще срещне Зюлейха, на която няма да каже името си. Обаче, остави при Тахир много важна следа за себе си: че е от Спарта и там познава Язгюл Гючлю, който се занимава с търговия и има златиста коса, а този човек е познат и на Тахир. Въпрос на време е Тахир да разкаже за Хакан, който и без това вече му беше направил впечатление със спасената чанта на Зюлейха, а получи и голям бакшиш. Фикрет е също клиент на Тахир. Веднъж му беше качил кръвното с приказки за Демир, които тогава никак не се харесаха на Фикрет. Но ако реши да се погрижи за брадата си, този път Фикрет може да чуе важна информация. А информацията може вече и да е на улицата.
Тахир е информационен център, но Хакан може би не знае това. В началото на разговора той му каза, че в Чукурова човек се чувства като у дома си, а хората са много милосърдни. Дали би казал същото, ако беше дошъл, когато Демир беше  в Чукурова и дали, ако беше у дома си, би дал тази информация за себе си в бръснарницата.

“Biz ne yazılmışsa onu yaşarız… Ne bir satır ilave edebiliriz ne de bir satır silebiliriz.” Fekeli, hayata tutunabilecek mi?
(„Живеем написаното ... Не можем нито да добавим, нито да изтрием ред." Ще успее ли Фекели да се задържи на живота? ГТ)

# 68

Дана, кога Зюлейха е проявявала прозорливост, та да я очакваме оттук нататък. И с Демир беше така - повярва едва когато Шермин му показа документи за Севда. Покрай тази история Зюлейха забрави какви апетити имаше Шермин и колко зло натвори като обвини Демир в убийство. Късата памет при тях е отдавна, само Хамине има проблясъци - най - възрастна и болна.
Шади сам проверява многобройните Мехмет Кара. Ще се бави, както онзи, който проучваше Бехидже. Grin Не той се обади на Зюлейха, а тя го потърси и извика.
Мисля, че това е новата къща или лятната вила в която отидоха Фекели и Фикрет, за да спрат клюките по адрес на Зюлейха.

От 9 и 15 септември

Ваня, мисля, че Демир е ходил в Париж в по - късно време - или преди първия брак или след развода. С отварянето на папката да не стане като с онова писмо в Гюлтен - още го чакаме Joy

# 69
Здравейте Simple Smile
Много пробойни се появиха в пустия му сценарий. Аз обаче на едно се чудя още, като как Фекели беше пуснат от прокурора на свобода да свърши някоя и друга работа с обещанието, че след това ще си доизлежи присъдата. И защо прокурор го пуска на свобода? Grinning Никаква пък разлика да не правят между формални (юридически) и неформални отношения... И ако Фекели бъде убит, кой аджеба ще носи отговорност за смъртта му. Нереалистично!
А иначе съм съгласна с Лучия, че само Фикрет внимава в новата ситуация. И пак добре, че един е нащрек. Хареса ми и как се държеше с Бетюл - с благодарност, но и с дистанция.

# 70
Хаштаг на 105 еп.:

Хилял и Серпил с покана към зрителите да гледат еп. тази вечер:

# 71
От Бирсен:

"История Фекели, феноменального персонажа «Однажды в Чукурова», подходит к концу. Мастер-актер вернулся в Стамбул после съемок сцен сериала, где собирался попрощаться.
Съемочная группа устроила прощальный вечер Керема Алишика и под аплодисменты отправила его в Стамбул.
Алишик, который курсировал между Стамбулом и Аданой 3,5 года, в настоящее время ведет переговоры с 4 проектами, включая Интибах.

Керем Алишик написал следующий комментарий к одной из своих фотографий из сериала, новый эпизод которого будет показан сегодня вечером:

«О, Звезда Чолпан, единственное, что не пощадило этого странного Фекели с его голубизной и милосердием, было небо, в котором ты хлопал крыльями, понимаешь? Сердце Фекели всегда расправляло крылья, но после того, как мы не можем собраться вместе, крылья бесполезны, верно? Что нам делать, Чолпан звезда… Мы обязаны любить, только Бог знает, как встретиться в обоих мирах… Увидимся вечером…"

Тези двамата много си подхождат, да вземат да се вземат ли Grin

https://www.instagram.com/p/CUKj_MYq02T/

# 72
Katya_I,  когато освободиха Фекели и аз си го помислих, че много лесно го пуснаха на свобода, едва ли не разчитайки на думата на прокурора. Той не излежава ли присъда за непредумишлено убийство?

Ваня, права си. Сега ако Фикрет отиде при бръснаря Тахир (много сполучливо си го описала като информационен център!), ще се сдобие с много важна информация за Хакан. Първо той каза, че е от Спарта. Човекът го попита за розотърговец от седем поколения от Спарта, който се казвал Гюл Ниязи, а Хакан добави Ниязи Гючлю/ сърма сачлъ Ниязи. Сега вече имат следа, за която да се хванат. Могат да отидат до Спарта и лично да проверят за този човек и да го питат дали познава човек на име Мехмет Кара. И ходенето им до Спарта, за да узнаят, че Мехмет Кара  не е този, за който се представя е по- късата отсечка до истината, иначе проучването на Шади няма да е лесно и ще отнеме повече време, защото той каза, че имало доста лица със същото име.

Не смятам обаче, че Хаминне ще спомене името на Хакан. Вероятно нещо си спомня, но то е така смесено с измислици и стари спомени, че е трудно ако човек не умее да отделя "зърното от плявата", да разбере какво иска да каже. Вероятно пак ще смотае нещо за Абди паша, но  по изражението на лицето на  Хакан става ясно, че гледа като човек хванат натясно. Това може и да не убегне от зоркото око на Фикрет.

Интересно ми е кое действие на Хакан ще шокира Акадир.

LU4IQ, ако не й се отвори парашута на Бетюлка с Фикрет, може да опита и с Акадир. Като гърнето и похлупака са си. Така да си ходят. Еднакво гадни интриганти. Що не се вземат наистина? Те и визуално си подхождат.

# 73
Момичета, Фекели го освободиха за два дни, с разписка - поради естеството на ситуацията и най-вече заради факта, че се очакваше условна присъда. Т.е. в резултат на следствените действия и след полицейските доклади, прокуратурата взема решение за каква присъда ще пледира...в случая прокурорите са решили, че ще предложат на съдията условна придъда.
После Фекели беше освободен, защото на съдебното дело съдията му даде условна присъда за непредумишлено убийство. Това го каза Фекели на Лютфийе от офиса във фабриката, а тя беше в Яман.
На мен ми е чудно, защо от екипа задават странни въпроси, при условие, че зрителите вече знаят, че Фекели ще загине и няма как да се "задържи" за живота. Знае се и че Мурат няма да се върне. Защо се бави развръзката с Демир?!

Днес ще се разделим с Фекели. Cry
Това си мислех: ако смъртта му е следствие на убийство...то убийците не познават Фекели. Те не знаят, че той не се плаши от смъртта, той отдавна я е приел.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 20:26 от dana78

# 74
И аз мисля, че колкото по-скоро решат да изкарат наяве какво е станало с Демир, толкова по-добре, за да се може да се съсредоточат върху настоящите събития в  сериала. А може и да  ни дадат отговор за някои разминавания между двата сезона.

Общи условия

Активация на акаунт