Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 22 461
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Сание предположи,  че ако се разведе Зюлейха ще си вземе децата и ще махне от Чукурова, но тя  й каза че никъде не отива, остава.

# 451
Къде ще ходи, Демир така и така го няма.

Много весели бяха и двамата - Фикрет и Зюлейха. Rolling Eyes А Хакан се ядоса. Ревнува ли?

Там, където не го сееш, там никне - на този принцип са нашите сценаристи. Joy

Гафур и Рашит изгоряха, а Хамине няма да разбере какво е направила.

# 452
Зюлейха попита Фикрет досега какво нередно е видял у Хакан. Той  й отговори, че Хакан е фалшив, преувеличава и има странни движения. Показва, че гледа отгоре на нещата, но не е така.  
Хакан ги проследи. Вероятно ревнува Зюлейха.
Сега излезе наяве как Шермин измами Гафур и Рашид. Ето ти повод на Сание да разобличи Шермин и Бетюл. Сание директно каза на Гафур, че са го измамили. Изгони го.

# 453
Фикрет е прав, Хакан не само не гледа отгоре, а е много вътре.

Шермин успя да си отмъсти. Rage За друго нищо не става освен за мръсотии.

# 454
Гафур и Рашид яко се скараха. Хубав израз употреби Гафур: "Глава като диня, акъл като семка". Валидна  и за двамата.

# 455
Това ли беше неизбежната истина - и Фикрет ревнува?

# 456
Според мен неизбежната истина е в осъзнаването на Зюлейха, че Демир винаги е бил жесток човек, докато си спомни за Йълмаз с добро. Сравни себе си с Хюнкяр. Онова, което Демир й беше причинил е същото, което  е сторил Аднан на Хюнкяр. Покрай историята на Хюля изплува и спомена за Юмит. Пред Мехмет каза, че Демир и нея е излъгал.

# 457
Зюлейха не само, че няма намерение да се изнася от Чукурова, но иска да се окопае още по-здраво.
Разводът може да и даде недостигащите акции, за да има решаващ глас в холдинга. Двамата с Хакан сега имат 50 %,  но Бетюл има право на вето, защото е пълномощник на собственика. Ако се разведе, Зюлейха ще получи от другите 50% някакъв дял като съпруга на Демир, а децата ще получат своите дялове при пълнолетие. Дори и една акция да получи, а те ще са повече, Зюлейха ще може да управлява холдинга, защото ще имат двамата с Хакан решаващ глас, ще могат да взимат такива решения, каквито поискат. Фактически тя ще е най-големият акционер, но няма да може сама да има този решаващ глас. Развежда се с Демир, за да получи - но заедно с Мехмед, възможност за управление. Така двамата вече са нещо повече от само съдружници, двамата ще управляват холдинга, тя не може да прави това без него.
Хакан има същия тик с пръстите на ръката какъвто имаше Бехидже.
Лютвие и Фикрет на помирителна визита при Четин. Влизат по същия начин, както влязоха при Яман: първо тя, после се показва Фикрет, скрит зад нея. Лютвие е дипломат, а Фикрет - с наведена глава.
Затанцуваха, Демир добре, че е в хладилника.
Аз не обръщам внимание на нещата, които Зюлейха говори за Демир. Тя сега има по-важни задачи, ще дойде друго време.
Сърдечно благодаря за преводите и разясненията!  Green Heart

# 458
Ваня, не мога да не обръщам като се докарва цялата в бяло. Мисля, че тя ще вземе повече акции, защото ще е единствен настойник на децата и техните акции ще са и нейни. Само смъртта на Демир /засега/ можеше да махне Бетюл. Разводът е много грешна стъпка на Зюлейха, защото като излезе истината за смъртта му, наследници ще са само децата. На всичко. Каквото вземе Зюлейха при развода, с това ще си остане. Колко серии още ще крият смъртта. Какъв друг ход има Кадир, за да спре Хакан и Зюлейха.

# 459
Ваня, това което пишеш Бетюл го спомена пред майка си. Тъпата Шермин мислеше, че Зюлейха като се разведе с Демир и ще остане без пукната пара. Бетюл й каза да не е толкова наивна. Зюлейха е акционер във фирмата и може ще идва по-често тогава отколкото преди и освен това има и нотариални актове за земи на нейно име. Да не забравяме и децата. Така, че позициите са доста силни. Има защо Бетюл да се безпокои.

# 460
# 461
Според мен, Фикрет не ревнува, той няма любовни чувства към Зюлейха...но много добре инстинктивно усеща, че има нещо фалшиво в Мехмед/Хакан. За момента е като пате в калчища...само може да се ядосва, да вика и да крещи, не може да се съсредоточи, за да започне да разплита нещата. Нещо ще му "светне", но кога ли?
Зюлейха каза на Фикрет да й се довери. Тя има нещо на ум, но докато играе, ще се влюби. Както каза Севда: сърцето без да искаш се влюбва.
Мисля, че Фикрет беше казал това за любовта на Юмит, преди да започнат с отмъщението, но не любовта на мъжа или на жената, а като цяло: че любовта те прави слаб и точно за това и предупреди Юмит да не се влюбва в Демир...е, беше късно.
Гафур вече даже не ми е забавен, а дори противен. Даже няма доблестта да си признае. Няма да се поправи този човек и това е, толкова му е акъла. Да, това е повод за Сание да започне акция срещу Шермин и Бетюл, тя ако се заеме, ще им разгадае играта, докато шефката Зюлейха се прехласва.
Сабиха и тя грам ум няма в главата; Исмаил уста - също. Така и не каза на никого, какво чу заедно с Фекели от испарталията. Как може да забрави за такъв разговор?!
АКадир ще "извади" Демир и така ще отдалечи Хакан от Зюлейха. Тя няма как да остане безразлична към смъртта на Демир, който ясно ще си личи, че е убит. После ще направи така, че да се разкрие истината за Мехмед Кара и Хакан ще отговаря и за смъртта на Демир и за други неща.
Да, Зюлейха ще е настойница на децата до пълнолетие. Интересно: дали Зюлейха ще успее да се разведе преди да се появи тялото на Демир?! Съмнявам се. Това си е дълга процедура, а АКадир е готов да действа във всеки един момент. Зюлейха ще овдовее, преди да успее да се разведе.

# 462
Нещо е станало с Лейла, тя кога проходи. И май идва бащата на Юмит.

Паднала е от терасата или прозореца.

# 463
Е то беше ясно, че ще стане така. Глупава беше постъпката на Хакан да предостави пистолета, с който Зюлейха уби Юмит на Акадир. Не го ли познава? Не знае ли, че е способен на всякакви низости когато е притиснат? Сега Хакан ще си плати за глупостта да се доверява на такъв човек и накрая ще отнесе всички негативи. Няма да бъдат заедно със Зюлейха, защото щом излезе от това състояние на унес ли да нарека, не знам, сякаш някакво перде се е спуснало пред очите на Зюлейха, няма да е  на страната на Мехмет/ Хакан, а срещу него. В удобен за него момент Акадир ще извади самоличността на Хакан. И тогава да видим какво ще стане.
От видяното във фрага се виждат две неща: поставянето на Юмит отново на дневен ред и инцидента с Лейля. Вероятно пръст и в двете събития има Акадир. Толкова е изплашен накъде вървят нещата с Хакан, че много агресивно преминава в настъпление. Това е като предупреждение и за самия Хакан. Да види на какво е способен ако не вървят по предварително начертания план за съсипване на Яман. Защото в тази серия Хакан му каза две неща - до появата на Демир да не пипа Яман и ако изкупува земите им да плаща подобава. От това Акадир си направи съответните изводи и няма да стои със скръстени ръце.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 00:38 от yakut

# 464
Лучия, Зюлейха действа така, защото в момента тя разбира, че с демир е станало нещо и той няма да се появи. Това я спъва да стане вдовица, когато пълномощието на Бетюл ще приключи. И Зюлейха разсъждава, че това е нарочно - то е така, и затова трябва да търси друг начин. Разводът е краен, но друг начин няма, Демир може да не се появи 10 години, дотогава Бетюл ще е източила всичко.  Видях по-надолу Дана е писала - ще овдовее преди да се е развела. И аз някъде бях писала, че разводът не е изгоден за отмъстителите.
Дана, наистина Фикрет се беше изказал така.
Не съм гледала още фрагмана. Лучия, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт