Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 22 492
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Дааа, Фикрет се хвана на въдицата като най големия шаран. Нема измъкване. А Хакан като какъв предлага брак на Зюлейха? Като Мехмет Кара? Или? Дали ще посмее да и каже кой е? Иначе бракът им как ще е легитимен? Оффф. Размърдаха се най накрая, да ни събудят любопитството. Пикника ще остане като спомена с ездата между Фекели и Хюнкяр. Дано накрая се съберат. Не случайно ни показват тези сцени, много , по време на танца с Хакан и всеки път погледите между Фикрет и Зюлейха са Heart

# 676
Акадир май я подтикна, но Хакан явно се е досетил. Гледам без глас, че в момента и говоря по телефона.

# 677
Цитат
Акадир май я подтикна, но Хакан явно се е досетил.
Може и Шермин да е.

# 678
Утре най - после ще има тийзър на турско-иранския филм "Опиянени от любов"

в 13 ч. наше време.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 23:13 от LU4IQ

# 679
И какво сега. Стигнахме до целувката, но не видяхме реакцията на Зюлейха. Ще почакаме до следващия четвъртък. Не вярвам да приеме предложението на Хакан.

# 680
Бях забравила удоволствието да гледам, без да пиша.
Погребаха едно тяло, което от хладилника отиде в моргата и оттам - директно в гроба. Не го донесоха в конака. Некрологът - в един ъгъл, за срв. откритото писмо - цяла страница. На молитвата няколко жени и мъже от конака, Зюлейха не присъства на нищо, освен на погребението. Децата също.
Личността на Демир не присъстваше. И не беше погребана. Зюлейха прибра в метална кутия всички семейни снимки, вкл и тази от портрета на Хюнкяр. Остави Демир като баща. Тези две неща: личността и бащата, са, които ще върнат Демир. Не се сбогуваха с него. За мен това е добър знак...
Азизе знае тайната по начина, по който я научи и Фекели. Забрави Абди паша, но забрави и Хакан. За разкриването на тази тайна ще чакаме още дълго.
Хубав момент - Зюлейха в черно при цветята. Там, в оранжерията на Севда започва след смъртта новото прорастване: съвместният проект започва, баджанаците - и от глупост може да се спечели, но Сание не прибра Гафур, да се надяваме, че ще се смили над него, когато стане акционер.
Зюлейха и Азизе - най-важните от корена, са в една и съща комбинация: черно-бяло-сиво; Азизе - на геометрични фигури, Зюлейха - като млада жена на разцъфнали цветя.
Каква ли е целта на това, което скроиха на Фикрет?
В същото време Зюлейха ще трябва да каже: "да" или "не".

# 681
Качиха епизода в ютуб. Утре ще го гледам и ще имам повече какво да кажа.
Лека нощ и от мен.

# 682
Чудно ми е, какво си мисли Хакан...ще й предлага на Зюлейха брак с "торба" лъжа?! Мисля си и какво ще стане с акциите, когато стане ясно, че ги е купил под фалшиво име. Това е незаконно.
Шермин и Бетюл са скроили капан на Фикрет. Не мисля, че АКадир има участие в това, той иска Бетюл за себе си. Целта: сега Шермин ще започне да "облъчва" Лютфийе. Фикрет ще е принуден да предложи брак на Бетюл, за да не се окаже "безчестен"...подобно на Аднан Яман.
И тогава да се надяваме да се намеси АКадир (да свърши едно добrо без да иска) и да попречи на Бетюл.
Лека нощ и от мен! Nature Moon

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 23:41 от dana78

# 683
Ваня, помислих, че не гледаш тази вечер Flushed

И все пак погребението, всичко покрай новината за смъртта на Демир беше странно.

Работниците поплакаха и всичко замина, сякаш нищо необичайно не се е случило. Никой не пожела да разбере кой е убил Демир.

Бетюл затова се съблече - да злепостави Фикрет със снимките пред цяла Чукурова и да го принуди да се ожени за нея. Никакъв Хакан не е открила, всичко беше постановка, платила е на екип. Жалко за Фикрет. Дали ще се усети...

Зюлейха накрая каза само "Мехмет" и... той я целуна, но и тя не отказа.
Хакан може да има фалшив паспорт, с пари всичко може да уреди. Но ако изобщо има брак, няма да е сега.

От Полен, сбогува се с Демир и Мурат - "Demir Yaman 🌹 Seninle sahne paylaşmak çok fazla keyifliydi canım Murat. Disiplinin, duruşun, işine olan saygın, sevgin hepsi baki. Cansın"

# 684
Фрагманът (имам предвид първия, който показва някакво развитие на действието) създава интрига, а по същество - случиха се три неща: погребаха Демир в тесен семеен кръг; направиха капан на Фикрет да се ожени; Хакан предложи брак на Зюлейха. Въобще ... топане на топката. Не знам в диалозите дали напреднаха смислово.

# 685
Още три пъти гледах последната сцена, не виждам устните на Зюлейха, но все "евет" чувам, не "Мехмет".

https://www.instagram.com/p/CWbpzfEqoEE/

# 686
Добро утро! Благодаря за подсказките. Снощи по някое време загубих нишката в сюжета. След сцената с кадъра с Бетюл и Акадир наистина си помислих, че двамата имат план как да натопят Хакан, като го хванат в хотелската стая. Стана ясно обаче, че планът си е бил на Бетюл, даже Шермин няма пръст в него. Фикрет зададе въпроса, че Хакан е богат човек, как остава в такъв хотел. Самата Бетюл още пред входа на хотела изрази съмнение да не е капан, но Фикрет продължи. Да, капан е, но не на Хакан , а на самата Бетюл. Много долно да извикаш фотограф, за да те снима и така да принудиш човекът да е с теб.
Що се отнася до погребението и поведението на Зюлейха съм много възмутена. С действията си показа, че каквото и да направи  няма да достигне класата на Хюнкяр. Независимо какво са имали помежду си, каквото и да й е причинил Демир, той си е и си остава баща на децата й. Да не говорим, че поднесе на тепсия статус, от който черпи облаги и сега. Нейно задължение беше да го изпрати с подобаващите почести, както се полага на човек от виден род, направил не малко за Чукурова. А щом иска нека прибере спомените в кутия. Не виждам нищо достойно в поведението й. Какво се е фиксирала в случая с Хюлия. Мехмет на няколко пъти й каза, че е чула само версията на пострадалата ( разказа на болногледачката или онова, което Хакан каза да каже). За предложението на Мехмет Хакан вече съм коментирала. Поведението на Зюлейха наистина си беше на човек, който вечеря с бизнес партньор. Беше й неловко в празния ресторант и романтичната мелодия ( от известната песен "Под звездите"). Зюлейха говореше за общия проект. И изведнъж той започва да й говори как искал директно да й каже, че е влюбен в нея. Целувката беше изненадваща. Успя да каже само: "Мехмет" и епизодът свърши. Ще ни мъчат до идния четвъртък.
Като цяло имах надежда, че епизодът ще е силен, защото беше наситен с много събития, но уви, както Катя написа: "топане на топката".

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 08:08 от yakut

# 687
Цитат
За предложението на Мехмет Хакан вече съм коментирала. Поведението на Зюлейха наистина си беше на човек, който вечеря с бизнес партньор. Беше й неловко в празния ресторант и романтичната мелодия ( от известната песен "Под звездите"). Зюлейха говореше за общия проект. И изведнъж той започва да й говори как искал директно да й каже, че е влюбен в нея. Целувката беше изненадваща. Успя да каже само: "Мехмет" и епизодът свърши.
yakut, а на мен последната сцена ми напомни своеобразното предложение за брак на Демир към Зюлейха - Зюлейха не знаеше къде и за какво отива с Демир и Хюнкяр, после се оказа, че Демир я води в ресторант, където й заяви, че я е завел там, за да й покаже, какъв живот я чака с него. Предложението беше директно, самоуверено и зашеметяващо, а Зюлейха гледаше, като хванато в капан животинче, защото до този момент възприемаше Демир като господинът, който помага на любимия й да отърве смъртната присъда. Разбира се, Зюлейха сега е друга жена. Но отново не знае предмета на срещата в ресторанта. Затова е и объркана и повежда някакви разговори за работата им. Хакан е самоуверен, гледа я с приковаващ и притесняващ поглед. И ... директно към целта - влюбен съм в теб, целувка. Бърза, защото изревнува от картинката на пикника, както бързаше и Демир, разбрал от Йълмаз в затвора, че не са брат и сестра.
Има и различия, разбира се. За едното вече споменах - тази Зюлейха не е безпомощното девойче в началото. И Хакан не е Демир, започва с думи за любов. Но разликата, според мен, е само външна. Ще видим какво ще е продължението на последната сцена, но за мен Зюлейха е изненадана, стоеше вцепенена и пасивна. Може би предупрежденията на Фикрет, че Мехмет Кара не е човекът, за който се представя, имат някакво влияние върху реакцията й. А може и близката смърт на Демир да е причината. Не знам...

# 688
Привет!

Зюлейха беше изненадана от предложението, но не толкова, щом прие целувката на Хакан, прошепвайки "Мехмет" /според споделеното днес от Якут - правилно съм чула по време на онлайн/. Трудно ми е да коментирам реакцията, защото освен изненадата, по лицето ѝ се смениха още изражения - леко ядосана, едва сдържаща усмивката си, смущение, готовност или очакване да чуе това. Отдавам ги на играта на Хилал. Изглеждат едва доловими, но ако се вгледате как се сменят...

Споделям това от мнението на Якут. И аз съм разочарована от цялостното представяне на картината с вече мъртвия Демир - молитвата само за домашните и в отсъствието на Зюлейха, погребението, на гроба - вместо прошка, чухме за разочарованието и гнева ѝ, халвата и пр.

Цитат
Що се отнася до погребението и поведението на Зюлейха съм много възмутена. С действията си показа, че каквото и да направи  няма да достигне класата на Хюнкяр. Независимо какво са имали помежду си, каквото и да й е причинил Демир, той си е и си остава баща на децата й. Да не говорим, че поднесе на тепсия статус, от който черпи облаги и сега. Нейно задължение беше да го изпрати с подобаващите почести, както се полага на човек от виден род, направил не малко за Чукурова. А щом иска нека прибере спомените в кутия. Не виждам нищо достойно в поведението й. Какво се е фиксирала в случая с Хюлия. Мехмет на няколко пъти й каза, че е чула само версията на пострадалата ( разказа на болногледачката или онова, което Хакан каза да каже). За предложението на Мехмет Хакан вече съм коментирала. Поведението на Зюлейха наистина си беше на човек, който вечеря с бизнес партньор. Беше й неловко в празния ресторант и романтичната мелодия ( от известната песен "Под звездите"). Зюлейха говореше за общия проект. И изведнъж той започва да й говори как искал директно да й каже, че е влюбен в нея. Целувката беше изненадваща. Успя да каже само: "Мехмет" и епизодът свърши.

Вместо със забавени кадри, показаха убийството с бързи смени на сцените, затова и качеството на стоп кадрите е лошо.
Този изстрел ме заблуди, че Демир е прострелян.

Удариха го в гръб и го събориха, завлякоха го навътре в градината, Кадир го е искал жив.

Да видим дали и кога и пред кого ще се появи снимката от Берлин. Два месеца чакахме разкриването на смъртта на Демир, от която са изминали три месеца. И само няколко дни до обяснението на Хакан, което показаха успоредно с "предложението" за брак на Бетюл с позорящата Фикрет сцена от която ще се появят снимки още на следващия ден.
Изгледах само някои сцени с озвучаването, надявам се правилно да съм разбрала мънкащата преводачка.

От екипа до Мурат Юналмъш и преводите, които намерих.

От Арас - "Большое спасибо за твоё уважение к своей работе, за знания и за каждый момент, которым ты делился."

От Серпил - "Дорогой Мурат, сегодня вечером мы попрощались с тобой. Очень жаль. Спасибо большое за дружбу. Счастливой дороги, мой дорогой 🙏🏻🙏🏻"

От Полен към вчерашната снимка - ""Демир Яман 🌹 Было приятно разделить с тобой одну сцену, дорогой Мурат. Твоя дисциплина, твоё терпение, твоё уважение к своей работе, твоя любовь - всё останется. Ты сможешь."

Рейтингът

https://www.instagram.com/p/CWctkrJsd2f/

Първи тийзър на филма "Опиянени от любов". Премиерата ще е през м. февруари 2022 г. в Иран и кастът ще присъства на нея.

https://vk.com/sahintepesi?w=wall-159049491_42744

# 689
https://vk.com/cukurova_mavi?z=photo-135783830_457308867%2Falbum … 35783830_00%2Frev
TOTAL - 7,41
АВ - 2,68
АВС 1 - 4,75
В двете важни групи - отново спад и то съществен.
Постнах го, защото не всеки работи с инстаграм.

Общи условия

Активация на акаунт