АГ СЕЛЕНА- ТЕМА 22

• 61 606
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
Относно ваксината моят Аг и Лл препоръчаха, аз също си проучих въпроса и така в 5/6м поставих две дози Модерна, имах само болка в ръката за 2 дни.

# 556
Здравейте! Имам следният въпрос, тъй като за първи път ходя на ЖК по ЗК , ме интересува дали правилно съм разбрала следното: Че Имам право на два ехографски прегледа и ако искам всеки път да ме преглеждат допълнително се заплаща нали така? Извинявам се за въпроса,  но не съм наясно !

# 557
Точно така, Хрис.

# 558
Малко update за условията в Селена предвид новите цени.

Зазакуска ти носят чай и seven days max или хебърка 🤦🏼♀
Храната за обяд и вечеря е много малко като количество. Пример - супа червена леща с две филии от най-евтиния бял хляб. В същия съд с хляба метнат един неизмит, необелен портокал. Блякс

Хавлии няма. Носете си, защото нито ръцете има къде да си избършете, нито лицето, а за тялото пък да не говорим.

Нощниците как не ги смениха за 2 години(от последното ми раждане) същите изпокъсани чували, които на нищо не приличат.

Как са успели да съберат най-добрите специалисти в Пловдив, ума ми не го побира. Това е единствената причина да имат толкова пациенти. Предвид цента всички останали условия са под всякаква критика.

# 559
Благодаря за информацията!

# 560
Дами,
 колко е болничният престой след раждане нормално/секцио?

# 561
Все още ми предстои престоят в болницата, така че не мога да говоря от личен опит, но Вие очаквате портокала да Ви го обелят ли? 😁 А супа с 2 филии хляб + плод ми се струва ок като количество.. Сега, много ясно, че няма да дадат безглутенов хляб от лимец. Да не се вживяваме чак толкова. Или поне аз съм се настроила, че си плащам за специалистите, спокойствието и грижите от лекарския персонал. Или понеже преди време ми се наложи да видя и другата страна на монетата в районната държавна болница, та критериите ми са много занижени..

# 562
  • Пловдив
Да, храната не е от най-хубавата, но според мен има доста по важни неща. Хавлии е нормално да няма, все пак не сте на хотел all inclusive... А и предполагам всеки би избрал да си използва своя собствена хавлия. На мен ми дадоха кърпа за ръце въпреки ,че си носих. Останах изключително доволна от персонала и акушерки и от детска стая. Носят мляко за децата на всеки 3 часа, всичко за което помолих ми предоставиха, включително и биберон , защото бях забравила да си взема. За мен всичко е на ниво и персонала е любезен, поне моето впечатление е такова от преди 1 седмица. Нощниците,също си мисля,че не са най-важните и колкото пъти поисках да ми я сменят ми даваха нова и изпрана. След секцио по преценка на лекарите и за вас и за бебето препоръчват или 3 или 4 вечери престои. Нормалното раждане мисля, че изписват на 3-тия ден. Лично аз останах доволна (изключвам само храната). А вода според мен в момента всеки би препочел да си носи своя собствена ,отколкото да разчита на диспенсъра.

# 563
Еее, прекалявате ми се струва с тая храна. В Хирургиите не е по-добра, гаранция Wink

Аз не бих яла супа-леща след раждане, предпочитам крем-супички, портокалите и бананите също ги ям без кори.
Вижда ми се нехигиенично да ползвам чужди хавлии, иначе знам, че ако си поискаш, дават. Впрочем и чужда помпа за кърма не бих ползвала, не ми се и наложи. Кърмата ми тръгна в деня на изписването.
За нощниците нямам думи. Обикновени памучни нощници са, да, каквито впрочем е добре да бъдат, защото до тях се докосва новороденото ви бебе. Ако нацапете пет, ще ви дадат толкова, не е проблем. Това, което не е ок, е че някои са без копчета и е неудобно при опитите за кърмене. Аз си исках специално с копчета, защото явно след пералнята им ги дават накуп и санитарките не се оглеждат коя е с и коя без копчета.

Коментирайте операторите, обезболяването, неонатологията, сестрите в детска стая, но айде, моля ви, да прескочим манджата и тоалетните принадлежности. Някак дребнаво е.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 15:40 от Yst_89

# 564
Varki и yana_rr правилно са си го казали, какво очаквате newmomma? Седем степенно меню? За десерт плато нарязани плодове?Храната е достатъчно количество, не мисля, че някоя от нас е отишла за угощение в болницата 🙂  Хавлии в коя часта болница сте виждала, защото съм била в 4 и не съм видяла такова нещо? Нощниците - да не са от коприна, голямо разочарование 😁 но са чисти и ги сменят и за първите ден-два-три, когато се цапат най-много не е никакъв проблем, това че не са нааааай-луксозните, каквото всъщност не са в никоя болница, ако въобще дадат нощници...за това мисля е нормално всяка да си донесе още поне една нощница за лично удобство, както и да си вземе лични хавлии, нещо дребно за хапване като протеинови барчета, солетки и ядки мисля всеки си е предвидил, чисто за да си има нещичко за занимавка 🙂
Отивате в болница не в хотел, в цената освен изброените храна, бельо и леглови престой са включени и медицински, сестрински и санитарни грижи за Вас и за детето/децата Ви и то денонощно, така че мисля всичко си е в реда на нещата. А и както се казва, ако не Ви е ок да дадете тази сума има и други болници, както частни, така и държавни избор под път и над път...

# 565
На мен ми стана любопитно с най-евтиният бях хляб.По какво се различава със средно и най-скъпият такъв?
Носих си лични хавлии и дрехи(не нощница) за престоя там.Адски капризна съм за ядене,месо не консумирам,но не умрях от глад там.В краен случай,кафето в болницата,или близкият хранителен супермаркет.
Втората вечер поисках да ми дадат повече АМ,за да не ходя да ги притеснявам(бях в стая в непосредствена близост до детската,и предпочитах да ходя аз).Най-учтиво ми отказаха момичетата,увериха ме,че това им е работата и ще ми донесат за нощното хранене.

# 566
Малко update за условията в Селена предвид новите цени.

Зазакуска ти носят чай и seven days max или хебърка 🤦🏼♀
Храната за обяд и вечеря е много малко като количество. Пример - супа червена леща с две филии от най-евтиния бял хляб. В същия съд с хляба метнат един неизмит, необелен портокал. Блякс

Хавлии няма. Носете си, защото нито ръцете има къде да си избършете, нито лицето, а за тялото пък да не говорим.

Нощниците как не ги смениха за 2 години(от последното ми раждане) същите изпокъсани чували, които на нищо не приличат.

Как са успели да съберат най-добрите специалисти в Пловдив, ума ми не го побира. Това е единствената причина да имат толкова пациенти. Предвид цента всички останали условия са под всякаква критика.

Че къде го видяхте тоя севън дейс?!? Браво! Аз видях само “хебърката”,едната сутрин с кашкавал,другата с шоколад…добре,че кафенето работеше😁

# 567
Зазакуска ти носят чай и seven days max или хебърка

Прочетох "хлебарка" Grinning
Такова нещо закусвах точно преди да родя, това преди 4г. в държавна болница. Не бих хапнала някога пак 😃

Иначе за мен винаги е било странно и направо отблъскващо това обличане на бебето с техни дрехи, на майката с нощници, носени един Бог знае от кого, хавлии-също.

# 568
  • Пловдив
Момичета, разбира се, че избираме Селена заради неонатология, специалисти и грижи на персонала. Просто е хубаво, когато плащаш 2к да имаш малко по добри условия като храна, нощници и т.н. неща, които пак казвам, се купуват с таксата на една от нас.
Аз, например, имах нужда от психологическа помощ при първото раждане. Е, дойде едно девойче, пита всичко наред ли е, отговорих и как се чувствам и т.н. и тя ме потупа по рамо и каза, няма проблем, всичко е наред. И си тръгна. Консултация за кърменето също не получих, а исках такава. В стаята имаше само един стол и се редувахме с момичето по стая.
Не е помислено с мисъл за пациента. Не се и мисли в тази посока, както се вижда. Ако ви калулирам разликата между бял хляб и хубав пълнозърнест хляб, повярвайте ми, разликата няма да е много голяма. Все пак това е най голямата частна клиника в Южна България, хубаво е да се взимат предвид тези неща.
Помпа за кърма ползвах първия ден, за да ми потръгне кърмата, и защото гърдите ми бяха твърди и болезнени. Бебето не ми го даваха още.

# 569
Soulmate, така е, но едно са нещата, които Вие изброихте и които всички очакваме да получим като грижа, след като се афишира от болницата, че ги предлагат, за да се почувстваме и ние, че раждаме в "белия свят", друго е да мрънкаме за супа от леща, бял хляб и необелен портокал..
Психологическата помощ и консултациите по кърмене са друг левел и отново са свързани с грижата към пациента. Няма ли някого към когото могат да се насочат подобни оплаквания, за да се даде гласност и да се обърне внимание на проблема. Нали знаете, че ако всеки си мълчи, тези най-горе няма как да знаят какво се случва из болничните стаи.

Общи условия

Активация на акаунт