Препоръчйте добър уролог!!

• 755 405
  • 1 094
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте.Въпросът ми е следния.Съпруга ми от няколко дни се събужда с малки петънца кръв по боксерките.Няма рана както и оплаквания.Понеже още не сме си намерили личен лекар и не се ориентирам.Ако някой знае на какъв доктор трябва да се отидем,ще съм много благодарна да ми даде съвет.Пиша тук защото подозирам,че това трябва да е уролог,но не съм сигурна.Става въпрос за София.

# 241
  • София
 Не съм точно по темата, но предполагам, че имате опит по следния въпрос. Лекуващият ме уролог иска да си направя цветна снимка (венозна урография) на бъбреците, за да разберем състоянието им в момента. Притеснява ме облъчването. Четох, че голямо значение има качеството на апаратурата, с която се прави изследването. Съвременните, нови апарати са максимално щадящи. Та въпросът ми е знаете ли къде в София работят с модерен рентген?

# 242
  • някъде
Какъв проблем имаш, за да искат да ти правят това изследване?

# 243
  • София
Накратко, установи се, че имам стеснение по рождение на десния уретер, което е довело до мегауретер по цялата дължина нагоре и хидронефроза. Февруари ми направиха безкръвна операция с лазер във ВМА. Изрязаха стеснението и поставиха стент. След три месеца го махнаха. Доцентът ми каза след още три месеца да си направя тази цветна снимка и да я занеса, за да се види състоянието на бъбрека и уретера. Това е общо взето. Още не съм решила нищо. Събирам информация и мнения, най-вече затова, до колко е вреден рентгена. Мисля да се посъветвам и с гинеколога ми.

# 244
  • някъде
Как го установиха това стеснение и какви оплаквания си имала?

# 245
  • София
Ами дълга история... Откриха го на гинекологичен преглед. Мислеха, че е киста или запушена тръба. Минах през доста прегледи, накрая го установиха с ЯМР. Последва операцията... Какво значение има това  newsm78

Допълвам - оплаквания не съм имала

# 246
  • някъде
Понеже и аз имам проблеми - правя цистити, усещам парене по уретера, понякога тежест и притискане на мехура...и при прегледа при един доцент каза че може да имам стеснение и евентуално склерозиране на шийката на пик.мехур, но би могло само с цистоскопия да се открие, а мен ме е много страх от нея и не съм сигурна дали изобщо би имала смисъл.

Не мисля, че е кой знае какъв проблем това облъчване...ако трябва да го направиш то тогава не се чуди...важното е всичко да е наред.

# 247
В момента съм в болница. Бъбрека единия не работел, другия бил запушен и трябвалода се дренира. Креатинин - 500. Не ме изписват, а ми казват да ме пратили в света анна за дрениране. Добри ли са там и защоне ме пускат  newsm78

# 248
Д-р Заргани от МВР болница. Приема с талон 3 по здравна каса в 7 ДКЦ.

# 249
Света анна измислиха тука. Даже не ми дават да мисля. Има ли хора с опит като пациенти в света анна (урология)?

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 19:34 от Damarcus

# 250
Аз мога да изкажа лоши впечатления примерно.

# 251

Имам много добри впечатления от д-р Смилов в МВР болница. Много добър специалист, но и като човек е много добър!

# 252
Токуда как е в частта урология и обслужване?

# 253
Здравейте! Приятеля ми има простатит и вече два месеца се борим и няма резултат. Препоръчаха ни д-р Карачоров. Има противоречиви мнения за него. Някой може ли да сподели????

# 254
здравейте ANika 11
и ние сме със същия проблем! Ако имате някакви успехи споделяйте, но и ние се въртим в омагьосан кръг и лечение няма за сега /близо 3 месеца/ за простатита!

Общи условия

Активация на акаунт