Препоръчйте добър уролог!!

• 755 782
  • 1 094
  •   1
Отговори
# 870
  • столицата
Не е от разговорливите. Малко е троснат, но това да не ви плаши . Задавайте си всички въпроси, за да получите отговор.

# 871
Не е от разговорливите. Малко е троснат, но това да не ви плаши . Задавайте си всички въпроси, за да получите отговор.
При първия преглед е разговорлив, оплю всички предишни лекуващи, каза, че може да помогне. После, след като резултатът беше както при предишните ми каза, че той нищо не ми е обещавал.Laughing

# 872
  • София
При първия преглед е разговорлив, оплю всички предишни лекуващи, каза, че може да помогне. После, след като резултатът беше както при предишните ми каза, че той нищо не ми е обещавал.Laughing
май всички на първия преглед обещават всичко.
после някак нещата се променят.
подобен опит имаме с проф. Давидов.
много любезен, обяснителен , изобщо всичко ще е наред.
докато не възникнаха усложнения.

# 873
Днес пуснах стерилна урина и повторих ОХИ в Цибалаб. Надявах се да излезе нещо от стерилната урина, уви...няма бактериален растеж Sad Утре ще ходя до лабораторията на ВМА да пусна онова специфичното изследване и ще пусна пак ОХИ и стерилна урина.

# 874
Днес пуснах стерилна урина и повторих ОХИ в Цибалаб. Надявах се да излезе нещо от стерилната урина, уви...няма бактериален растеж Sad Утре ще ходя до лабораторията на ВМА да пусна онова специфичното изследване и ще пусна пак ОХИ и стерилна урина.

Каква проба трябва да се даде за това изследване, като за стерилна урина или ОХИ първа струя? Само във ВМА ли го правят?

# 875
В Цибалаб не го правят. Може би и в Александровска го правят. Към ВМА ме насочи доц.Петкова. Изследването би трябвало да даде ориентир откъде е кървенето... Обаче не съм сигурна каква урина се носи. Аз винаги нося средна порция. За ОХИ първа порция ли се носи? Confused

Едит: и за двете пише, че се дава средна порция на първа сутрешна урина: https://1naum.com/kak-se-vzema-urina-obiknovena-i-sterilna/ Днес си взех от Цибалаб контейнери специални, че с децата не мога да стигна навреме до лабораторията да оставя материала.

А да питам, кое се води сутрешна урина? Тази сутрин станах до тоалетна в към 05:30. Нямаше как да стискам повече, нито по нощите ми се занимаваше с тоалет и контейнерчета. А и трябва да се занесе до 2 часа след изпишкване, което нямаше как да стане. Стисках докъм 10:00, за да мине повече време. Предполагам, че не е проблем...

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 21:45 от Барбалена

# 876
Винаги е средната порция, след тоалет и подсушаване, може и повече от два часа да престои урината, ако се съхранява в хладилник, но при всички положения трябва да се занесе до 9-9:30. Във Вашия случай може и до към 7:30 да съберете. Всъщност смисълът на първата урина е по-дълго да са престояли евентуалните бактерии в мехура, но Вие нямате бактерии, така че може и да не е почти среднощна, а и ще е по-прясна.

Какво значи "специални контейнери"? Това не са ли стерилните контейнери за изследвания, които се продават в аптеките?

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 23:08 от Rosita

# 877
Скрит текст:
Росита, такъв комплект си взех от Цибалаб за 5 лв, чашата и епруветките от линка:

https://diamed.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0% … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

Да не се вкарвам в стрес да бързам. Епруветката с адитив може да се съхнанява до 24 часа на стайна температура. На мен ми трябва да изкара докъм 10:00-11:00.

Момичета, много ми е притеснено. Всичко с урината с изключение на еритроцитите изглежда да е наред. Във ВМА изследването е доста обширно и всичко изглежда наред. Не смея да си помисля кое е това нещо, което кърви...

Изследването, което назначи доц.Петкова също изглежда да е наред. Или урината вече не е била годна. Утре мисля да повторя изследването, но с урина, дадена на място. А ако е била годна и резултатът е коректен, то не знам как се тълкува на фона на еритроцитите.

Скрит текст:

Пуснах и дизморфни еритроцити в Александровска, излиза резултат 9%, при горна граница 20%. Доколкото успях да разбера, този показател се отнася за проблеми с бъбреците, та явно кървенето не е от тях (камъни, песъчинки). Прочетох, че има още един вид еуморфни еритроцити май беше, обаче това не съм го пускала.

Ще се опитам да запиша час за преглед при уролог утре. Надявам се да ме прегледа по-обстойно от доц. Петкова. Тя прегледа пикочен мехур и бъбреци буквално за 15 секунди. Може пък да е достатъчно, знам ли... Нещата май отиват към скенер. И там вече какво ще се види...

Исках само да споделя. Предпочитам на този етап без прогнози и диагнози, ако може. Но в гърлото ми има буца, сърцето ми е свито и съм скована от страх.

Впечатления за д-р Гайдаров, д-р Бранимир Костадинов или д-р Живко Сиромахов? Препоръчахте д-р Семерджиев по спомен, но не знам защо за момента не искам при него.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 19:55 от Барбалена

# 878
Скрит текст:
Росита, такъв комплект си взех от Цибалаб за 5 лв, чашата и епруветките от линка:

https://diamed.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0% … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

Да не се вкарвам в стрес да бързам. Епруветката с адитив може да се съхнанява до 24 часа на стайна температура. На мен ми трябва да изкара докъм 10:00-11:00.

Момичета, много ми е притеснено. Всичко с урината с изключение на еритроцитите изглежда да е наред. Във ВМА изследването е доста обширно и всичко изглежда наред. Не смея да си помисля кое е това нещо, което кърви...

Изследването, което назначи доц.Петкова също изглежда да е наред. Или урината вече не е била годна. Утре мисля да повторя изследването, но с урина, дадена на място. А ако е била годна и резултатът е коректен, то не знам как се тълкува на фона на еритроцитите.

Скрит текст:

Пуснах и дизморфни еритроцити в Александровска, излиза резултат 9%, при горна граница 20%. Доколкото успях да разбера, този показател се отнася за проблеми с бъбреците, та явно кървенето не е от тях (камъни, песъчинки). Прочетох, че има още един вид еуморфни еритроцити май беше, обаче това не съм го пускала.

Ще се опитам да запиша час за преглед при уролог утре. Надявам се да ме прегледа по-обстойно от доц. Петкова. Тя прегледа пикочен мехур и бъбреци буквално за 15 секунди. Може пък да е достатъчно, знам ли... Нещата май отиват към скенер. И там вече какво ще се види...

Исках само да споделя. Предпочитам на този етап без прогнози и диагнози, ако може. Но в гърлото ми има буца, сърцето ми е свито и съм скована от страх.

Впечатления за д-р Гайдаров, д-р Бранимир Костадинов или д-р Живко Сиромахов? Препоръчахте д-р Семерджиев по спомен, но не знам защо за момента не искам при него.
Д-р Гайдаров е добър, но не знам дали ще свърши работа конкретно за този проблем. На скенер нищо няма да се види, аз лично правих преди да открият проблема с цистоскопия. Според мен настоявайте за за цистоскопия и не отлагайте.

# 879
А кой може да направи цистоскопия?

# 880
А кой може да направи цистоскопия?
Само уролог, естествено, но това става по негова преценка. Не вярвам да направят цистоскопия преди скенер.
Какво означава да се настоява за цистоскопия? Стига.

# 881
  • Ланкър, планините Овнерог
А защо да не правят преди скенер? 2 цистоскопии (различни лекари, различни болници) имам в рамките на една седмица без скенер.

# 882
  • София
Да не пиете някакво кръворазреждащо? Идете на добър ехографист да огледа пикочния мехур. Скенер - само ако там има находка.
Вижте произхода на тези еритроцити да не е гинекологичен 🌺 т. е. идете и на добър гинеколог - ехографист.

# 883
Не пия кръворазреждащо. Пия малко вода, това мисля, че е причината. Докарала съм си нещо от пиене на много малко вода... Препоръки за добри ехографисти в София? Не мога да се доверя само на мненият в Супердок. Често хората слагат добри оценки само заради милото отношение и лоши заради дръпнато отношение. Но първото не лекува и не диагностицира.

На гинеколог ходя веднъж годишно профилактично, гледат ме и на ехограф и уж всичко е наред. Добър е, с препоръки от форума....

# 884
А защо да не правят преди скенер? 2 цистоскопии (различни лекари, различни болници) имам в рамките на една седмица без скенер.
Защото може да не е от пикочния мехур.. Аз бих направила скенер на малък таз и корем, но нека лекар да каже.Може да трябва уретероскопия, все пак не сме лекари.

Общи условия

Активация на акаунт