Нашите орхидеи – тема 36

• 30 333
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Защо е рядка? Не са ли намерили начин да я култивират и размножат?

Иначе аз много искам подобна със зелени цветове, но за сега не съм открила.

# 286
Миоки, ако имаш студено място, можеш да гледаш зелен цимбидиум. Прекрасни са!

# 287
За колко студено говорим?

# 288
Зимата около 10°С, лятото както дойде, но да не е на директно слънце.

# 289
Уф, 10 гдаруса не знам дали ще мога да докарам. Ще проуча въпроса, благодаря за съвета Simple Smile

# 290
  • Мадрид / София
Защо е рядка? Не са ли намерили начин да я култивират и размножат?

Иначе аз много искам подобна със зелени цветове, но за сега не съм открила.
Много рядко се намира в природата и е трудна за отглеждане. Тази на снимката е от колекция и са успяли да я докарат до цвят, с много грижи.

# 291
  • Бургас
Момичета прекрасни ню-ню бижута показвате, аз лично с такива малки и крехки орхи не се наемам да обгрижвам. Моя мъж се прибра и тотално промени градинката зад ТВ-то сега ухажвам щерката да направим реформа в нейната стая и там да отидат няколко орхидеи, защото сегашното им място е в девета глуха и няма светлина.

Надявам се тази година да го цъфна зелено жълтия цимб, засега няма цветоноси.... .
Големия обаче налива три дано до два месеца покажа цъфтеж. Тая година всичко бавно ми върви.
За момента два цветоноса от едно фалче, което скоро прибрах от село и едно ново мини пуска цветонос, за него съм много Хепи защото тази година пролетта го купих. Имам две мидита, които не са цъфтели при мен, а ще стане трета година...

# 292
  • Мадрид / София
Страхотна красота показваш! 😍

# 293
Здравейте,момичета
орхидеите ви са страхотни!
Много отдавна искам да си взема огромна орхидея(виждала съм само в един магазин )но ми беше интересно дали някой е гледал или знае как се казват за да прочета и да се позаинтересувам преди да купя.
Има ли място от което поръчвате извън България?
Благодаря

# 294
А знаеш ли поне какъв вид е била огромната орхидея?

Идеи от мен:
Фаленопсис гигантеа става огромен.
Също цимбидиум, има много едри и по-дребни видове.
Дендробиуми има мнооого големи.
От дребните видове, някои се размножават и става огромен храст, но самите клонки и листенца са дребни. Не знам дали това имаш предвид.
Ванда, папилонанте, аскоценда и подобните също стават големи, но има и по-дребни кръстоски.

# 295
Phloxx,страхотна си.Не откривам такава за съжаление.Ще се опитам да се сдобия със снимка тези дни тк не съм в града.Не е от тези,които са много в саксия и са разположени така,че да създават обем и разкош.Тя е само една,права и доста висока с два реда огромни бели цветове,които са отгоре до долу плътно като наредени.

# 296
Разкошни красоти показвате, момичета! В миниатюрките  на Миоки ми останаха очите! Heart Eyes

Тихичко /да не чуе дявола/ се похвалвам, че всичките ми питомки са с с цветоноси. Innocent
Двете многострадални мъничета и те жувнаха, едното даже има ново листо. С тях втора година е борба за оцеляване. Правя последен опит и се предавам. Worried

Престарявам ви - "умирай трудно - 3": Има ново листенце 4 дни след като я сложих в серамас. Heart Eyes
Настанена е в свещник. Simple Smile
Скрит текст:

И мъченицата от пепелника Joy в бутилка:
Скрит текст:
Беше така:

Сега е в това положение, пък ще видим....

# 297
  • Варна
Phloxx,страхотна си.Не откривам такава за съжаление.Ще се опитам да се сдобия със снимка тези дни тк не съм в града.Не е от тези,които са много в саксия и са разположени така,че да създават обем и разкош.Тя е само една,права и доста висока с два реда огромни бели цветове,които са отгоре до долу плътно като наредени.

Това звучи като дендробиум Нобиле. Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 10:07 от floren

# 298
  • София
а на мен ми звучи като голям фаленопсис Grinning

# 299
  • Мадрид / София
а на мен ми звучи като голям фаленопсис Grinning
Сдобих се с дълго мечтаната Беллина. Снимка като се върна в къщи, че вчера вече беше тъмно като я получих.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:21 от Angela61

Общи условия

Активация на акаунт