Нашите орхидеи – тема 36

• 30 268
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Божке какво е ню-ню 🧐. Да е здравичко и цъфтеливо Hug

Аз каква я свърших -->поръчах си три китки от този сайт https://www.orchideen-wichmann.de/de/. Отново до Германия ги поръчах, че до Бг искат 20Е за доставка, дано оцелеят.

# 466
Angela61, честито Sunglasses

Мая, какво поръча?

Аз най-после окачих плеуроталиса на коркова кора. Ще видим дали ще е доволен. Хубавото е, че има 2-3 малки нови коренчета, че старите бяха станали на пихтия и не бях сигурна ще го бъде ли. Трябва да измисля нещо друго за основата на кората, че сега е накисната малко в чинийката с водата и ако остане така предполагам бързо ще изгние.

# 467
  • Бургас
Миоки, Анджи много ви се радвам на миниятюрките Hug , в много красиви стъкларийки ги държите. За мен това е непосилно и трудоемко, пък и вече недоскиФ 😄 съм.
Миоки поръчах си:
Miltonia Honolulu 'Warne's Best
Paphiopedilum Pinocchio
Oncidium ornithorhynchum
Все цветя които имам в друга разновидност и предполагам ако са здрави ще успея да завъдя за ужас на ММ Joy

# 468
Честити! Дано да пристигнат при теб в добро състояние.
Този Oncidium ornithorhynchum много прилича на sotoanum много сладки цветчета има и е много красив като нацъфти.

На мен занимавката с орхитата и изобщо с цветята ми е нещо като терапия, приятно ми е да се занимавам. Непрекъснато преподреждам, нареждам, разменям места - голяма краста ми е Laughing

# 469
  • Мадрид / София
Maya, всъщност като са в “терариум” много не искат грижи, а и се събират повечко на малка площ. Вече за да се видят цветчетата може и с лупа, макар цветчетата да са сравнително големи сравнение с листата например. Но са миниатюри все пак.
Между другото най-малката открита орхидея за момента има цветче с големина 1 мм. Намира се в Централна Америка (страната я забравих коя беше).

# 470
Angela61, честит цвят!
Ох, Бозе, Бозе! То цвят ли е като цвят! Като калинка кацнала на листото! Simple Smile
Много ви се радвам на дребосъците! Да са ви здравички и да ви радват!. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 08:00 от Sysly

# 471
  • Мадрид / София
Благодаря!

# 472
  • Бургас
Днес пристигна от Орхидеи.бг Howeara Lava Burst

Бива ли да я сложат в толкова едри кори?
Утре ще я присадя в субстрат за Камбрии. Моля ако бъркам някой да ме поправи да не стане като Ванда аз да опръсквам листата, а то не трябвало Cry

# 473
По-добре в такива едри кори, отколкото в кокосовите влакна или там в каквото обикновено ги слагат и идват с изгнили коренчета.
Красиви цветове Simple Smile Честита!

# 474
  • Мадрид / София
Честита хубавица! Отглежда се като камбрия (макар да е друг хибрид). Може в кори, но малко по-дребни или на дърво с малко сфагнум. Казват да се пресажда на всеки 2 г.

# 475
  • Бургас
По-добре в такива едри кори, отколкото в кокосовите влакна или там в каквото обикновено ги слагат и идват с изгнили коренчета.
Красиви цветове Simple Smile Честита!

Благодаря 🤗

Имам чувството, че цветето е поставено скоро в тия кори, много е нестабилно и халтаво вътре в саксията. Гледах разни клипчета и повечето са със субстрат подобен на Камбрия. Ще поливам проточено без да кисна пък дано се адаптира бонбона 😊 има и лек аромат и ново цветоносче излиза.

Благодаря Анджи 🤗

# 476
Възможно е да е сложена скоро. Аз задължително бих я извадила да видя как са корените, ако не се вижда през самата саксия, заради моят лош опит с поръчвани орхидеи.

Моето нели добре се движи от към корени, даже не ми пука толкова, че новата булба не расте. Ако има корени, ще има и булби... някой ден  Laughing

Малко орхидеен арт от мен за настроение
Скрит текст:

# 477
  • София
Сдобих се с мини Биг лип Grinning Голям сладур е. Цветчето е 3-4 см.

# 478
Мая, аз не бих я пресаждала, ако видимо няма проблем. Ако обичаш да поливаш и пръскаш, по-добре в едри кори. Но казвам това с уговорката, че не разбирам от камбриеви и не се справям успешно с отглеждането им.

# 479
Здравейте! Рядко пиша тук, но редовно чета.
Това е орхидейката, която купих миналата година за 3 лева с етикет Камбрия. Днес отвори едно цветче (два цветоноса пусна) - оказа се Брасия.

Общи условия

Активация на акаунт