Нашите орхидеи – тема 36

• 30 261
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • София
ехееее, чудесно попадение за 3 лв!!!

# 481
  • Мадрид / София
Честито!

# 482
Това е моята първа цъфнала за сезона. Купих я без цвят и не знам как се казва.

# 483
  • Бургас
Това е моята първа цъфнала за сезона. Купих я без цвят и не знам как се казва.

Честито Hug
Боже каква красота 😍, дали не е Милтония?
Ще помоля като закрепне и стане голямо растение и решите да делите да ме имате изпредвид за някоя булбичка срещу заплащане разбира се Blush. Моля, моля много по моля 🤗

# 484
Уу, тази е разкошна. Голяма екзотика си уцелила Simple Smile

# 485
Купих си на два пъти по три прецъфтели намалени и тази е единствената която не е фаленопсис. Миналата година беше мъка. Местих се в ново жилище и милите ми боледуваха и тези позаместих жертвите. Има тръгнали на четири цветоноси и се надявам на още красоти и изненади.
Гугъл твърди че е това https://www.google.com/search?q=%C3%97beallara&oq=&aqs=c … bile&ie=UTF-8

# 486
  • Мадрид / София
Azy, честита красавица!

# 487
Прилича ми на Aliceara/Beallara Marfitch "Renaissance Coral".

# 488
И според мен е беалара. Браво, какъв хубав цветонос си отгледала!

Аз идвам да покажа, какво ме радва напоследък Two Hearts

# 489
Хехе, тези двамцата, все едно те гледат и аха да проговорят Laughing

# 490
  • Бургас
Плокс прекрасни са 🤗.
Ти ли ги цъфна?
Моя Паф още го чакам да се накуми да изкара цветонос, ама коя година не знам 🤔.

# 491
Майче, тези двечките аз успях да ги цъфна, и още едно се кани да цъфти. Но имам и други, дето са се запъртъчили и след купешкия цвят повече не пожелаха да цъфнат. Само на листа растат Confused Мисля, че у нас им е топло, около 22°С е в момента, но нямам по-подходящо място за тях. Един пинокио стоеше на по-хладно на перваза зад пердето, но сега като застудя след последното поливане хвърли цвят и пъпки, и го прибрах навътре. Отвън на стълбите е прекалено студено, зимата около 10°С, не смея да ги изкарам там.

# 492
  • Мадрид / София
Пафчетата цъфтят само веднъж от едно растение. Трябва да извади ново растение, което цъфти. Ако няма такова не чакайте цвят.

# 493
Анжела, хм, даваш ми нова посока за размисъл. Значи трябва да се постарая новите израстъци да пораснат силни и големи, за да видя цвят пак....
Четох, че пафчетата не обичали  да се пресаждат, а точно бях намислила да пресадя запъртъците в малко по-големи саксийки, че доста пораснаха. Поръчах субстрат уж специално за пафчета, но ми се струва доста едър в сравнение с това, което в момента е в саксиите. Мисля да го смеся с малко кокосови влакна, да уплътнява по-добре около корените.

# 494
  • Мадрид / София
Аз бих ги оставила с майчиното растение. Дай снимка за да не говоря наизуст.

Общи условия

Активация на акаунт