До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 643
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • au bout du monde
Аз нямам разкритие. Шийката ми е твърда. Никакви болки или контракции. Разхождам се супер много и нищо.

Момичета, хваща ме шубе от индукцията и мисля да я отложа с още 1 седмица. Спомням си предният път какви мъки изживях 3 дни и не искам да минавам пак през това.
Болките ми минаха още миналия четвъртък, сега всичко е доста поносимо и мога да изчакам.
Моя лекар първо искаше да правим индукция, заради намалели води, остаряла плацента, 2см разкритие и подготвителни контракции. Само като ми каза и ми стана лошо😀 Добре, че час по-късно болките ми започнаха спонтанно 😀

# 136
Моята шийка до последно беше твърда. Вече бях с около 7 см разкритие и още си беше твърда, та доктора трябваше да я разтяга, за да онекне, което си беше доста болезнено... Може би и затова ми се стори по-голям зор този път, предния път като ме приеха вече се беше изгладила

# 137
Точно се връщам от Шейново, тоновете са добри, контракции все още няма, нямам и никакви болки Прегледаха ме за разкритие - няма, бебката си стои високо горе, явно й е добре и не бърза да излиза. Не ми казаха дали е твърда шийката или не...
На мен хем ми се иска да е най-близо до термина (02.10) за да се развие максимално, хем нямам търпение да я гушкам, пък и да ми олеква вече Simple Smile
А задължително ли се ходи на предварителен преглед при анестезиолог? Никой нищо такова не ми е споменавал, нито АГто ми, нито от болницата. Не че съм решила дали ще искам упойка де, но все пак... Rolling Eyes

# 138
Някоя от вас има ли бодежи в шийката? Сякаш ще излезе всеки момент(не е болка а все едно ме боцка)
Бях на лекар днес че се чувствам зле от няколко дни -не ме прегледаха изписаха ми пак канестин ,и ми казаха ако. Е тръгнало раждане-тръгнало нищо не могли да направят.
Много се притеснявам, твъ.ди рано е . Баткото го родих в 40 седмица ,а сега още не съм влизла в 36

# 139
Някоя от вас има ли бодежи в шийката? Сякаш ще излезе всеки момент(не е болка а все едно ме боцка)
Бях на лекар днес че се чувствам зле от няколко дни -не ме прегледаха изписаха ми пак канестин ,и ми казаха ако. Е тръгнало раждане-тръгнало нищо не могли да направят.
Много се притеснявам, твъ.ди рано е . Баткото го родих в 40 седмица ,а сега още не съм влизла в 36
Viala Спокойно,  аз от 32г с съм с контракции,  направо се молех да издържа до 36г с, вече съм в 38 г.с, сега се моля още 7 дни да устискаме, но в крайна сметка ако бебето реши да излиза, не можем да го спрем🤷‍♀️. Моята цел беше 36г.с , от там нататък  Божа работа, бебето е развито, след 36г.с растежа така или иначе им се забавя,  стискам палци да дочакаш 36 г.с🙏

# 140
Елмазче ,благодаря ти честно казано успокои ме. След 2 дни влизам в 36 седмица. Когато лежа съм ок или като седя ,но стана ли да вървя или да направя нещо дребно и се започва стягане , болки ,боцкания. Ти така ли си???

# 141
Всички сме така вече, според мен 😂 Мен малката два дена вече ме рита в пикочния мехур и се чудя дали ако стана ще се изпусна 🙄 Дискомфорта става голям в деветия месец. Започваме да си пречи, но малко остана. Аз имам 2 седмици и както ми се виждаше далеч, сега пък ми се вижда много наблизо. Днес докато чаках да ме вкарат в отделението за запис и една жена я приема ха за планово секцио. Сбогуваше се с мъжа си и щях да ревна, много ми стана тегаво. Аз до сега не ми се е налагало такова сбогуване, но сега като имам дата и не знам как ще е. И каквато съм ревла май ще е по-добре да ида сама 😂

# 142
Елмазче ,благодаря ти честно казано успокои ме. След 2 дни влизам в 36 седмица. Когато лежа съм ок или като седя ,но стана ли да вървя или да направя нещо дребно и се започва стягане , болки ,боцкания. Ти така ли си???
Близо 2м основно лежа, стяганията си ги имам по всяко време. Онзи ден трябваше да просна дрехите,  само където не се разревах,  толкова ме заболя кръста, корема много ми тежи, имам усещането,  че в един момент просто ще падне целия ми корем. Вечер обръщането даже от ляво на дясно е мъка, тогава даже получавам прищипване на нерв. Крепи ме мисълта, че малко остана, в крайна сметка най-късно другата седмица по това време ще гушкам бебчо...живот и здраве🙏

# 143
И аз идвам да се отчета с хубави новини - в 34гс+4 съм, бебка е почти 2600гр и най-важното - всичко е наред.
Пак си изкарах акъла през последната седмица. Както всичко беше наред и изведнъж на ехографа се видяха раздути чревни бримки. АГ ме успокои, че сигурно е нищо, но в амб. лист си пишеше, че е за проследяване с три удивителни. А като се разчетох, направо ми се изправи косата. Слава Богу, оказа се, че е било от пробиотика, който пиех и след като го спрях, днес всичко е изчезнало и си е наред. Споделям го, ако на някой друг се случи същото.
Иначе АГ всеки път ми казва да ям сладко, та сега с чиста съвест си хапвам сладоледи и разни вкусотии (без да прекалявам де, но аз по принцип не ям сладко почти).
Имам гъбички, та ми изписа лечение. Иначе си ми тежи бая вече, много лесно се изморявам. Тези дни ще си стягам багажа за родилното, но като цяло почти всичко е готово, купено и оправено. Чувствам се спокойна, което е най-важното! Ще си чакам датата за секцио, която е чак след месец. Много се надявам да не тръгне по-рано.
Контракции не мога да разбера дали имам или нямам. Усещам понякога втвърдяване на корема, но не знам дали е контракция или е от местенето на бебето или пък като ми се пишка. Досега АГ не ми е казвала, че имам контракции, нито на тоновете се вижда такова нещо. Все пак взимам и Магнерот 2x1, както и Алекракт 1 път дневно, тъй като имах крампи преди.

Момичета, остава още малко, нямам търпение вече! А на всички, които вече родиха - честито и бързо възстановяване! Бъдете много, много здрави и щастливи Flowers Hibiscus

# 144
  • au bout du monde
Ох, като ви слушам така ми се иска да имам контракции вече. Чувствам се повече от добре след като ми минаха болките в прищипаните нерви. Направо още месец два може бременна да откарам. 😔 Така се е настанил, че може да зимува в корема ми.

# 145
И аз след два дни влизам в 36г.с. и все имам странни усещания, боцкания, дискомфорти, нямам контракции в истинския смисъл с болки. Утре съм за първи път на тонове и честно казано се притеснявам дали всичко ще е наред. Досега на ехограф всичко е наред, надявам се и утре да е така и да си дочакаме датичката. Аз все си поставям така кратки дати за цел, нека изкарам до неделя или до сряда и така си вдъхвам кураж.

# 146
Благодая за полезната информация в последните ти 2 коментара.
Понеже и аз ще раждам в Селена, би ли споделила при кой лекар си, много време ли чака за тонове? Колко време всъщност трае правенето на запис? Консултацията с анестезиолог ти ли решаваш кога да я направиш, че аз все си мисля че ще родя по- рано и няма да се срещна с него, особено на 28ми като ми махне д-р Ставрев серклажа...

Всички сме така вече, според мен 😂 Мен малката два дена вече ме рита в пикочния мехур и се чудя дали ако стана ще се изпусна 🙄 Дискомфорта става голям в деветия месец. Започваме да си пречи, но малко остана. Аз имам 2 седмици и както ми се виждаше далеч, сега пък ми се вижда много наблизо. Днес докато чаках да ме вкарат в отделението за запис и една жена я приема ха за планово секцио. Сбогуваше се с мъжа си и щях да ревна, много ми стана тегаво. Аз до сега не ми се е налагало такова сбогуване, но сега като имам дата и не знам как ще е. И каквато съм ревла май ще е по-добре да ида сама 😂

# 147
Благодая за полезната информация в последните ти 2 коментара.
Понеже и аз ще раждам в Селена, би ли споделила при кой лекар си, много време ли чака за тонове? Колко време всъщност трае правенето на запис? Консултацията с анестезиолог ти ли решаваш кога да я направиш, че аз все си мисля че ще родя по- рано и няма да се срещна с него, особено на 28ми като ми махне д-р Ставрев серклажа...

Следя се при д-р Светлана Петрова, много съм доволна. За тонове отиваш на регистратурата отзад и те те пращат. Не чаках и 5 мин. и ме викнаха. 20 мин. трае записа. След това си минах през док да ги види и тя ми каза кога да отида до анестезиолога. Не се притеснявай и да не стигнеш до него, защото аз предния път бях по спешност и изобщо никакви консултации нямаше време да правя 😊 Твоя лекар трябва да ти каже по принцип, но ако се притесняваш направо си го питай за консултацията.

# 148
За консултацията с анестезиолог в Селена - аз в петък отидох, казах на регистратура, че съм отишла конкретно за това, изпратиха ме на 3-ти етаж, там една дама излезе, пита ме дали имам операции преди, какви са били, под каква упойка и това беше. По-малко от минута отне.

# 149
Между другото се сетих още нещо - никога през живота си не съм имала алергии към каквото и да е, освен веднъж преди няколко години от пчелен прашец. И то защото подцених инструкциите как се приема, вместо малко по малко да стигна до нормалната доза, аз директно почнах с нея - и получих алергична реакция. Та споменах на моята АГ за това и тя ме прати превантивно на алерголог.
Какво беше учудването ми като при теста показах реакция към няколко неща, съответно ми изписаха хапчета преди секциото, както и терапия с урбазон в самия ден.
Та препоръчвам ви момичета - ако имате възможност, тествайте се. Аз имам няколко пълни упойки и никога не съм имала проблем, но за всеки случай реших да го направя сега и грам не съжалявам. Доста по-спокойно ще ми е като знам, че и това е проверено.

Общи условия

Активация на акаунт