До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
На мен днес АГ ми каза че даже мога да пия повече от това което пия 3х2 ,днес съм изпила 8 хапчета магнерот. За целия ден.love9702 задължително кажии аз преди все да не ги притеснявам сигурно им звънят по 100пъти. Но всеки е индивидуален и има нужда от внимание щом да се наели да следят бременност трябва да очакват всякакви въпроси. Не биха прибегнали до вадене според мен ще ти кажат да пиеш айриян със сол или вода със сол. И ще ти пуснат кръвна картина и магнезия ще се оправиш.
[/quote
Защо толкова много, секцио ли ще си? Аз пия магнерот за да мога да изчакаме датата на секциото,  иначе знам, че при нормално раждане се спира в 36г.с

# 121
love9702, опитай да запазиш спокойствие. Отпадналост и ниско кръвно не са фактор за вадене на бебчето по-рано. А и при теб всъщност не е толкова ниско.
Аз карам с кръвно 90/60 и хемоглобин 80. Изобщо не е станало дума да бързаме с раждането. Бебка дава добри показатели на всеки преглед и това е най-важното.
Малко остава, момичета! Горе главите Yellow Heart

# 122
Момичета, аз имам питане. Кога е нормално бебето да слезе надолу? Чета, че на повечето от вас вече са слезли, в интернет видях, че до 36-та седмица трябва да е вече слязло.Thinking Моята АГ ми каза, че доста е пораснало и стои много високо горе. Neutral Face И дали е възможно да слезе точно преди раждането?
В 37-ма седмица съм вече.

# 123
Момичета, аз имам питане. Кога е нормално бебето да слезе надолу? Чета, че на повечето от вас вече са слезли, в интернет видях, че до 36-та седмица трябва да е вече слязло.Thinking Моята АГ ми каза, че доста е пораснало и стои много високо горе. Neutral Face И дали е възможно да слезе точно преди раждането?
В 37-ма седмица съм вече.

Да, на мен моята АГ ми обясни, че не е задължително да се смъкне по-рано. На някои се смъква няколко дни преди да родят, особено ако е първо раждане.

# 124
На мен Аг ми каза,  че при първо раждане само слизало,  при следващите не, аз като си гледам корема не ми изглежда, че е слезнал, в 38 г.с съм

# 125
И аз все следя за това слизане, но четох по чуждите сайтове, че понякога става непосредствено преди раждането, понякога по-рано. Няма как да знае човек.

Но ако човек почне да диша по-леко и да усеща голяма тежест долу значи е слязло. Ако си правите редовно снимки на корема също ще се забележи. На английски му викат "lightning" и в Google Images има снимки на жени преди и след като е слязло надолу.

Аз до последно не съм слязла и лекарят с ръка ме е избутвал по време на раждането.

# 126
Здравейте не знам дали съм питала но знаете ли дали се плаща престой след раждане без избор на екип в МД София?

# 127
  • au bout du monde
В 38+5 дни съм. И моят корем май не е слязъл още. И днес мина без симптоми за предстоящо раждане.

# 128
  • омъжена
Много сладко коремче, браво. Типично за момче. А моя не е толкова заострен.Може би че преди това съм била с момичета...На мен днес АГ ми каза че даже мога да пия повече от това което пия 3х2 ,днес съм изпила 8 хапчета магнерот. За целия ден.love9702 задължително кажии аз преди все да не ги притеснявам сигурно им звънят по 100пъти. Но всеки е индивидуален и има нужда от внимание щом да се наели да следят бременност трябва да очакват всякакви въпроси. Не биха прибегнали до вадене според мен ще ти кажат да пиеш айриян със сол или вода със сол. И ще ти пуснат кръвна картина и магнезия ще се оправиш.
[/quote
Защо толкова много, секцио ли ще си? Аз пия магнерот за да мога да изчакаме датата на секциото,  иначе знам, че при нормално раждане се спира в 36г.с
да секцио ще съм и при мен остава горе долу толкова време колкото при теб. Даже понякога не броя дните ти като споделиш знам колко остава. И днес му казах,той си каза че е рано да увелича магнезия. Във вторник съм при него и ще ме прегледа,а утре като ходя за обменната карта ще искам пак урина да ми пуснат всеки път си плащам този път ще питам. И така...Продължавам да си доспивам.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 04:36 от sunshine1992

# 129
  • София/Севлиево
Здравейте не знам дали съм питала но знаете ли дали се плаща престой след раждане без избор на екип в МД София?
Преди 13 години седях 1 месец там и само за епидуралната упойка по време на раждането  си платих...

# 130
  • au bout du monde
Момичета, хваща ме шубе от индукцията и мисля да я отложа с още 1 седмица. Спомням си предният път какви мъки изживях 3 дни и не искам да минавам пак през това.
Болките ми минаха още миналия четвъртък, сега всичко е доста поносимо и мога да изчакам.

# 131
Да споделя и тук, ако някоя мама се интересува.Туко-що излизам от СВ. София на бул. България и от информация ми казаха следните цени: нормално раждане-1670 лв. , секцио -1860лв, като в цената е включена грижата за бебето и родилката, престоя в болницата и избор на екип, което далеч не е тооолкова зле, даже ми се струва в рамките на нормалното. Казаха ми и че за бебчо не трябва да нося нищо освен дрешки за изписването. Нито памперси, нито кърпи.

# 132
Момичета, хваща ме шубе от индукцията и мисля да я отложа с още 1 седмица. Спомням си предният път какви мъки изживях 3 дни и не искам да минавам пак през това.
Болките ми минаха още миналия четвъртък, сега всичко е доста поносимо и мога да изчакам.
Моя лекар първо искаше да правим индукция, заради намалели води, остаряла плацента, 2см разкритие и подготвителни контракции. Само като ми каза и ми стана лошо😀 Добре, че час по-късно болките ми започнаха спонтанно 😀
Момичета, имам стелилизатор на Кенгуру, който няма да ползвам, съответно продавам, защото ми заема много място. Някоя, ако все още няма, а мисли да купува може да пише.

# 133
  • омъжена
Аз сега отивам до АГ на жк. При нея последен преглед 🙂🎉 и ще и покажа резултата имам белтък в урината и завишени еритроцити.

# 134
Здравейте и от мен! Отчитам първи запис на тонове и преглед при АГ. Всичко с бебка е наред, 36гс, 2900гр. Един път пъпна връв около врата, но не е притеснително. Насрочихме дата за секцио възможно най-късно, 7 дни преди термин, малко се притеснявам дали ще изкарам, че все пак е трето, но док ме успокои, че винаги можем да реагираме по-рано. Издадоха ми документи за хоспитализация. Другата седмица съм при анестезиолог и пак на запис.
Актуални цени в Селена-30 лв. запис на тонове. Секцио 1850лв., самостоятелна стая 180лв. Нищо не се носи за бебето и за майката, само дрехи за изписване и лични вещи. В тази цена влиза и PCR и каквото още там се оправи. Преглед при ортопед за бебето, който е пожелание, 50лв.
Сега като чета цените в София и ми се видя нормално това, което ми казаха, въпреки че преди 13 години платих 850лв,но все пак от тогава мнооого време 😂

Общи условия

Активация на акаунт