До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм За по гръб. Така съм слагала каката и не е имало проблеми.  Притесненията са, че ако бебето, е на една страна случайно може да се обърне по очи и да се Задуши.  Когато вече сами се обръщат по корем, и да се случи да се преобърне, инстинкта за самосъхранение ще го накара да се обърне, така че да е в безопасност.

Също така, а болницата, където ходихме на Училище за родители, ни учеха, че бебе се слага с крачета  опрени на късата страна на леглото, завивката под гърдите и ръчичките отгоре. Така няма опасност да си в хвърли на очите и да се задуши или пък да се плъзне под завивката. В леголот нищо ме сум слагала, възглавнички и играчки.

Какви са доводите за настрана? Задавяне?

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 09:18 от WorldWide

# 181
Момичета, съжалявам за неприятните емоции! Както вече съм казвала и аз с първата бременност имах такива с "таткото". Не случайно е в кавички. Знам, че изглежда безнадеждно, но вярвайте ми след време ще гледате на този човек само със съжаление за жалкото му съществуване.
На всички, които писаха от болница, стискам палци всичко да е наред 🍀
За самозадоволяването и аз не виждам нищо лошо. По-добре е да се проведе разговор, отколкото да се карате. Всеки да сподели нуждите си и вижданията си. В крайна сметка имаме още малко и после всичко ще си е ок. Ние не сме правили секс от третия месец.
За мъжете и помощта да ви кажа, че моят никога не е пазарувал, кара децата само ако ми е абсолютно невъзможно, никога не е чисти вкъщи, никога не е простирал или каквото и да е. Той издържа семейството като цяло, моята заплата стига за пазаруване за хладилника и за курсовете и спортовете на децата, съответно работи нон стоп. Но когато и да съм го питала нещо винаги ме подкрепя. За всъщи не прави забележки дори и да няма нищо за ядене просто поръчва и пита кой какво му се яде. Мисълта ми е, че въпросът е в отношението. Когато знаеш, че партньорът ти е до теб, ти си силен и можеш да свършиш много неща сам. При него е същото. И сега знам, че няма да имам голяма помощ от него, но имаме 3 деца и всеки си иска неговото, та да си работи там. Въпросът е, че когато е вкъщи няма напрежение, критики и излишни забележки. Той знае, че тук аз съм господар, на работата си е той. Така като не се бъркане един на друг нещата вървят. Но всичко е постигнато с 11 години търпение, компромиси и много разговори. Не с караници и викове.
Успокойтр се, знам че деветия месец е най-тегав, че се чувствате несигурни и че ви е тежко, но хората не са длъжни да ни разбират.
За съня на бебето. Аз моите и двамата ги слагах както ми показаха в болницата, с пелена зад гръбчето на една страна. Но това е много краткотрайно, защото те бързо стават големи и си се обръщат както им е удобно. Не се притеснявайте за това, бебетата повръщат много силно, аз съм го виждала при сина ми как като се задави наистина един път хвърли на 1 метър млякото. Та те си имат и рефлукс и инстинкт и всичко. На нас ни изглеждат крехки, но са много по-жилаво отколкото предполагаме. При мен и двете деца до сега спяха в коренно различни пози и до ден днешен е така. Не можем да ги променим, човек си се ражда с характера 😊

# 182
Здравейте, момичета Simple Smile
Една бърза тема за дискусия - как смятате, че е правилно да се сложи да спи новородено бебе - по гръб (по препоръки на СЗО, американците и консултантите по сън) или на страни (по препоръки на българските акушерки).
Вчера имах спор по темата и ми е интересно да прочета какво мислите Simple Smile
Хубав ден 🤗
Ако има рефлукс, както беше първото ми детенце, настрани, и и сменям позицията от през няколко часа, но те бързо се раздвижват мъниците и намират, позицията, в която им е удобно на тях. Аз винаги гледам по детето, то ме води, кое му е удобно, кое как да направя, не налагам никакви точни и неписани закони! 🙂

# 183
Интересна тема и честно да ви призная с първото дете предварително не се бях замисляла. Обаче като върна лентата назад масово ми се оплакват приятелки на деца, които спят само по гръб и главата им се сплесква и на това място коса не излиза дълго време. То или те не искат да слагат или и тяхното се завърта само и си ляга по гръбче. От опит, който имам с дъщеря ми, е че е хубаво да се слага настрани с навита пелена, така както Яренце е показала нищо, че и моята бъдеща как се изместваше и лягаше по гръб. Аз редувах на всеки сън ляво и дясно, но тя все си лягаше винаги по гръб. Поне и стана само леко плоско отзад и оплешивя само там и до към годината нямаше коса на това място. Чак към 8-9м като започна да спи по корем растежа на косичката тръгна. На мен акушерките в родилното ми показаха и до тогава не знаех.

# 184
По гръб с леко обърната главичка настрани,  може и настрани, аз съм сменяла позите на няколко часа. Слагала съм ги и по корем с обърната главичка като съм ги наблюдавала , основно през деня ги слагах по корем, така си затопляха коремчетата и реално ние колики не сме имали
Баба ми все казваше да не го слагам само по гръб или само настрани, за да не се деформира главичката. Така и аз съм сменяла позите за спане

# 185
В болницата ни казаха да ги слагаме по гръб с глава настрани. Баткото мисля, че го слагах настрани,но не беше особено ефикасно, защото той се въртеше и пак си заставаше по гръб.

# 186
В тази връзка аз обмислям да си взема от тези възглавнички/позиционери/ за спане настрани😏

# 187
Не знам как са били вашите, но описанието по гръб с глава настрани как точно се случва. Моите бебета си мърдаха доста, никога не мога да ги позиционира по този начин за повече от минута. Те не са кукли да стоят както си ги сложил 🙄 Като много мънички ги слагах в хола в люлка, за да са ми пред очите, там са по гръб и затова в кошарата ги слагах настрани, защото реално цял ден са по гръб в люлката, кошчето за кола и тн. Но те си се въртяха, дори и в родилния дом 🙄

# 188
В тази връзка аз обмислям да си взема от тези възглавнички/позиционери/ за спане настрани😏

Брат ми ползваше с племенницата и беше много доволен. Сега ми я даде и супер много разчитам на нея, че чи е за първи път и все се притеснявам да не сбъркам нещо и да навредя на бебето. Струват ми се много крехки в началото.

# 189
  • au bout du monde
Синът ми спеше само по гръб по съвет на акушерките в Англия. Главичката сам си я въртеше накъдето иска, не съм го обръщала или сменяла позите. След 6ти месец сам започна да се върти накъдето иска.
За мен по гръб е правилната позиция след като четох разни статии.

# 190
Ами първите 7-10 дни си седят както ги сложиш. (поне моите😀) след това започват да си въртят главите, но забелязвам,че ако е дълбок сънят пак си спи само на едната страна.

# 191
Как сте със стриите? Аз засега удържам фронта,  не съм била активна в мазането,  когато се сетя.  Имам стрии от 2рата бременност,  които ги виждам бледо по корема. Толкова ми е опъната кожата на корема, чак ме боли понякога. Не ми се мисли ако трябваше да износя близнаци🙈

# 192
Ели, палци, спокойствие и дано стане, което е най-добро за бебко.
Хариомче Flowers Hibiscus
Елмазче, Боби и от мен подкрепа!!

За самозадоволяването, ако ни възмущава е важно бързо да преразгледаме нагласите си, защото когато хванем сина си /или дъщеря си/ да правят нещо сексуално трябва да можем да реагираме спокойно.

# 193
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз също приемам самозадоволяването за нещо нормално и не бих се ядосала. Дори ММ ми е споделял, че се е случвало, когато съм била бременна. На мен също и той знае. 😁 Но нямаме проблем да говорим на сексуална тематика, все пак сме семейство. Въпреки, че моите родители са избягвали тези теми с мен, аз не смятам да го правя с децата ми. Малката е почти на 3 и вече е любопитна относно половете и обясняваме без срам, наричаме половите органи с правилните имена.

Аз нови стрии нямам, но от първата бременност си имам навсякъде вече избледнели. Иначе на моменти страшно ме сърби кожата, мажа с кокосово масло, когато се сетя.

# 194
Здравейте мамчета, интересни теми са се завихрили. Аз всеки път казвам, че се включвам рядко, но ви следя с интерес. За начало ще се похваля,че при мен всичко върви нормално днес съм в 35г.с и малкият човек е около 2.500 , вече ходих два пъти на тонове. Не мога да ви опиша какво значи това за мен, беше ми мечта 30г.с ,а вече почти не остана времето започна да лети. Вълнувам се за датата ни и дали ще избутаме дали всичко ще е наред. Споменавала съм ,че съм от Бургас,но ще раждам в София планувано секцио. Има ли дами , които ще са в Надежда?
По повод темата с мъжете.. моето мнение е,че всеки е различен и приема нещата по различен начин.Аз съм от жените с мъж, който цени мен на първо място и наистина нямам от какво да се оплача той ми е най-голямата упора и подкрепа+ бонус свекърва от  която не мога да се оплача. Не съдя поведението и постъпките на други мъже към жените си, защото както споменах всеки е различен.Важното е да има разбирателство и любов ❤️   
А за това как да слагам бебчо изобщо не се бях замисляла, но и сега не мога да преценя кое ще е правилно. Желая успех на всички и благополучен финал с пухкави бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт