До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 678
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Като заговорихме за мъжете.. Аз не мога място да си намеря от нерви. Знам колко глупаво ще прозвучи, но искам да си го излея.
Снощи хванах моя да се самозадоволява. Легнала съм си и го чакам, а той си върши работата на дивана. И не е първия път, в който съм го хващала...до сега все ме наричаше “болна”, “психопатка”... не било вярно.
Хубаво, бременна съм, не изглеждам така, както бях преди 9 месеца, но някак си много наранена се почувствах в този момент. Хормони, ниско самочувствие, депресия... Направо съм срината. Имала съм преди години връзка, в която ми се случи същото и знам, че свикнеш ли по този начин (като него) вече се превръща в болестно състояние и трудно можеш да спреш.
Естествено ще си кажете, по-добре това да прави, отколкото да ходи по жени. Така е. Така си мислех и че ще бъде, ако разбера. Но в момента, в който се озовах в тази ситуация, направо ми се пръсна сърцето.
Ако не бях в 9-ти месец най-лесно щях да си взема куфарчето за няколко дни да ми се изчисти главата, ама знам ли с тази напреднала бременност кога и какво.... Не знам какво да правя. Вие в тази ситуация как ще постъпите? Много ми е обидно цялото това нещо, колкото и нелепо да звучи...

Може би, ти е станало толкова гадно, защото си го видяла с очите си, ако знаеше, че все пак го прави, в което аз лично не виждам нищо лошо и странно, сякаш щеше реакцията и привкуса след това да са различни. 🙄🤔 Не го удобрявам, но е човешко, а предвид ситуацията, в която се намираме ми се вижда нормално и малки по-приемливо. Според мен се успокой и го преглътни, само на себе си вредиш. 🤗

# 166
  • САЩ
Вече си го представям това бебе с тефтера как седи и отмята какво не съм оправила преди да се роди 😅
Боби, още не мога да спра да се смея, ама и аз така си го представям мойто бебе Simple Smile Уж сме готови но има дребни неща за оправяне, а така искам просто да си почивам.
Пламена, няма нищо лошо човекът да се самозадоволява, напротив, най-нормално си е. Разбирам примерно ако ти е отказал секс, а после да го хванеш, не е приятно, но пак не е фатално. Ходила съм на лекции при много известна американска сексоложка и тя разби много от митовете за секса. Самозадоволяването е полезно и дори препоръчително. Ние през цялата бременност сме правили много малко секс, по едно време ме беше ударил хормонът и аз се самозадоволявах, добре ми подейства. Успокой се Simple Smile

# 167
  • омъжена
Елмаз много добре си му казала само така бъди твърда. Не заслужава и една сълза. Толкова те нарани в такова крехко състояние.
Viala как ще ти говори така извинявай де,но това не е яйце да го стискаш( то не знам и яйцето дали може 😄да се стиска) И аз понякога не получавам никакво съчувствие,казва ми майка ми еее на всички ни е топло,всички вдигаме кръвно. А мъжа ми айде напазарувай отделно защо тук има прах, то аз върша чистене готвене, пране, домашни с децата и отделно сметките се занимавам да плащам ок. Все едно съм по 8часа на работа и като се прибере все съм си лежала цял ден е направо откачам. 😤🤨 .Готви понякога де не се оплаквам.

# 168
plamenamp, най-добре си поговорете на тази тема. Не забравяй, че той не се е променил, само ти си бременна и желанието не може да се подтиска вечно. Да си хванеш куфара е лошо решение и би задълбочило нещата. Да не говорим, че с появата на дете вече нищо не е същото в една връзка.

# 169
  • омъжена
Хариом ти как си . Бебчо още ли е на антибиотици милото.

# 170
  • София/Севлиево
Добро утро от Шейново, където ме приеха вчера.От събота бях с контракции,ама вчера станаха на 5 минути и хайде към болницата,където спряха,ама ме приеха.Лежа на втори етаж и цяла нощ слушам как се раждат бебчета.Доктор Вецев беше нощна.Иначе трябваше довечера да се видим.Младежа е добре,нямам разкритие,ще се опитаме да задържим нещата максимално до 1-ви,когато ми е секциото...

# 171
plamenamp, при мъжете нуждата да "освободят напрежението" е чисто физиологична. Тоест понякога буквално им се налага да го правят. Ако не е възможно в момента да правите секс е нормално мъжът ти да прибегне до такива мерки... Дори и да е възможно... Може вече да го е страх и да се притеснява не приемай  веднага нещата лично.

Неприятно е и на мен мисълта другият да се задоволява сам също не ми харесва никак защото добрият, редовен секс е много важен за една връзка, но си кажи, че е само период. Когато човек обръща нещата на хумор е по-лесно.

Аз също съм много обидчива и до голяма степен те разбирам, но с времето разбрах, че когато нещата се изговорят с отсрещния човек се оказва, че не са съвсем така, както е в нашата глава. Опитай с повече комуникация и се фокусирай върху скорошното радостно събитие, което ви предстои! Hug

# 172
Здравейте!
Аз вчера вдигнах кръвно, имах силен световъртеж и веднага звъннах на АГ, който ще ме изражда. Приеха ме в болницата и ще ме следят за прееклампсия. Още е рано да се предприема каквото и да е (35 + 3 дни съм). Хубавото е, че след вчерашната система и Допегит, кръвното вече е 120 на 80 и се чувствам много добре. Сега чакам да мине АГ, за да каже резултатите от кръвта и микробиологията.

Едно нещо само ме загложди. На мануалния преглед доктора, който беше на смяна каза, че шийката ми е сакрализирана. Някоя по-запозната от мен има ли, за да каже какво точно значи това?

Елислава, дано овладеят нещата и си дочакате датата! Спокойствие и добри мисли желая!

# 173
Елислава,  дано всичко е наред и да дочакате 1.10, малко остана🙏
Пламена сетих се преди години, аз също хванах бившия ми мъж да се самозадоволява,  стана лют скандал. Бях бременна,  с отлепена плацента и кървене, беше ми много гадно. По-скоро ми се нарани егото тогава,  бременна, дебела...тогава не сме правили секс през цялата бременност,  сега го разбирам,  иска му се, по- добре сам отколкото с друга. С тази бременност пък много ми се искаше, но пък нямах мъж😄

# 174
  • София
Като видях колко сте изписали, реших, че има ново бебче... 😃 А то- други размисли и страсти.

И аз не спах добре, защото каката спа при нас и бяхме буквално така. 😁 Шутове в главата, едната ми ръка висеше от леглото и още е изтръпнала. Накрая се беше завъртяла с крака на възглавницата ми и сгушена в корема ми. 🙈

Будна съм поне от 2 часа, но чак сега събрах сили да стана. Тя пък се пробуди и ми каза "Любовче златно"... 🥰 Как да й се сърди човек после. 😃

По другите въпроси:
- Елмазче, много добре постъпваш да стоиш на дистанция. Знам, че го знаеш. 😊
- Пламена, и аз не виждам нищо лошо в самозадоволяването. Човещинка е, както се казва. Почти съм готова да се обзаложа, че по-емоционалната ти реакция се дължи на вече преливащите хормони.
И аз се хващам, че реагирам ужасно остро на неща, които иначе не биха ми направили впечатление. Та,мъничко остана.. 😊

# 175
Момичета,добро утро,помислих си,че имаме бебе.Моето е още в болницата,надявам се до края на седмицата да го изпишат,аз съм вкъщи имам довършителни неща за него
Ели стискам палци всичко ще е наред
Елмаз и Боби евала на вас,не се поддавайте
Желая на всички много успех,аз вече почнах да се притеснявам как ли е спял ли е ял ли е,поне кърма ми тръгнаа и като го изпишат се надявам да хапва.

# 176
Здравейте, момичета Simple Smile
Една бърза тема за дискусия - как смятате, че е правилно да се сложи да спи новородено бебе - по гръб (по препоръки на СЗО, американците и консултантите по сън) или на страни (по препоръки на българските акушерки).
Вчера имах спор по темата и ми е интересно да прочета какво мислите Simple Smile
Хубав ден 🤗

# 177
Една бърза тема за дискусия - как смятате, че е правилно да се сложи да спи новородено бебе - по гръб (по препоръки на СЗО, американците и консултантите по сън) или на страни (по препоръки на българските акушерки).
Вчера имах спор по темата и ми е интересно да прочета какво мислите Simple Smile
Хубав ден 🤗

Аз също съм в голяма чуденка по същия въпрос! Ще съм благодарна да чуя мнения на майки с опит. Тотално съм раздвоена и даже изпитвам притеснение защото не съм сигурна кое е по-правилното.

# 178
  • София
Хубав ден 🤗
Мда, много хубава дискусия!
По този въпрос така и не успях да изградя категорично мнение, та ще ми е любопитно да прочета другите.

Аз Яна я подпирах така с одеялце, но тя се наместваше както й е удобно (по гръб) сравнително бързо.
Тук е само на 2 седмици и се вижда одеялцето и как си е легнала сама по гръб.

И все пак да кажа нещо смислено 😅 Ако връща повечко храна, може би бих слагала настрани. 🤔 (+евентуално повдигане на матрака под ъгъл)
Ако ли не- може би ще я оставям по гръб.

# 179
  • София
Хубав ден 🤗

И аз се присъединявам към отбора на чудещите се. Grinning Бях убедена допреди 2 месеца, че трябва да е по гръб, ама после се зачетох за рефлукс, връщане на храна и т.н. и почнах да се притеснявам, да не вземе да се задуши ако върне и не съм наоколо, а е по гръб.

Общи условия

Активация на акаунт