До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 47 200
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз също предпочитам всичко да ми е готово навреме. Утре влизам в 39г.с, а не съм се спряла. Всеки ден нещо чистя и подреждам у дома. По между другото се и разхождам и вися по площадки с малката. Някои дни успявам да навъртя по 7км, които преди редовно си вървях.
Последните вечери имам болезнени контракции, но не са регулярни.
С първата бременност тапата ми падна след преглед за разкритие и след по-малко от 2 дни родих. Чудя се как ще се получи сега, още не го чувствам, много ми е странно. Тази бременност мина като миг, харесва ми да съм бременна. Grinning

# 346
Мети, болничния го издава личния лекар на бебето🙂

# 347
Здравейтееее! Следя с интерес, но не пиша много Confused Честито на всички мамчета с пухкави бебчета! Revolving Hearts
Започвам с моята драма: Weary
Утре влизам в 39 г.с Hug
Снощи имах истински контракции. 4 на брой..болезнени с концентрирана болка ниско долу и стягане на корема. Казах си, това е момента. Започва се! От една седмица ям фурми, от около две седмици пия чай от малинови листа, скачам на топката вкъщи, абе въобще, всичко, за което може да се сетите Joy Снощи сложихме вече леглото, окончателно абсолютно всичко е готово, изпрано, багажа за болницата, документи, абе...всичко! ( само си чакаме количката да пристигне, че свекито се забави с пускането на пратката, но тези дни ще пристигне).

Станах си аз и реших, че щом ме е събудила тази болка, значи започвам да следя изкъсо. Ами един път е болезнена, един път не е...и накрая си направих един чай с идеята, че ако са от подготвителните, ще се успокоят и ще мога да поспя, пък болката ще ме събуди пак Grinning И така...след 5 часа следене и чудене... си заспах, а днес се будя, все едно нещо не е било. Flushed
В Англия съм и като цяло лекарката ми не е от тези, които си вдигат телефона, а след като се чувствам добре- не виждам смисъл да звъня и на спешната линия.
Преди няколко дни мисля, че ми падна тапата, обаче нямаше кръв. Консистенцията и цвета бяха абсолютно различни от това течение, което имам в момента, затова и съм на 90% сигурна, че е тапата.

Та въпроса ми е...според вас нормално ли е да имам истински контракции за 2-3 часа и после всичко да отшуми все едно не е било? Все си мислех, че това си важи за подготвителните, но тези нямаха нищо общо с подготвителните, които си имам попринцип редовно. Thinking
Миналия четвъртък и аз бях така, в рамките на 3+ часа, много болезнени контракции на 15тина минути. Надигнах се да достегна багажа, изкъпах се....и малко по малко спряха. 😁 Та си чакам смирено вече седмица, утре влизам в 39г.с.

# 348
goldfinch Блягодаря за отговора🥰🥰🥰

# 349
Момичета, по-добре си подредете всичко по-рано. Аз все изчаквах, че е рано и нищо не ми беше готово. Дори кошарата не беше сглобена. И ето, родих месец по-рано. Козметика за бебето се наложи да купува таткото. Беше голяма мъка. Хем картинки изпращах и пак обърка измиващото. Не разчитайте на другите, а предварително си подредете всичко да ви е удобно. Че като се приберете, особено с първото дете, няма да знаете къде се намирате и в началото какво да правите, въпреки че в болницата са ви показали.
След болнични от болницата, ЛЛ на детето издава нов болничен, който приравнява на 135 дена. Т. е може да е много дни, ако сте родили рано като мен.

# 350
Здравейте, момичета 😊
Днес бях за първи път на тонове, за щастие всичко е наред.Другата седмица пак.
Чувствам се като цяло добре, в събота вече се местим в новия апартамент, малко по-спокойно ми е, че успяхме на време. Гледам вече повече да почивам, докторът ми се скара да не си давам много зор точно сега, каза до 10ти повече почивка, след това спирам магнезия и да почвам да вървя 😁
Бебка е доста активна, усещам я постоянно.
Притеснява ме обаче, че от 2-3 дни като лежа по гръб усещам нещо като задух, сякаш не ми стига въздух и се закашлям. На някой случвало ли се е? Чувала съм, че при лежане по гръб може да падне кръвното и да ти прилошее,но задух🤔
И когато съм легнала, без значение как, ми се запушва носа. Стана ли,нямам проблем.
Много странни оплаквания имам аз, не знам имат ли връзка с бременността изобщо😅

# 351
Белтъка в урината, която събират 24 часа е съвсем леко над границата (0.15 е горната, а при мен е 0,19).

За бременни референтната стойност е двойна 0.3, така че си си директно в норма.
Иначе 0.19 е 25-30% над 0.15 като съотношение и не е леко.

Кошарата я сглобихме през август, била съм още в 6ти месец, но тогава ММ беше в отпуска.

# 352
  • София
Аз този задух го имам още от самото начало
А иначе в сряда влизам в 9 м и нещо ми подсказва че няма да изчака дотогава
Какъо писах снощи само нещо леко да се пидмокря от бялото течение и хвърча до WC за да видя да не е тапата
Утре мисля да взема шампоан и крем за тяло на Мустела от Софарси за по 15 лв да видя дали ще му понесе кожичката... А преди мазането, повиването и другите неща трябва да минем през болезнените контракции от които ме е страх!

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 22:18 от Станислава5642

# 353
Аз този задух го имам още от самото начало
А иначе в сряда влизам в 9 м и нещо ми подсказва че няма да изчака дотогава
Какъо писах снощи само нещо леко да се пидмокря от бялото течение и хвърча до WC за да видя да не е тапата
Утре мисля да взема шампоан и крем за тяло на Мустела от Софарси за по 15 лв да видя дали ще му понесе кожичката... А преди мазането, повиването и другите неща трябва да минем през болезнените контракций, от които ме е страх!

То дори и да падне тапата, веднага ли започва раждане!?

Защото съм чела че може да минат часове и дори дни..

# 354
  • София
Че и седмици. 😃
Споко, не започва веднага.

# 355
  • София
Аз като ви казвам че съм си паника вие не ми вярвате 😳
А иначе за да тръгнат контракцийте с болките трябва ли да изтекат водите.....с баткото в 7 сутринта тапата, после контракцийте и накрая водите

# 356
  • София
Само около 15% от ражданията започват с изтичане на водите. Останалите започват директно с контракциИ.

Тоест контракциИ с болки могат да започнат далеч преди изтичането на водите.

Нали сама казваш, че предния път така е било при теб самата?

# 357
Някой да го попита този КонтракциЙ преди или след водите идва, защото и аз това се чудя.😀

Извинявам се много, но ми става смешно вече.Елементарно е, големи хора сме, толкова ли е сложно да ги научим тези неща.

# 358
  • София
Някой да го попита този КонтракциЙ преди или след водите идва, защото и аз това се чудя.😀

Извинявам се много, но ми става смешно вече.Елементарно е, големи хора сме, толкова ли е сложно да ги научим тези неща.
Редактирано

# 359
Този да не е някой велик мислител от митологията на родилното-Контракций 😂  Шегувам се.
При мен води така и не изтекоха. Изтърпях си всички контракции и имах разкритие за раждане, ни тапи, ни води-нищо. Спукаха ми мехура на магарето. Така че си е до физиология явно. Между другото и майка ми каза, че е била така и с двете си раждания.
Днес си разказах играта с гладене на дрешки. Гърба ме боли ужасно много. До края на тази седмица съм абсолютно готова с подредбата на къщата. Другата ще стегна малко багаж и това е. Останаха ми десетина дни ☺️

Общи условия

Активация на акаунт