До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 829
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Азалия, за съжаление, не мога да помогна със съвет, но мислено сме с теб! 🥰
Дано минава бързо това, каквото и да е.

# 541
Бубамара , толкова много работа си свършила , че това ако бях аз нямаше да мога.
И аз като съншайн , болна съм и нямам сили за нищо . Всичко ме боли Disappointed
Азалия , надявам се всичко с бебчето ви да се нареди в най-скоро време.  Една позната скоро.беше родила и имаше проблем с дробовете бебето , но после.всичко се оправи и сега си е много спокоен и добре .
Елмаз , успех утре . Blush

# 542
Азалия, стискам палци всичко да е наред с бебчето. Мисли позитивно. Всичко ще се оправи!  

Елмазче, стискам палци и на теб. Утре вече ще си гушкаш бебето, колко вълнуващо 🥰

Хора, на мен май ми падна тапата днес. Ще съм малко по-описателна за по-опитните. Извинявам се, ако ви идва в повече.
Още преди 1-2 вечери имах жълтеникаво изтичане на еднократната превръзка. Тук е момента да споделя, че съм на вагинални овули Полижинакс, като изтичане също са жълти. Понеже, обаче, ми беше поредното, консистенцията беше различна, беше си направо слуз (извинявааам се за описа 🤦🏼♀). Като цвят също беше по-различно. И все пак реших, че си въобразявам и че е следствие от лекарството.
Снощи отново си слагам овула. Ставах 15 пъти до тоалетна, че каквото имаше да изтича, предполагам, е изтекло. Станах сутринта, дори нямах на превръзката. И след около час след ново посещение имах същата тази обемна и концентрирана жълта слуз. Чувала съм, че в повечето случаи е примесено с кръв, “моята” не беше.
Аз иначе си ходя с разкритие и контракции. А последните две вечеро бяха пълен кошмар заради болки в кръста и ниско долу, които май си бяха контракции. 🤔

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 19:58 от CardyR

# 543
Аз съм слагала Полижинакс в началните седмици, като не знаех че съм бременна.Изпадаха ужасни неща от мен 😁 Включително едното си беше някакво доста обемно, странно парче 🤷Няма да се изненадам, ако не е било тапа, а нещо от него😀

# 544
Mimka111, на мен специално всеки път ми се проследява, но това е, защото съм в графата с рискови бременности. Това трябва да го обсъдиш с АГ задължително, особено щом имаш притеснения.
ПС- в 36 г. с. е повече от нормално да имаш подувания, въпросът е да не са внезапни и да се подобряват след като заемеш позиция, която го позволява. Следиш ли кръвно налягане?
Амиииии следя попринцип ми в 110/70 от няколко дни е 120|80-83 но не мисля че чак е високо. Отоците не се подобряват с вдигнати крака. Будя се с отоци.

Споделям как беше при мен с предварителната уговорка, че може да съм единичен случай. След 33та седмица започна да се подува единия ми глезен, който е със стара травма. След студени компреси отокът спадаше. Сутрин бях добре. В 35та вече се подуваха и двата глезена, включително стъпалата без да спадат чувствително ако си почивам или спя. Всички около мен ми обясняваха колко е нормално, заради жегите, килата и напредналите седмици. Майка ми даже ми връчи два ластични чорапа и някакво мазило. При регулярната консултация бях насметена, че си трая и след като отчетохме нетипично за мен високо кръвно ме наградиха с 5 нощувки в болницата. Там почти спрях да ходя по малка нужда, попивах всички системи и изпитата вода. Кръвното ми продължи да бие тавана, въпреки хапчетата. Аз наивно си очаквах обаче да изляза и да се приготвя като бял човек за раждането. Е в деня на очакваното изписване ми казаха, че ще правим секциото същия ден.

# 545
  • омъжена
Е те естествено че няма да ме пуснат ако съм с ковид. Но от кога чакам тази дата от кога се пазя. И хоп болна. Аз и да си взема тест всичко се разваля ако отчете две черти,защото в Майчин дом при неизвестни лекари няма да отида ако ще да имат златно отделение. Ще видя какво ще правя, може да отида в Токуда там с ковид без ковид. Си ти правят секцио или те приемат. Само се моля утре всичко да е наред вечерта д-р Вецев да ми направи секциото както сме се разбрали ли и когато ми позволят да си гушна сина. Защото не искам да го заразявам,когато преценят тогава. Когато бях в паталогично имаше болни бременни с  бронхити и си ги лекуваха д антибиотик. Дано и мен да ме приемат и преценят

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 21:32 от sunshine1992

# 546
Е те естествено че няма да ме пуснат ако съм с ковид. Но от кога чакам тази дата от кога се пазя. И хоп болна. Аз и да си взема тест всичко се разваля ако отчете две черти,защото в Майчин дом при неизвестни лекари няма да отида ако ще да имат златно отделение. Ще видя какво ще правя, може да отида в Токуда там с ковид без ковид. Си ти правят секцио или те приемат. Само се моля утре всичко да е наред вечерта д-р Вецев да ми направи секциото както сме се разбрали ли и когато ми позволят да си гушна сина. Защото не искам да го заразявам,когато преценят тогава. Когато бях в паталогично имаше болни бременни с  бронхити и си ги лекуваха д антибиотик. Дано и при мен да е така.

Ами точно де,ако отчете две черти,ти ще си чакала с още един куп бременни докато ти направят теста.Казвам,че ако си положителна не е редно да си сред здрави бременни 🙄
Дано не си,че е малко кофти с тая нагласа.Представи си че ти си здрава,а болна жена "с две черти" седи до теб и чакате заедно пред кабинета.Всучки искаме да си гушкаме бебетата здрави,ама трябва и взаимно да се пазим

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 21:00 от jiraf4e86

# 547
Може и от полижинакса да е . Аз съм го ползвала като не съм .била бременна и даже ми се разкървави шийката от него , получих розово-кървеникаво зацапване .

# 548
Аз слагам Гиназол и той е такъв жълт и постоянно съм с жълто течение, въпреки че го слагам през вечер до секциото. Така каза док, за да избегнем евентуално възпаление. Та мисълта ми е, че е нормално от жълтите таблетки според мен 🙄

# 549
Е те естествено че няма да ме пуснат ако съм с ковид. Но от кога чакам тази дата от кога се пазя. И хоп болна. Аз и да си взема тест всичко се разваля ако отчете две черти,защото в Майчин дом при неизвестни лекари няма да отида ако ще да имат златно отделение. Ще видя какво ще правя, може да отида в Токуда там с ковид без ковид. Си ти правят секцио или те приемат. Само се моля утре всичко да е наред вечерта д-р Вецев да ми направи секциото както сме се разбрали ли и когато ми позволят да си гушна сина. Защото не искам да го заразявам,когато преценят тогава. Когато бях в паталогично имаше болни бременни с  бронхити и си ги лекуваха д антибиотик. Дано и при мен да е така.

Ами точно де,ако отчете две черти,ти ще си чакала с още един куп бременни докато ти направят теста.Казвам,че ако си положителна не е редно да си сред здрави бременни 🙄
Дано не си,че е малко кофти с тая нагласа.Представи си че ти си здрава,а болна жена "с две черти" седи до теб и чакате заедно пред кабинета.Всучки искаме да си гушкаме бебетата здрави,ама трябва и взаимно да се пазим

Точно поради тази причина скоро няма да изчезне този въпросен КОВИД, защото масово се процедира по този начин, за съжаление…

# 550
Благодаря на отзовалите се на въпроса ми.
Полижинакса го слагам също превантивно за прочистване на влагалището.
И аз съм слагала различни видове овули и съм имала жълто изтичане, определено не изглеждаше така както днешното, но няма как да знаем със сигурност 😁
Знам, че дори и да е било тапата не е индикация за започващо раждане, но съм любопитна.

Съншайн, не съм параноик на тема ковид, дори напротив, но колкото повече напредва времето за раждане, толкова повече се плаша да не ме хване, дори обикновен, вирус.
Според мен преди да отидеш до кабинета, най-малкото информирай проследяващия те. От там вероятно ще те накарат да направиш тест. И със сигурност дори и с обикновен вирус щях да съм безумно и меко казано ядосана да си болна около мен.
Пожелавам ти да е нещо съвсем минимално и съвсем скоро да се почувстваш добре, но вземи мерки.

# 551
ЕЛМАЗЧЕ ,всичко ще бъде наред,стискаме палци и чакаме да кажеш 🥰🥰🥰

# 552
Елмазче, успех утре, чакаме да се похвалиш!
Съншайн, дано е обикновена настинка и я пресечеш бързо.
Аз онзи онзи ден леко се вкарах във филма със сополивия батко, вече си представях как влизам да раждам, а той болен вкъщи, как ме заразява мен и ми отчита положителен тест при приема…ама за щастие бързо бързо го пресякох и сега е пушка.
Карди, за течението и аз съм в същата чуденка. Петък бях на преглед за разкритие, след това на няколко пъти вече имам на хартията жълтеникаво слузесто течение. Няма кръв, няма мирис, не прилича на “тапата”, която можем да видим на снимки в нета. Не слагам глобули и нямам никакви неразположения. Та не знам, инспектирам си всеки път хартията 😀 и съм в очакване.

# 553
  • София
Азалия, стискам палци всичко да е наред с бебчето. Мисли позитивно. Всичко ще се оправи!  

Елмазче, стискам палци и на теб. Утре вече ще си гушкаш бебето, колко вълнуващо 🥰

Хора, на мен май ми падна тапата днес. Ще съм малко по-описателна за по-опитните. Извинявам се, ако ви идва в повече.
Още преди 1-2 вечери имах жълтеникаво изтичане на еднократната превръзка. Тук е момента да споделя, че съм на вагинални овули Полижинакс, като изтичане също са жълти. Понеже, обаче, ми беше поредното, консистенцията беше различна, беше си направо слуз (извинявааам се за описа 🤦🏼♀). Като цвят също беше по-различно. И все пак реших, че си въобразявам и че е следствие от лекарството.
Снощи отново си слагам овула. Ставах 15 пъти до тоалетна, че каквото имаше да изтича, предполагам, е изтекло. Станах сутринта, дори нямах на превръзката. И след около час след ново посещение имах същата тази обемна и концентрирана жълта слуз. Чувала съм, че в повечето случаи е примесено с кръв, “моята” не беше.
Аз иначе си ходя с разкритие и контракции. А последните две вечеро бяха пълен кошмар заради болки в кръста и ниско долу, които май си бяха контракции. 🤔
Няма за какво да се извиняваш, поне според мен!
Иначе аз с предишната ми бременност като ми падна тапата бях чела доста за нея с цел да съм подготвена какво ме очкава а не да се стряскам от видяното... Та така, при ме  беше типичен сопол безцветно мисля след 12часа обаче падна пак такова но вече с кръв
Днес на няколко пъти ме драска нещо отдолу и по думите на съфорумка това е един от симптомите на началото на раждането, както и ходенето по голяма нужд а, но по редкия вариант..... Сещате се за какво говоря..., но пък защо корема още не ми тежи толкова че да кажа,, хайде да се свършва, че тежи....

# 554
Успех на Елмаз утре.💞👶
Момичета, нещо не мога да схвана кога се изплаща 45 дневния болничен. От 15 септември ми е до 30 октомври. В сайта на НОИ пише, че когато болничният е за повече от месец, се изплащал след като приключи въпросният месец, т.е да очаквам превод чак ноември?! 😳

Общи условия

Активация на акаунт