Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 701
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • Чехия
little^cuttie, не знам дали е за завист защото като почне сега и зимата ще свърши, чак края на април..А вчера прерових всички дрехи и извадих палтенцето си и дебелите пуловери...а как не ми се ще да съм като мече облечена, ама няма как.
Сега грее едно слънце Nature Sunny и всичко свети, но адски студено.Следобед ще излезем на разходка и може да ви пусна още снимчици да видите как ни затрупа. Hug 

Сложих си най-накрая и аз коремчето в албума ни.

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 11:12 от ivalex

# 181
Сега искам да ви попитам за този калкулатор за килограми-къде да го намеря и обяснено ли е там как се работи с него?
А вие полагате ли някакви особени грижи,за да се вмествате в предварително определените граници,правите ли нещо по-специално или просто се ръководите от вкусовете си в момента?
Линкът към калкулатора се намира на първа страница при "Полезни линкове". под списъка на всички бременелки Wink
Давам ти го и тук за по-лесно: Калкулатор за Килограмите през бременността.
Аз определено смятам да контролирам килограмите си през цялата бременност. Не мисля, че "сега ни е паднало" да се тъпчем и да дебелеем Stop Аз си се храня нормално, ям всичко, от което имам нужда и не прекалявам. Ако някога тръгна да качвам повече, смятам да мина за ден-два на НВД и да огранича въглехидратите и евентуално така да спра процеса. Но без глад, строги диети и други глупости, разбира се! А сладко и без това не обичам Confused
Качвам се на кантарчето всяка сутрин Wink
Но има една такава подробност, че аз си бременея доста спокойно. Не знам дали такива план-графици и схеми могат да се приложат при повръщащите мами или с разни други проблеми.

# 182
Здравейте, момичета!
Искам да помоля тези от вас, които мислят, че вече са усетили бебетата си, да опишат какво усещат. Аз имам едни много странни усещания в корема и незнам дали това е бебето, дали си въобразявам??

# 183
Aya, на мен този календар ми показва минимум 12 кг че трябва да кача.
За максимума не ми се говори.
Засега съм под минимума, но това е може би от  Sick предните седмици.
Не се хранех нормално. Sad
Май съм направила малко сланинки по корема, а ни си личи да имам бременлийско коремче.
Имам чувството, че  една сутрин като се събудя и няма да се позная. Crazy

ivalex, честит ви първи сняг!
Много обичам сняг. Обаче ако ми се подуят краката не знам какво ще обувам.

Аз мразя капки и не мога да ги ползвам. Дано не ви се налага често да ги ползвате и вие, момичета. Tired

# 184
Мда, аз както съм казвала, с първата си бременност се изпуснах.Сега се заричах за друго, но при мен има и една подробност-обмяната ми е малко забавена.Дебелея от въздух.Когато не съм бременна поддържам килограми с режим и много спорт.Откакто съм на рабпта след първото майчинство обаче спортът го няма, но пък търча постоянно, така че не съм обездвижена.Но аз си дебебеех и с повръщане, това е положението-организъм, обмяна, каквото искате го наречете.Знам си рецептата после Confused
Сега не си угаждам, даже имам дни, в които не мога да се добера до обяд, пропускам ядене.И пак дебелея. Twisted Evil
Отказвам демонстративно да отварям калкулаторът и да се смятам колко съм нагоре-защото си знам и без него ooooh!

За усещането-първото беше като пърхане отвътре, сега с второто е като потупване по рамото, ама в корема LaughingСамо чакайте да им отеснее да видите-как подкача целият корем hahaha

# 185
         Здравейте ,априлки .
Вместо капки аз си слагам в носа памуче напоено с ракия за по 3 минути 2 на ден и много бързо спира да тече .За синузита си топля в микровълновата една носна кърпичка  с морска сол и я слагам на челото рмного ме отпуска .Открих и нещо за запека вечер като ям варена тиква ,на другия ден нямам проблем с ходенето до тоалетна .
     Мелодия радвай се за коремчето ,сега ти е раднало да се фукаш ,аз като облека блуза по мене само тогава ми личи и чакам с нетърпение да ми порасне за да се пъча  smile3534

Желая хубав ден на всички   bouquet

# 186
Здравейте Simple Smile
Не вярвам на такива калкулатори за килограми - теглото е толкова индивидуално и относително нещо! В момента гледам по себе си - да изглеждам и да се чувствам добре. Храня се нормално и без боклуци. Засега фигурата ми си е същата, само коремчето ми е доста по-голямо Hug
С нетърпение чакам първия сняг! Hug Надявам се на бяла снежна зима, голият студ е нещо отвратително  Cry Тази година ще пропусна ски сезона, но догодина ще си наваксам  Peace

# 187
  • В красивите ми сбъднати мечти!
ivalex , страхотни снимки!
Ти ли си ги правила? Градчето ти изглежда много спокойно , с едно такова приятно аристократично излъчване, така ли е в действителност? В коя част на Чехия се намира?
Относно килограмите калкулатора ми показва с един отгоре. На мен също не ми се ще да се отпускам и да ставам баба меца , защото после няма да ми е леко да си възвърна формата. Аз съм си доста суетничка и ако си остана дебеланка след раждането много ще се измъчвам.
Пенелопке, то снежни човеци могат да се правят и през почивните дни стига да имаш желание разбира се Wink!
Със Страчи до сега бяхме на лекцията Техники на дишане по време на раждането-супер интересно беше. Акушерката ,водеща лекцията беше много свежа и ни караше групово /бяхме около 40-50 бременни майчета/ да дишаме и издишаме под команда. Много се веселихме!

# 188
Здравейте бъдещи майчета Simple Smile
Доста яко пишете, докато изчета всички, което сте публикували от предишното ми появяване, ми отиде цялото свободно време - ще драсна набързо малко по обсъжданите теми:
За витамините не са необходими в общия случай. Това е един ужасен бизнес, от който страдат най-вече майките (сравнете цената на Матерната с тази на другите витамини, които се различават само в съотношенията на различните съставки).... Аз започнах първата бременност да пия Матерна, после при срещата ми с акушерката, при която щях да раждам, тя ми забрани да ги пия, ако искам да раждам при нея и напълно ме разубеди. Причината да са вредни не е, че плодът наедрява в повече (това зивиси от генома и храненето на майката), а че изкуствено бебето получава повече от нужното калций и други градивни елементи, които втвърдяват черепните връзки. При естественото вагинално раждане главичката на бебето се конфигурира, т.е. заприличва на пъпеш и по този начин минава без проблеми. Следствие на прекомерната употреба на Матерна и тем подобни витамини, епизиотомията става рутинна процедура - няма как втвърдените черепчета да минат без да разкъсват майките си (отварям скоба, че за секциото този въпрос няма значени). Аз спрях Матерната веднага още в края на 4-ти месец от бременността и родих вагинално сравнително голямо момиченце - 53 см / 3750 кг. Бях качила 12 кг през времето на бременността и най-важното не ми правиха епизиотомия, за което съм много щастлива. Естествоно от изключителна важност беше да приемам достатъчно витамини и калции. Всички пишете за нуждата от плодове и зеленцуци, но млечните храни са още по-важни. Аз пиех чаша капучино всяко сутрин, ядях доста сирене, а на вечеря кисело мляко......А най-важното, според мен, е да се вслушвате в собствения си организъм, той винаги ще ви казва от какво имате нужда. Повярвайте ми през бременността ми се е случвало с дни да не мирна, докато не си намеря и изям храната, която ми се е дояла.
Калкулаторът на мен ми показва правилно, но ако не взема предвид, че първо свалих 4 кг., а после качих 2, т.е. в момента трябва да съм +2, а реално съм -2 Simple Smile)). Май е доста индивидуално.
За какпикте за нос най-добре е без тях, но аз не можах. От 7-ми месец на бременността до края нещо ми се поду лигавицата и бях с постоянно запушен нос (голям кошмар). Само Ксилометазолинът ми помагаше (а съм голям противник на химиите). За да намаля приемът му го разреждах всеки път повече и повече....... открих, че и сямо няколко капки от него в шишенце с вода, ми върши работа и така изкарах близо 3 месеца. След като родих, всичко изчезна безследно (дори в Шейново си бях взела шишенце с разредени капки Simple Smile))......

Щерката пощурява, че не й обръщам внимание.
Чао от нас за сега, ще приключвам с ферманите Simple Smile

# 189
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Grinning
За килограмите - аз съм 2 над максимума, който ми дава калкулатора. И като се има предвид, че коремът ми е малък още - познайте къде са ми са се лепнали - на д...то. Embarassed Но моето наддаване го отдавам на залежаването, на което съм се отдала от 2 месеца. И понеже до сега винаги съм успявала да регулирам теглото си - все се надявам, че ще ги сваля някак.   newsm78
За усещането - polly_g_bg , според мен няма как да го сбъркаш с нещо друго. Аз си слагам ръката на корема и усещам лекичко побутване отвътре поне 3-4 пъти на едно и също място.
ivalex , много ти е сладурско коремчето. Grinning Моето е някак настрани разплуто и не излиза добре в профил. Затова засега качвам няколко снимки от сватбата.

# 190
Марта, в една друга тема в Нашите деца май бях разказвала за това.Ето ти миналата година-заваля сняг през седмицата, докато дойде събота-целият сняг опикан и отъпкан SadНе става...И така за късмет винаги.Извади детето къусмет, че се разболя, та си останахме 3 дни вкъщи и натрупа тогава, че излезнахме и са овъргаляхме.На следващият ден снегът не ставаше за нищо вече.Около нас е строежи, тротоари и градинки-няма, газим или в киша, движим се по уличното платно в преспите-абе много е кофти, наистина...
Та мисълта ми беше, че снежен човек-ако извадим късмет да навали в петък Confused
Това с разредените капки и аз го прилагам успешно!

# 191
  • гр.Варна
Здравейте скъпи априлки!
Тъй като дойде ред на новите изследвания,реших да си споделя резултатите:)
Слава Богу,вече нямам бактерии в урината,от които се бях ошашкала адски много.Утайката ми единствено е по-завишена и е 62mm/h при норма 12mm/h,ама тя и предния път беше 50mm/h.
Ходих и на ехо,защото кардиолога,каза,че кръвното ми може да е високо от бъбреците.Доктора на ехото ме прегледа.Аз по принцип си имам двойна дренажна система на левия бъбрек/две легенчета и уретъра/ и доки каза,че е много възможно това да е причината за високото ми кръвно.За щастие бъбреците ми са добре,както и пикучния мехур,а бебо бил много жизнен:)
Целувки и успешен ден  bouquet

# 192
Здравейте,

Аз не искам и да го виждам този калкулатор, 3 кила над максимума съм  Shocked  newsm46  Animal Pig... Дали може да потичам или е опасно, някой знае ли?
От утре започва да вали сняг!!! Какво ще кажете за ските, дали ще можем да караме с коремите? И дали не е вредно?

Хайде прегръдки на всички коремчета и весел ден   bouquet

# 193
Тъй, ските сами по себе си са хубав спорт, но има голям риск от падане така, че да направиш някое сериозно сътресение.Моя приятелка си караше бременна.Тичането също не е препоръчително-въобще-всички спортове свързани с някакво сътресение не са желателни.Хубаво е колоезденето/ велоелгометър/Ходенето по пътека, но не и тичането.

# 194
Здравейте момичета,
Ива - честит ви първи сняг, аз да си призная никога не съм обичала зимата като сезон, а сега сякаш ми е още по неприятно че тя наближава Cry.Само като си помисля че деня става все по-къс и мрачен, разходките и слънчевото време се превръщат почти в мираж, а пътуването до работа и обратно ще прерастне от предизвикателство в истински кошмар Shocked , ..и вече настроението ми се разваля.Единствено че след зимата идва пролет, а с нея бебчовци и хубави емоций ме крепи в момента за да не изпадна в мрачно настроение Simple Smile.
За килцата - аз по табличката горе долу се побирам в нормата за сега, но апетита ми расте с пълна сила и на последък се улавям че си хапвам повечко от колкото трябва.Сигурно сега когато времето се развали положението с килограмите ще стане още по зле ,но какво да се прави после като родим със спорт и диети надявам се да влезем в форма Embarassed.
Страчи - кажи моля те кординатите на тази твоя козметичка за лице.Аз наистина съм наплашена леко от това което  ми се е случвало до момента по темата,но ако така продължавам да се украсявам с нови и нови пъпки ще трябва да предприема нещо по сериозно да ги преборя.
От няколко дена мисля че и аз най-сетне усетих бебчо /но не съм сто процента сигурна/.Във всеки случай ако наистина е така и не си внушавам ,това което ми се иска, усещането е невероятно Laughing.Нямам търпение да почне да ме подритва по сериозно за да може и таткото да го усети за да споделим това невероятно преживяване.
Мелодия - хич не се ядосвай на разни зложелатели за злобните им коментари относно коремчето и килцата.На такива изобщо не трябва да се обръща внимание.Аз също преди да забременея имах стройна и слаба фигура, а сега килцата вече си казаха тежката дума и вече изглеждам съвсем различна, а до края чак не мога да си го представя колко ще се променя Embarassed.И все пак се чувствам много щастлива че бебчо расте в мен и съм готова с гордост да си  показвам коремчето пък кой каквото ще да си мисли.
За синузита - моя най-добре го лекувам с нагревки с морска сол, и задължително нося шапка на студеното време колкото и да ми е неприятна.
Искам да попитам тези от вас,които боядисват косите си дали продължават да го правят?.Прочетох много информация за и против по темата и още не мога да реша дали да продължа да го правя както преди, макар че вече имам нужда.Кажете моля ви какво е вашето мнение за боядисването на косата по време на бремеността.На мен все пак ми се струва че е редно да не се занемаряваме съвсем, но ако толкова ще навреди това на бебо, аз лично бих се жертвала.
Лек и хубав ден момичета, нека запазим слънцето в себи си напук на мрачното време навън.
Налага се пак да се отдам на служебните ангажименти , но продължавам да ви чета колкото мога и пак ще пиша при първа възможност.
Прегръдки и целувки от нас с бебчо  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт