Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 702
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • offshore & overseas
Искам да попитам тези от вас,които боядисват косите си дали продължават да го правят?.Прочетох много информация за и против по темата и още не мога да реша дали да продължа да го правя както преди, макар че вече имам нужда.Кажете моля ви какво е вашето мнение за боядисването на косата по време на бремеността.На мен все пак ми се струва че е редно да не се занемаряваме съвсем, но ако толкова ще навреди това на бебо, аз лично бих се жертвала.
Продължавам, но по принцип не съм кой знае колко редовна, а корените трябва да се мажат на всеки четири седмици... Целта ми е да поддържам "естествен" цвят, защото побелях без време, но не смятам, че оказва вредно влияние на бебка (тъй като много си изчела, няма смисъл да изнасям и аз поредната лекция в защита на употребата на боя за коса по време на бременност). Виж, че малко по малко вапцането руши косъма, на това залагам 99%. Да, ама пък може да се компенсира с маски, балсами и тем подобни...
Поздрави на суетните мамчета
4470

# 196
Filka, и аз си мисля, че ще го разпозная без да го сбъркам, но всеки тука го описва по различен начин - пърхане, гъделичкане, побутване. Аз усещам някакво гъделичкане, от време на време нещо като мехурчета и няколко пъти все едно нещо вътре пълзи. Но това може да са някакви коремни работи???

# 197
Поли, ами няка как да не го описваме различно.Ето аз-при двете ми бременности различно е усещането.
За боята, сега ще потърся статията, но четох, че няма доказана вреда за плода/ за косата-знаем Wink/Мен с първото боя не ме ловеше, та ходех като вещица, но сега се мажа, даже ми напомни, че е време.

# 198
ivalex честит първи сняг То и тук сутринта преваля нещо като суграшица:rain:, но до истинския сняг имаме още време. А снимките са великолепни. Толкова топлина лъха от тях. Много обичам цветовете на есента. И градчето изглежда спретнато и чисто... много ми харесва Simple Smile
little^cuttie ми ще взема наистина да сложа снимка на моето коремче. Ма само за сведение - то моите кила не са само по коремчето ми като цяло си раста. Преди малко една колежка ми каза "Да ти е на здраве, че каква едра ставаш." Но мисля, че тя е добронамерена. А и ханша ми се разширява чувствително. Не мога да търпя бельо и нощно време хвърлям от мен Laughing Но вчера си купих 2 чифта парашутни гащи, от тия дето бабите ми ходят с тях Laughing Довечера ще ги изпера и може утре да си снимам пупата обута с тях - голям смях ще е.
Ох, то това с килограмите донякъде се получава и от обездвижването при мен - по цял ден съм пред компютъра и дори ям на бюрото, а вечер като се прибера и се опъна на спалнята веднага ми се доспива. А щом котето се сгуши домен направо започва лафа с Морфей. Много ми се ходи на водната гимнастика за бременни, ма много ми е далече. Дано поне открия по-близо до нас някой курс по йога за бременни, че да се раздвижвам леко.
пенелопа и аз донякъде не обичам зимата в София. Същинската много я обичам като натрупа сняг и всичко побелее - София става толкова красива, няма мръсотия и сивота. Само дето кметствата нещо не се справят със зимните украси та се излагаме като столица Naughty Обаче си има и много лоши страни - докато натрупа тоя сняг или когато почне да се топи - няма такава киша, кал и мизерна мръсотия Close А за градския транспорт през зимата... Е, предпочитам да си мисля за красива снежна София Grinning
MAPTA как ми се идва и на мен на тези лекции. Още около месец ще е зор в работата и дано после съм по-свободна. Те как бяха - всеки вторник ли? Може да се пробвам да говора тук вторниците да идвам по обяд, а другите дни да си го отработвам.
hristina_k радвам се за добрите ти изследвания. И никакви мисли за влизане в болница. Е, освен през април де Hug
brambar доколкото съм запозната, забранени са само спортовете, при които има опасност от падане. Например забранено е колоезденето, но е разрешено велоергометър. Също така трябва да се внимава с активността при спортуването, ако не си спортувала преди бременността. Ако до сега не си спортувала активно, май най добра е йогата, въпреки че звучи бавна и скучна.
PUHCHE не съм сигурна за вредата от боядисването. То вероятно зависи точно какви материали ползваш - с какъв състав. Но можеш да си сигурна, че има голяма вероятност крайния резултат да те изненада и примерно вместо с тъмно червена да се окажеш с морковена коса, въпреки че ползваш една и съща боя Grinning Но пък може и много да ти хареса резултата.

# 199
Здравейте,мамчета с коремчета!
Килограмите са нещо много индивидуално през бременността-аз при първата наддадох 20кг.и родих сина си мъничък/само2,750/.Имах 15кг. за сваляне след раждането.Така че,Ауа,не се шашкай от това,което си прочела за твоите кг.-още повече,че ти си с близнаци.Сега си хапвам умерено,не пропускам ядене,дори си ям по на често,защото смятам,че точно лишаването води до напълняване.Като си хапваме по-често и по малко е по-добре.Досега съм качила 8-9кг. и не  ми е много конфортно,но какво да се прави-после пък ще задържам на едно положение с килограмите и така ...на периоди.Ако до края кача 18-20 кг. ще се радвам.Дано не са повече.
За боядисването на косата-мисля да се боядисам в тон близък да естествения ми цвят,за да спра докато съм бременна с боядисването.Незнам дали за  бебето е вредно,но ще гледам да не си изтощавам косата.След малко тръгвам на фризьор и ще разпитам за вредата от боядисване.
Честит първи сняг,ivalex,аз много обичам снега,но не и вятъра,а тук при нас по.често е ветровито.През малкото зимни дни ,в които времето е тихо и само вали ми е много готино и детето е навън с кучето и шейната,страхотно.
Чао от мен,че ще закъснея за фризьор ,прегръщам ви и ви желая спокоен и успешен ден. Hug

# 200
  • Far away from here...
Благодаря за информацията-намерих калкулатора и според него съм с 1 кг. под нормата.Не мисля,че е повод за притеснение,особено като отчитам факта,че никога не съм била прекалено слаба:)По-скоро ме тревожи това,че почти не хапвам месо,но сигурно скоро апетитът ми ще се върне и тогава трябва да внимавам да не наваксам изведнъж...
А по въпроса за усещането,понякога чувствам едно лекичко потрепване,сякаш мускул се свива и отпуска-повтаря се по няколко пъти и аз се питам бебчо ли е или не:)
А вашите лекари казаха ли ви вече пола и доколко мислите,че може да се вярва на това?
Аз последно бях на ехограф в 15 седмица и 4 ден и докторът ми каза,че ще имам момченце:))...

# 201
Benitta - и аз мисля като Мелодия , принципно си права ... И аз не се  разминавам  без капки , тц  Naughty! Ако не взема мерки с  тях , ще слезне надолу  по гърлото ...  Tired
не съм лесна за разминаване . Колкото  до чайове с мед и лимони - ъъ  Sad , не минава с тях . Сякаш са  некви  лигавщини  за моя организъм .
Минава , само ако съм  ги почнала  преди  да  текне носа .

anishka  , това с ракията в  носа , съм го пробвала ..дори повече от 2 пъти на ден ... не ми помага  Tired
Явно си е до организъм .

На мен калкулатора ми показва минимум под минимума 3 кг .
Лелей май трябва да се  тъпча..
Но и аз си мисля, че си е индивидуално . Не е  само до височина и кила , а и до ген Simple Smile

А аз  още нищо не съм усетила от бебо и  това май почва да ме  плаши Sad
И таткото умира от нетърпение да  усеща .. ма то аз още не съм , па камо ли той , милият ..

За боядисването - аз спрях . По настояване на  мъжо , спрях да се  вапцам . И толкова ми личи вече ...
ама не съжалвям де Simple Smile

Дам , времето навън е толкова  мрачно ...

# 202
За капките, аз по принцип съм доволна от Ксилометазолина, но ако ми е запушен и аз съм фенка на Виброцил крем (като Мелодия)

За усещането, при мен в началото беше като трептене вътре в корема, леко гъделичкащо  Laughing Сега вече усещам по-скоро като бълбукане, което отдавам на факта, че са по-големи. От няколко дни дори като си поставим ръцете с татито усещаме от време на време движения - доста деликатни, като вълнички  Heart Eyes

Алабина, не се притеснявай за усещането - виж при мертенките има момичета вече 21-ва г.с. и още има неусетили, споко  Wink

Честит ви първи сняг  Flutter

Мелодия, според мен ти се радват  Hug

Моля, който е ходил при Томова в Св. София да каже дали може да записва филмче и ако да, какво ми е необходимо. Май някой беше казал, че само снимки може и то на дискета, но все се надявам да може и филмче  Blush

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 16:55 от Aya

# 203
  • София
Здравейте!
Поздрави с първите снежинки!
От една страна се радвам на снега, но от друга не. Понеже, пак да си повторя, съм фен на всекидневните разходки, не ми се мисли като стане хлъзгаво или кишаво какво ще правя.
Във връзка с килограмите - движението и контрола върху храната са от ключово значение. Спортът за бременни е разходката  Peace- в умерено темпо, с удобни обувки с нисък ток (маратонки най-добре) и всекидневно поне по 30 мин. Аз лично се старая да съм над минимума от 30 мин и ходя почти всеки ден поне по 2 часа. Когато не мога (при лошо време), катеря стълбите на блока - живея на 12-тия етаж. Естествено всичко е с почивки и като усетя дискомфорт спирам да си почина. Опитвам се да ограничавам боклуците в храната, но понякога се предавам пред някоя пица, лазания, баница или тортичка. Но казвам не на глада през бременността - с глад сега се качват повече килограми . Организмът се стресира от глада и започва да трупа запаси за следващото гладуване...
Brambar - никакво тичане Naughty!!! При тичането се тръска матката, ако мога така да се изразя. В повечето случаи при нормална бременност не се стига до аборт от тичане. Но - със сигурност ще се чувстваш зле след тичането, ще те боли коремът, може и контракции да получиш, а и нищо чудно да ти причернее и дори да загубиш съзнание. За бебето също не е добре - най-малкото учестеният сърдечен ритъм и претоварването на организма ти ще му повлиаят.
Aniska, , подсети ме за действието на тиквата. Аз и без друго вчера си купих, но още не съм я сготвила. Поводът беше, че предишната нощ непрекъснато сънувах тиква - варена, печена ... и много ми се ядеше. НАправо се събудих гладна като вълк и си обещах тиква.
Мами, прави ми впечатление, че тук сме се събрали не малко суетни. Ако не е за колограми, то ще е за козметични неща... Признавам - няма лошо - напротив, вярвам, че всяка жена трябва да бъде суетна и малко капризна. Така че - супер е че имам съмишленици.
За пъпките - и на мен ми излизат, но колкото и преди. Причината за факта, че сега не са повече сигурно се крие в това, че безкомпромисно и много сериозно се занимавам с кожата си. Някои ще кажат - "Тя нали не работи - има мнооого време, а ние работещите..." Да, не работя, но имам мнооого време от август насам, а суетата ми е по рождение. Докато бях студентка работех без почивни дни и излизах от къщи в 8, а се връщах обикновено в 21.30. Но и тогава не си занемарявах външния вид. Същите грижи , които полагам сега за себе си , полагах и тогава.
Да се върнем на пъпките - за тях трябва сериозна хигиена. 1. Всеки ден, сутрин и вечер, без изключение лицето се мие с подходящ препарат. Аз лично съм много доволна от Ives Rocher - един зелен гел за миене на лице - струва около 10 лв.
2. След измиване на лицето веднага ( не се бавя, защото иначе започва да ми се омазнява бързо) си слагам хидратиращ крем. Признавам само медицинската козметика от аптеките - никакви Ейвън, Нивеа и тям подобни, а пък скъпите кремеове от Бюти шоповете не мога да си ги позволя.
3. Сменям си калъфката на възглавницата всяка вечер.
4. Старая се да не си пипам много лицето.
5. Четките и дунапренчетата на гримовете ги пера със сапун след всяко гримиране (макар да не съм чак толкова суетна и не се гримирам всеки ден).
Козметиците - не съм ходила на козметик досега - все се каня, но не познавам добра козметичка. А повярвайте - по-добре никакви козметици, отколкото некадърен козметик или ефтин козметичен салон. Една позната, която сега е на близо 40 г ., отдавна си ходи с огромни лилаво-червени дълбоки пъпки - резултат от посещението и при некадърна козметичка и последвала инфекция.
Самата аз преди 2 години ходих на фотоепилация в Дерма про - всичко беше ок първите 4 пъти, но за лош късмет козметичката забременя и пъснаха едно ново момиче - лекар дерматолог, но неопитна... Разбрах, че е неопитна, когато ми изгори лицето...- правих си епилация на лицето. Ето защо - не вярвам и на реномираните салони - само на лична препоръка бих се доверила - т.е. на конкретно име.
Косата -  не се боядисвам. Но - забелязах, че косата ми започна да пада и не е така хубава както преди да забременея.. Какво да правя? Помощ!

Купих си възглавница за бременни - горещо ви я препоръчвам. Спах като къпана снощи. Много трудно се намира - обикаляхме вчера с мъжа ми доста и най-накрая си я купих от Пре мама за 48 лв. Интересното е, че в неделя, в същия магазин, ми показаха възглавницата - струваше 69 лв, намалена от 150 и нещо. Тогава ми се видя мнооого скъпа. Но като не немерих друга , се върнах вчера и за мое учудване на същата възглавница вече беше лепнат трети етикет с цена 48 лв. Направо се изумих, но не казах нищо. Купих си възглавницата, а после яко се възмущавах пред мъжа ми, а сега и пред вас. Предатавяте ли си с каква надценка продават стоките в магазините за бременни и за бебета!!! И какво е това - 3 цени на една и съща стока. Мда - първата цена, явно е била прекалено раздуте и най-голямата глезла не е била чак толкова голяма, че да даде толкова пари за някаква си възглавница. Втората цена ми я казаха в неделя, когато се бях издокарала и излъскала, защото бяхме на едно купонче. Третата цена явно и тогава си е била там, защото беше от другата страна на възглавницата - вчера ми я казаха, защото отидох неиздокарана, не ме познаха от неделя, защото бях с очила и вързана коса и бях с някакви панталони за бременни, които изглеждаха зле (макар да са нови и за 60 лв.). Направо не ми се мисли. Това не са търговци, а търгаши!!! Така правят само някакви измекяри. И мъжа ми се занимава с търговия - това е семейния му бизнес, но при него всичко е на европейско ниво. Все пак продава "Ролс ройса" на озвучителната техника и LCD мониторите. А азм мислех, че представителите на "Пре мама" все пак са представители на качествени стоки, а не търговци от женския пазар!!! И като попитах за отстъпка, ако евентуално си купим всичко за бебето от тях - не бяха много наясно как стават отстъпките при тях. А би трябвало навсякъде, ако дойде клиент с добра оферта, т.е. да купи много неща за прилична сума, да дадат отстъпка и без да си я иска.
ХАиде стига - напълних темата с глупости, но какво да се прави - то си е за възмущение. Злоупотребява се с хора в безизходица - каквито сме например ние бременните, нямащи почти никакъв избор на магазини и стоки.

# 204
  • Пловдив
Днес ми беше много натоварен ден на работа и нямах време да наглеждам какво става ... и сега не мога да наваксам (ще ми закъса и домашната работа Simple Smile )
Преди малко като се прибрах забелязах, че шкембо е пораснал Simple Smile и веднага се изкуших да направя снимки - след малко ще кача
Днес си направих една хубава разходка в студа и вятъра, та даже и леко росеше, но се наслаждавах на есенната картина, която скоро очаквам да се смени със зимна. Ивалекс, чак малко ти завиждам за снежеца. Така или иначе съм на есенна вълна още и вижте какво съм се амбицирала да си направя http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1185
Събрах си макло листа и ако опита е успешен ще се похваля
За килограмите... малко надхвърлям максимума с 2-3 кг. Успокоявам се само с факта, че за последните 3 седмици не съм качила, дано да се позадъжи малко това положение. И хич не харесвам това че съм трупнала мазнинки от вътрешната страна на бедрата Sad
Алабина, след като си се отказала от боята... нали беше в червената гама - можеш да я заменишс къна Simple Smile само не си взимай на Арома, че тя си е пълна химия

# 205
Здравейте бъдещи мами!
Честит първи сняг! Simple Smile

Напоследък все по-рядко мога да пиша, но за сметка на това изчитам всичко, макар че и това не е лека задача, като се има предвид с какви темпове пишете Simple Smile
Днес ходих на преглед. Всичко с бебчо е ОК Simple Smile Мърда, шава, расте, даже е малко по-голямо, но това не е проблем на този етап. Единственото притеснително е, че плацентата е отпред, обясниха ми че това може да създаде проблем с напредване на бременността. След прегледа отидох да си направя и БХС, а след това и на ЖК. С други думи - много ползотворен ден Simple Smile
В сряда ще взема резултатите от БХС и пак ще се видим с доктора, за да ги коментираме. Всъщност не съм сигурна, че това изследване беше необходимо, но док каза, че е желателно!
Както и да е.
Не се видя какво ще е бебето, но всъщност най-много баткото се интересува от пола. Много му се иска на милия братче. Не знам как ще реагира, ако се роди момиче. Уж си обясняваме, че е много хубаво да си има сестричка и той се съгласява с нас, ама ... нищо не се знае!

Много съм доволна днес, беше ме хванала параноята - дали всичко е наред с бебето. И днес като го видях как маха с крачета и ръчички ми стана едно такова мило Simple Smile

С килограмите съм ОК. Качила съм 2 кг., което си е съвсем нормално. В калкуратора излоза, че съм в долната граница.

При нас работата започна да понамалява и се надявам скоро пак да започна да пиша по-редовно.

Хубава вечер на всички  Hug

# 206
  animal085Здравейте мили момичета, аз не се бях включвала от повече от два месеца, от началото на бременноста до днес все бях болничен аз съм от Перник. между другото има ли други бременелки априлки от Пкна 27г. съм вече омъжена и ми е първа бременност и много се вълнувам Kissing HeartПървите 3 месеца бяха доста тежки за мен , защото през цялото време имах болки и повръщане, Sickкоето продължава де , но не ме притеснява много, важното е , че болките изчезнаха newsm44.Въпреки трудностите бях булка на 14.10 и участвах макар и не много активно в ремонта на новия ни дом, който продължава.Ужасно много ви радвам на всички и държа да поздравя Ая, която направо е невероятна! Hug
Вчера бях на фетална морфология и ми казаха, че бебчето ще е момче, но аз някакси не вярвам че това е сигурно, вчера док ми каза , че плацентата е нормално разположена -отгоре, а днес док от ЖК ми каза, че е предна, което е съвсем различно????????Бебко го усещам като леки потрепвания на мускулче   Stuck Out Tongue Winking Eye.Качила съм 2,5кг., а мислех че са около 5, а пък какви огромни дрехи си накупих просто ужас. Ама аз като гледам от вас никоя не е била над 50 кг преди забременяването, а аз милички забременях 65 кг. Animal Pig и не ми се полага ама хич да качвам Embarassed , което разбира се няма как да стане.В момента пия само витамини ХИП НАТАЛ , а док каза , че по- късно ще включим и цинк. Приятна вечер ви желая! Бъдете здрави , ако се завихри грипна епидемия , преди да ви има нещо пийте по 1 осцилококцинум на седмица той е хомеопатичен и напълно безвреден Naughty!Аз миналата зима по този начин не боледувах нито веднъж babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7
И помнете , че стават чудеса!!!

# 207
Забравих да се изкажа и аз за тичането - НЕ  Naughty, Пролет го е обяснила добре това с друсането. Също НЕ и за другите спортове, които се поадат по-екстремни като ски, сноуборд и т.н. Ако ви се експериментира със здравето на вашето бебе, рискувайте - аз не бих ви подкрепила в подобо начинание. Моето разбиране е по-добре да съм разплута и дебела, но със здраво бебе/та, отколкото да съм стройна стегната с нещастието от наранено или недай си Боже изгубено дете  Rolling Eyes

Пролет, и аз искам възглавница - от призмата ли си купи последно? Остана ли друга след като си купи? (може затова да е била с трета цена, ако е била последна  newsm78)

Стаси, много се радвам за хубавите новини  Hug

Неци, чудесно е, че нещата са по-добре вече - и честито сватба   bouquet

Ааа, и за запека да ви кажа - понаправих си експеримент последната седмица и за мен рецептата е 1/2 Активия със сливи (от 300гр) и мин една ябълка на ден - резултата е редовен стомах всеки ден  Flutter

# 208
 Относно запека Toiletдано не се повтаряме , но може да се пие чай от сена -пие се вечер и на сутринта ефекта е незабавен, а и чая е безвреден ако не се прекалява с него!

# 209
  • София
Aya, Възглавницата е призма. Но не се сетих да погледна дали е последната.
Много трудно се намира такава възглавница, а в повечето магазини като ги попитам, не знаят въобще за какво им говоря.

Общи условия

Активация на акаунт