Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 817
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Пролет, можеш ли да снимаш тази възглавница, че ми стана интересно. Аз тук не съм срещала такива или поне нямам идея къде да търся.

neci, честита ти сватба   bouquet
... и честито ти момченце   bouquet

А относно запека и сената (майчин лист) много противоречиви информации срещам - та дори и в името Simple Smile
На опаковката на чая пише, че може да се употребява от бременни - http://www.bioprogramme.org/web/content/view/5/26/lang,bg/
А я вижте тук какво пише:
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/83909010.htm
 newsm78

# 211
Момичета от София, помагайте!
Утре съм на ФМ при Мазнейкова, адресът на клиниката й е бул. "България" 104. Според картата това е много далеч, чак към квартал Манастирски ливади  Rolling Eyes Наистина ли е там или аз греша?! Който знае, да каже докато е време  Embarassed

# 212
Да, там е.Какво значи далече?Ти откъде ще идваш? Rolling Eyesо влезнеш ли в София се приготви за задръствания доста, по кое време на денят ще е това?Все пак идваш от Габрово-далече е, няма как Grinning

# 213
  • София
Честит снежец и от мен!

neci, Честито ти бракуване!  married И всичко най-най!   bouquet

Ивалекс, направо ме уби с тия снимки... пак ми се дощя да се занимавам с фотография. Страхотни са.

За килограмите. Стигнах си моите /най-после/ и даже качих един отгоре, но все пак според калкулатора съм -2,5 от нормалните. Но аз все съм си била под всякакви норми, та не се шашкам много. Хубавото е, че качвам само на шкембе /най-вече/ и на гърди. Но честно казано, където и да качвах, важното е бебчо да е добре, после ще сваляме. Това, разбира се, изобщо не означава, че поддържам максимата "яж, сега ти е паднало".  Naughty Без ограничение в количеството - да, но не и в качеството! Едно е да се тъпчеш с колкото плодове си искаш, друго е с пасти, например.

За боядисването. Някъде четох, че след 12-та седмица няма проблем. Аз се боядисвам с безамонячна... не мисля, че има някакъв проблем.

За отчета. Вчера се видяхме с бебчо, расте /като по учебник/; шава; рита /голямо разочарование - нищо не усещам, хем видях със собствените си очи как ме рита/; смуче си пръста /отсега има вредни навици, как ще се отучваме незнам  Laughing/; примлясква; плацентата ми се е качила, изобщо, всичко е наред.  newsm44
Снимаха ми го точно, когато се обърна с личице към нас, в анфас! Малко страшно изглежда. И понеже не щя да се види какъв пол е  Sad /през цялото време пъпната връв му беше между крачетата/, таткото рече: "Честито, имате... марсианче!"  Laughing Ама то точно така изглежда, ще го кача да видите. Направо страшничко. Бял череп, огромни черни очни кухини... но все пак си остава най-сладкото  newsm32 на света. Ех, айде да идва АПРИЛ... Мелодия, колко хубаво го беше описала преди няколко дни... моето детенце! Идва ми да се разплача всеки път като си помисля за това.

# 214
  • София
Помощ!!!
Търся жена за чистене на апартамента. Знам, че има отделна такава тема, но не съм убедена, че оттам ще имам отклик.
Става дума за 160 кв апартамент в "Стрелбище".

Замислила съм се сериозно, защото вече комбинацията от готвене, чистене, гладене започна да ми тежи физически. Получавам слаби контракции след като пусна прахосмукачката. Освен това кръстът много ме боли от домакинската работа. Макар, че не се престаравам, все пак домакинстването е ежедневно занимание.
Не смятам, че ще се оправя, когато бебето се роди - ще родя най-вероятно със секцио, бабите са заети и не могат да ми помагат, мъжът ми не може и филия да препече (без майтап), скъсва се от работа и не виждам как би чистил, а и ще си приберем обратно персийския котарак , което означава по няколко шепи косми на ден и сериозна необходимост от висока хигиена... С готвенето мисля, че ще се оправя някак, но без помощница за чистенето - няма да мога.
Доскоро идваше една баба да чисти. Но недовиждаше, недочуваше и отказваше да чисти с препарати.  Виках я по-скоро от съжаление и от задължение. Години наред е чистила на семейството на мъжа ми, после и на него му е чистила, като е живял сам... Беше ми много трудно да й кажа, че вече не се нуждаем от услугите й. Но при положение, че всеки път минавах след нея да си доизчистя, съм сигурна, че нямахе да ми е от помощ вече.
За това още веднъж призовавам : ПОМОЩ! търся помощница за чистене! Може ли някой да ми препоръча такава.

# 215
Я, кой се появи на хоризонта - Илит, щях Интерпол да пускам вече  Laughing Честито ви риткащо бебче, а че ще го усетиш, то е ясно  Flutter

Пролет, аз ползвам жена, но едва от 2 пъти - с препоръки ми е, но все пак имам забележки. За сега обаче като й кажа, има ефект - иска много обратна връзка и с каквото и кажеш, с това чисти  Wink. Все пак трябва още поне 2-3 пъти да дойде, за да мога да ти кажа дали става или не. Иначе чисти в петък и ще й е удобно от нас у вас да идва  Grinning. Утре ще идва и мога да я питам  Thinking. Аз лично я викам през седмица - иска ми се всяка, но според мъжа ми си е читичко и няма нужда толкова често  Crazy. Ще изчакам още няколко месеца, за да се убеди, че не е достатъчно  Grinning

Неци, да слагам ли мъжлето в бройката тогава или да чакам?  Thinking За килограмите, моля-моля - над 50 бяхме  Crossing Arms - цели 52  Laughing

# 216
  • Пловдив
Ето вече мога да се похваля с есенно произведение

Качих снимки в албумчето, а също и на първи ми порив да направя нещо с ръцете си за бебо Simple Smile

# 217
Бенитаааа, знам кой ще ми декорира новия апартамент вече  Laughing А сега сериозно, страхотно е - не знам как си го направила, но е ултра красиво  Peace

# 218
benitta великолепен букет си направила. Красота Grinning

Момичета, мъжкото ми слънце ми качи видео с упражнения по йога за бременни - към 40 мин. На английски е. Ако някой иска мога да му го пратя. Да знаете, че файла е 114 МБ.

# 219
пенелопа,   bouquet  bouquet
Трябва да стигна там към 12, значи по обяд ще мина с кола през цяла София и задръствания ще има  Wink

# 220
От влизане в София сметни около час време.....Времето допълнително създава неприятности и задръстване.Успех и да пишеш после HugНе помня ние за колко го взимахме пътя СФ-Габрово, но не е малко, ще станете раничко предполагам.

# 221
Непременно ще пиша!!!  Grinning
До София с кола стигам за 2-2,5 часа, зависи от времето и дали по пътя има участъци в ремонт. Този 1 час в града ще го имам предвид  Peace

# 222
  • Чехия
Привет от мен пак за днес...сетих се, защо не пробвате къносване, то къната като се забърка с яйчице и си става като маска за коса.
 Rolling Eyes

Ето разположението на градчето ни

Ето и малко официално представяне на Връхлаби от гладна точка на туризма, защото той тук е основен поминък.http://www.itcentrum.cz/cs/lodging/gallery.php

Иначе настина е много чисто, лятото мият улиците всеки ден, а до преди две седмици още косяха тревата за да навсякъде зелена и късичка.
Като си идем до Бг. и после ни домъчнява да тука така сме свикнали с реда..е сега ако ме питате веднага бих поела за родината ..

А за витамините сега една колежка роди и бебето е 3800кг. дълго 57 см..малко едричко ама от началото до края пиеше Мама-вит.
Така, че не си и учудвам за този ефект на наедряването.

Лека вечер  Hug

Бенита страхотни са розичките, напръска ли листата с нещо да не се бръчкат от топлината ... аз все събирам и те за два дни изсъхват и ми се изкривяват. Hug

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 22:38 от ivalex

# 223
Бенита,страхотно е букетчето,гобленчето също е много сладурско. Hands Clap Hands Clap Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap

# 224
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Гигилче предлагам ти да минете по околовръстното в посока Перник и после ще слезнете от него при отбивката за Бояна, но в обратната посока към София. Незнам дали някой ще разбере това което написах.

Много ми хареса букета от есенните листа. Мойта Габи само листа и дай да събира и ако имам нерви може да се пробвам да направя нещо с тях.

Аз миналия път се боядисвах няколко пъти през бременността и досега веднъж. Няма проблем според моята фризьорка. По същата логика не трябва да се ползват шампоани, маски, балсами, лак за коса и др. подобни.

Аз преди за забремение бях  55 кг. и сега съм 56 кг. По таблицата съм -1-2 под минимума

Общи условия

Активация на акаунт