Къща около София - 3

• 67 570
  • 619
  •   1
Отговори
# 465
Ох, живеем от три години в къща със сондаж и термопомпа, без асфалт, с телена ограда, нищо не се е случило досега, което да ни вкара в приключения, единствено сме сложили омекотител против варовик и пускаме чат пат проби на водата. Цената е много добра за сегашното положение, предвид че ние нашата взехме за толкова, а даже е и по-малка.
Ако имате още 60-80 хил за след това, не виждам какъв е проблема. Сега относно района- не ми е любим, предпочитам откъм Елин Пелин, Равно поле и Лозен, обаче...
За детските градини не знам как стои въпроса в Божурище.
Това ли е първата къща, която ви предлагат и гледате? Сайтовете за имоти предполагам сте разглеждали и там отдавна няма за 200к , 180кв.м. с три спални в Божурище. Разбира се друго си е със свестен брокер, но все пак...

Много благодаря за информативното мнение! 🍀
Гледали сме и други къщи в района и да, вече са доста над тази цена.
Вашата къща самостоятелна ли или част от комплекс?
Предполагам в районите, които изброихте?
Път без асфалт имате предвид с фрезован или не? При сняг/дъжд не е ли проблем?
Пътят в случая е около 600 м навътре към ниви, но иначе излиза на главен път с автобусна спирка.
Обмисляме го от финансова гледна точка, логистика с малко дете и т.н.

# 466
  • София
Има ли причина цените на къщите да са толкова високи, говоря за Банкя? Спрямо преди 2-3г.
Бяхме на няколко огледа, но състоянието (и концепцията) на въпросните - спрямо цената беше ирелевантно...

# 467
Има ли причина цените на къщите да са толкова високи, говоря за Банкя? Спрямо преди 2-3г.
Бяхме на няколко огледа, но състоянието (и концепцията) на въпросните - спрямо цената беше ирелевантно...

В Банкя винаги е било скъпо. Въпросът е също толкова смислен колкото "има ли причина Бояна, Симеоново и Драгалевци да са толкова скъпи, като са на северен склон". В Банкя поне климатът и въздуха са много по-добри.

# 468
Боби, на същото мнение съм за Банкя и изброените южни квартали-села 😃
Макар че аз в нито едно от тях не бих живяла повече - всичките са с баири.

# 469
Има, като цяла България е решила, че трябва да живее в София и околностите й така ще е. Търсете на други не толкова навикани места. Честита Коледа!

# 470
Някой има ли мнение за с. Локорско?
Харесахме си къща там. Търсим сравнително близо до София, тъй като имаме 2-ма ученици, да има много зеленина - планина и гора. Гледахме и Владая - доста скъпо. Родителите му имат вила в с. Реброво. И там гледаме, но не ми харесва, че пътят е 1 час по завои яко...

# 471
  • Sofia
Владая е силно земетръсен район дори застрахователите отказват да застраховат там.

# 472
Някой друг нещо да каже? Община Горна Малина като цяло има хубави селца... Някой мнение?

# 473
Аз го харесвам Локорско, но спрях да търся там преди 3-4 години. Намирах само пълни съборетини или парчета земя като 10м широко 50м дълго за 50к евро. Следях селото към две години, като не ми се даваха повече от 150к евро. Вие щом сте намерили, браво, сигурно са по 300к евро вече къщите там.

# 474
Не бих си причинила 1 час път от и до София всеки ден в продължение на години по никакъв начин. Това беше основната причина, която ни спря навремето да вземем къща извън пределите на околовръстното. Сега, разбира се, яд ме е, че не взехме на онези цени, пък да я бяхме оставили за уикенд ползване, ама кой знае, че така ще хвръкнат цените за квартали с лошо градоустройство и почти липсваща инфраструктура. Та, да де върна на въпроса, 1 час път всеки ден в продължение на години и безкрайна логистика всеки път като някое дете е канено на рожден ден, иска да ходи на спорт, да се види с приятели, или каквото и да е. Ако в селото има детска и училище - тогава е съвсем различно.

# 475
Е, Локорско е сравнително наблизо. Зависи и в коя част на София е местоработата. На мен ми хареса най-много от всички села около София, но цените там бяха много високи и за мое съжаление го отписахме.

# 476
  • София
Някой друг нещо да каже? Община Горна Малина като цяло има хубави селца... Някой мнение?
Ние сме в тази община, писала съм и по-назад. В строителната тема също има доста хора с новопостроени къщи.
Живеем в източната част на София и достъпът ни е много бърз. Общината е много добре развита.
Тук идват вече конкретните ви желания, намерения, семейно положение и т.н. Ако имате малки деца и смятате да живеете там, но да ги транспортирате към София на ДГ и у-ще, ще бъде крайно времеемко, изморително и финансово натоварващо. Ако желаете да се обучават там, има ДГ и основно у-ще в Априлово и Горна Малина, също и средно у-ще в Г. Малина. Децата от цялата община се извозват безплатно.
Обучението в у-щето в Г. Малина е на много добро ниво. В селото има голяма спортна зала, с богат набор от дейности за всяка възраст. Доколкото знам, само плувен басейн няма. Но има Комплекс Вятърните мелници - това като шега разбира се! Wink

Нашето семейстно взе решение за тази община по следните причини - харесваме местата на изток от София, искахме да и полупланински и планински район и разбира се по-достъпна цена.
Питайте конкретно, ако ви интересува нещо!

# 477
И ние все още търсим, от миналото лято си харесахме Владая и Банкя, но все удряхме на камък с харесаните къщи. Сега вече и предлагане няма, или изчакват да влезе еврото и още повече да ги вдигнат. По тази причина вече гледаме навсякъде около София и нищо не  може да харесаме. Бюджетът ни не е никак малък, но поне да знаем за какво си даваме парите. Държим на голям двор и къща с просторни стаи, задължително да има транспорт до София.

# 478
  • София
maq-mi, при налична възможност, желаната къща се строи, трудно се намира нова, голяма,съвременна и в голям парцел.
Сега със спиране на процедурите по нови ПУП-ове в южните квартали, цените на наличните УПИ и готови имоти ще скочат още.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 08:42 от sofyia

# 479
За съжаление ни е късно тепърва да строим къща- около 60- те сме.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт