Къща около София - 3

• 67 553
  • 619
  •   1
Отговори
# 480
Тогава преправете някоя къща по ваш вкус. Владая е за мен топ-местоположение. Да имам парите,но да се откажа само защото не намирам подходяща къща там,не е опция...

# 481
Харесаните от нас къщи се оказаха или без път до тях, или с проблемни документи.
За една къща даже бяхме на крачка от предварителен договор, когато разбрахме, че има проект за парк на това място в близките години. Казахме на брокера, той провери и свалиха обявата.

# 482
В София Град е почти невъзможно да се намери имот с нормални размери и без проблеми. Това парцел с партиди за ток/вода (заличени стари постройки) с виза за проектиране на асфалтова улица или са на някакви космически цени или въобще липсват.

# 483
  • Сф
И ние все още търсим, от миналото лято си харесахме Владая и Банкя, но все удряхме на камък с харесаните къщи. Сега вече и предлагане няма, или изчакват да влезе еврото и още повече да ги вдигнат. По тази причина вече гледаме навсякъде около София и нищо не  може да харесаме. Бюджетът ни не е никак малък, но поне да знаем за какво си даваме парите. Държим на голям двор и къща с просторни стаи, задължително да има транспорт до София.
Една година? Сменете брокера .

# 484
Харесаните от нас къщи се оказаха или без път до тях, или с проблемни документи.
За една къща даже бяхме на крачка от предварителен договор, когато разбрахме, че има проект за парк на това място в близките години. Казахме на брокера, той провери и свалиха обявата.

Брокерите са много мързеливи а не могат ли да проверят че документите не са ок?за малко да се прецакате ...как разбрахте че не са ок мен от това ме е страх да не изберем нещо и накрая брокера си взима процента и не му дреме

# 485
И ние все още търсим, от миналото лято си харесахме Владая и Банкя, но все удряхме на камък с харесаните къщи. Сега вече и предлагане няма, или изчакват да влезе еврото и още повече да ги вдигнат. По тази причина вече гледаме навсякъде около София и нищо не  може да харесаме. Бюджетът ни не е никак малък, но поне да знаем за какво си даваме парите. Държим на голям двор и къща с просторни стаи, задължително да има транспорт до София.
Една година? Сменете брокера .

Ние търсим сами, без брокер, това беше брокер на продавача, който не беше наясно с имота, който предлага. Иначе в началото на търсенето ни налази един брокер, който се кълнеше, че знае къща, която покрива изискванията ни, но постоянно ни водеше в някакви съборетини с ,,просторни" стаи по 10 кв.м и в ,,огромен" двор 350кв м.
До сега 2 апартамента в София сме купили сами, без брокери и се надяваме и сега да се справим.
Разширили сме периметъра на търсене навсякъде около София и дано скоро да намерим нашето местенце.

# 486

Как го разбрахте това?

# 487
maq-mi, като търсите сами, брокерите от страна на продавача искат ли комисионна и от вас?

# 488

Как го разбрахте това?

Пишейки адреса в Гугъл излезе, че е стартирана обществена поръчка за проетиране на парк.

# 489
Купете къщата,а после когато общината тръгне да строи парка,поискайте от нея цена за къщата и имота по-висока от пазарната. Yum

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 16:00 от deaf

# 490
  • София /Абсурдистан
Само да кажа, че ние пътувахме 70 км до избраната къща и брокера не дойде. Такава паразитна структура са тези, че …

# 491
Само да кажа, че ние пътувахме 70 км до избраната къща и брокера не дойде. Такава паразитна структура са тези, че …
Дано поне сте си направили връзка с собственика..

# 492
  • София /Абсурдистан
Не сме, не е в БГ.

# 493
  • София
Нашата къща е в село близо до Елин Пелин също и дотук съм много доволна.
Тя е стара къща, която ремонтираме, ако беше за основно жилище, сигурно щях да строя или да търся нещо по-ново. Но ние все пак не я търсехме за основно жилище и децата са вече големи.
Като комуникации има всичко, ток, вода, канализация, имам възможност и газ да си прекарам, но още не съм решила дали искам. И най-вече за мен голям двор, където мога да си отглеждам зеленчуци, овошки, цветя и полянка с трева.
Беше забавно на първият оглед, как продавачите ми показват къщата, а аз искам да разгледам двора най-вече. Simple Smile
Преди това имах наследствена къща на стотина км от София и почти не можехме да стигнем до нея, защото все пак не е малко разстоянието и като километри и като време. До сегашната къща от апартамента в София е около 30 км и 30 минути, което ме устройва напълно.
По отношение на брокерите слава богу не съм имала много взимане даване с тях. Апартамента в Сф го купихме след трети оглед, като възникнаха известни затруднения, които решавахме заедно с продавача, а накрая брокера ни благодари, че са изчистени проблемите, тъй като и той имал апартамент в този блок и си взе комисионната.
Къщата пък ми изскочи във фейсбук маркет и то в момент, в който не търсех активно, от частно лице от което директно я купихме, след проверка от адвокат. Бях ходила веднъж с брокер в същото село, но предлаганият имот не отговаряше на търсенето ми.
Имахме голям късмет, че я взехме точно преди епидемията на много изгодна цена, макар тогава да се колебаехме, защото сега най-вероятно не бихме могли да си я ползволим или по-скоро искали да дадем толкова пари.

# 494
В Елин Пелин и селата наоколо няма ли много мургави, поне впечатлението ми е такова от малкото пъти, в които ходихме на огледи. Иначе да, цените вече са космически и там.
Ние отдавна бяхме решили, че като се пенсионира ММ ще си търсим къща около София, но не знам защо не търсихме активно, а само на приказки. Сега като вече е пенсионер и търсим, то и цените са до небесата, пък и няма предлагане. За селата около Елин Пелин знам, че няма транспорт до София, има до Елин Пелин и после с прекачване до София, което не е опция. Не става въпрос за ежедневно пътуване, но все пак не искам да съм зависима постоянно от ММ.

Общи условия

Активация на акаунт