Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 40

  • 68 177
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 15 300
Тази тема е вълшебна и е списвана от кулинарни феи. Heart
При всички е много, ама много апетитно. Yum
Момичета, ето неделята дотъркаля си снагата и дойде ред на принцесите с кашкавала и каймата. Wink Grinning

Скрит текст:


Дени Kissing Heart, Мики Kissing Heart и за всички прекрасници в темата. Kissing Heart

А от вчера - гъста спаначена супа с фиде и застройка:

Скрит текст:



И мОсака с пуФкава заливка, но още много топла и снимките не се получиха много добре:

Скрит текст:



# 436
  • Мнения: 14 064
Джастето не изневерява на традицията. Heart
А у нас неделната закуска е според това колко ме мързи. За днес - мързеливи сиренки. Има ли нужда да доуточнявам? Joy



# 437
  • In transit
  • Мнения: 11 777
Безспорно това е най-уютната и вкусна тема! Heart Eyes
Дояде ми се добружданска баница като видях апетитното предложение на Ани. Утре ще ходя за кори. Simple Smile И любимите ми принцеси са тук. Kissing Heart

Джасте, сподели как правиш спаначената супа?

Прясно зеле яхния за мен с гарнитура от сирене,


За други с гарнитура от печен суджук Grinning


вчера още бухти, този път всеки си ги гарнираше както му харесва


и мързеливия Спецофай (чушки, наденица и домати в тиган)

# 438
  • Мнения: 15 300
Мики,
Скрит текст:
много простичка е тази супа, да не кажа мързелива и аламинутна. В тенджерка задушавам в мазнина и малко водичка ситно нарязан лук, като поомекне добавям 1/2 пакет замразен спанак на кубчета(количеството е по желание в зависимост колко наситен спаначен вкус искате). Поразбърквам и добавям вода, сол, малко чубричка и повечко копър. Оставям супата да клокне и добавям фиде(или ориз). Докато фидето или ориза станат готови, разбивам 1-2 яйца с малко лимонов сок или лимонтузу, добавям 1/2 или цяла кофичка кисело мляко, разбивам добре до хомогенност и след като дръпна супата от котлона и я оставя да си почине малко, темперирам застройката с 1-2 черпака топла супа и добавям застройката към супата, разбърквам отново и воала супата е готова. Става буквално за 10-15 мин. Бърза, лесна, вкусна. Grinning

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 20:38 от Джаста Праста

# 439
  • Мнения: 1 316
Дороти, картофките на фурна изглеждат много добре. Как ги направи?





Скрит текст:
Използвам тавата от фурната , която застилам с хартия за печене. Нарязвам картофите с еднаква дебелина, понякога с по-големи размери, а друг път на пръчици, за да се изпекат равномерно.
Нареждам ги на един пласт. Поливам  с 2-3 суп. лъж. мазнина- олио или зехтин, или ги обърквам.
 Подправки по избор- чер,червен пипер, сол, розмарин.
Това ме спасява от пърженето. Хем здравословно, хем бързо.
В някаква тема беше споделен този начин на приготвяне, на картофи, на фурна, без добавяне на течност.
Стават хрупкави отвън, а отвътре сготвени.



# 440
  • на последния етаж
  • Мнения: 8 743
Мики, как приготвяш прясното зеле?

# 441
  • Мнения: 39 232
Дороти, благодаря. Пускам мъфините на снаха ми.

# 442
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187


Последната туршия за сезона - Дунавска, преди да отиде по бурканите. И една домашна пилешка супа вътре с дреболиите на пилето, както я правеше баба ми на село.

# 443
# 444
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
При всички е мнооого вкусно! 😍🥰
Тези дни задължително ще направя картофените гофрети на Пеги.
И ние хапнахме през седмицата принцеси с кайма, ама ММ бързаше и първо ми ги сервира полу-сурови. 😂


Гювечета с наденица, лютеница, бекон, царевица, маслини, топено сирене, чери доматчета и яйце


Фусили с доматен сос, кайма, лук и моркови от ММ


Трябваше да бъдат кашкавалки, но стана кашкавалка. 😃 Изяде се


Пълнени пиперки с арабски кускус, яйца и сирене


Пилешка супа от ММ


Кефал на грил тиган, уловен и приготвен от ММ


Безглутенови портокалови мъфини със сушени плодове


Пилешка яхния с праз и сушени сини сливи

# 445
  • In transit
  • Мнения: 11 777
Мики, как приготвяш прясното зеле?

Скрит текст:
Нарязвам зелето, слагам го в една голяма купа. Добавям му 1-2 ч.л. сол и го намачквам хубаво да поомекне.
След това в тенджерата сипвам обилно зехтин (няколко супени лъжици), 1 препълнена с.л. червен пипер. Разбърквам и добавям зелето. Обърквам го да се смеси с червения пипер. Оставям го на бавен огън да слегне малко и тогава му сипвам вода. Водата не трябва да покрива зелето, по-скоро да останат поне 2-3 пръста непокрито. Леко го притискам с лъжицата и го оставям да се задуши за 30-40 минути. След това му добавям малко домати - 2-3 пресни нарязани на ситно или около 200г доматена консерва. Добавям още сол, ако му е нужно. Оставям да покъкри докато омекне напълно.
Накрая му добавям една връзка магданоз.  Горе долу в 4 литрова тенджера се събира една зелка около 3кг.

# 446
  • София
  • Мнения: 15 452
Пробвах си нещо. Тръгнах от мисълта за Pastéis de Nata, оказа,се че нямам мляко, захарта е на дъното ,а и бутер тесто трябва.И затова тестото ,дето го имах, без никакъв набухвател, разточих на лентички, намазах с масло, навих, срязах на две части и разплесках. Наредих ги в тавата, притиснах пак и наръсих със захар. Бутнах в загрята фурна за 10 минути и стана ей това нещо - хрупкаво и карамелизирано.

# 447
  • Мнения: 1 065
Вкъщи телешки кюфтаци с гъби на фраера

Картофи с масло и билки и пилешки пържоли

И ябълките станаха на кекс за следобедното ми кафенце Coffee

# 448
  • Мнения: 758
Зеленчуци на фурна със запечено козе сирене днес за обяд.

# 449
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
  • Мнения: 12 670
Много е лошо когато цял ден си в движение (чистене , готвене , пране .... и детето на разходка да изведеш) и влезнеш в темата умрял от глад......Значи наядох се само от снимки.А с тези баници как ме изкушавате!Обожавам ги във всеки вариант!

Славянски гювеч



Пирожките на Лабрекс



Яйчена салата



Едни шоколадови кремчета

Общи условия

Активация на акаунт