Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 40

• 73 104
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Тарталета, може ли рецептата за кюфтетата от тиквички?

У нас тази вечер- запеканка с пушено, картофи, сметана

# 481
Вкусни жълъдчета приготвих днес за подслаждане на деня, по рецепта на Дари от блога й "Кокона". 😋🤗🐿
https://---shoretner923-3jgqsoK

# 482
  • Mediterraneo
Тарталета, може ли рецептата за кюфтетата от тиквички?

Нищо особено- настъргани тиквички, осолени, изцедени за 2 часа в гевгир. Добавям яйце, малко брашно(с царевично стават по- хубави), чесън, копър, сирене и кашкавал. Всичко ми е на око, обичам да са добре оформени на ръка, мама ги прави с рядка консистенция, загребва с лъжицата и пуска в олиото. Аз ги овалвам в галета или брашно.

# 483
  • Варна
Едни принцеси от мен, но моите са за вечеря.

И кръмбъл за десерт и утилизиране на ябълкови излишъци.

# 484
Лурдес, Caprice
Скрит текст:
тук няколко момичета бяха писали, че режат дроба на тъкани жулиени, поръсват със сода, оставят така да престои, след това се изплаква, подсушава се, овалва се в брашно и се пържи за  съвсем кратко. Аз процедирах така, само, че тъй като беше 1.5 кг  дроб и само в началото подсушавах, после започнах директно в брашното, и понеже обичаме препържено/препечено, пържих доста повече. А забравих че сложих и сол в брашното, след като ги извадих също посолих леко.
Тази вечер правих ориз със спанак, за детето спаначена супа с тиквичка

И с моето момиченце за първи път "готвихме заедно" надявам се да ни стане традиция Simple Smile кеск с ябълки и шоколад

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 00:31 от -Karina-

# 485
  • Бургас
Шницели

# 486
  • София
Котлети с лук и картофи- преди... (стана мооозък)
За след... нямаше време... 🤣

Снимката е на внука, та е малко на чорчик  (ама много арт било 😅)-

# 487
Little pearl,
Може ли рецепта за пилешката кавърма? Изглежда супер, а на мен все нещо не ми се получава.

Let.it.be, заповядай:
Скрит текст:
Няма да давам мерки, защото при мен винаги е на око.
Пилешките гърди добре подсушени ги нарязвам на късчета. Запържвам в малко мазнина докато започнат леко да се зачервяват и прибавям нарязаните лук, чесън, може и праз ако имам, червена чушка на ивички и гъби, но тях ги пропуснах последния път, защото ме домързя да отида до магазина Wink Когато зеленчуците омекнат, наливам хубаво бяло вино и оставям да се поизпари алкохолът. Посолявам, слагам малко червен пипер и изсипвам предварително настърганите домати или от консерва ако нямам пресни. Прибавям подправките - дафинов лист, черен пипер на зърна, може малко лют пипер ако обичате, чубрица, мащерка и щипка захар за балансиране на киселината от доматите. Намялям огъня и оставям да се готви под капак, като разбърквам периодично. Ястието трябва да остане с малко сос, да не е чорбаливо. Аз обикновено не сгъстявам с нишесте или брашно, защото няма нужда, но ако сосът е много рядък е хубаво да се посгъсти. И...това е Simple Smile

# 488
Тарталета, благодаря!

Закуска- принцеси с яйца, кашкавал и луканка. Чай с мед и лимон

# 489
Снощи имахме гости и тествах едно предястие, което си беше абсолютно достойно за основно ястие, особено за вегетарианци и вегани (не че постя, но понякога гостите постят, тази тиква влиза завинаги в менюто ни). Пълнена тиква, безумно красива и впечатляваща Simple Smile

# 490
  • Sofia
Към Морена- много ми харесаха как изглеждат твоите спелтови мързеливки, каква е рецептата и дали може да се замени обикновено брашно ако нямам такова под ръка?
Лурдес, на снимката са с обикновено бяло брашно, но и спелтовите изглеждат абсолютно същите. Заповядай рецептата - https://morrennaa.blogspot.com/2020/01/blog-post_15.html Simple Smile

# 491
  • В царството на игрите:)

Салатка
Пилешко със сос и зеленчуци
Торта с бисквити и ябълки
Свински врат със зеле

# 492
  • Някъде по Дунава
Свинско тас кебап

# 493
  • In transit
Inferiya, много добре изглежда пълнената тиква.

Турски пидета със сирене и домати

Задушени наденици с ябълки и хрупкави трохи

Пилешки филенца на тиган

с картофена салата

# 494
Бързи мини пици с гръцките питки от Лидъл и салата "Снежанка"

Общи условия

Активация на акаунт